Бърка ми се в кухнята! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бърка ми се в кухнята!
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2577 пъти
Напоследък много се дразня на мъжа ми.

Захващам се да му готвя, правя вечеря, салата, десерт - всичко и както си работя в кухнята идва и започва да нарежда и да ме бута и да ми 'оправя' нещата. Често като се появи ми обърква рецептите и тази вечер дори сипа доматеният сок преди да съм запържила ориза за пълнените чушки...
Супер зле се чувствам и се опитвам да му обясня, но той не отговаря, мълчи и действа. После все едно нищо не съм казала. Аз си правя сладкиш, а той ми вика "Бързаааш, бързаааш бе момиче, изчакай да изстине и тогава слагай сметаната и т. н... "
Писна ми да ми поправя рецептите и да ми се бърка... писна ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: c45ccfc32b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре, това е много кофти но да те питам - ти бъркаш ли му се в някои неща например за работата? Разпитваш ли къде ходи? А бъркаш ли му се в избора на дрехи? Налагаш ли мнението си в покупката на мебели? Щото ако дори отговор на тези въпроси е "Да" значи мога да ти кажа, че сте квит.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c19313e396
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   хаахах звучи смешно ама знам, че на теб хич не ти е до смях... Моя пък постоянно ми нарежда "днес изчисти", "избърши прозорците", изпери килима"... сякаш аз сама нямам акъл за това кое как става... И затова вече като каже нещо аз му връчвам парцала и метлата и да действа както м уе кеф на него... ти направи същото, следващия път като изкаже мнение му дай тенджерите и да се спасява сам:)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 232aa68aa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Имаш проблем, но много лесно можеш да го преодолееш. Просто отиди до първата книжарница и си купи книгата „Мъжете си падат по кучки„ – Шери Аргов. След като я прочетеш ще се научиш да приемаш подобни неща по съвсем различен начин, ще си изградиш страхотни стратегии да се справяш с подобни дразнещи прояви от страна на мъжа ти и ще разбереш, че същност си в състояние да го отучиш. При това ти ще си добрата, усмихната, не вечно лошата, скандалджийката и развалящата всеки кеф. Например според стратегията на Аргов би следвало в конкретния случай просто да се успокоиш и следващия ден да „забравиш“ да готвиш и в страшно добро настроение да му кажеш. - Здрасти мили, най-после разбрах, че ти си готвачът в къщата и ще те оставя ти да готвиш от днес нататък. С нетърпение чакам страхотните ти гозби, защото осъзнах, че не мога да готвя. Много прав излезна (казваш го с усмивка, цункаш го по муцунката и си гледаш кефа)И спираш да готвиш, но не се караш, не вдигаш скандали, а всяка вечер го чакаш усмихната, сладка, добре изглеждаща, изпъната пред телевизора след тежкия работен ден... чакаща „вкусната“ вечеря от „перфектния“ готвач. Няма да мине дълго и сам ще те помоли ти да готвиш вечерята и не вярвам вече да ти се меси в домакинската работа, ако това не ти е приятно. Е, няколко дни рискуваш да останЕ без вечеря, защото ти (и децата) ще сте си хапнали предварително. Който не оценява твоите усилия заслужава да си легне гладен или сам да се постарае. И запомни - винаги бъди сладка, усмихната, никога не вдигай скандали, не се муси, не прави сцени. Прочети книгите на Аргов и ще спасиш брака си и вместо да прекарваш вечерите си със скандали и сърденици, ще имаш гальовен и доволен Мечок до себе си, който ще те цени, уважава и носи на ръце. Приятно четене! Лаура

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 037c382644
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ауу искам и аз такъв мъж, моя пък не мога да го накарам нещо да направи! хаха възползвай се, остави го щом му е мерак той да готви... Сериозно, не се натискай толкова всичко ти да си правиш :) Погледни го от тая гледна точка, че иска да ти помогне, вярно, че мечешка става малко услугата.. но все пак! Моя няма никакво желание да ми помага.. а колко пъти го карам, не че ми е тежко, просто да правим нещо двамата заедно :)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c45ccfc32b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Типична родна картинка от малкото провинциално градче/крайния квартал на големия град. Емигрирайте докато е време и не се женете за българин/българка!

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: a0a04884a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не пишеш дали мъжа ти може да готви и защо се меси. Моя например готви не по-зле от мен и много ми се меси- понякога аз го питам, понякога сам идва и дори се е случвало да ми намаля котлона без аз да забележа и откачам!

Знаеш ли как го "церя", когато много вземе за се обажда- казвам му-като толкова искаш, заповядай да довършиш. И се махам и го оставям той да готви. Да, има неща в кухнята, които аз не пипвам- не чистя и не готвя риба, пържолите той прави от маринатата до изпичането...
Опитай се да го викаш да ти помага- да нареже лука, да бели картофи, остави го някой път той сам да прави всичко. Явно му е интересно.

Не го приемай като обида, а от веселата страна. Вие не сте на съзтезание в кухнята, ей това му обясни.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 74529b8fbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Забавна тема:)
Първото, което е аз бих се зарадвала мъжът ми да обърне въобще каквото и да е внимание в кухнята.
Второто което е, това ще ми подскаже, че явно нещо не му харесва в готвенето ми и затова ми прави тези забележки.
Но ако започне да ме дразни, направо ще му кажа, че отивам да гледам телевизия, да се оправя сам, ама бързо да приключва, че съм гладна.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ecaf3a0873
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   А дали не търси близост с теб? мъчи се да помага защото иска после да имате повече време заедно.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7c190de3ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Спомних си "караниците" на мама и татко.
Милият все си пъхаше носа! Майка сложи нещо да пече и отива да изглади примерно, просто с инамира друга работа извън стаята, а татко през 5 мин става, тупча до фурната, отваря вратата и накрая "Мацо, това май замириса! " Майка ми идва, поглежда, явно решава, че още не е готово и пак си излиза. А татко продължава да ходи до печката. И накрая "взема нещата в свои ръце" и вади кекса. След точно три минути майка идва за същото, но той се усмихва много горд, че без него в тази къща и един кекс няма да се изпече. Но майка в това отношение беше умна жена и само го цапваше на шега с ръкохватките и казваше нещо от сорта на "добре, че си ми ти"

Просто той толкова много имаше нужда от това, че веднъж направо стана истински смях. Картофено пюре.. майка сложила сол и излязла нанякъде, татко минал сложил и той сол, накрая аз трябваше да го разбъркам, но защо не го пробвах и аз сложих сол :)))))))))))))))))

Една Бъдни Вечер майка беше до късно на работа и аз и татко трябваше да приготвяме трапезата. Това сигурно беше най-щастливия ден от живота му. После на всички се похвали, че стоял до мен да омеся питката. Беше уникално забавно! И ме учи такъв: така и така се прави да си знаеш :)

Много пъти сме си говорили за тези му "кухненски инвазии" а той само се засмее, вдигне рамене "Еми какво да направя, искам и от това да разбирам"

Не се дразни, обърни нещата на шега... Знаеш ли, че едни от най-приятните ми детски спомени е как майка и татко правят заедно мекички. Мама ги реже с нож и ги оставя навсякъде по цялата кухня, а татко ги пържи и само мърмори "по - бързо мацо, олиото ще изгори" а ние с брат ми нагъваме И всички се смеят...

Даже наскоро нещо им гостувах и се заговорихме за това и следващата сутрин ни изненадаха с подобна закуска. Беше толкова забавно и топло и свидно, че се просълзявам сега като ви пиша.

Плам

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: c45ccfc32b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Плам, изобщо не ни интересуват истории от твоя живот.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 0c8c9861b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Като прочетох заглавието реших, че Асен Белтечки пак се е хранил нощем при хората.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ca904c3957
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз пък харесвам коментарите на Плам-човешки, земни, с чувство на хумор дори. А този е страхотен! Номер 10 не е прав.
Не мога да дам съвет на авторката... отдавна съм сама и съм си свикнала... сигурно бих се изнервила някой да ми се бърка в кухнята...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: edf213caea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   до 12

Знаеш ли защо харесвам този сайт.. именно за това. Философията на ежедневието е много по-лесно достъпна, а в крайна сметка казва всичко онова, което дъвче света от Платон до постмодернизма.

И така си и разказвам - за себе си, за случките, които съм имала. НО не ме харесват, защото в други теми съм споделила, че съм имала връзка с жеенн мъж - не се вписвам в клишето, просто. Любовницата трябва да е обезателно сдухана, нещастна и да няма свой живот или пък да е жената-изкусителка, с червена рокля и коктейл в ръката. Аха.. по филмите може и така да е. Само, че ние си живеем нашия живот, аз съм млада, работеща жена, имала съм страхотно обичащи се родители. Ако проблемите, които те са имали се изправят сега пред някоя двойка - не знам дали ще могат да ги преодолеят. Любовта им е победила и завист, и характери, и намеса на родители и финансови проблеми... и днес вече на по 50 и няколко все още се закачат и се държат като влюбени тийнейджъри. А татко ми споделя - отвратителна е майка ти, такъв е трън в задника, ама всеки ден се влюбвам отново в нея. Майка ми пък примерно "Гледай го, на старец вече е заприличал" и се смее и го гали.

Днес... не съм виждала млади хора, които да се държат така. Мъжете са все нещо или разочаровани или сдухани, жените или кифли, или се отяждат за щяло и нещяло.

разписах се и оспамих готината тема, за което се извинявам, но.. ей за това разни хора ме нападат - защото не влизам в матрицата им, защото всеки различен е по някакъв начин опасен...

Това, че съм била любовница на женен човек и че го обичам прави ли ме примерно глупава, неучена, без усет за естетика. Ми не.. напълно нормално момиче, със своите истории, проблеми, грешки и уроци.. и тук ги споделям, защото това е идеята на сайта.

Но напоследък хората започнаха много да разбират от всичко и ги обвзе някаква духовна гордост, всички станахме психолози, раздаваме съвети, поучаваме... а все забравяме да си разкажем нашата си история, онази дето ни е свидна и скъпа, която сме си "сготвили" самички... та ако на някой е полезна - да се черпи!

Благодаря за коментара!

Плам

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 7b4aae2a01
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   много се ядосваш :D като дойде следващият път го остави да довърши той :D ти седни на стола и се "учи"
скоро ще му омръзне! гарантирам ти!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker