Не мога да ги понасям повече - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121047)
 Любов и изневяра (29671)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не мога да ги понасям повече
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 4907 пъти
Момиче на 19 съм. Още живея при нашите и това е нож с две остриета. Не се разбираме особено, да не кажа въобще. Те си имат свое мнение, аз мое. Още са млади, но разсъждават като стари хора.
Те са като онези хора, които са твърдо против компютрите, фейсбуци, всякакви чатове... и т.н

През тийн годините ми, когато трябваше да излизам, да се забавлявам... аз се затворих в себе си и и си прекарах годините вкъщи... И така постепенно загубих връзка с много хора, и общо взето общувам само със съучениците.
Както и да e, да не се отклонявам много от проблема... та имам чувството, че майка ми ме манипулира, защото не излизам. Винаги, когато искам да си купя някоя дреха, то тя е или по някакъв повод, или защото съм се тръскала ца нея като малко дете. Срамота е, момиче на моята възраст да не разполага с много дрехи и да няма какво да облече.
Миналия месец си купих рокля за бала и обувки, но тогава не ми викаше, защото са за БАЛА.

Вчера си харесах едни обувки за лятото и я питах дали може да ми даде пари да си ги купя, а тя ми казва "ще ходиш ли някъде с тях", след което аз и отговарям, да ще ходя, не смятам целия си живот да го прекарам вкъщи.
Реших да пропусна една година и след това да се запиша в университет, но вече съжалявам... мисля, че докато живея под покрива им и ме издържат, нищо няма да се промени.

Отношенията ни са много зле, а те норочно си затварят очите и се провят на недоразбрали. Когато реша да свърша някоя домакинска работа, майка ми никога не е доволна, а винаги ме обвинява, че нищо не умея. Как да умея нещо , след като не ми се дава възможност?!

Баща ми пък, той май е от друга планета като майка ми. Много е лицемерен... смее се на брат си, че нищо не може да прави, а всичко се връща на дъщеря му. Постоянно ми влиза в стаята, не ми дава да пуша... и трябва да се крия. Писна ми да ми казват какво да правя, писна ми да се крия, писна ми да искам нещо и да не го получавам. С какво съм заслужила това? Никога ама НИКОГА не съм им създавала проблеми, те не ме ценят. Никога не съм се прибирала вкъщи пияна и не съм взимала наркотици като повечето ми връстници. Казвам им истината, те пак не вярват. Те се държат с мен като с малко дете. Обидно е.

За мен не е много нормално да дойде някой вкъщи и баща ми да им каже да си донеса учебника по френски, за да чуел госта как чета... Повръща ми се от тях. Пропилях си хубавите години донякъде заради тях и старите им разбирания... искам да се променя!

Между другото миналата седмица се прибирам с една съученичка с колата й, и майка ми и баща ми като видяха, все едно не са виждали човек да кара кола. Направо нищо не можаха да кажат, освен че се очудиха, че мои връстници имат книжка и карат.

Ох хора, кажете какво да правя? Постоянно се караме за едни и същи неща. Те ме възприемат като дете, нищо не ми дават да правя, баща ми постоянно е покрай мен и ме целува все едно съм хлапе на 10, майка ми постоянно ми крещи, обиждаме се, бием се дори... хубава жена е а раздъждава като 70годишна баба.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: c5c77d268f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   направо ти съчувствам, но докато не тропнеш с крак нещата няма как да се променят. обаче не да тропаш с крак и да си седиш вкъщи и да се самосъжаляваш, а да си намериш работа и да станеш по самостоятелна. дори да се противят на това твое решение, ако не отстъпиш и започнеш да се издържаш сама, да разполагаш с пари и да си правиш сметката те ще видят, че си голям човек, който може сам да се грижи за себе си. успех

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2bcea1361a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   На твоите години вече работех и се издържах сама. Като имай в предвид, че твоите родители са цвете пред моите! Пълнолетна си така че, може да се оттеглиш на квартира и да живееш както пожелаеш. Разбира се, затова са нужни финанси за които, трябва да работиш:). До като си при мама и тате, ще е по техните правила и трябва да си благодарна за всичко, което ти дават. Така де, ами представи си, че и това не ти даваха? !! Успех.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 17a4b668c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Намери си работа. И спри да се държиш като дете ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 895386cc11
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   За начало си намери работа за да можеш да си позволяваш някой работи без да зависиш от тях, дори може да отидеш на квартира ако се чувстваш готова. Учи нещо колкото се може по-бързо ако искаш да бъдеш самостоятелна жена със самочувствие и да не бъдеш цял живот продавачка или сервитьорка.
Поговори с тях сериозно и стой на думата си, трябва да те разберат.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ce2731340d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Действително неприятна история. Може да се каже, че аз също бях в такова положение и реших проблема като си намерих работа и излязох на квартира. Дори и да започнеш студентски живот пак ще си зависима от тях и ще те контролират. Верно може би в по-малка степен, но все пак ще си зависима.

Според мен, колкото се може по-скоро трябва да напуснеш "майчиното гнездо" и да им покажеш че вече си достатъчно голяма, че можеш да се грижиш сама за себе си. Колкото повече отлагаш тази решителна стъпка, толкова по-трудно ще се разделиш с тях след време.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: aefb9069cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   И с мен се държат като с дете. Не мога да ги отуча от този навик. Уча в университет, работила съм, а те още ме третират като ученичка.

Майка ми е същата, нищо никога не харесва колкото и да се старая. Винаги идва след мен да поправя някои неща, дори се меси за дрехите, с които съм решила да излизат всеки път, все нещо не й харесва...!!! За нея никога нищо не е както трябва. Преди 3-4 седмици така ме ядоса майка ми за същите глупости, че дигнах кръвно 135/90 с пулс 130. Трябваше да взема три валидола, за да се успокоя.
Баща ми е като твоя, като ме види ме щипе по бузите като някое петгодишно.

Мислила съм много време и стигнах до извода, че просто трябва да изляза на квартира, за да спрат да ме възприемат като дете обаче за мое огромно съжаление съм зависима финансово от тях. Нямам работа, а и не знам кога ще си намеря, и на важното ако си намеря работа дали ще ми стигат за квартира и разходи. Единственият план, който имам е чак като завърша да си търся работа в друг град по специалността за повече пари, за да мога да ми стигнат за квартира.

Наистина да ти кажа нищо няма да се промени като съдя по себе си. Не съм им мълчала като някоя риба, но те не разбират и не разбират. Отказала се от словесните битки. Просто намеря ли си добре платена работа - Arrivederci.

Ajna

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3b2830edac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Сблъсъкът между поколенията и резултата от свръхпротекцията... какво да ти кажа - не обръщай внимание и в първия удобен момент си намери работа и разполагай с парите си свободно... но докато си при тях, така ще е. Да се изнасяш на квартира е тъпо, защото си е излишен разход... университет в друг град и общежитие.
Или квартира.

Аз моят проблем с майка ми, защото с татко нямах го реших като се изнесох при баба ми. Не че и с нея нямах проблеми, но си отвоювах малко по малко и пространство вкъщи ивсичко.

Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 808801ef8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Вероятно си права за себе си. Но нещо не ми звучиш като 19 годишна - дрехи, обувки, една година да пропуснеш и да си стоиш вкъщи? Нито дума за самостоятелност, за работа, за реализация - било тук или навън. Няма да промениш родителите си и е така - докато си под покрива им, ще бъде все това положение. Не толкова отдавна, на 17-18, след завършване на средно, отивахме да работим, после носехме оръжие и отговорност, после следвахме или работехме. Всеки пое по пътя си. Та какво да правиш - ами пълнолетна си, учи или работи, нещо промени, иначе все ще си на тази ясла.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 852992ed3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Напълно вярно! И аз ежедневно го изпитвам на свой гръб. Ужасно е. И аз не знам какво да правя. Вместо да се държат като истински родители и да ти помагат в трудните моменти, те са ти като най-големите врагове. Не знам какво да кажа. Едва ли има спасение от това положение докато живееш с тях. Ще търпиш докато отимаш достатъчно средства, за да се издържаш сама. И аз съм принудена да направя същото. Не е лесно!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: da6d09f127
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Интересни родители имаш. Моите родители са разведени вече от 9 години и живея с мама и сестра ми, както баба и дядо. Чесно казано така си ми е префектно. Баба и дядо може да са стари хора и понякога да ме изкарват извън нерви, но не им сърдя, защото си ги обичам. Знам как другите ми връстници се оплакват от баба и дядо, както и от родителите си, а при мен въобще не е така. Със сигурност ако мама и тате не се бяха разделили нещата нямаше да са такива-чувствам го/отрицателно настроени/. Обичам си и тате, но той ми е някак чужд. Причините за раздялата им са много породени от безкрайната ревност на баща ми. Мама не е като останалите. Тя не може да търпи някой да я обвинява в нещо, което не си е и помисляла да прави. Целият и живот сме ние. Не иска да бъде с някой друг. Сега му е от ясно, по-ясно, че няма любовник. И моя живот не е лек, заради родителите. Понякога ми липсва бащина обич, така че се радвай на тази, която баща ти ти показва. Относто майка ти-чесно, не знам какъв човек е тя. Мама би дала всичко само и само да сме добре със сестра ми. Никога не ни е лишила от нещо, винаги сме имали това, което искаме. Естествено не сме претенциозни деца, но гледаме да побираме прищявките си в рамките на нещата. И аз много обичам дрехи, но гледам да си копувам дрехи само за поводи или когато имам крайна нужда. Поводи, поводи.. Е, през събота ходя със сестра си на дискотека, та и това си е повод, но не всеки път съм с различно. Вече си пълнолетна. Търпяла си цял живот, изтърпи още една година и с взимай хляба в ръцете. Но не се самозабравяй. Това, че сега не можеш да ги понасяш, не значи, че няма да ти липсват след време!

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3f46c73613
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Направо мога да се каже, че родителите ти са откъснати ст външния свят, мислят те за малко момиче и заради тях ти се откъсваш от света. По-добре им кажи пред тях, че първо си вече пораснала, второ нищо не можеш да научиш, да общуваш с други хора и там каквото още има като те подлагат на изолация и се държат така. И накрая наистина ли искат да се провали живота ти, само защото да се правят, че винаги са прави и трябва да имат постоянен контрол над теб.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 541e988edf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Мда.. разбираемо е защо се чувстваш "притисната", и леко ужасена от нехарактерното за възрастта отношение! Да ти кажа, и на мен ми изглежда странно държанието им. Млади били, колко да са млади? ! ... Ще да са поне на 30 и нещо - 40! ... Което лично според е една средно статистически нормална възраст. Лошото е, че годините си ги имат, ама не са съзрели да бъдат родители! :)) Е как ли? Ами който е родител, е редно да мисли за дете си, и да го разбира. Да съзнава най-важното, че детето му расте, и също както него, има и ще има, свойте желания, надежди, мечти! ... ( в частност към родителите ) А какво по-нормално от дете ви, да иска да общува с връстниците си. Ако на едно дете се отрязва, блокира пътя до външния свят, това дете покъсно ще има проблеми в общуването и воденето на пълноценен живот! ... Честно, възмущавам се от такива родители, дето създават дете, за да го отглеждат в "клетка", като някое луксозно животинче, или придобивка. Без да разбират че това е живота който са създали, и този живот също ще иска да живее, за да се развива.

Хммм... мисля си, че те не знаят как да се държат като родители. Не е за чудене? ! ... Вероятно това държание са възприели от свойте родители, ама не отчитат че времената са се променили! Друго, отказват да приемат факта, че ти растеш и се променяш. Не ги знам, колко са образовани твойте родители, но "архаичните" им представи, говорят, че не са много на "ти" с външния свят :D По-скоро са на "те"! ... Ето какво според мен се случва, ако оставим на стана тяхното изостанало отношение, те те обичат! ... И искаш да те предпазят от външния свят, защото са чели много неща, гледали са и филми, а и новини и тнк, и преценката им за външния свят е "отвратително опасно е, а тя е дете и е наивна, и не може да се предпази, от лошите хора" :)) Може би сега разбираш! ... Еее, и да искат да те предпазят, не е оправдание, "глупаво" е да те правят затворница на обстоятелствата. Най-кофтито е, че те унищожават твойто самочувствие, като дори не ти позволяват да се изградиш като личност.

Да знаеш, те няма да се променят! ... Тяхното си е едно фрапиращo и ограничено до тях си виждане. Та... може би е време да помислиш, дали не можеш да се преместиш другаде :) При някакви роднини, или на квартира, ако следваш. Като те чета така, надали имаш приятел. А ще е добре за напред да бъдеш с някой. Така ще покажеш на родителите си, че вече не си дете! :) Е не казвам, да се хванеш с някой, колкото да си с някой, а оглеждай се, поне едно момче, все ще си те харесва.


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3b13cade65
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Напълно подкрепям мнението на winterfire и на по-горните постове. Така е, затворени са, не са много общителни с други хора, но си имат оправдание и за това.
Срам ме е от тях. Обичам ги, но ме е срам, че съм на родители, които са свръх наивни същества, наистина си нямат и понятие как стоят нещата навън, въпреки че общуват с задръстените си приятели. Не знам какво да кажа... факт е, че живеем в различни времена, но според мен нищо няма да се промени, ако остана при тях. Може би скоро ще се изнеса на квартира.... това явно е най-удачният вариант. За жалост, ще напусна уютния си дом заради тях... тъжно ми е, но какво да правя?

Те не ИСКАТ да ме разберат, осебено баща ми и адски неразбран човек. Винаги когато се случи нещо ново реагират с скандали или силно съмнение. Не знам... чувствам се социално отчуждена от тях и от близките ми. Искаше ми се да имам до себе си по-разбрани хора и по-силни, но уви.... дано не стана като тях.
Ако запаля цигара пред баща ми, би ме набил, съвсем сериозно говоря. Не съм от хората, които крият нещо от родителите си, но май е време да започна да го правя. Всъщност, всеки си има тайни, не съм длъжна да им казвам нищо. Жалко, че не ме ценят. Аз ги ценя, дори да съм груба и да не личи, но за да съм такава, значи нещо в тяхното поведение куца или не ми харесва.
Не знам... дано нещата се оправят, защото предчувствам, че ще се изпокараме много лошо.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 503b0831a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Извинявай, не искам да те обиждам, но мисля че изживяваш нещо като "много късен пубертет"... Не е нормално да те дразни че баща ти те целува, това е проява на нежност, все пак ти е баща, а до това колко се карате с майка ти, това е класика, но за един друг етап от живота може би 14-15 години... има нещо странно в изразяването ти, което ме кара да вярвам, че грешката е в твоето възприятие за тях и техните мотиви да се държат така...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: bc1f59f204
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   И пубертет не е, защото съм виждала момиче в късен пубертет след 20 г. , авторката е далече от него. Просто иска да е самостоятелна, а те не й дават това право.

А знаеш какво е да ти се бъркат дори за решения като ''Да си сложа ли черен пипер в супата или не??? '' Съвсем реална случка от моя живот с нашите! Има и още, но просто не искам да се разтройвам в този късен час.

''Може би скоро ще се изнеса на квартира.... това явно е най-удачният вариант. За жалост, ще напусна уютния си дом заради тях... тъжно ми е, но какво да правя? ''
-------------------------------------------------------------------------

Така е най-добре. И ти може да си направиш квартирата уютна, но както на теб ти харесва. :) а не както майка ти прецени. :)

Ajna

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3b13cade65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Благодаря ти Ajna!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7885f820a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   До номер 18

Каквото и да изживява тя, е пряко свързано със семейната
среда. Знам, че ще има и такива гледащи на историята на авторката с пренебрежение, или мислещи че тя е в "много късен пубертет"! ... Ха, кое на вас ви е трудно за вярване? :)) Че има и такива родители, или просто ви е трудно да усмислите какво и е на нея, защото да кажем вие никога не сте имали подобни проблеми. А и, тя не е казала всичко в историята си, казала е само най-общите неща. Никога не пропускайте факта, че не знаете всичко, че една история е само един отрязък от цялата действителност в която живее човека който я е написал!

Аз пък не виждам нищо странно в изразяването й :) Напълно нормално момиче, живеещо в ограничени и подтиснати условия. Вие какво искате? Не знаете ли какво става когато една птица е в клетка? А около нея, свободно си летят другите птици! ... Така се чувства авторката. Има крайно различни хора, и такива които са така консервативни и ограничени, че дори и самия господ да слезе на земята, няма да може да им отвори очите :D

Към авторката, миличка не искам да те разочаровам, ама не очаквай големи промени от тях. Те са порастнали отдавна и както става с доста възрастни, са вкоренили свойте представи! ... С две думи - закостенели са :)) За да се променят такива хора, се иска чудо, за което не е сигурно кога ще се случи. Останеш ли си с надеждата, че от само себе си всичко може да се оправи, с течение на времето, ще се обезнадеждиш. Щастието и свободата която искаш са в твойте ръце :) Мисли как да промениш положението си, а по-добро решение, от да се отдалечиш от тях, няма. С това си държание, те задушават, и спират плавното ти развитие. Отдаде ли ти се късмет и случай, не го пропускай.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3b13cade65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Благодаря и на winterfire! Не очаквам те да се променят, то просто няма как да стане. Ограничени са, а не го осъзнават. Никога не сме говорили на сериозни теми, например за половия акт... баща ми до преди 2-3 години още лежеше на кълката, че децата идват от щъркела и ми триеше порно каналите от телевизора, та даже ми забраняваше да се заключвам за да не правя според него - "забранени неща", нооо.... в крайна сметка си се заключвам, когато си искам без да му прави впечатление вече, а порно гледам само в нета от много малка, а мастурбирането, за което предполагам се е опитал да ми намекне, го правя от четири годишна. Не съм длъжна да ви споделям тези подробности, но мисълта ми беше, че е абсурдно да се опитваш да забраняваш на детето такива неща. Просто се чудя как съм се пръкнала на тоя свят, като секса между двама души се възприема като нещо лошо?? Как по-сериозно да ме възприемат като майка ми наскоро ми заяви че не гледала порно и че не мастурбира и не правят секс с баща ми. Това изобщо не е нормално. Тя не се интересувала от такива неща... е хайде сега, не на мен тия. Впрочем, аз я питах и тя ми отговори, надявам се нечестно. Поне докато съм навън могат да се възползват от времето, но не го правят. Те изобщо не знаят как да го направят дори. Уж се крият от мен, а зад гърба ми си говорят неща от сорта на "ще дойдеш ли с мен в банята" и доста се бавят... чуват се лек шум, или не се чува... и да Winterfire прав си, че не а съзрели да са родители. Те не са съзрели за секс, ти за родители ми говориш...
Майка ми ми каза, че не са били интимни от много години, в спалнята, където спят е сложила пин код на всички порно канали, само за да не гледа баща ми. Дори не се целуват както нормалните двойки. Точно като някоя баба и дядо са, даже по-зле. Как да се разбера с тях като в всяко отношения са толкова ограничени? Няма как да стане.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 022ad43900
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Искам да ти кажа, че си добро момиче и си остани такава. Жалко, че родителите ти не осъзнават какъв късмет имат, поне ако са благодарни, че имат дъщеря като теб поне да ти го покажат по някакъв начин. Чистенето, готвенето от майка ти и парите от баща ти не могат да заменят подкрепата и най-вече от свободата от която се нуждаеш. Също като моите родители мислят, че като ми дават пари и толкова стига, ами вечното недоволство на майка ми??? Днес от сутринта съм почнала да чистя, а тя защо съм чистила стаята си и хола??? Ако не го направя ще каже, че мръсно и че нищо не правя, а аз винаги правя нещо. Явно искаше да седя на главата й докато готви ами после ще каже защо й вися на главата пък... няма угода значи.
А ти си намери работа. Дори ако ти предложат минималната приеми. Обаче трябва да знаеш, че няма да си намериш лесно, но бъди упорита. Колкото по-бързо се откъснеш от тях толкова по-добре за теб.

Ajna

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3b13cade65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Ajna оо майка ми е същата като твоята. Ама вечно са недоволни и двамата! И наистина колкото и да съм се държала гадно и да съм ги обиждала, поне не са ми прибирали от полицията за разлика от много мои врастнички. Нито съм взимала накротици, нито съм се прибирала пияна вкъщи. Ето че дойде годината, в която искам нещо от тях, уж беше обещано... макар и на половина и с 300зора, ето че дойде моментът, но няма да го получа. Не мога да повярвам, че няма на кой да разчитам. Да, става въпрос за тъпите пари... няма да обяснявам точно за какво става дума, но нашите няма да ми помогнат финансово. Мисля наистина да се изнеса скоро... и без това няма файда като стоя при тях. Направо... не знам. Много се отчуждих от тях. Срам ме е, че са много наивни хора и не могат да разсъждават като съвременни хора, и не искат да го осъзнаят. Аз не виждам какво ще се промени, вече се скарах с баща ми, и с майка ми ще се скараме. Просто е въпрос на няколко дни, месеци, да се изпокараме жестоко и всеки по пътя си. Никога не съм си мислила, че можем да стигнем до тук, но явно ще прекрачим границата - по точно аз. Те са големи егоисти, само АЗ знам кое е най-доброто за мен, а те, особено баща ми си е втълпил, че може да мисли вместо мен. Да не говоря, че преди няколко месеца дори ми казваше и в кой университет да вляза. Не мога да го понасям. Майка ми поне не се интересува и си глътва граматиката, ако види, че пуша или слизам от някоя кола, но той е направо непоносим. За една цигара ме е удрял, за една псувня(изпуснах се) пак ме удари. За съжаление вместо да уча сега, ще трябва да изкарам пари за нещо, от което имам нужда да направя за себе си и не го искам от вчера, а от години. За съжаление няма а имам финансовата подкрепа от семейството ми и от лицемерните ми близки. Сама ще се оправям. Винаги съм била сама, ама само аз си го знам и чувствам. Гадно ми е. Обичам родителите си, но ако не бяха такива задръстеняци и толкова наивни и затворени хора, щях да имам малко по-високо самочувствие, и въобще, да се радвам, че са ме родители. Постоянно ми смачкват самочувствието, а не го осъзнават. Обичам ги много, но са ми толкова чужди вече. Навлизат в личното ми пространство, а не искат да го признаят. Писна ми да налагат мнението си, особено баща ми. Не знам за какъв се е взел. Вярно е, че той изкарва парите, но много ми падна в очите. Вместо аз да се сърдя поради причината, която се скарахме, той е сърдитият. Не смятам да се извинявам, никога не ме слушат, правят се на глухи. Разбирам, че само той работи, но ако искаше да ми помогне поне малко, щеше да го направи. Много съм разочарована и отчуждена. Не искам нищо лошо да им се случи, но много мразя да ми се бъркат в личния живот, какво като са ми родители? Това, че са такива не означава, че и аз един ден няма да стана родител. Явно те са от хората, които са забравили, че и те са били деца, и смятат децата за напълно безмозъчни същества, които никога няма да се оправят в живота, а междувременно им опяват, че нищо не умеят. Прекаляват.

 
  ...

...
преди: 12 години, 29 дни
hash: 4c7d0961ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   На 19 вече работех, плащах сметки, поемах отговорности, изхранвах се сам, мила не всичко е цветя и рози.. помисли си малко от малко да ставаш по самостоятелна, щото колкото по късно станеш сега толкова по трудно ще ти бъде после..Докато си при мама и тати слушкаш иначе е нормално да ти се карат, та нали те те хранят :) поздрави и успех в постигането на независимост, цялостна или не

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker