Родителите ми се развеждат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми се развеждат
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 7390 пъти
Здравейте, нека и аз споделя моята история и да ви поискам съвет.

Родителите ми са в процес на развод - майка ми подаде молба и сега ми казват да избирам при кого да оставам. Няма ли вариант 1 месец при единия, 1 при другия или нещо подобно? Ако може да ми разкажете как сте преживели вие развода си или този на родителите ви, за да знам какво да очаквам, всичко ли ще е различно?

Няма да изпадам в подробности, ситуацията е тежка - скандалите са ежедневни, или пък ако не се карат, не си говорят. Баща ми живее като на хотел - готви си сам и практически живее в спалнята, а майка ми спи на дивана в хола.

Момиче на 15 години съм, моля ви, кажете какво да правя, при кого да остана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 508ae27dd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

1.   Еми за начало можеш да останеш при родителя, който ще остане да живее в жилището. Иначе, можеш да им предложиш твоя варянт - месец тук, месец там, но двамата трябва да живеят поне в един град за в бъдеще, заради училището...

Най-важното сега е да не се оставяш да те намесят в конфликтите и проблемите си, да приемеш, че като съпрузи са се провалили, но не и като родители. Ако единият започне да говори с-у другия, да се оплаква - ти сменяш темата и обясняваш, че той ти е баща/тя ти е майка и не искаш да взимаш страна.

Дори да имаш свое мнение, кой бил по-виновният, не го изказвай. Накрая ще се вкараш в голям филм и голям театър. Радвай се, че скоро ще свърши глупавото им каране, а ти ще можеш определено да живееш по-спокоен живот.

Можеш и в началото да избереш родителя, който приема развода по-спокойно, а след това да решиш друго. Достатачно голяма си за това.


Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a83f22aaf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нормалното предвид пола ти е да останеш при майка си. Всъщност това с което ще трябва да свикнеш е това че тези хора вече няма да живеят заедно, ще създадат нови връзки с други хора и тогава настава трудното защото ще си имаш двама родители които ще си имат партньори най-вероятно опитващи се да ти се харесат и да се държат с тебе като родители. Трудно ще ти е, но се опитай да запомниш само едно това са твоите родители и е без значение че са разделени, трудно е да се опишат с думи отношенията между възрастните дано с времето да успееш да се настроиш. Успех.
Зорба.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: aa01931559
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Дай им да прочетат библията и им кажи, че... когато двама се развеждат то означава че инатът им е прекалено голям и вредят и на останалите, на децата и да не мислят само за себе си, да не бъдат егоисти, има и 3ти човек, което е тяхното дете! Те ли са по-важните?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 803fe98dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Никаква Библия не им давай, да не започнат да те водят на психолог. 21 век сме и всеки има право на развод

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: fa0f5f56f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Миличка ако повече се разбираш с баща си с него остани избора е твои и от номер 1 има правилно решение можеш да останеш с родителя, който най обичаш и ти има доверие

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c94523f2f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бях на 24 години когато се разведаха родителите ми.. отначало ми беше много тежко.. особенно по празници.. сега съм почти на 30.. изпитвам меланхолия и тъга по детството ми.. по семейството.. изпитвам страх от по задълбочено обвързване и създаване на семейство..

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 687de0a515
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   И нашите с разведени, но при тях беше по различно, защото те по принцип живееха дълго време в различни градове и просто в един момент решиха, че няма смисъл. Така че при мен въпросът при кого да остана не е стоял никога.

Права е Лаура, остани за начало там, където живееш в момента. Най-безболезнено ще е. След това ако имаш нужда отиде при другия, ако е в същия град.

НАЙ-ВАЖНОТО е да не се оставяш да те замесват в интриги и да те ползват за пионка и инструмент за изнудване на другия! Нашите тогава се разделиха културно и без скандали, ама като гледам при тебе не е така. НИКОГА не се оставяй да те настройват срещу който и да е от двамата! Дори аз в подобни ситуации съм защитавал този, срещу когото говорят. За всеки един от двамата другия е веновен, но истината е, че в един развод винаги двамата са виновни, който квото ще да ти разправя! Ще видиш, че е така като почнеш да имаш по-сериозни връзки с момчета. За теб и двамата са еднакво родители и ще бъдат такива цял живот. Постарай се да останеш в добри отношения с двамата. Не заемай ничия страна, като почнат да те вкарват в разни филми, казвай, че това е тяхна работа и не искаш да се месиш. Да се оправят помежду си.

Това е от мен засега, не е толкова страшно, колкото ти струва сега, само не трябва да се шашкаш и да се тормозиш с неща, които не са твой проблем.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 90eae45195
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   А, пропуснах още нещо да кажа: Тва дето разправя номер 4, са пълни глупости! За Библията едно на ръка, но и това дето родителите "да не мислят само за себе си" също!

Авторке, може би още ще ти е трудно да разбереш какво всъщност искам да ти кажа, но ще пробвам: Родителите ти имат свой живот, който не е свързан с теб. Точно както и ти имаш свой живот в училище, с приятели, гаджета и т.н. който няма нищо общо с вашите и не ги засяга. Те не виждат този твой живот, или виждат много малка част от него, по същия начин и ти виждаш много малка част от техния "паралелен" живот. Но него го има, бъди сигурна. Това, че те са ти родители и ще бъдат такива завинаги, не значи, че трябва да бъдат завинаги заедно в "другия" си живот, който съществува от много преди теб да те има на този свят. Точно както ти сега движиш с едни хора, след няколко месеца може да си с други, защото първите са ти писнали, или са се променили към по-лошо, или просто си срещнала изведнъж други хора, които те кефят повече от предните. Каквото и да става там, не вярвам това да се отрази на отношенията ти към вашите, защото те нямат никакъв допир с това. Още по-малко пък ще определяш в каква компания да движиш според това "да не разсърдиш" вашите. По същия начин е и при тях - това, че по някаква причина вече не искат да са заедно, изобщо не променя отношението им към теб, или поне не би трябвало, и също така не бива те да смесват решението с кого да споделят живота си с с родителските си задължения към теб.

Това, че са решили да се разделят, по НИКАКЪВ начин не значи, че са "егоисти" и мислят за себе си повече, отколкото за теб. Напротив, за теб може би е по-добре така, дори да не ти се вярва в момента, защото е много по-добре да живееш в спокоен дом с един родител, който е щастлив или поне по-малко нещастен, отколкото да търпиш скандали всяка вечер.

Също така може би ти се струва невероятно и невъзможно в момента, но след по-малко от 5 години ти ще заживееш свой живот, много е възможно да се изнесеш от вас, все по-малко ще се интересуваш от мнението на вашите и изобщо ролята им в живота ти ще намалее драстично. Твоята роля в техния живот също ще намалее драстично. И докато сега си им всеки ден пред очите и осмисляш голяма част от времето и усилията им, като се изнесеш от вас те "увисват". Остават сами със себе си, каквито са били преди ти да се родиш, само че ще са с 20 години по-стари. Тяхно ЗАДЪЛЖЕНИЕ и ОТГОВОРНОСТ е да намерят човек, с когото ще могат да са щастливи, с когото да живеят в хармония и разбирателство, и който ще осмисля живота им когато теб вече те няма в дома им. След като вече очевадно не живеят в хармония един с друг, значи трябва всеки да поеме своя път и да търси щастието си.

Най-доброто, което може да направиш, е да им помогнеш в това начинание, доколкото и както можеш.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 490ea79245
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Нашите също живеят разделени... и двамата са нещастни и ми е тежко да ги гледам.. и двамата пият, майка даже по-трудно го преживява.. с тези алкохоли ще се съсипят, не мога да търпя хора, които пият. На майка ми и се отразява зле, като я хване.. и направо не мога да я гледам, чувствам се съсипана от този живот, а ми е рано.. мисля си само за това колко е несправедлив и в край на сметка много рядко свършва с щастлив край.. все пак в каквато среда израстнеш, такава ти е съдбата и за напред. Нашите са в процес да се развеждат... имам брат и е доста по-малък от мен.. просто не проумявам как изведнъж любовта между тях изчезна...
Доста труден избор... за мен дори повече... майка все пак е разбрана, подкрепя ме в трудни моменти... но понякога прекалява с пиенето и не мога да я понасям в такова състояние.. татко работи в друг град и си има собствен личен живот.... просто съм скапана... нямам бъдеще с такова семейство!!! СЪСИПВАТ МЕ... МНОГО МЕ БОЛИ ДА ГИ ГЛЕДАМ ТАКА! ...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: df98e79164
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Аз съм на 13 години и съм момиче. Нашите се разведоха преди 1 година и на мен ми зададоха този въпрос. И на мен както и на теб ми беше много трудно да реша, но в край на сметка се замислих при кой ще съм по-добре. Аз избрах майка ми и това решение беше правилното. Запомни едно независимо от пола майката винаги обича повече детето си и се грижи по-добре за него. Повярвай ми знам, че ти е много трудно, но такъв е живота-трябва да минаваш през трудностите и да мислиш за бъдещето. Успех, мила. Дано да съм ти помогнала.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4ba61ab279
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз съм на 13.. и нашите са разведени. Моя вариант е, че аз живея с майка си.. баща ми също е в града, и се виждаме.. така е най - добре =].. Но зависи с кой се разбираш повече =]

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 23a6522f30
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   аз съм на 19 нашите не са раведени но много често се стига дасе скарат за нещо. Ако повече държиш на майка си остани при нея аз ако бях понеже баща ми повече е агресивен бих останал с мама но не се тревожи всички преминаваме този проблем остани с човека, който обичаш повече.

надявам се че съм помогнал

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 63b1caed97
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Kакво да правя? Родителите ми не си говорят 2 дни и се притеснявам. Вината е в баща ми той само пие алкохол и се напива.
Моля помогнете ми!!!
Аз съм на 11 години.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c04ccfb005
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Нашите се разведоха в края на първи клас (бях на 8)сега съм на 11. Имам трима братя единия на 7 (бъдещ първокласник) втория на 5 и най - малкия на почти 3 (той не познава баща ми) но не защото мама не дава а той не иска да ни вижда всеки път измисля нещо от сорта на имам важна работа и такива неща. Аз и мама го приехме най-тежко малките не разбираха какво се случва. Имаше караници всеки ден дори по няколко пъти на ден. Дори моите приятели и съученици които нищо не им бях казала нищо ме питаха какво има. искам само да ти кажа избери да живееш при който ти е по - хубаво. ВСЕКИ ЩЕ ПОЕМЕ ПО СВОЯ ПЪТ ДА ИМАТ ПРИЯТЕЛИ ТИП ГАДЖЕТА НО НЕ МИСЛИ че се опитват да заменят единия родител с техния приятел. Надявам се да съм ти полезна

 
  ...
преди: 4 години, 11 месеца
hash: 122de2cec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Нашите се разведоха преди 6 години и ми беше много тежко но останах при мама понеже с нея се разбирахме и братята ми и сестра ми сме при нея. Днес бате е на 19 и води самостоятелен живот само спи вкъщи, а аз брат ми и сестра ми сме на по 12. Баща ни дори вече не иска да ни вижда, ако му се обадим не вдига вече, ако го видим на улицата не ни поздравява. Така, че избери човека, който те разбира повече.
На моето ндп сега техните са в развод и е съсипана, а аз стигнах до извода, че колкото по малък си, толкова по лесно го преживяваш.
СЛЕДВАЙ ИНТОИЦИЯТА И СЪРЦЕТО СИ..

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker