Майка ми и жена ми бясно враждуват! Моля за съвет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124206)
 Любов и изневяра (30584)
 Секс и интимност (14661)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4772)
 На работното място (3347)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19288)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми и жена ми бясно враждуват! Моля за съвет
преди: 1 месец, 20 дни, прочетена 785 пъти
Здравейте,
Предварително се извинявам ако някъде вече има коментирана такава тема, но просто бързах и не огредах по-обстойно.
Не знам как да съкратя историята, защото е (от време оно) дет се вика, но ще опитам възможно най-кратко и ясно да разкажа за какво иде реч.
Става въпрос за отношенията м/у семействата ни. Базирани още в миналото някъде около края на 80те.
Баща ми е работил с Бащата на жена ми, а по-късно са имали общ бизнес. Баща ми почина и понеже сме от малко градче хората започнаха да "говорят" и се пуснаха слухове, че съдружникът му е виновен ( бащата на жена ми), което разбира се агресира майка ми и т. н. Тогава с жена ми бяхме просто хлапета, които се харесваха, срещяха и след дългогодишна връзка (10 год)се взехме.
И двамата бяхме на ясно, че ще има куп проблеми, които си ги и имаше още преди брака, но някак може би тогава мислихме, че ще сме бунтари, ще " тупнем две деца" и ще укротим старците.
( Да сега като се обърна и виждам колко необмислено сме постъпили, невинно по детски) Но любовта не пита ( поне така мисля аз)
Оженихме се, съдадохме деца всичко вървеше добре докато не дойде първата караница м/у тях. Аз не взех ничия страна, защото не бях и там, а ми се сервира при свършен факт по телефона докато съм на работа. Двете се редуват, звънят, едната обвинява другата и т н. Аз се съм малко по-лют човек и първо овиках и двете, защото са се карали пред децата и за мен това не бива да се случва.
Не си говориха 1 месец, след което се повтори отново и отново.
Няколко пъти се карах с майка ми ( държа да отбележа, че тя отгледа мен и сестра ми напълно сама и видяхме през какво мина и въобще се разпадам, когато трябва да избирам страна)
После изведнъж двете по кафета се черпят, купуват си дрехи поразяват ми с някакви " мили отношения" изневиделица. Прибират се и почват да ми се хилят и аз повече от ясно съм щастлив....
И това е до следващата караница, която воже да е утре, може и след година. Бащата на жена ми е изключително властен човек от хората, които не обичат да не ги слушат. От онези, които са тартори, диктатори, властни, богати. Прибивал е децата си и жена си от бой, вечно ги гонеше всичките, вечни драми и простотии.
Един ден преди година пак така ги изгони всичките ( брата, сестрата и майката на жена ми), които аз нямаше как да не приютя
Майка ми и Тъща ми се разбират и лично майка ми ги накара да останат.
След време започна да негодува, защото Тъщата остана вкъщи да помага за децата, а майка ми и аз сме в чужбина. След като майка ми скоро се е обадила да пита " до кога така", че никой от тях не работи, кога ще се ориентират ( децата ми тепърва ще тръгват на детска градина) и никъде не искат жена ми, щото има деца и е рисков работник и т. н. Тъща ми пък е болна, възрастна и също не я искат никъде. И се почнаха едни скандали и е некъв ужас.
За пореден път трябва да се карам, да избирам, да търпя
Да, знам отговора ( ние сме си го избрали и сме знаели)
Но аз съм сигурен, че има още милиони подобни истории, чиито основи са от същите " необмислени крачки". Не се съгласявам с това и много бих искал да видя решението.
Ще съм благодарен на мненията и ако споделите опита, който имате.
Благодаря и хубав ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 19 дни
hash: 70bdb67708
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Не знам какъв е отговорът на въпроса ти, но те сами са си го избрали, не ти! Имам предвид тъща ти и другите, които не работят... Аз не знам дали изобщо са работели или са разчитали на "властният" съпруг/баща... Който пък е "властен" защото ги хрантути!
И още нещо не разбрах, брата и сестрата на съпругата ти каква е причината да не работят? А, ако работят защо не си вземат квартира и да си живеят там?
В краен случай тия последните двамката ги взимай навън... 3-4 месеца ги гледаш, докато свикнат при тебе и после шута да си наемат нещо и да се оправят! Може да вземат и майка си, тъй като ще вадят достатъчно, че да я гледат!
Може да звучи малко жестоко, но друг вариант не виждам...

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 7046392595
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Взеимаш жената и децата и бегом в друг град (още по-добре в друга държава). Живеете си спокойно далече от роднини и драми, виждате ги само по празниците и всички са щастливи. Иначе твоята майка, пък нейната майка, пък баща й, пък не знам си кой... и бял ден няма да видиш от драми.
Не случайно всяко поколение трябва да е отделно. Не казвам, че са лоши, просто имат различни виждания за живота и не се получават нещата.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 32185cf6d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ами майка ти превишава правата си като се включва и меси във ваш избор, например за приютената част от семейството на жена ти.
Разбирам майка ти донякъде, като те не работят, грабва да ги издържаш ти. Но редното е да си захапе езика и премълчи, ти и жена ти сте, които трябва да вземете отношение за това, не майка ти.
И така ако се меси във ваши лични избори... Не е ок.
Бих посочила ясни граници на майката, но и бих разговаряла с половинката сериозно как да процедираме с родата. Да речем тъщата няма избор за работа, а и вкъщи ви помага за децата. Но брата, сестрата? За тях срок за намиране на работа и изнасяне.
Все пак обаче, майка ти не трябва да се меси във ВАШИ решения!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 19 дни
hash: f2fd7d71ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Решението е да дадеш приоритет на твоето семейство, а родителите да бъдат в периферията. При това, всеки да отговаря за собстввения си живот. А, когато има нужда, да се помага инцидентно. Но това означава вие да сте самостотелни, а не някой да ви гледа изцяло децата, да ви спонсорира, да живеете в негово жилище и подобни. Ако някой страничен ви намила нещо, казваш " това ще го решим с жена ми". Набезите на околните ги парираш с резервирано отношение, а не с потъване в махленско-клюкарски патаклами. а не всеки да си вре гагата в ивота на другия и да се въртят безкрайни патаклами.

 
  ...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 34dede0aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Най-напред прекратете всякакво скупчване на едно място на тъщи, свекърви и т. н. Ако тъщата има нужда от материална помощ, помагайте, но не живейте заедно. Щом жена ти има брат и сестра, те сигурно могат да работят и да поемат разходи, ако трябва да живеят в отделно жилище.

След това събираш майка си и жена си на сериозен разговор и им заявяваш, че от този момент си глух за всякакви претенции, които имат една към друга. Ако не се траят, просто да не общуват, ако не е крайно наложително.

И накрая най-трудното - изпълняваш си заканата.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 649ff246be
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ти си женин вече и не си дете.
Първи проблем прекалено близки отношения между ма ка, тъща, снаха и т. н.
Втори проблем и абсолютно неверен, цитирам - никъде не искат жена ми, щото има деца и е рисков работник и т. н.

Айде бе, кйкхне я искат? Аз бях с дете на 1 г. и няколко месеца и си намерих нова работа, защото фирмата в която работи я закриха. Щуп интервюта имах, прашах сн-та нов стоп, ходех по интервюта и си намерих работа. Сякаш други жени с малки деца не работят. Не е така. Който търси намира. Женати за да не работи има скрита изгода, просто не и се работи.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 18 дни
hash: a6900885cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Как така може да овикаш жена си без да знаеш какво се е случва.
Трябва да изслушаш и майка си и жена си. Що за човек си който не може да защити жена си. А.. кой да я защити а комшията ли.
Въобще всичко е като Ромео и Жулиета. Много е объркано аз почти нищо не разбрах.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: a6900885cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Как така може да овикаш жена си без да знаеш какво се е случва.
Трябва да изслушаш и майка си и жена си. Що за човек си който не може да защити жена си. А.. кой да я защити а комшията ли.
Въобще всичко е като Ромео и Жулиета. Много е объркано аз почти нищо не разбрах.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 029e07fb3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз не си говоря със свекървата и няма как да поговоря с нея, защото настрои без причина дъщеря си против мен и по времето на раждането на моята дъщеря тя предизвика скандали и също дистанциране тотално на дъщеря си, по времето когато можеха двете фамилии моята и на мъжа да се сближат. Не й говоря и няма к да й проговоря, нея това не я касае, защото това целеше: вижда си внучката, когато поиска, а снаха все едно няма. И на нея, и на дъщеря й тази ситуация е изгодна. В случая на жена ти мисля, че тя е сглупила като приютява неработещите си роднини у вас и така това дразни работещата ти майка. Моята майка е възрастна, но работи, но тя има и гордост и не би се троснал някъде да чужди разноски, пък било то и на зетя. Тук жена ти някак тактично трябва да говори с майка си и да си видят фамилните разходи, за детето за социализиране е добре на детска, а не с баба си по цял ден, а пък вие вечно не може да живеете с тъщата.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 1fb5f919d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Номер 8, Здравейте!
Не съм овикал жена си, овиках и двете на куп заедно като се прибрах от работа. Точно, щото през деня ми звъняха по отделно и за мен бяха еднакво виновни, когато не съм бил пряк свидетел за да разбера кой, какво, кога, как.
Не съм вземал страна, овиках ги, майка ми си тръгна, след това седнахме говорихме с жена ми.
Тя ми разказа разбира се нейната версия, а майка ми - съвсем различна такава...
Спряха да общуват, после изведнъж изградиха отношения все едно нищо не бе станало.
И така 20 пъти

 
  ...

...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 1fb5f919d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Номер 6, Здравейте!
Не мислите ли, че има разлика, когато сте с едно дете и когато сте с две?
Не мислите ли, че зависи от населеното място и работните места, които то предлага?
Когато имаш превоз, когато нямаш и ред фактори, които имат своето значение.
Тя не е спирала да търси работа. Децата тепърва сега ще започнат детска градина. За в момента местата, на които е питала не я искат.
Вие сама казахте, че сте провела" що интервюта".. което аз си го превеждам така ( едва намерих работа, която ме искат, която ми пасва и т. н)

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: af4b8ef6ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   При теб е турски сериал - тъщи, сватове, братя, сестри... Както в повечето случаи, истината е някъде по средата. Да, майка ти не е права да се меси, но и роднините на жена ти определено прекаляват.
Да ги приютиш когато имат нужда - ок, човешко е, но да ги издържаш цяла година, здрави, прави хора? Извинявай, но те са пълни паразити.
Ако тъщата е болна, да си извади ТЕЛК и да получава пенсия. Братът и сестрата да се хващат на работа. А всички заедно да си наемат квартира и да спрат да висят на врата ти.
Същото важи и за жена ти, да спре да се оправдава с децата и да си намери работа, вместо да се занимава с роднини, спорове, кой какво казал и т. н. Изобщо всички да се заемат с нещо ползотворно вместо с интриги и клюки. В този смисъл разбирам майка ти, че всичко това й изглежда прекалено, защото то наистина е. Явно роднините на жена ти не изпитват неудобство, нямат чувство за мярка и трябва някой да им го припомни.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 1fb5f919d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Номер 5, Здравейте!
Всички освен Тъщата и жена ми, работят.
Сестрата и брата на жена ми, останаха само няколко дни там.
Те живеят сами вкъщи.
Майка ми не е в България
Не съм скупчвал тъщи и свекърви на куп.

Колкото до разговора м/у двете в мое присъствие.
Сядали сме, обсъждали сме, весело е, хубаво е да кажем половин година и после е некъв ужас.
Майка ми се сърди за дреболии например, че е звъняла да види децата и не са й вдигнали ми чак след 5 мин...
Жена ми пък избухва на момента, изпада в едни истерии, които лекуваме по разни специалисти.. та това е
Абе няма оправия и далече сме били и откъснати и кво ли не

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: fdee6522ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   E не, ти си този който трябва да сложи граници. Ти си мъжът. Не е редно да оставяш жена ти да се справя сама както може, все едно ти не си от тази къща. Докато не вземеш страна, а седиш по средата и се опитваш да угодиш на всички, ясно че ще се карат.

Не че има полза да ти се дават съвети де. Ти толкова време, ако не си посмял да действаш и коронната ти стъпка е да питаш онлаин хората, тя умрела работата... Каквото и да ти кажем, не ти стиска да вземеш страна и да го приложиш. Ами, живей със скандали тогава.

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: bb032ab0e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Враждата е ясно, че си я има от край време. Но дори да има нещо общо този съдружник, жена ти и останалата част от семейството нямат общо.
Относно факта, че тези хора не работят - еми, права е майка ти. Тъщата и да не може да работи, брата и сестрата на твоята - могат. Да се стегнат. То и аз искам да отида някъде да ме гледат и издържат, ама не става. Като ще живеят с вас, трябва да имат отговорности. За жена ти няма да коментирам, това вече си е между теб и нея.
Би било добре да си заживееш само със семейството си. Помагайте на другите, нека и те ви помагат, ама не да ви се месят.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: a6900885cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Има нещо вярно номер 13..

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: a6900885cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Да малко съм съгласна аз номер 15. Да. Трябва да вземе страна.
Дори жена му да не е права трябва да говори с нея и да я вкара в пътя. Как да кажа приоритет трябва да е жена му.
Трябва да е малко по-деен.

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: af4b8ef6ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   След последните уточнения, че братът и сестрата не живеят у вас, мога да кажа: тъща ти също да се изнесе. Може да помага за децата когато се наложи и без да живее у вас. Да си търси работа, ако е в трудоспособна възраст, ако е пенсионерка, да живее с пенсията си. Със сигурност присъствието й допринася за скандалите с майка ти. Щом двете с жена ти седят вкъщи по цял ден, вероятно въртят интриги и тя настройва жена ти срещу майка ти. Най-добре е семейството да е отделно, казвам ти го като човек, живял 10 години с родителите на единия.
Жена ти също да дава децата на градина и да започва работа, вместо да се занимава с простотии. Ся за истериите й не знам, явно такава си я взел и ще си я търпиш. На много от истериците така им е удобно - да изпаднат в истерия и другите да се въртят на пета около тях, те не искат да се справят с проблема си.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 17 дни
hash: a7ce494455
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   13. Изпращам по 50 св-та на ден, когото реших да търся работа, обяви, фирми, които не търсят персонал, нямат обяви, но ми харесват. Не казвам, че е лесно, но не е невъзможно, НО ИМАХ ХЪС И ЖЕЛАНИЕ, какво значи в 21 век да ПИТА за работа, по телефона, познати....??? Такива дето уж питат, всъщност вищо не търсят. И днес има още един плюс, има много повече алтернативи и ме взеха точно, защото съм родила на скоро и се предполага, че няма да "скоча" виднага за втора бременност. Постоянно слушам, как нещо НЯМА как да стане. Ако една жена няма деца, пак нямало да я вземат, защото може би, ще иска скоро деца, ако има деца ще боледуват, ако е на 40 стара е. Всички тези вярвания са "прът" в колелото, вместо активност и ясна цел и не на последно място, имах 3 предложения за работа и трябваше да избирам. Когато човек иска нещо, намира начин, когато не иска си търси оправдания. А и доколкото разбрах има и кой да ви помага, а аз бях сама. Мъжът ми беше нон стоп на път, свекърва ми живееше в чужбина, майка ми е починала. Всичко в живота ни е първо в главите ни, явно и парите ви стигат иначе други механизми се задействат и почваш да мислиш по друг начин. Търсех по всякакъв начин да изкарам някакви пари за семейството ни преди да търся работа, защото не стигнаха.

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: 1fb5f919d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Номер 13, Здравейте! Аз никъде не съм написал, че съм издържал тях една година. Говорим за сестрата и брата, които останаха (2 дни), а майка й м/у (15-20) дни. Аз лично не виждам проблем в това.
На всеки може утре да се случи нещо, някак да го завърти живота и да се нуждае от помощ била тя каквата и да е.
Сестата и брата на жена ми работят и не живеят вкъщи
Останаха 2 дни заради майка им, която бе изгонена и бита и т. н не искам да навлизам в подробности.
Нямам нищо против вас и мненията, приемам всяка критика и благодаря. Но моля ви прочетете правилно какво съм писал.
Благодаря

 
  ...

...
преди: 1 месец, 16 дни
hash: a6900885cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Да. Четете бе хора малко повече.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 16 дни
hash: 5fed49a5ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   И жената не работи.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker