Искам да сменя името си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123809)
 Любов и изневяра (30460)
 Секс и интимност (14612)
 Тинейджърски (22044)
 Семейство (6695)
 Здраве (9749)
 Спорт и красота (4764)
 На работното място (3322)
 Образование (7411)
 В чужбина (1698)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1768)
 Други (19194)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам да сменя името си
преди: 3 дни, 4 часа, прочетена 378 пъти
Здравейте! Момиче на 23г. съм. От няколко дни обмислям легална смяна на името си и сега ще ви кажа защо. Кръстена съм на баща ми и дядо ми. Баща ми беше алкохолик, който всяка вечер пребиваше майка ми и накрая точно заради алкохола си замина от този свят. Дядо ми не ме е търсил от години и въобще не знае жива ли съм или не, не смятам и че го интересува. Името е избрано от майка ми, която позволи и беше свидетел на години психически, физически и сексуален тормоз над мен от втория ми баща и когато най-сетне успях да го осъдя на 6г. затвор за педофилия, тя му плати гаранцията и си го прибра пак вкъщи. Та като цяло не искам да имам нищо общо с тези хора.
Благодарение на всички неща, през които съм минала, пия антидепресанти, ходя на психиатър и психолог, но някак си не мога да се откъсна от миналото. Сгодена съм от 1г. и семейството на годеника ми е и мое семейство, но нещо все ме тегли към тъмнината и депресията. Затова и мисля, че смяна на името ще ми помогне да изградя ново АЗ без всички гадни и тежки неща, ще имам повече самочувствие. Отделно четох, че енергията на новото име може много да помогне на човек - да засили негови качества, та дори с годините да променя и структура на лицето и т. н. Та въпросът ми към вас е кое име би било най-подходящо спрямо всичко, през което съм преминала? Екатерина ми харесва, защото означава "чистота". Адриана - смел, силен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 дни, 13 часа
hash: fc73e336aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Екатерина 2 никак не е била "чиста".
Виктория- победа, ти си победител над чистото зло в, което си се родила.

 
  ...
преди: 2 дни, 11 часа
hash: f4ff819146
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Смяната на името няма да ти помогне. Само ти можеш да си помогнеш- никакви антидепресанти и психиатри. Ти се съпротивляваш на случилото се в миналото и затова не искаш да го пуснеш. Нормално при силна травма, но все пак трябва да се примириш и да приемеш случилото се, в смисъл да го превъзмогнеш и да живееш в настоящия момент. Ти можеш, направи го.
Радващо е, че имаш човек до теб, защото е много трудно или невъзможно да живееш с човек с тежко минало. Не можеш да вървиш напред, гледайки назад. Не натоварвай твоя човек и семейството му. Зарежи всичко- и лекарства, и психиатри, живей здравословно, чети, развивай се, осъзнавай се, усмихвай се и гледай само напред.

 
  ...
преди: 2 дни, 10 часа
hash: f77c06e3a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Сменяй го. Само не разбрах как го осъди на 6г, а с плащане на гаранция е свободен. Някакво съчинение ли е или не си разбрала докъде е стигнало делото.

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 9 часа
hash: 5047b8585c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Първо поздравления че си издържала на " тежкия чук" с който те е удрял живота. Адриана е много хубаво име!

 
  ...
преди: 2 дни, 9 часа
hash: 918e0fa60e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Едно име, няма да промени мисленето ти. Рабоги в друга посока.

 
  ...


...
преди: 2 дни, 9 часа
hash: 9a6a47d91a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Виж сега, авторке, не името прави човека, а човекът - името!

Като пример - даден човек е станал свят и е канонизиран за светец - и името му тогава вече се смята за име на светец, дори преди него да не е имало друг светец с такова име. Конкретни примери - имената на апостолите: Петър, Павел, Андрей, Филип, Йоан... Името на Пресвета Богородица - Мария.

Ако си кръстена православна християнка и носиш име на светица - НЕ ТРЯБВА ДА СМЕНЯШ ИМЕТО СИ!

Ако не си кръстена - можеш да се кръстиш в Православната църква и при Кръщението имаш право да приемеш друго име - на светица - примерно: Мария, Анна, Елена, Ирина, Марина... Екатерина - също влиза в това число, защото е мъченица за Христа!
Това име е само за употреба в църквата, но не и на личните документи. Ако искаш да си смениш името на личната карта(и на другите документи) ще попиташ в МВР - там, където се издават личните карти - каква е точната процедура за това?

 
  ... горе^
преди: 2 дни, 5 часа
hash: 2bfb965b10
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Не се колебай, смени го. Кабала е свързана с имената и закодираните зад буквите числа и неслучайно известноте актьори и певци си измислят псевдоними или си сменят имената.

 
  ...
преди: 1 ден, 23 часа
hash: 57f49261fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами давай! Може да се стигне и до едни паро да се дават, но да не то пука... България е все пак.

 
  ...
преди: 1 ден, 23 часа
hash: ae4f0f3846
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Е, как ти е истинското име, де? !? Дай ни да го чуем, не може да е чак толкова лошо!

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 22 часа
hash: 0a92e130b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Здравей,

Мисля, че можеш да си смениш името, само ако е засрамващо те пред обществото. Иначе не знам има ли опция. Познавам един хермафродит от Русе, готвач в една кухня си смени името, защото приличаше повече на мъж, отколкото на жена и пиеше тестостерон и му раснеше брада и като покажеше лична карта с име Деница, хората се стряскаха и мислеха, че е фалшива. После се прекръсти на Денислав. За такива обстоятелства, допускат.
При теб трябва детайлно да опишеш в исковата молба към съда какви негативи ти носи името и, че психически те поттиска. Успех, надявам се да успееш.

 
  ...

...
преди: 1 ден, 21 часа
hash: 5bf7c62d81
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Име не се сменя току така, не си купуваш сирене от магазина.... всичко минава през съд, консултирай се с адвокат...

 
  ...
преди: 1 ден, 14 часа
hash: 8a9b7e531d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Имаше един социалистически виц навремето (тогава беше правен абсурд да тръгнеш да си сменяш името! Беше едва ли не забранено! ).

Отишъл един човек в съответното ведомство да си сменя името.
- Не може! - сопнала му се служителката.
- Ама много е неприятно, моля Ви!
- И какво Ви е името?
- Ами.. Георги Лайнаров!
- Олеле! Наистина неприятно... Ами вижте, ще питам съдията - за Вас може би ще направим изключение! Как искате да се казвате?
- Петър Лайнаров...

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 9 часа
hash: db8251c3b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ще ти се наложи да обясняваш на всички, които те познават добре, че вече не си ''Х'', а напр. Адриана. Вероятно ще те питат защо. Готова ли си да разкажеш историята си, за да те разберат донякъде или ще смотолевиш нещо, което няма да е убедително, а те ще сметнат, че си странна птица?
Второ- като си смениш името ти как ще се ''смениш'', какво ще се промени за теб, освен, че ще имаш куп документи да оправяш с новото име и да носиш навсякъде съдебно решение или общинския документ, с които да доказваш, че си лице с различни имена?
Ти самата отвътре какво ще си променила в себе си? То няма и да си ти, а ''името'' ти.
А ако утре, с новото име, ти се случат други неприятни неща, какво правиш?
Да не излезе накрая, че ще си създадеш повече психологически проблеми отколкото имаш сега.
Имената са си имена, това е просто един етикет и ако ти се отъждествяваш само с името си, а не с личността си като качества и ценности, жалко.
Помисли!

 
  ...
преди: 1 ден, 7 часа
hash: 75cdab4dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Това е много прекалено авторката. Да си сменяш името.

 
  ...
преди: 10 часа, 44 мин.
hash: e9f3c392fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   От авторката до номер 3:
Съдих го в продължение на 1г, като от 3РПУ успяха да възстановят изтрити мои голи снимки на телефона му (направени на сила, или по-скоро под въздействие на страха ми от него, защото редовно ме пребиваше и всякакви други извращения). Майка ми му ходеше на свиждания и един ден се прибирах от училище, попитах я по телефона дали може приятелка да ми дойде на гости (бях на 13г, 7 клас) и тя каза, че не е удобно, защото имаме други гости (тя е антисоциална и не се вижда с никого, знаех, че е той). Оказа се, че е поискала пари от баба ми на заем уж за ремонт и е изтеглила кредит, при което му е платила гаранцията. Реално в началото тя ми помагаше да го осъдя, така че може да е оттеглила жалбите си или не знам и аз как е станало, бях твърде малка. Знаех само, че ако се върна в този дом съм до там. Звъннах на инспекторката, която се занимаваше със случая ми и я помолих за помощ, тя изпрати патрулна кола и ме взеха в районното за допълнителни показания и съответно настаняване в институцията. Ако не бях в този сайт най-вероятно щях да се заям за изказа, че е съчинение, но знам, че тук има доста измислени истории и хората стават недоверчиви. Иска ми се всичко това да беше просто една история и никога да не ми се беше случвало, за да мога да живея пълноценно.

 
  ... горе^

...
преди: 10 часа, 33 мин.
hash: e9f3c392fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От авторката:
Споделям мнението на номер 7. За мен името не е просто нещо на лист хартия и лична карта. За мен то носи енергия и символика. В момента е единственото нещо, което ме свързва със стария ми живот и "семейството ми". Иначе името ми е Кристияна, не ми пречи да го напиша и не ми пречи да обяснявам на хората защо съм го сменила. Не веднъж съм споделяла през какво съм преминала и не ме е срам от тези неща, защото ме правят силния човек, който съм в момента. Даже не веднъж съм искала да споделя на някои хора, просто за да разберат от къде идвам, защо понякога реагирам неадекватно в дадени ситуации и т. н.
Относно парите, занимавките и институциите - предварително съм погледнала как стават нещата и съм наясно, че ще е скъп, труден и бавен процес. Просто според мен си заслужава.
Спрямо името - не, че не го харесвам. Не, че не е хубаво. Но това не съм аз. Не съм пияница, не съм насилник като баща си. Не съм безхаберна като дядо си. И не искам да нося тази енергия със себе си. Откъснала съм се на 99% от всичко, името е този 1%.
А за това, че трябва да приема всичко станало - така е. Трябва и не съм го направила. Всеки път в по-критична ситуация си мисля "Защо трябваше да се случва на мен? Какво толкова лошо съм направила в минал живот, че съм изживяла целия този ужас? "
Това с покръстването и църквата - добра идея е. Не съм покръстена и през доста голяма част от живота си бях атеист, но в последните месеци нещо много силно ме дърпа към Християнството.
За по-любопитните: диагнозата ми е комплексно пост-травматично разстройство.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: 1 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker