Майка ми е отвратителна! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми е отвратителна!
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 6080 пъти
Здравейте, аз съм момче на 17 години от Пловдив, живея с родителите си.

Семейството ми никога не е било кой знае колко свястно, но отпреди 2 години, когато майка ми я съкратиха, вече е истински ад.

Тя дори не си прави труда да си потърси работа, само стои вкъщи, гледа тъпи турски сериали, налива се с алкохол и пуши като комин. Все е в лошо настроение, все намира за какво да ми се скара. Ако съм си вкъщи - "Само ми се пречкаш тук, приятели нямаш ли, толкова ли си задръстен... ", ако съм навън, като се прибера - "Ти къща нямаш ли си, само по улиците се размотаваш, кога пишеш домашни".

През повечето време гледам да съм навън, да не ми се кара и да не ме ядосва и мен. Има две приятелки, които всеки ден са вкъщи, клюкарят и пушат заедно с нея.

Задника си не мръдва за нищо, почти никога няма нищо за ядене вкъщи - само когато на нея й се дояде нещо, тя щяла да се еманципира, пък ние мъжете да сме вършели домакинската работа... Пълна кочина е у дома.

А как тероризира татко, направо толкова ми е мъчно...

Той работи като строител (не сме цигани!!! казвам го, защото като кажа какво работи баща ми, всички ме гледат странно), трепе се по цял ден и като се прибере, майка ми му крещи за глупости, той бил виновен за отвратителния живот, който водела, само да можела да се махне от нас двамата).

Понякога му се чудя - два метра мъж, як като скала, ами замахни и й прасни един шамар (преди възмутените дами да се обадят, не смятам, че мъжете имат правото да удрят жени, за да се доказват, но майка ми е просто... ).

А баща ми стои смирен като малко дете, само й се извинява (за какво, по дяволите, той нищо не е направил? !! ), моли я да се успокои... И като му кажа "Тате, защо не й се опънеш, виж я как се държи с теб! ", той ми казва нещо от сорта на "Не говори така - тя ти е майка.

Щом ми се кара - значи има за какво. " Толкова се дразня на това негово поведение - като роб й е! Тя му взима почти всичката заплата и смята, че е нейно право! Постоянно му повтаря как щяла да се разведе с него - да да, сякаш някой друг ще я търпи... Собствените й родители не я искат даже! Някои ще кажат "Изчакай още 1 година да завършиш и се махай", но като знам как баща ми още сума ти години ще живее с нея, сърцето ми се къса...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 28b30520a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Ами така е решил баща ти. Това не е твоя грижа. Гледай себе си, ти си бъдещето.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0aa31fe8de
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Аз съм момиче на 19. Майка ти е като баща ми. Терорист. Явно се има за лидер, но аз ако съм ще и смачкам тикфата и да видим дали така ще ви истезава. Махай се и си оправяй своя живот ако той не иска да се махне и да е малко по-твърд ти не можеш нищо да направиш, но ако останеш там си обречен на вечен тормоз и знай, че това след време указва вляние на психиката на човека.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d82e47524c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Споко.. алкохола и цигарите ще я приключат бързо ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a60e89e47e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Какви са очакванията ти кажи ни какво би правила идеалната за теб майка.
1. Да работи за да имаш повече джобни за харчалък.
2. Да готви редовно за да имаш ядене винаги.
3. Да шета постоянно след вас за да ти е чисто удобно и приятно.
4. Да няма приятелки за да не те клюкарят.
5. И най-важното да ти дадат възможност ти да командваш в семейството, ти да казваш кой кого да бие, кой какво заслужава, как да се отнасят родителите ти помежду си.
А не казваш ти какво правиш за нея? След като тя 17-18 години се е грижила за теб хранила те е и поне 10години работила. Изглежда не си израснал в гетото, щом натякваш "не сме цигани!!! " с три удивителни.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d34b1bbc92
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Майка ти е в депресия след като са я съкратили от работа. Всеки човек изпаднал в такава социална изолация се запуска и превърта. Алкохолът доусложнява нещата.
Лошото е, че веднъж затънала, няма никакъв шанс да се измъкне сама, трябва да се погрижи някой от обкръжението й. Достатъчно е да бъде извеждана на разходки, но доколкото разбирам баща ти непрекъснато го няма. Ето там е проблема и предполагам от там тръгват скандалите.
За съжаление в нашата мизерна държава все по-често и масово е така. Луди, демотивирани хора колко щеш. Не всеки би издържал психически...

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b57a5fc01f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Историята ми прилича на "Женени с деца", само че с лош край.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a60e89e47e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Забравих да попитам ти какъв син си? Отличник който помага в къщи, перфектният син?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bf359675a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Ало номер 4, твоите точки 1, 2 и 3 се отнасят за всяка нормална майка, а точки 4 и 5 си сложила, защото ти не си от тях.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a60e89e47e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Точките 1,2,3, са задължение на всяка домашна прислужница не на майка. На майката на 17 годишен син би трябвало да и се помага с къщните задължения те са общи не нейни. Дали ще работи това зависи от здравословното й състояние което може да не е цветущо а и от нейните желания. Това, че е родила и отгледала 17 год дете нито я задължава да работи нито да е слугиня, върши се пожелание. Щом младият господин още не е умрял нито от глад нито от холера значи у тях нито е толкова мръсно нито е винаги без храна. Той просто е едно мамино синче, което си мисли, че има право на изисквания, мисли си, че като няма 18 има само права а задължения никакви. На 17 спокойно може да шета и готви за себе си поне.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6b7192edea
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

10.   Вие сте много глупави хора! Всяко ДЕТЕ се нуждае от майка си. Нуждае се от вниманието и и грижите и. Всяко дете има нужда от семейство, което да го обича и подкрепя. Та той е едва на 17 и се е разочаровал от постъпките на майка си и се е хвърлил в тревоги за баща си. Вие нормални ли сте? Какво значи гледай себе си.... той дори не е работоспособен... Тея глави за какво са ви на раменете? Защо го вините? Вие ако имате дете за вас нормално ли ще е такова поведение спрямо детето ви? Защото съм сигурна, че няма да го позволите, но сте достатъчно смели и нахални.... да го вините и да го изкарвате мамино синче...

Майка му била в депресия... хубаво! Всеки човек може да мине през това, всеки човек може да бъде съкратен, но всеки истински Родител трябва да се грижи за детето си и то да е приоритет номер 1 в живота му.
Лесно ви е а му се нахвърляте. Осъзнайте той е едно дете, което има нужда семейството му да е пълноценно. Що за хора сте? Той се тормози явно ежедневно..
Номер 9 - Прощавай, но това, че е родила дете именно я задължава да полага необходимите грижи за него. Дай да народим всичките по едно и да го оставим на произвола на съдбата, защото видиш ли не сме длъжни...
Към автора - не знам, как точно да те посъветвам, но единственото, което ти остава е да се надяваш всичко да отмине. Поговори си с нея, сигурна съм, че ще те разбере. Подходи правилно, говори с нея, когато е в добро настроение и и обясни, как се чувстваш.. Стискам ти палци!

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a60e89e47e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   №10 Никой на този свят не може да избира родителите си. И ако положението не е до там фрапиращо /Физическо насилие/ човек трябва да се научи да приема ситуациите. Тъй като не можем да уредим автора с перфектна майка, а той е достатъчно голям да си шета и готви, му предлагам да поеме тези задължения. Работоспособен е с навършени 16 години. Баща му го издържа финансово, затова никой не го кара да изкарва пари. Той е достатъчно неблагодарен, иска майка му да е бита, жената която го е гледала криво/ляво 17 години. Нищо кой знае колко лошо не е направила има и много по фрапантни неща. какво е направила: не работи! готви понякога! кара се с мъжът си! първата ли е? Имала приятелки дето клюкарят, че коя майка няма?
Вярно казваш, че всеки трябва да се грижи за детето си до 18 години поне, но можем ли да го задължим? А и в различните възрасти грижите са различни тя го е научила да говори, да ходи, пратила го е на училище да учи, компютър са му взели, жив и здрав го е отгледала до сега и т. н. направила е много повече от някой "майки" независимо от това, колко е бил тежък живота й. Вместо синът й да й влезе в положение той я плюе и ако можеше на кучетата щеше да я хвърли. Заслужава ли това отношение тя? Само защото е останала без работа, отчаяна от несгодите в живота си, търси виновник /в мъжът си/, да я убием с камъни?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4ed44d5e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Н 10, това е момче на 17 г. а не безпомощно детенце. Има разлика, после защо били мамини синчета, питат девойките по форумите. Ами защо 35 г. дете живее при мама? Ами защото е дете, за бога!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 40526a5752
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз не мога да ви разбера... Това не е отношение на една майка.... Родителите би трябвало да се грижат за детето си, не да го натоварват психически!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ec2ad38dec
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Тая полемика която се е получила тук няма край... Всеки изхожда от някаква своя гледна точка. Аз самата изпаднах в тежка депресия на 36 год. след загуба на майка ми и работа. Не посегнах към цигари и алкохол нито клюкарствах с приателки, но състоянието ми налагаше лечение (в болница и в къщи ) и тогава разбрах какви даца съм отгледала! Явно никак не им е било лесно, но дъщеря ми за да си набавя джобни без да товари баща си чистеше българо-италиианса фирма, а беше също на 17 год. и ходеше на училище. Синът ми когато стана на 15 год. сам без аз да знам си беше уговорил обща работа на строежите за да може да си купи марковите анцузи и маратонки и така беше всяка ваканция. И на тях нервите понякога са им изпускали и са се чудили къде отиде оная мама която им угаждаше за всичко, а сега няма сили дори да сготви. Сега след близо 20 години (от толкова приблизително съм пенсионер по болест) и при тази безкрайна криза нещата стоят по-подобен начин-с тази разлика, че баща им е често в принудителен неплатен отпуск, аз с пенсия по болест, а те работят и помагат за всичко.

А сега ще си позволя да се обърна къ младежа който е причина за въпросната полемика след неговото Spodeliane. Каво значи "семейството ни никога не е било кой знае колко свястно", "задника си не мръдва", "ами замахни и и прасни един шамар "и т. н... Преди да кажеш искам кажи какво си дал! Това е ТВОЕТО семейство което има нежда от моралната, а защо не и от материалната ти подкрепа! Вместо да хленчиш помогни на баща си и двамата заедно се справете с проблема! Ако опитате ВСИЧКО (лечение, мили думи, разходки-за да не стои само в този омагьосан кръг и др. ) и нищо не се получава поне ще Ви остане утехата, че всичко сте опитали и не забравяй, че това е жената която те е родила и отгледала и сигурно не винаги е била това което виждаш в момента. Поне така ми се иска да вярвам защото ако винаги е била такава сигурно той нямаше да я търпи толкова години!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 346f469242
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Щом бащата се извинява, значи има за какво.. Мога да си представя, че е хойкал с нейна колежка, оттам тя напуска работа и се чувства супер смачкана. Какъвто и да е сценарият, никой не се извинява току-така на друг, който му се дърви. Синът им не може да знае за всичко, което се случва между тях, но може да се опита да ги попита, да ги предизвика на сериозен разговор, вече и той е голям човек. Ако те са по-открити с него, може пък и той да прояви разбиране.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 7f6a25f725
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

17.   Майка ти е голяма простачка, просто баща ти трябва да се разведе с този боклук!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 379fb5b838
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

18.   Виж миличък, това, че са ти родители не ти дава право да се намесваш в отношенията им. Само те си знаят точно как стоят нещата между тях и щом баща ти не я е напуснал значи си има защо. Така, че не се бъркай там където не ти е работа, ами гледай какви са твоите отношения с тях. Учи си съвестно и гледай да помагаш на баща си с каквото можеш, пък за майка ти какво да кажа, нещата не са никога нито само черни, нито само бели, но на мен това ми звучи като поведението на едно много отчаяна жена, която по-скоро има нужда от специализирана помощ, отколкото от бой. Не случайно алкохолизмът и подобните зависимости се приемат за болест, защото от един момент нататък прескочиш ли една определена граница не ти, а алкохолът започва да управлява живота ти и така както го описваш май майка ти е стигнала до там, а ако има и депресия картинката става още по-тежка, но ти на нея няма как да и помогнеш, за това гледай поне баща си да облекчиш с каквото можеш. А с майка си колкото по-малко общуваш толкова по-добре.

 
  ...
преди: 6 месеца, 21 дни
hash: 0e3634eac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Те са длъжни да го гледат до 18 години. Не стига, че авторът по цял ден учи и пише домашни, ами остава и да готви и да чисти. Майка му затова се нарича майка, за да ги прави тези неща. Не е нормално дете на 17 години за гледа жена на 40 . Тя как допринася по-точно към домашните задължения? Като се напива? Или като говори с приятелки? Не стига, че не работи, ами и мързелува. Авторе, ако искаш ти сам и плесни един шамар, за да се научи. Винаги можете с баща ти да се изнесете. И напротив, ти имаш пълното право да се намесва в семейните отношения, защото и ти си част от това семейство.

 
  ... горе^
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: ca6755a071
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Не става дума за малко дете, което се нуждае от грижи а да 17 годишен младеж, който след 1 година може да си намери работа и да се изнесе на квартира.. Не е за жалене. Някои и бащи стават на тази възраст а младежа съветва баща си да удари майка му..
Това е неблагодарност.
Автора нахранен ли е, с чисти дрехи ли е, има ли джобни това е важното въпреки, че майка му не работи. Може така да са се разбрали с баща му. Решенията за живота си ги взимат те. Струва ми се, че автора се бърка прекалено в живота на родителите си. Има някои неща, които те си решават.
Автора не може да стане господар на живота на майка си. Ако иска ще чисти ако иска няма. Тя решава. Не може да промени начина й на живот. Щом синчето е казало чисти значи ли че майка му трябва да изпълнява като команда.
Не може да контролира живота на майка си това е. Хубаво лошо майка му си е господар на живота.

Освен това майка му има проблем с алкохола. Това ли е начина да й се помогне.
Не може ли да си обединят усилията с баща му и да помогнат на майка му.
Поне всеки добър син би го направил.
Това ли трябва да правят.

Ако синът имаше порок майка му никога нямаше да се откаже от него.
Наркоман да беше, алкохолик, хазартна личност майка му
Винаги щеше да иска да му помогне. Винаги щеше да го мисли.
А този неблагодарен син съветва баща му да удари майка му. Очевидно майка му не го е възпитала много добре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker