Това не е живот! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Това не е живот!
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 3637 пъти
Омъжена съм от 7години, но много пъти съм се питала защо направих грешката с този човек? Не е лош, добра душа, но докато не види МАМА... Забравя за мен, просто аз съм цитирам: Говедо смотано, свиня долна путка отрепана:(.
Мъчно ми е загубих толкова близки, включително Майка, деца и най вече себе си!

Какво да правя? Не ми се ходи по съдилища, веднъж опита да си тръгне и да ми вземе детето, но се обадих в Полицията и ми го върнаха, нещата се потулиха малко.

Сега пак, не няма как да издържа особенно и с заболяването, което имам. Заключването в тоалетната, стаите, боя ми дойдоха много.
Според вас как е по добре да постъпя? Аз лично не виждам светлина, нямам близки, болнава съм, без работа, за Морето съм... :((((

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 050a4a3453
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо направи тази грешка?
Ами защото си избързала да отидеш в брачната академия, вместо да работиш и (или) учиш, да си самостоятелна и независима жена. Сега имаш деца, нямаш обаче работа и си болнава.
Ами - къде?
Къде да отидеш?
Ще търпиш, мила, но поне възпитай децата си да не са като теб. Макар, че е доказано, че деца, израстнали в такава среда или стават насилници, или жертва на насилие.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: be4a9e7321
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До 1) Аз се омъжих на 23 мислех, че вече добре се познаваме. Болнава си бях и преди. Завършила съм Висше, Биотехнологии. Реших да създам семейство, но свекърва ми започна да ни изнудва за пари, от там започнахме и да се караме и се стигна до тук.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8912e52a2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторке, бягай от този мъж.. едва ли ще се промени.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6c4e4a64fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Наистина не е живот това. Да те хранят теб и детето ти да си позволяват същите да ти се карат и на всичкото отгоре да се появи някъква родителка която да иска да отцепи пари от полагащите ти се.
Не мога да повярвам, че съществува мъж било то и българин който като си сготвила изпрала и посрещаш на вратата с усмивка и целувка те нарича с тези грозни думи. Значи за да те нарече така има нещо "всяка куча опашка си има куче пред нея"
Авторке като си болна имаш ли телк/пенсия.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a19e9bff6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Какво значение има дали взема телк-пенсия, то едни пенсии. По важно е, че няма човек до себе си. До колкото разбирам, той живее в не негово жилище, опитал се да отведе детето при майка си. В такъв случай, бий му шута да си ходи при майчето, а ти си гледай детето мирно и спокойно. Така и здравето ти ще се подобри и стабилизира. Тези изроди ти смучат енергията, режи им квитанциите и си гледай живота!

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6c4e4a64fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   №5 Има и то голямо значение, чети темата и тогава давай съвети, ти ли ще издържаш госпожата и детето й. Тя не работи, казва, че е болнава и ако няма телк значи не е чак толкова болнава а просто лежи у дома и чака "изрода" да я нахрани да й плати сметките. Изглежда и не му готви, пере и посреща с усмивка щом той е недоволен и обижда.
Когато чакаш някой да те издържа се очаква да правиш други неща за него и да не държиш сметка дали ще помага на майка си.
За да те нарича един мъж "Не е лош, добра душа" с такива думи да те заключва в стаите си го заслужил с действие или бездействие.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b1a4929515
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката май има предвид, че майка му го настройва против нея. Израснала съм в такова семейство знам за какво иде реч, влиянието на тия вещици е голямо. Намилат за недостатъците на избраницата от синовете им, всякаш те са перфектни, намилат, намилат до полуда и синчето като няма смелост да тропне на мама си го трупа на себе си и изведнъж тоя насъбран гняв, това напрежение се излива върху обекта, "виновен"за развалянето на духовния му мир според мама. Номер 6, не може да си сигурна, че тя не си изпълнява задълженията на съпруга, но като плаща сметките и я издържа това не означава, че той има пълното право да я тормози. Дано не попаднеш на лоша свекърва. А и какво си мислиш, че от Телк така се взима пенсия... да бе да. Ако нямаш поне 5 години трудов стаж ако ще и да инвалид да си пенсия няма да видиш. За жалост е така. Всичко си е навързано, Телк те освидетелства примерно, но от Нои те връщат, ако нямаш трудов стаж и не си плащала осигуровки. А ти авторке, не си търси оправдания изкарай си медицинско, пусни жалба в полицията, съди го, не си ли чувала за служебни адвокати?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a19e9bff6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Напълно съм съгласен с №7! №6 е злобар като майчето на супер "милият и грижовен съпруг", който трябва да стои на трон(както стоят царете-господари), защото от тях зависи царството. А може, №6 да е самото майче, щом така динамично се застъпва за мъжлето! Не е гаранция, че всички които вземат пенсия по болест са реално болни, практиката е показала куп измами. А има и много тежко болни, които са забравени от социалната ни държава. Да №6, аз, Вие, Те, всички в тази държава трябва да плащаме сметките на изпаднали в беда български граждани, иначе каква социална държава сме. Като не може момичето да си покрие разходите, трябва да заработва като робиня ли, в кой век живеем? Тежко на държава, с граждани като №6!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6c4e4a64fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Не злобея а мисля реално. Динамично се застъпвам за "мъжлето" защото погледнете от негова страна двете му най любими жени, не стига, че не се разбират, ами и се плюят една друга с посредник, самия него. Той работи усърдно да издържа семейство, майка му реве, че не й достигат пари, съпругата мърмори да не се отпускат семейни средства за майка му, а той къде е? Той е банкомата без право да взема решения как и къде да се харчат изкараните от него пари. И между всичко това не може да се прибере да си почине ами трябва да слуша и участва в скандали ще обижда не ами не знам.
Ако този мъж, дори при дявола да е бил, се посрещне с топла храна с усмивка и предложение за масаж на гърба, веднага ще е на ваша страна и никога не би позволил да падне косъм от главата ви камо ли да ви обижда.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a19e9bff6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Той ако истински мъж, ще постави нещата на място! Явно, майка му няма нужда от парична помощ, а ги изнудва! Изнудване има когато искаш да тормозиш някого. Ако майка му е добра и нуждаеща се от помощ жена, това болно момиче би отделило от залъка си за да помогне на страдащ човек, защото самата тя е страдаща. Но когато се усеща злобата, и най хрисимият ще се възмути! Това мъжле, просто си е "купил" жена, използва я да живее при нея, а все гледа към майчето. Такива мамини синчета, не са за глава на семейство и понеже страдат от комплекс за малоценност, обиждат и ругаят по слабите от тях! Съжалявам това момиче, напълно я разбирам. В нейният случай има два варианта- или мъжлето при нея, и от време навреме да ходи да види мама(без мама изобщо да се меси в живота им), или да го праща да живее при майка си!

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6c4e4a64fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   №10 Говориш за пълноценност на съпрузите " Той ако истински мъж" а тя дали е жена на място? От къде разбра чие е жилището, където живеят, въобще от къде знаеш дали не са на квартира например. Или ако жилището в което живеят е нейно /от родителите й/ то компенсира това, че тя не е пълноценна съпруга така ли?
Всички хора на земята не сме идеални, както той така и съпругата му имат недостатъци и това е напълно нормално. Няма как да изискваме отсрещният да е без недостатъци, тъй като ние не сме. Дали мъжете са глава на семейство е под въпрос? Мъжът може да е глава на семейството, но жената е вратът и накъдето се обърне вратът на там гледа и главата, дано ме разбра.
Аз също напълно разбирам жената /жена съм/ но тя не може да промени съпруга си ако не промени самата себе си, отношението си към него. Още в самата тема жената говори за това, че той всъщност е добър, променя се след посещение при свекървата. Ако свекървата му говори лоши неща за жена му, а като се прибере жена му започва с мрънкането и скандалите той се убеждава, че мама е права и от негова страна започват грозни думи и насилие. Това са ответни реакций няма да ги има ако ги няма и скандалите. Ако не се напада майка му а му се обясни например, че в момента детето има нужда от ботушки и нямаме финансова възможност да помогнем на майка ти а много бихме искали. Той няма да напада а ще говори нормално.
Просто съпругата трябва да промени тактиката така ли не разбирате. Много е лесно да се говори за развод, но тук жената и детето са зависими от парите на мъжът. Болнава, безработна, с дете, да остане сама без пари, как го виждате това. Жената казва, че няма близки който да й помогнат значи й трябва съвет как да се справи сама. И след като мъж й не е пълно чудовище винаги а само след посещение на свекървата то има изход без развод. Няма как да промени свекърва си следователно променя тактиката с мъжът си и всичко се оправя. Просто постоянно трябва да доказва с действия и думи, че всъщност свекървата греши, той има глава на раменете и може да прецени.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 13d61e0948
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Коментарът на №11 е много правилен. Не мислете за развод щом нямате физическите и материални условия за да осигурите сносен живот за себе си и детето. Просто се опитайте да промените нагласата на мисленето и отношението си към съпруга и майка му. Сигурна съм, че е трудно, но опитайте. В момента сте се вкопчили в идеята, ще сте нещастна, неразбрана, използвана, самотна, болнава, безпарична и т. н. Търсите съчувствие и разбиране. Добре. Всеки има нужда от подкрепа в тежък момент, да похленчи, да се пооплаква- хора сме. Но все пак стиснете зъби и се постарайте когато се прибере съпруга ви да го посрещне една добре изглеждаща, усмихната и спокойна жена. Попитайте го как е минал деня му, поискайте да ви разкаже за победите или грижите си, съчувствайте му, ако е изморен, поощрете го за дребните успехи. Накарайте го да се почувства спокоен и в уют. Нищо, че в този момент ви се иска той да ви прегърне и поглези- спокойно и това ще стане. Просто имайте търпение. Подметнете му, че сте приготвили с много любов вечеря за него и че вие и детето с нетърпение сте чакали момента да се прибере. Накарайте го да се почувства като най-обичания и уважаван мъж ( мъжете много си падат по това! ). Наложете си да не споменавате и една лоша дума за майка му -за добро или зло мъжете обожават майките си! Нещо повече- когато тя ще идва на гости или той ще отиде при нея и пратете поздрави или му подметнете, че ще приготвите любимото и ястие. попитайте го дали тя, като възрастна жена няма нужда от помощ и какво бихте могли да направите вие лично за нея. Знам, че това ви звучи конщунствено, но повярвайте- смените ли нагласата си и настроенията си нещата ще се променят и ще заживеете спокойно. Вие сте човешко същество, което заслужава цялото щастие на света - във вашите възможности е да се освободите и да го приемете. Когато подхождате към някого с положителна нагласа, колкото и да е озлобен и безсърдечен той, в края на краищата приема позитивната енергия. В началото ще ви е много трудно и щом си помислите, че не можете да продължите повече, хвърлете един поглед към детенцето си. За щастие децата ни умеят да ни зареждат с неограничено количество търпение и сила. Малко по-малко нещата при вас ще се успокоят и синхронизират. А кой знае- може свекърва ви да ви стане и приятелка- в края на краищата ви свързва любов към един и същи мъж! Е, това последното беше по-скоро шегичка, но пък кой знае.... Желая ви искрено успех- и горе главата! Повярвайте - предстоят ви много прекрасни моменти, сегашното изживяване е просто един житейски урок, чиято цел е да ви направи по-мъдра.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5ac40203f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Но къде пише, че проблема е че съпругът на авторката подпомага финансово майка си и тя роптае. 10 пъти прочетох и не ми стана ясно. Тук става въпрос за унижение спрямо нея а не скандали за пари.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6c4e4a64fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   №13 погледни коментар №2
№12 За авторката още е рано много рано да успее да си помисли, да се отнася с свекървата добре. Засега да се отнася добре само с съпруга си пък и свекървата наистина може да е злобничка и хитруша.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a19e9bff6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Няма такова чудо, скарана снаха и свекърва да се заобичат някога. Войната между тях ще спре, когато спрат да се виждат. Мъжът ако иска мир, трябва да наложи своето мъжко влияние, да поговори поотделно с всяка, и да направи така, че да ги укроти, но не да взема страната на майка си. Вместо да вземете да помогнете на слабото и беззащитно момиче, подложено на тормоза на двама душевадци, Вие му давате съвети да бъде покорно, въпреки тормоза под който е подложено. Сигурно и Вие сте свекърви, щом така виждате оправянето на нещата. Прочетете отново, как е било наричано момичето, и въпреки това оправдавате този изрод. Каквото и да е поведението на жена му, никой няма право да я обижда. Като не му харесва, нека се изнесе, но не и да обижда и да вдига скандали. Не сме в началото на 20 век, когато жената е нямала права, а сме в началото на 21 век и равноправието е пълно. Не одобрявам съветите на №11 и 12, които искат момичето пряко волята си да се държи като робиня, да бъде унижавана, но да търпи заради детето. Така тези зли хора(сина и майката), ще станат още по нагли, още по изобретателни в методите на тормоз и тогава момичето съвсем ще рухне, както психически, така и физически. И замисляте ли се при каква семейна атмосфера ще расте детето им, какво вижда и какво възприема, какво чува от устата на баща си и баба си? По добре ли ще е за него да расте в такава среда? Аз мисля, че не е добре за детето!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6c4e4a64fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   №15 Нямаме нищо напротив да прибереш у вас бедното, болно момиче и да си го храниш и отглеждаш, заедно с поколението му!
Но ако няма да го прибираш това положение за него е единственият по лек вариант. Просто обясняваме на момичето, че един "добра душа" мъж не вика такива думи като го посрещаш с усмивка и разбиране. Като между временно не си длъжна да си съгласна с него просто така му поднасяш нещата да си мисли той, че това е негова идея. Като му споменеш, че много би искала да помогнете на майка му но детето днес си скъсало якето и му трябва ново. Той сам ще стигне до извода, че помощта за мама ще се отложи за сега. Идеята ще е негова и ти нямаш никаква вина тоест няма да си обект на обиди. А нали това е целта на занятието.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a19e9bff6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   16, тези първобитни идеи за подход в отношенията си ги прилагайте във вашият живот, те са неподходящи за съвремието ни! Живеете още в миналия век. И най отвратителният насилник, със сигурност е имал моменти в живота си когато е бил разумен човек, но след като е станал душевадец, той вече не е човек за уважение, а камо ли да бъде обичан! Не знам, №16, Вие какво семейство имате, но с тези разсъждения които излагате, явно не е нормално. Ако Вие сте склонни да живеете като робиня, не искайте това да правят и хората с достойнство! Живеем в социална държава, която при нужда помага на нуждаещите се. Затова се раздават социални помощи. Има организации, които подпомагат майки подложени на насилие, но Вие живеете в миналото, какво да обяснявам като няма да ме разберете! Има закон, по който майката може да осъди насилника, не само да не е тормози, а и да й плаща издръжка както за детето така и за нея(щом е болна). Излезте от първобитното си мислене, и научете за днешното време! А вашите мъжлета нека Ви трошат и обиждат, пък Вие им пълзете в краката!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6c4e4a64fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ха-ха -ха №17 ВИЕ живеете в измислено време, "социална държава" ха-ха. Знаеш ли, чела ли си законите ни за социални помощи ППЗСП се нарича, ако е самотна майка с дете не навършило 3 години получава общо 98лв за нея и детето това включва:
1. помощи за отглеждане на дете 35лв
2. помощи за социално слабо дете 21лв
3. помощи за социално слаба майка 42лв
и разбира се ако има някакви доходи от издръжка от бащата те се изваждат за да се получи не повече от 98лв общо месечно. Как според теб се гледа дете с 98лв месечно "социална държава". Ако детето е навършило 3 год. майката трябва да има повече от 6 подписа в бюрото за безработни и да не е получавала помощи през живота си, само тогава има право на една година ако продължава да е безработна.
Съвсем случайно, сестра ми работи в Д"СП".
Нашата авторка е болнава но изглежда няма свидетелство от ТЕЛК или, ако има, няма 5 години стаж за пенсия по болест следователно и на това няма право.
Ти се надяваш да успее да осъди мъжът си за издръжка на нея самата, в "социалната ни държава" не съществува такова нещо "издръжка на бивша съпруга". За детето ще отсъдят не повече от 60лв месечно зависи от доходите на който се осигурява бащата, ако той се осигурява на минимална заплата 30лв за детето.
А и при липса на доходи знаеш ли колко лесно се преписва настойничество над детето на баща му при развод. С тая свекървичка спокойно и детето ще й вземат. Предложила съм по-малкото зло да си седи на дупето и да не ядосва мъжът си, като знае, че сама не може да се справи. Ако може да се справя да се хване на работа и чак след първата заплата да мисли за разводи.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a19e9bff6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   №18, виждам, че добре сте запозната с разпоредбите на законите в социалната ни държава. Няма да споря, неуместно е да се спори за нещо толкова ясно и категорично просто. Законите и правилата в държавата се прилагат от хора които имат подобно на вашето мислене, затова и ефекта от тяхното прилагане е плачевен. Сама казвате, че законите не могат да защитят и осигурят един спокоен живот на една тормозена млада майка, което означава, че цялата ни държава още живее в 20 век, а претендираме за цивилизован народ. И все пак недопустимо е едно момиче да бъде унижавано и тормозено, само защото мъжа го хранел? ! И в робовладелческият строй робите са били хранени, и по вашата логика трябва да са били доволни от това, и да са благодарни на господарите си. Като нямаме държава да помага на нуждаещите се, хана на отец Иван приютява страдащи майки с деца. По добре там да отиде, отколкото да й вземат живота, майчето и синчето. Може и от тях да е болна жената, а покорството си го оставете за Вас, щом не зачитате човешкото достойнство!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: af17f07f82
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Съжалявам, момичета, но нито живеем в социална държава, нито тя има претенциите да е такава. Идваме от комунизма, където такива като авторката пък съвсем са били оставени без защита. Сега поне има съд, има полиция (не милиция). Е, не ? се е ходило по съдилища - това е проблем. Нейн проблем.
Социални държави има много. Една от тях беше Гърция и вижте до къде го докараха.
Всеки сам си има глава на раменете.
Затова и трябва много да се внимава, за кого ще се омъжим, на кого ще родим деца.
Аз имам нещо против да плащам повече данъци, за да е социална държавата ни. Няма да ни дадът и заеми, защото сме фалирвали 2-3 пъти в последните 30 г. Остава само едно - всеки се спасява по единично.
Който е зависим от мъж финансово, който не гледа, когато се омъжва, за съжаление свършва като авторката. Особено ме подразни нейната пасивност - не ? се ходило по съдилища. Е, Бойко Борисов ли да ходи по съдилища на нейно място?
Какво очаква?

Човешкото достойство първо човек сам трябва да си защитава и уважава. Не може да решаваме битовите проблеми на отделните личности, не само е твърде скъпо, но е и противоконституционно.
Такъв е животът - не е приказка, ако не се оправиш сам, чакай писмо от Господ, чакай държавата, царят и Б. Б.

Номер 18 - на моите родители не даваха детски, не даваха 98 лв., защото работеха хората, плащаха си данъците и печелеха повече от 300 лв. Е, с тези пари сме живяли четирима човека + баба ми, чиято пенсия отиде в швейцарските банки на сметката на разни комунистически величия. И това беше в хубавите годинки. Живяли сме иначе 97-ма с точно 45 долара на месец, копали сме картофи, фасули, лозя, гледали сме животни в града, за да се изхранваме. Тогава и 98 лв. е нямало, а в края на годината казаха на нашите, че и 8-те лева детски няма да има. Смях.

Не съм разчитала и няма да разчитам на държавата, плащам си данъците, за да има 98 лв. за други жени, но сама плащам лекарствата на баба, която няма как да отиде да работи - не е болнава, а стара и болна жена.
Има много по-нуждаещи се хора от авторката в тази страна и не я съжалявам.

Тя поне е млада, може да се стегне и да се обърне към властите, издържани с нашите пари. Толкова от нас, другото си зависи от нея. И ние се бирим всеки ден с живота, но няма кой на мен да ми даде 98 лв., да ме попита, как ми е достойството!
Стига сме обвинявали държавата за собствените си житейски проблеми и грешки - има съд, има полиция, дядо Иван - какво повече?

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a19e9bff6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   "Стига сме обвинявали държавата за собствените си житейски проблеми и грешки - има съд, има полиция, дядо Иван - какво повече? "-това е спасението!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: be4a9e7321
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Здравейте! Не сме на квартира, а живеем в дома на баща ми. Имам пенсия от 150лв, ама какво мога да направя с нея? Не обвинявам никого, и нямаше и да пиша, но тормоза над мен започна от както почина майка ми. Свекърва ми иска само пари колкото и да ви е странно.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: be4a9e7321
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Не искам да бъда разбрана погрешно. Има много страдание в този свят, не съм аз тази която е най зле, но ми тежи отношението на човека който се кълнеше, че ме обича родих му дете, едва не умрях а насреща??? ... няма никой! Ама как да го разбирам аз? Държи се перфектно буквално. Понеже не мога да излизам никъде сама, ходи където трябва ми оправя документи, пазарува, спор няма. Гледал ме е като малко детенце. Обаче неговата родителка (разбирам, че му е майка)ни тормози. Започва отдалече с преговорите и нарая почва да реве да и даде пари понеже тя не работи, но и пенсия не получава. Живее с един мъж който също не работи, и тормози старите си родители;(. А, аз въпреки, че съм болнава си работя при едни сестри монахини са (имаме манастир)и ми носят работата в къщи след което ми заплащат и съм доволна. Докарвам по 400лв освен пенсията си. Искам да съм полезна за семейството си. Но мили хора не мога да изържам една жена права и здрава на 54 г и. Разбирам да иска веднъж два пъти, и поне да ги връща:( но и това не прави. И в момента в който се противопоставя става нещо страшно. На истина ми е непосилно за съдилища. Нямам и нерви за това, аз мисля, че трябва да отстраня дразнителя! Искам и друго да ви кажа, тази жена я търсят защото е завлякла куп хора с пари които не връща. КСтава близка с някой, омайва го и го кара да и тегли кредит. Заклевам се в детето си не ви лъжа. Това е чудовище.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7acbbefbce
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Не се предавай

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6c4e4a64fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Писах доста по темата ти, но от последния ти коментар разбрах, че е нямало никакъв смисъл. Искаш достойнство, уважение и съвет. А ни караш 24 дни да мислим, "горката безработна без никакви доходи". Какво се оказва, че взема 150 пенсия + 400 заплата със собствено жилище. Значи имаш добър социален статус за Бг. Караш ни да мислим мъжът ти за изрод а после споменаваш "Гледа ме като малко детенце"- пазари, документи оправя. Искаш уважението на мъжа си, само затова, че си родила трудно. Не си първата родила трудно няма и да си последната. Уважението и неуважението на хората се печелят с държание и отношение. Говориш за големи грижи от страна на съпруга си а ти как му се отблагодаряваш, или той е длъжен щото си родила. Писах, че свекърва ти може да е злобничка и хитруша, но оттеглям думите си, ти си тази която показва злоба "трябва да отстраня дразнителя". И най-грозното, жена инвалид да се кълне в детето си. Минава ли ти през ум, че ако грешиш може да му се случи нещо.
Моля модераторите да публикуват коментара ми, идеята не е да нападам авторката, а да й обясня, че по този начин като в началото ни е излъгала и е спестила някой истини ни е накарала да мислим в грешна посока. Никак не е приятно, да си отделил от времето си, да съжалиш някого, който те е лъгал.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7b8c0be30c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   N25-Казвам, че моят съпруг ме гледа защото не мога да ходя сама никъдее, разбирате ли ме? Казвам пълната истина и не се страхувам в какво съм се заклела. Това показва само, че въпреки трудностите с раждането защото от там си помогнах и за доинвалидизирането, но не съжелявам, че имам дете, та аз загубих две деца, как можете да говорите така? Не се отказвам и не лежа на неговите ръце въпреки всичко! Давам всички пари за нашият дом, но не мога да приема, тази жена да ме тормози. Жилището е на Родителят ми не е мое. И аз не съм наследница а детето. Отказала съм наследство и съм отстъпила всичко на детенцето си. Не мисля, че има нещо злобно в мен, или греша? Само не мога да разбера защо постъпва така с мен, и то винаги след разговор с свекърва ми. За социалния статус искам да ти кажа, че с 550лв само за малкото не стигат, а и не съм на работа, а помагам с нещо като надомна работа, май не сте ме разбрали отново.
Уважение имаше до момента в който тази жена не дойде в дома ми и когато си тръгна ми ги нямаше 90лв, ама не ми се говори на тази тема, защото мила ми 25 доказа се, че тя ги е взела, понеже си е страхливичка си призна пред полицията, ама нямаше и как хората бяха длъжни да разследват а нейните отпечатаци бяха навсякъде. Аз нямам какво повече да кажа!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6c4e4a64fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Авторке много добре те разбрах, но ти не си ме разбрала. Болнава съм - не означава инвалид съм
безработна съм - не означава надомна работа за 400лв и 150 пенсия
"родих му дете, едва не умрях а насреща??? ... няма никой! " - кой да е насреща, че си родила, раждането е твой личен избор. Няма как да обвиним мъжът ти, че си родила. В последните думи доказваш и злоба. Свекървата беше в къщи, изчезнаха пари и извиках полиция. Защо викна полиция не знаеше, че тя ги е вземала или просто искаше да я накажеш, да я разконспирираш пред обществото. Да я изложиш пред синът й мислиш, че с това си действие синът й ще я намрази, но грешиш. Децата много трудно намразват родителите, особено след навършено пълнолетие, тя за него е майка ако ще и най-долната циганка да е. Засегнала си го сигурно много пъти по този начин и сега искаш тя и той да те уважават. Няма как! Искаш аз 25 да те уважавам след лъжите ти само защото си инвалид. Повечето инвалиди мислят, че всичко им е простено само заради телк но хората може да ти простят само ако имаш психични отклонения а ти мислиш с главата си. Правиш лошо на мъж си и родителката му, после защо той не ме уважава мъж ми. Теб някой ако изложи семейството ти пред обществото ще го уважаваш ли? Аз даже се чудя той още какво прави при теб, сигурно го държиш със самосъжаления или с детето. Избий си от главата, че обществото е виновно за състоянието ти. Ти нападаш родителката на мъжът си, не тя теб, тя просто се отбранява. Дори да е крадла, дори да е мързелива, дори да е най долната тя е тази отгледала и възпитала детето си така, че то да те търпи, да продължава да се грижи за теб, независимо от всичките ти недостатъци /не говоря за инвалидността тя не е недостатък/ дори да го харесваш /когато не те обижда/
Мога само да кажа Евалла на мъжът ти. Която и да е съпруга ако извика полиция срещу майката на мъжът си /каквато и да е тя/ ще бъде не само обиждана ами и пребита може би.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7c01b6cbd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Пожелавам ти всичко което си ми пожелала ти да ти се случи нищо повече, и моля модератор този потребител под номер 25, 26 да не се допуска повече. Тук споделяме, не е съд. Нападения не са ми нужни.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6c4e4a64fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   28 Благодаря за пожеланията, тъй като не съм ти пожелавала нищо лошо, дано те чуе господ, нищо лошо да не ми се случва. Тъй като в коментарите ми под №25, 27 няма нищо нападателно модераторът няма защо да не ме допуска. Не съм те осъдила просто ти обясних да не гледаш треската в чуждото око а да погледнеш гредата в своето. Имам право да коментирам която тема искам, това, че ти едва ли не благопожелаваш си е твой личен избор.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2c81f7ac14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Въобще не съчуствам на майки, които цял живот са живели за децата си и после ги е яд, когато синът им има деца и жена. А от такива мъже, които не могат да решат личните си проблеми с майките си по-далеч. То това не е живот- някоя безсърдечна към теб и чужда жена- да ти трови живота, само защото си се събрала с някакво мекотело, което не може да я постави на мястото. Ами не съм длъжна да му гледам сама и децата и него, че и жена, която няма никави нормални човешки отношения с мен и по-голяма лошотия от нея не съм срещала. Обичам повече себе си и живота си - като не ме обича и аз не ги обичам. Тези неща се усещат и винаги са взаимни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker