Посъветвайте ме - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121389)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Посъветвайте ме
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 3134 пъти
Здравейте,
Тормози ме и ме дразни един въпрос-
Имам хубаво семейство с мъжа ми, все още нямаме деца.
Аз работя по цял ден, доста се трудя и дори и да се разболея пак съм на работа, защото няма кой да ме смени а и да има семейството ми всичко необходимо и да не ни липсва нищо.

Мъжът ми също работи, старае се, не мога да отрека, но не взима почти нищо, имало е моменти, когато е изкарвал, наистина и нищо не казвам по въпроса, че аз винаги съм носила повече, свикнала съм и отначало още си беше така и съм знаела, че и така ще е занапред, защото професията ми е добра и добре платена, но не ми тежи това, наистина!

Проблемът е в това, че той има сестра, която има дете, за което той дава всичко а не "дава зор" да си имаме ние, но както и да е, има време да речем.
Сега и на мен вече ми е по-трудно, бизнеса се сви, а той пък се блъска много, но съвсем нищо не взима а обещал на малкия да му купи колело! Еми.... без да го обсъдим, без нищо, идва сестра му с мъжа си на гости и с малкия и както си седим-вуйчо каза, че ще ми купи колело!!!

Еее, ми то аз ще го купувам това колело ама.. не знаех, а сестра му 10 пъти тия дни казва, той малкия няма колело, няма колело... е, има това дете 2 баби и 2 дядовци, е да му купат, все аз ще им изземвам функциите... използвана се чувствам това е, може и да не съм права, мъжът ми не е лош, много е правил за мен, но... по цял ден се блъскам, за да имаме всичко, а единия му дядо, който е баща на мъжа ми има сума ти пари по банки, ама има защото все се ослушва като има да се дават пари, а аз от такива ялови сватби, не мога да събера пари за да си сменя дограмата на обекта...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7a32d21621
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Поговори с мъжа си директно. Той не е Ванга, за да чете мислите ти, но няма начин да не е забелязал, че си кисела и в лошо настроение, това дразни!

Хвани го и му кажи нещата, както ги каза на нас - питай го, дали изобщо иска да има свои деца и дали е съгласен да ги гледа, защото определено ти изхранваш семейството. Помоли го да си намери друга работа, в която му плащат, защото при теб нещата се влошават, очакваш намаляване на дохода и т. н.

И му кажи, че ти е неприятно това с колелото, но вече е обещано - нека да е подарък от двама ви и друг път да те пита. Не може ти да плащаш, а той да е добрият, ти лошата. Зарадвай детето, едно колело не струва света, но нека е ясно, че това е последният голям подарък, че и вие нямате пари.

...

Иначе - позната ситуация. Имаме племенник, син на наш братовчед, но ни е като брат. Направи белята на 20 и свикна всички да се грижат за това дете, само не той. И така - сестра ми с мъж като твоя купи на детето колело. Това дете има 4 велосипеда и иска 5-ти, има xbox, компютри, телефони, всичко. Нищо не е платено от баща му. Майката се грижи много добре, но не и той.

Грешно е обаче да научиш някого, че може да разчита на теб, да обещаеш и да не спазиш обещаното. Колелото трябва вече да се купи, но говори и със сестра му - просто нямате възможности, искате да спестявате и за свои деца и т. н. Ако е човек, ще разбере. Иначе - на някого 100 пъти му направи добро, един 1 лошо и ще ти избоде очите за това. Не го забравяй!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1047c539d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мисля, че колело от 100лв-150лв ще ти спести дограмата, но все пак си права. Трябва да говориш с мъжа си не с идеята, че взимаш повече, а с това, че решенията за харчове по големи от 40лв например трябва да взимате заедно. Кажи му, че не ти е приятно да обещава без твое съгласие подаръци, че обичаш детето но все пак то си има родители и баби/дядовци. Трябва да вземете колело, но можете да говорите с дядото/бабата да си разделите поне сумата т. е. колелото да е общ подарък. А ако сестра му стане много нагла с "детето няма колело" спокойно можеш да и кажеш, ами детето си има родители.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c86d65d4ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Когато се женихме с моя мъж и аз знаех че няма кой знае какви доходи. Той беше много добър човек и все още е. Но в очите на семейството му аз съм най-черната. Малко след нас се омъжи сестра му естествено нямат пари но има брат който прави и невъзможното всичко да е наред нищо да не липсва. Уж бяха заеми но до ден днешен не са ни върнали и стотинка. Тя роди преди мен естествено парите пак от нас за подаръци от цялото семейство. След като аз родих тогава стана тя каквато стана. Казах му че вече всичко което имаме е за нашето семейство и не мога да помагам на други. Та не бяха кавги не бяха обиди от страна на семейството му. Аз съм била мързелива не ми се работило харчила съм на брат и парите. А той мекушав никого да не обидел те били неговото семейство и куп подобни приказки. Много години имахме проблеми заради тях. Минах през какво ли не няколко пъти почти до развод стигнахме. Но оцеляхме и сега сме едно нормално семейство. Детето ни вече е пълнолетен. Разбираме се печелим и харчим заедно правим си сметките заедно разполагаме с толкова колкото имаме. Близките му продължават да не са доволни особено от мен. Обаждат му се само като имат нужда през другото време не се сещат.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 71b3b7aaed
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбираемо е, че мъжът ти се чувства длъжен да помага на сестра си и детето и. Отрасли са заедно, близки са и е нормално. Но при положение, че не го е обсъдил с теб не е честно. Вярно, че нали уж след сватбата нещата ви стават общи, но щом ти изкарваш почти всички пари, редно е да го обсъди с теб. Трябва да седнеш и да поговориш с него, че нямаш против да помагате на сестра му, но не е твое задължение да осигуряваш със заплатата си още едно семейство и то когато не е наистина наложително(да са зъкъсали с парите за храна, ток и д. р. ) Може да иска да направи подарък на племеника си, но да го сподели с теб щом не става въпрос само за играчка или нещо такова. А и не е често от страна на сестра му (деликатно) да натяква, че малкия няма колело, което в превод означава-имаш пари, значи можеш да купиш колело на детето ми. Нормално е след като е схванал намека, мъжът ти да се почувства длъжен да го направи. А и за това нещо тя може да се обърне към дядото или друг близък роднина. Говори със съпруга си за това съвсем спокойно, може да му стане неприятно, но ако е човек на място ще разбере. Но ако друг път пак се случи нещо подобно и се окаже, че ще му купувате телефон, компютър или нещо подобно, незабавно проведи с него разговор на 4 очи. Защото преди всичко вече е семеен, това не значи да обърне гръб на роднините си, но на първо място трябва да е семейството, което е създал а и един ден, когато имате деца ще е още по-трудно. Няма лошо да прави подаръци на детето, все пак и то иска да играе и да се забавлява, но проблемът явно е, че не го е обсъдил с теби заедно да решите, защото в едно семейство споделянето и доверието са най-важни.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9ff7cebd72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да ме пази господ от роднините, от враговете си мога и сам да се пазя! Идва ми наум култова фраза от култов филм - и нашите ще ми купят колело, ама друг път. Проблемът засяга само вас двамата и вие можете да го обсъдите ребром. Иначе днес колело, утре кола - на вуйчо златото!
Мечо Пух

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c8dcda45f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нищо подобно казвам на коментар №1 2 и 3. Като не знае мъжа ти какво мислиш, което е разбираемо, то в гората ли е раснал и какво възпитание е получил, та да не знае, не не може да разполага със парите на друг човек, колкото и близък да му е/в случая ти/. Не си давай парите момиче!!! Недей! Не отстъпвай, иначе до гроб ще помагаш на сестра му която е пълнолетна и трудоспособна нали? Аз също се намирах в подобно положение и още много не подобни. Но не давам нищо. Е не съвсем нищо-по рождени дни и нова година подаръци-да, но иначе в никакъв случай. Дори парите да са на съпруга ти, то той има семейство вече и не е бавачка и спонсор на сестра си. Не е нужно да обсъжда нищо с теб. Въпросът трябва да му е ясен. Стига тарикати майки и сестри. И ние си имаме майки сестри и близки, но не сме принудили съпрузите си да им плащат прищевките. Хайде със здраве и бъди твърда, иначе си загубена.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a15ce69489
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ейййй добре де пак аз ще съм наопаки, ама защо пък всички станахте едни такива егоисти да му се не види.
Аз съм възпитана така, имам 2 сестри и те са моето семейство, съпруга ми си ми е съпруг, но от сестрата по-близък имаш ли? Стига вече с това вътре в семейството. Естествено че когато едничкият ми племенник иска колело и аз имам възможност да му го взема, веднага ще се съглася. Какъв е проблема? че искаш всичките парички да си ги прибираш? да вие с мъжа ти сте семейство, но всеки си има своите близки. Всеки трябва да има рамо на което да се облегне, е ако това не е сестра ти кой?

Номер 3 и аз съм така. братът на съпруга ми има 3 деца и е на 40 + при положение че аз съм на 25, и постоянно нямат пари. Но всеки ден за цигари и него и на жена му и за бири това не е безпаричие. Свекъра ги изкарва бедни, ние сме богати и все от нас се опитват да точат. И аз имам 2 деца и се блъскам по време на майчинството ми почасово, ама съм богата... ехеее не знаех че има богати сервитьорки ама майната му. За децата им бих дала, те не са виновни че родителите им са лоши. Бих им купила колело например, защо не? Свеки също има пари в банката м/у другото ама и тя е бедна хи хи...

Само, че авторке ти нямаш деца, вие живеете и работите само за себе си, не страдате от безпаричие така като гледам??? Какво ти пречи детенцето? Не си чувала моята етърва какви ги говореше за мен а после идва да ми иска помощ. Ето това нейното е отвратително, ама твоята... не виждам проблем освен в егоизма ти. И си мисля, че съпрузите трябва преди всичко да се познават. Най-малкото от уважение към мъжа ти който очевидно държи на сестра си, така както и аз, би трябвало да уважиш решението.
~Рамона~

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1047c539d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   В семействата ~Рамона~ има обич голяма, но има и по-важни и по-маловажни хора. Нещо като класация, На първо място са собствените деца, на второ съпругът/съпругата, после родителите, след това братя/сестри и чак тогава племенници. Така, че след брака сестра ти не ти е най-близката.
Когато някой изкарва пари, тези пари са първо негови, после общи с съпруга/съпругата и харченето на големи суми трябва да се решава заедно. Разбира се за едни големи суми са едно, за други друго но всеки си преценя според доходите.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2e4adaff51
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Рамона, и ти не си чувала сестра му какви ги говореше за мен на времето, ама.. това отдавна съм забравила. Единственото, което ме ядоса е, че той ме прескочи в случая, аз ще разбирам последна! Правилното беше първо да говорим в къщи, да решим и тогава да казваме на когото и да било! Иначе сигурно си права, в случая и егоизъм проявих, което повярвай ми рядко се случва, но е прав и но, 4-утре мога да разбера, че ще му купуваме ай-фон!? Това е, явно трябва вече и в семейството си 1 на ум да има човек, ..
Благодаря на всички Ви за съветите, исках да знам на къде съм в случая, искам да съм справедлива

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 7a32d21621
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   И аз преди съм мислила като Рамона - и двете със сестра ми от едно гнездо идвахме, нашите даваха на нея повече пари като на по-голямата, но имаше и големи нужди - всичко съм делила с нея винаги.

Е, рано или късно децата напускат гнездото, вече ги няма джобните от мама и тати, няма го общият гардероб, дори обувки. Аз взимах стипендия за добър успех - и нея делих със сестра ми. Нооооо.... навън всеки бива оценен спред възможностите си, способностите си, заложбите си, труда си, късмета си и изборите, които е направил.

Е, така се случи, че аз може да се каже, че по нашенските стандарти съм богата, докато сестра ми се омъжи (без благословията на нашите) за един хрантутник, безработен е и никога не е работил, каквото е цялото му семейство. Панелката им е ипотекирана дори, имат дългове. Сестра ми работи от сутрин до вечер, за да им изплаща кредитите и да ги издържа и хрантути. И двете нямаме деца - аз съм още малка, тя не може да си го позволи. Говорили сме с мъжа ми по въпроса - не можем да ? помогнем, докато тя сама не си помогне. Същото ще се отнася и за децата ? един ден - те са отговорност на родителите, не можем да поемем тази отговорност за деца, към които нямаме никакви права, не сме родили, осиновили.

И не е от егоизъм, по-скоро просто не стават нещата така. Ако днес почнем с подаръци, помощи, издръжки, утре, ако и ние нямаме, какво правим? Ставаме най-лошите на този свят, защото сме насърчили определени очаквания, но не сме в състояние да ги удоволетворяваме повече. Работещи хора сме, само от това ни идват доходите, не можем да поемаме отговорност за сестра ми и нейните близки, както и за децата ?, защото спестяваме и за свое жилище, за свои деца. Живеем добре, докато тя живее много зле - каним я на гости, на почивка, поемаме всички разходи, но тя не искала. Яд я е на нас. Дори едно ново перде да си купим, не мога да споделя или да се допитам до нея, защото съм била парадирала. Яд я е, че вече не сме равни дъщери на семейството Х, а всяка е на два различни края на обществената стълбица.

Спрях да говоря с нея, освен по празниците. Не се радва на успеха ни, защото не било справедливо. И пак тя самата (макар че няма пари) раздава на роднините на мъжа си, колкото и малко да са парите ?.

Чувствах се преди виновна, защото живея много добре, докато тя се блъска от сутрин до вечер и пак няма пари, но вече не е така. Кой-както си го стори.

В живота няма равенство и братство, животът е жесток, особено ако си го направиш такъв!

За мен на първо място са децата и съпругът - семейната единица, домакинството. Ако имаме възможности над това, идват нашите родители, които са се грижили за нас, изхранили са ни, изучили са ни и са ни обичали. Към родителите си имаме дълг, към децата също (и по закон), но за сестри, братя, техните роднини и семейства, техните деца нямаме никаква отговорност. Млади хора са, здрави, пълнолетни, имали сме равен старт. Помощ само в краен случай. (болест, глад, загуба на покрив над главата).

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 9b15c5898c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз доколкото разбрах - мъжът ти не е добре с парите, а и ти имаш затруднения.
Толкова ли е трудно да им се каже на хората - когато брат ти обещаваше - той можеше да си го позволи, но сега сме в затруднено положение.
Дайте им да разберат, че щом всичките сте затруднени, а пък е толкова важно това колело - единствен начин детето да го има е всички възрастни да съберете по някой лев - може и 2-3 месеца поред.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2e4adaff51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Но, 12, какво според теб да кажа!? Той добре знае в какво положение сме и какво ".. когато обещаваше.. " да кажа като той е обещал преди 3 дни и след 3 дена вече са се променили нещата!?

както и да е, разбрахме се за напред, уж...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a15ce69489
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   8, е не не, как може съпруга ти да е на второ място а сестра ти на... незнам кое място. Принципно съм против развода, ама в днешно време мъже под път и над път, ти ще сложиш сестра си на 4-то място, хе хейй, е добре а когато мъжа ти те нарани, когато те огорчи, към кого ще се обърнеш? Нали имаш 1 аз 2 сестрички? Това е тя, не е перфектна но и ти не си, тя е твоя сестра и винаги ще си остане такава. А че детето е на първо място, да така е. Но ви гарантирам, че ще обичам племенниците си толкова колкото и собствените си деца. Убедена съм в това. А сега те пък обожават своите племенници и винаги ще ги обичат, винаги ще си бъдат техните лели!!!

11 съжалявам, че сестра ти е такава, но това не значи че и моите ще бъдат. Всъщност Дай Боже да НЕ мислят като теб! Баща ми и братята му все още винаги когато могат са заедно. Помагат си в трудности и им е тежко като не се видят дълго време. Тя има проблеми, и те обвинява едва ли не че ти нямаш, зълва ми е същата, подхранвана от свекървата естествено, но пак можеш да и помогнеш. Защо те е страх да не иска повече??? Ок но ти казваш че си богата за българските стандарти, бълха те ухапала да вземеш на едничкия си племенник едно колело... и това е егоизъм, пълен егоизъм. Ок ако не дай си Боже някой ден ти останеш без мъж и без доход, а тя е добре, нима няма да се обърнеш към нея?
А авторке, това за ай-фона и т. н. е прекалено, след като сте говорили сте решили проблема предполагам. Но някак си като знам как аз давам живота си за сетрите ми, да те се на перфектни, имат си недостатъци като всички хора, но аз ги обичам. Някак ми се струва невъзможно да не им купя 1 колело. Ама и те си знаят границзите и кога мога и не мога де.

А етървата ме нарани много, когато направих спонтанен аборт тя говореше на МОИ приятели че нарочно съм ги махнала бебетата че не били на съпруга ми, че свекърва ми се била радвала че съм ги изгубила, на всеки по нещо различно, което стига до мен когато най-много ме болеше... не съм чувала за друг такъв човек който го прави НАРОЧНО, а после като има проблем идва и вика че ние сме и най близките няма от кой да поиска помощ... Сега се опитва да идва у дома при мен да пием кафе. Е може ли да е такъв лицемер??? Мисля пак да съм лошата и да и кажа на свекървата че не я искам у дома. Да дойдат семейно брат при брат си нали ок, няма проблем, ама тя до миналата година ме обиждаше пред хората и не ме поздравяваше щото така и щукнало а сега тръгнала да ми идва при мен!!! Дайте съвет! Ама пак ще съм аз Ферхунде де, нали се сещате.
~Рамона~

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1047c539d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Рамона, точно защото ако се скарате с №2/съпругът/, тогава при неразбиране от №3/родителите/ отиваш при №4/сестра ти/, да се оплачеш. Точно защото ако не се карате с съпруга, сте всеки ден заедно и решавате заедно, цял живот, дребните житейски проблеми, без знанието/мнението на сестра ти. Когато си купувате апартамент или диван решавате на вас двамата, дали ще ви е удобен, дали ще ви харесва, дали е по джоба ви, не се съобразявате с мнението на сестра ти. Дано ме разбираш, че като човек има ново семейство старото малко се отдалечава, никой не ти казва да не обичаш сестра си просто не е задължително сестра ти да харесва името на детето ви, цвета на стените в спалнята ви.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker