Търся рецептурника на отбора по силов спорт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124203)
 Любов и изневяра (30582)
 Секс и интимност (14661)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4772)
 На работното място (3347)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19287)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Спорт и красота

Търся рецептурника на отбора по силов спорт
преди: 1 месец, 20 дни, прочетена 262 пъти
Здравейте,

как да намеря стара специализирана соц. книга или да се свържа със спортен готвач, който да ме насочи към рецептурник с готови рецепти-режим на отбор по нещо?

Работата е там, че тренирам един интересен спорт, в клуб, но ме низвергнаха от едно известно време по моя вина, и искам да наваксам и да покажа мотивация. Наваксването ще е по-лесно, ако мина на режим с изпитани рецепти, в които ще трябва вече да съблюдавам само за големината на порциите. Това, обаче, не е диетолог, защото такъв ти казва само един списък с храни и защо и как са полезни, но не и рецепти, така аз не мога да ги вкарам в действие - или какво - да ям скир, после ядки, после... това си е суровоядство и няма да го спазвам дълго...

В интернет рових - англоезичните сайтове или само съставки дават, или някакви измислени рецепти, дето са си буламачи със съставки, донесени от 7-мия континенти, прощавайте за думата.

Ако, от друга страна се домогна до стара специализирана соц. книга с рецепти, може и антикварна, или до рецептурника на спортния готвач, тогава всичко ще е вече напаснато като съставки и рецепти за нашите ширини, където слава Богу и пирон да забиеш дърво ще поникне, а и начин на приготвяне, така за мен ще остане само да напасвам порциите, а и едва ли съставките ще са докарвани от Марс... Идеята си струва, наистина.

Така ще намаля и нуждата от допълнително зобене с боклуци...

Считам, че темата би била полезна на много хора!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 19 дни
hash: 56bcc5b939
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Търси в книжен пазар и в антикварните книжарници.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: eb5f31c121
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Е, да, ама за съжаление не съм в България.... дали няма да ѝ а някоя библиотека с подобни книги, или как да се свържа със спортен готвач? Ей тъй, ако намеря някой от НСА и му звънна, навярно ще ме отреже набързо... кой луд ще си даде така рецептиге на непознат, па макар и срещу заплащане. На диетолог ходих, уж професор, изтърси ми каквото си пишеше в интернет, а хем я помолих с рецепти, и си взе едни 400 лв. без да е изпълнила заданието...

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 40085a6fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Всичко отдавна е измислено! Виж "зоната" от д-р Бари Сиърс. Има и сайт на български: vzonata. com
Ако си от София, мога да ти препоръчам и жена, която готви според зоната за клиенти. Потърси във FB foodfocus или Zorka Ilieva.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 18 дни
hash: eb5f31c121
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Авторът.... и въпросът е, да са рецепти, в които продуктите не са събирани от седемте континента... затова си мисля, че стара соц. книга, когато е имало издания за всички при общодостъпна информация, е моето решение за хранене на атлети с нормални продукти, но пък където някой е вече е сметнал важното - макроси и тн. Ако ли не това, то затова си мисля как някак да се домогна до рецептурника на спортен готвач на отбор по спорт с издържливост-сила.

Ако ли не - ще започна да си поръчвам замразена готова храна за спортисти, но усещам, че ще са скъпи буламачи, напомпани с много маркетинг.... А пък аз не съм с 2 леви ръце и си готвя през ден...

 
  ...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: eb5f31c121
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Намерих книга на руски, която май ще свърши работата...

"О вкусной и здоровой пище спортсмена. Диета в практике спорта" - на руски автори, значи трябва да е с близка кухня до българската.

Ще го питам дали мога да я платя, имат я в електронен вариант, ако я имат - ще стрелям. Това не отменя съветите, може би ще се намери още по-добро решение?

 
  ...


...
преди: 1 месец, 17 дни
hash: eb5f31c121
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря на 3. Да, наистина е по темата и има рецепти, но не е напаснато с режимите на тренировки и възстановяване, което е именно сърцето на спортното хранене. С една стъпка напред - да са с нормални продукти(а те доста от рецептите в Зоната са нормални), и да са напаснати към микро и макроциклите на натоварването, и вече ще сме право в целта. Сложничко става за сам човек, но за това пък търся готови рецепти и режими от даден спорт, а и така резултатите ще са налице с много по-малко усилия - влагаме усилия в техниката, в храненето, в тренировъчния режим, и така ще ни се налага да блъскаме по-малко за същия резултат, или при запазено ниво - за увеличаване на спортния резултат. Премахваме излишествата и разпиляването на енергия от системата, но ѝ добавяме синергичност чрез другите ѝ компоненти - хранене, режим, инвестиране в техника, правилно концентрирани тренировки.

Треньорът все по някое време ще забележи резултатите и ще ми се отсърди....

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker