Изнервям се - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Изнервям се
преди: 11 години, 10 месеца, прочетена 2832 пъти
Момче на 20.
Родителите ми тотално объркват живота ми. Не, не са лоши хора, но непрекъснато ми се бъркат и искат, да правя това, което според тях е правилно. Общо взето ситуациите са безброй. Студент съм и поне уча това, което сам съм си избрал. Но като започна още от детските ми години.... не ми се позволяваше, да играя с определени деца, които са съвсем нормални. Не ми се позволяваше, да играя футбол и да гледам по телевизията какъвто и да било спорт, защото съм щял, да затъпея. Караха ме буквално насила, вместо да изляза с другите деца, да отида при баба ми и дядо ми и да седя в градинката с останалите бабички... Като пораснах пък започнаха, да ме гледат странно, че излизам облечен с по-официални дрехи. Според тях не е нужно вечер, да се излиза, не е нормално, да се седне в някое заведение... Преди време имах сериозна приятелка и така и не се реших, да я запозная с тях. Има още безброй събития и вече започвам, да се изнервям и не мога, да прекарвам нормално ежедневието си от тях- нито мога, да седна, да прочета нещо, нито мога да изгледам един филм, поне навън като изляза, се разведрявам малко. Много пъти съм говорил с тях за това нещо, дори сме се карали, но те така и не проумяват, че трябва, да ме оставят на мира. Те дори не осъзнават, че се налагат. Казват ми, че ако случайно са си наложили мнението е било за мое добро. Да със сигурност го правят с добра умисъл, но по този начин не ми помагат, а дори се е случвало, да ми навредят. Мислил съм си, да отида да живея при баба ми и дядо ми, но тогава със сигурност ще стане скандал... Не бих се учудил, ако тръгнат те, да ми търсят жена след време, защото начина, по който искат аз да живея, е все, да съм сам. Е, справям се някак си с проблема, не съм единственият. Просто реших, да го споделя и писах тук, защото не ми се иска, да разказвам пред познати семейните си проблеми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 10 месеца
hash: c8f757dd48
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Трябва да си наясно, че те няма да се променят.
Съветвам те да се изнесеш от вас, да започнеш работа и да станеш самостоятелен. Отстоявай си мнението, не си малък вече.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 3287550a34
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Моите са същите, бъркат ми се за всичко. Имам чувството, че ще започна да живея след като се изнеса от вкъщи, но поради липса на постоянна работа съм зависима финансово от тях.

Ето днес ми се обадиха за интервю за работа. happy
Фирмата е в СФ, казах на баща ми и той веднага се намръщи. Каза нещо от рода ''тези са ми съмнителни'', wtf? Той дори не знае коя е фирмата? Как реши, че са съмнителни? Така де, личи си, че не иска да ходя в големия град, но пък не иска и да ме гледа по цял ден вкъщи. В моя град няма работа за мен, хората са гадни, имам роднини и бивши приятели, които не искам да срещам в следващите 20 години от живота си. Казах му кратко и ясно ''или аз ще се махна, или - те. '' И той млъкна. ;-)

Бъди твърд с тях! Не до грубост, но бъди твърд и искрен, искат не искат ще трябва да приемат пътя, който си избрал. Колкото до стила ти на обличане, мисля, че е готин, харесвам мъже с официално облекло.

Rockgirl

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 4ace1bc103
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Не се шашкай. Това са твоите родители - с всичките им добри и дразнещи качества. Приеми ги, приеми факта, че са свръхконтролиращи и няма да се променят лесно. Промяната ще трябва да дойде от теб. Никак не се замисляй, а отивай при баба си и дядо си или излез на квартира, ако можеш да си го позволиш. Те също ще трябва да приемат теб и порастването ти. Няма да е лесно, но е единственият начин, ако искаш да запазиш разсъдъка си и да имаш свой живот. Бъди внимателен с тях, но действай без да се вкарваш в излишни драми и разговори, отстоявай себе си, правото си на самостоятелност, на свои грешки и на свои постижения.
Ще се справиш :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: cd63f74d7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Търси си работа, с която да изкарваш достатъчен доход поне за храна и сметки, и по-нататък се изнеси на квартира. Ясно ти е, че няма да се променят, да станат по-либерални, виждаш, че са консервативни. Добре, а ако примерно някоя вечер отидеш на заведение с приятели, да не би да ти вдигнат лют скандал? Или ако отношенията ти с ново момиче се задълбочат и искаш да прекарвате повече време заедно? Стига, та ти си пълнолетен, зрял вече, сам отговаряш за себе си и постъпките си. Явно на вашите им е трудно да осъзнаят, че вече си отраснал и че вече е дошло време да си независим.

Иначе при мен положението е абсолютно същото, само че съм на 16г, като майка ми е по-доминиращата, . Опитват се да ми се налагат за всичко, което си изброил, абе въобще за всяка моя крачка и решение тяхната да е. Майка ми е като ченге /по-точно като детектив/ :D, всичко иска да види и чуе. Въоще не се съобразява, че всеки си има лично пространство. Знае, че правя/гледам нищо нередно... обаче навсякъде да си навре носа. Аз обаче бързо скатавам каквото съм отворила на компютъра или правя, хаха

Намирам този подход за „възпитание” за изключително неправилен. И цялото властолюбие, което упражняват. Ако детето им е доказало, че не е глупаво и умее да използва главата си по предназначение, то защо да не го оставят само да прави ежедневните си, битови решения поне? ! Децата не са роботи, нито предмети, че постоянно да им се дават команди и напътствия. А и така, ако постоянно решава вместо тях, то как ще натрупат опит, как ще придобият самостоятелност и индивидуалност? ! След време деца, възпитавани така /ако изгубят волята си/ започват да не зачитат мнението, позицията си, стават нерешителни и често се примиряват с както дойде. Крайностите не са хубаво нещо. Родителите им всъщност са загрижени за тях като им забраняват много неща, тревожат се да не поемат по лош път и/или да се пуснат по течението, а донякъде изразява липса на доверие у детето им, но това е по един крайно некомфортен и задушаващ начин.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 482155d87c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да не съм го писала аз? ! ;( Нашите са същите опитвам да говоря с тях но нее те искат само на тяхната да става не ми дават на лаптопа защото съм затъпявала и трябвало да уча пфф дрън дрън-дрън! Вярно че тази година ми предстоят матури но поне да почна от когато почва училище... Трябва да уча за да вляза в езиковата гимназия иначе щяла да съм като лудата Яна (тя е роднина) която били прибрали в лудницата... щяла съм да бъда или от успелите които вземат 1200 лв на месец или от чистачките със заплата 300 лв... Избора бил мой, е ОЧЕВИДНО НЕ Е ТАКА! Ако съм се била издънила на матурите шамарите щели да играят... ВСИЧКО ТОВА СА ДУМИ НА „МИЛИЯ” МИ БАЩА! Той иска да бъда това което той не е успял! Като се опитвам да говоря с родителите ми все по някакъв начин извъртат нещата така, че да ми обяснят колко важно било да уча, и винаги оставам НЕЧУТА! Но те, важните, като кажат нещо винаги трябва аз, робинята им защото съм малка да работя и да се издържам, винаги трябва да изпълнявам каквото кажат... Съжалявам много за романа но исках да си излея душата... Ако има грешки съжалявам, от телефона съм.

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a4c6dbd8ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не съм съгласна, че трябва да стои примирен и да търпи. Вече е на 20г. и трябва да е свободен да прави това, което иска, особено такива елементарни неща.
Чети, гледай, прави, каквото пожелаеш без да им обръщаш внимание. Е, трябва да се съобразяваш, все пак живееш под един покрив с тях. Но не позволявай да ти се налагат за такива неща. Излизай, с когото намериш за добре. В такива ситуации просто трябва да не им обръщаш внимание много много... По някое време може и да се усетят.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 41dfc5e5ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   да ти кажа нашите не са чак такива но пак са досадни (но не се налагат).. Всъщност моите родители винаги са ме оставали сам да правя всичко и да взимам сам своите решения, а може това да е точното нещо което да им кажеш: Живота си е мой и аз ще го ръководя вие нямате място в моите решения

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker