Свекърва и тъща! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Свекърва и тъща!
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 2882 пъти
Не е точно проблем, по скоро споделям, имам приятел от почти 2 години, нашите проблеми са относно това дали ще живеем заедно '' не още, но скоро '' въпроса е там, че малко или много ми тежи, че не сме сами. Той е на 25 и живее с родителите си и скоро със семейството на сестра си.. Живее в не малка къща на два етажа един за нас с родители му и един за сестра му, мъжа й и дете им. Но някак си понякога ми тежи, нямам големи проблеми с родители му, но все пак не ми е спокойно. Аз почти нищо не мога да правя в кухнята, защото майка му винаги е измислила нещо да прави още преди да сме се прибрали и не се съобразява кои знае колко с това аз какво искам, а приятеля ми не се намесва. Искам да помагам на майка му ( тя е почти пенсионерка. но не още), но жената все си е в стихията и не ми дава много, а аз се дразня от това. А за квартира и двамата не искаме и без това парите не ни стигат. Той не взема малка заплата, но ще си купуваме кола и често все иска да ме води някъде и за това са излишни разходи за квартира. А и той сам се е трудил и е стоял тази къща за да живее там от парите на апартамента на баба му и дядо му след като са починали. А аз живея също с работили в апартамент -не чак толкова голям две стай, кухня и баня и така... Темата е за това да споделите как вие живеете с нечий родители ( на жена ви, на мъжа ви).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 4b84a851c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В твоя случай трябва да търпиш няколко години докато съберете пари за да си купите апартамент.. нали не мислиш че можете двамата да живеете с родителите му вечно?? Той работи - хубаво. Работи и ти! Съберете апартамент за собствено жилище - само така ще се чувствате свободни и щастливи :)

Относно майка му - хах кво ти пука че не ти дава да готвиш, така не е ли по-добре :Д Ако не й харесваш манджите й кажи примерно една вечер ти да сготвиш.. поговори с нея :) С дипломация всичко се постига, и с малко компромиси от двете страни разбира се.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ec22e10947
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трудно се живее с родители, било негови или твой. Помисли за други варианти. Майка му винаги ще се чувства господарка на дома, не че не е но тя ясно ти е показала, че неиска да й се бъркаш в кухнята а едвали и в нещо друго. Ще. започнат дразги за финанси и такива битови неща. Казвам ти го от личен опит.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 3b15a03681
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ние за това си живеем от самото начало на квартира, далеч от роднини :) Да ми е мирна главата. Така си гледам домакиството както си знам и никой не ми се меси.

Ако ви е толково важно да имате кола, вземете си, но докато сте при неговите родители, спестете пари и се изнесете на квартира възможно най-скоро. Вие все пак сте отделно семейство :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2326a71578
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здрасти, и друг път съм писала по повод съжителство с родители и сега съм още по-крайна- няма място под един покрив за две домакини.
И моя съпруг е вложил средства и усилия в апартамента на родителите си, където би трябвало някой ден той да живее. Да, но с тях и семейството си- т.е. мен и детето ни някой ден.

Няма как да стане това. Сега сме временно тук, защото си купихме апартамент, който още не е готов за живеене. Дъртите стоят на село, но си идват, когато искат- това е техния дом и аз копче не мога да кажа.
Но пък и аз съм с характер и винаги, когато свекървата ми пипа и мести нещата, й казвам, че ме дразни и да не го прави.
Дъртия вампир- да се чете свекъра- не си пуска водата в тоалетната, а последно беше оповръщал мивката и цялата тоалетна чиния. Не ми стига въображението да си представя как го е направил точно, но щях да припадна като влязох след него. Накарах мъжа ми да чисти- аз не съм слугиня и чистачка.

За готвенето- последно се сещам, че купих 2 риби и правех салата, когато си дойдоха. Бях говорила със свекървата, каза, че няма да си идват, иначе щях да купя за всички. Почна да готви някакъв кебап, а аз си направих рибката- така всеки си яде,каквото си сготви.

Трудно е доста, но ме крепи мисълта, че скоро ще се изнеса от тук и няма да стъпя повече.

Като съвет мога да ти дам следното- споделяй с жената какво смяташ да наготвиш, купувай продукти и си шетай. Няма да те спре, просто не иска да те ангажира и да чака на теб. Ако е сготвила вечеря, ти направи някакъв десерт, включвай се в подредбата на масата, помагай. Хората не са ти ( ни) врагове, просто е много трудно да се съобразяваш и непрекъснато да се обясняваш какво смяташ да правиш, ама защо го правиш, ама защо точно по този начин го правиш.

В крайна сметка домът е там, където се чувставш спокойно. Ако мислиш, че няма да се справиш, по- добре не прави грешката да се местиш в техния дом. Приятелят ти никога няма да заеме страна- ти си му гадже, тя му е майка.

Поговорете и преценете какво ще правите занапред.

Надявам се да съм разбрана правилно.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: ea9753d5cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   АВТОРКАТА: Ами ако не успеем да стигнем до компромис? Аз го знам, че на квартира няма да иска, говори ли сме много пъти и е категоричен, че са излишни разходи. Аз работя, но за наше жилище едва ли ще съберем с неговите разходни, коли и да не изброявам. А аз не съм сигурна, че ще мога да живея с него спокойно така. А и се съмнявам да направим такава крачка скоро... Номер 4 много ти благодаря жалко, че не може да разменим кординати.

 
  ...


...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d7ceb7c12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке ще ти дам съвет, колкото може по често оставай на саме в момента /уж на кафе/ с нея не й споделяй слушай й приказките, знам, че е трудно но преценяи какъв човек е. Щом ще се налага да живееш с нея по добре знай предварително. Какви са начинът й на живот, разбиранията. Опознай я за да си направиш преценка как да подхождаш. Ако имаш лоши мисли за нея не споделяй на мъжа си, никой не иска да чуе лошо за майка си и намразва този който говори лошо за нея.
"Ако не успеем" не е правилният подход към хубав живот. Както казва №4 Те не са ти врагове

№4 Не е много права в отношенията си с свекървата но се чувства добре, защото мъжът й е на нейна страна. Да живееш в нечий дом и да викаш на собствениците "дъртите вампири". Да ти дойде някой късно вечер ненадейно "на гости" дори той да е свекър/ва и да си ядеш отделно, въобще не говори за добро възпитание. Да си правиш сметка като те е нямало момчето колко е вложило в дома си, също е неправилно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 812183e71b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   кажи на майка му, че искаш и ти да готвиш.. нме виждам какъв е проблема
явно жената все ощ не е свиканала и продължава да прави всичко сама..
сигурен съм, че даже ще се зарадва ако й обясни, че ще ти е приятно да приготвяш храната на сина й!

Ех, ако повечето имаха "проблем" като твоя..обикновенно е обратното :)
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2326a71578
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От 4 до 6:

Да, принципно си прав/а. Старая се да се държа добре, предвид обстоятелствата. Сметки кой какво е вложил в апартамента не съм правила аз- просто дъртите вампири се обидиха, че не искаме да живеем с тях и че теглим кредит за наше жилище. Това не го намирам за нормално. Не намирам и за нормално да съм питала дали ще си дойдат, за да знам каква вечеря да направя и да кажат НЕ и после да си дойдат и да й ям кебапа, а рибата ми да стане на нищо и да я хвърля. Не е нормално също да намирам сутринта в мивката отсервирана чиния с изсипани вътре фасове.

Номер 6, какво лошо има да искаш като оставиш една купа в шкафа, после да я намериш там? Какво лошо има да не искаш да ти пипа дрехите и да не спиш с нейните 30-годишни чаршафи, вмирисани на нафталин, купувани, когато съпруга ми е бил в трети клас?
Както и да е, аз казах, че при мен е временно, съобразявам се, все пак съм в чужд дом.

Не искам да се оправдавам, разбира се, всеки знае какво е положението му и какво е принуден да търпи и преглъща.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: babcfbca8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Според мен, жената иска да ви изненада, като се приберете с топло и вкусно ядене, или просто да ви угоди и да не ви кара да се занимавате с готвене и домакинство след работа.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: d7ceb7c12a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №8 Не се ядосвай на мен де, аз не съм ти свекърва.
Съвсем нормално е тя да ти е казала, че няма да се прибират, но мъжа й след това да й е казал: - хайде тръгваме. Съвсем нормално е да споделиш своята риба с тях и все щяхте да намерите с нещо друго да допълните вечерята а не тя уморена от село да бяга да готви кебап.
Чиниите не си си измила вечерта и не си предложила на пушачите пепелници това ли ми съобщаваш?
Като оставиш купа в чуждия шкаф и като живееш с повече хора, би трябвало въобще да не се хващаш за това че е преместена. Някой задължава ли те да спиш на нейните чаршафи? - не ми се вярва да идва вечер да проверява дали спиш на тях. Вярвам не ти е купила кюлоти и да проверява дали ги носиш.
Аз също имам свекър и свекърва. Моят свекър също дойде у дома /в нашия апартамент/, докато бях на работа и си опече миди в новата ми тенджера, забравиха ги и тя изгоря, но какво, не ми беше приятно, но го приех за повод да си купя още по нова и хубава. Не трябва човек толкова много да се вживява в дреболии има големи неща в живота за който няма да ни останат сили, като се занимаваме с дребните. Къде била купата, фасове в чинията, знам не е приятно но не е болка за умиране.
Как би се почувствала ако снаха ти/зет ти след 18-20 години, не е доволна че се прибираш в "новия твой апартамент", те дойдоха неканени в собствената си къща А-а-а. За рибата, да не говорим, че в мисълта ти е по добре да се развали от колкото да я споделиш, дори с врага си, а уж те не са ти врагове!!!
Не е хубаво така момиче отърви се от омразата тя изяжда само теб.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 2326a71578
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   10, понеже ме попита- ще ти кажа- дъртия вампир яде в стаята си посред нощ ( затова го наричам " вампир") и пуши там и сутрин си оставя чинията в мивката и си изхвърля фасовете вътре.

Как да допълня вечерята, като тя дойде и ми каза- нищо, прибери рибата, аз ще наготвя.
Това са само примери, които дадох на авторката на базата на полу-съжителството ми със свекър и свекърва.Да, не са болка за умиране. Тук става въпрос за уважение към моето семейство, за уважение на моите решения като жена, домакиня и съпруга.

Така че намирам коментара ти за неуместен.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker