Водя преговори с мъжа ми за коте - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Водя преговори с мъжа ми за коте
преди: 11 години, 8 месеца, прочетена 4128 пъти
Здравейте!
Аз не бих казала, че имам някакъде сериозен проблем, но ще Ви помоля за съвет как да убедя съпруга си да си вземем котенце. Харесах си едно много красиво и пухкаво персийче, бебе на един месец, и много искам да го гледам у дома, просто обожавам котенца, но той не желае. Все още не иска да имаме деца и ще мога да си го гледам. Страшно много обичам животните, наистина много, имам нужда да си имам едно такова сладурче. Преди имах, но тогава ми го откраднаха, защото излезна навън.
Дайте някакъв съвет как да водя преговори с него.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 месеца
hash: 387e414687
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Просто му тупваш котето... Пробно, разбира се. Котките винаги успяват да завладеят сърцето дори на най-коравосърдечния мъж. В началото ще мрънка, но после ще се влюби, опитай. Обещай му обаче да е временно, после ще дойде зимата - не можеш да го изхвърлиш при този студ и до пролетта мъжът ти ще е омагьосан, а котката ще е станала окончателно кралицата на дома ви

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 36dcf5223a
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Какво значи - все още нямате деца? Като имате какво, ще изхвърлите клетото създание ли? Тези индивиди най-много ги обичам. Я по-добре си вземи плюшена играчка

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 0eb0d3dec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако успееш да вземеш котето ми кажи как :). И аз моя мъж се опитвам да го навия за котенце, папагалче или порче от 4 Години насам!!!
Той все не иска, та не. И ние нямаме деца (засега) и ми е някак самотничко, а и от малка обожавам животинки, но той сякаш е някак негативно настроен за животно в апартамент ( или поне това му е причина ). Късмет ти пожелавам и ако успееш да го навиеш сподели как е станало :).

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ee20e47f22
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз като искам някакво животно и направо си го взимам, друг е въпроса, че майка ми изхвърли едно коте и подари едно кученце, които си бях взела.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4cdc54918c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   :) Ами... помни ми думата - големи неприятности ще имате ако си вземеш коте, нооо прави каквото искаш.
FLJT

 
  ...


...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 43cd76eddb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ама че въпрос. Ами пробвай да го убедиш, че котките ти въздействат много релаксиращо и емоционално, което рефлектира и върху сексуалното ти желание. Тоест ще правите повече секс :). Тогава може и да се навие.

K-Man

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 595fe1fecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Подари му го за рождения ден! Шах и мат!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 68787b272e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Моята и тя искаше котка. Аз бях против, но какво да правя - обичам жена си и взехме котка. Още не мога да я понасям. Опика всичко и издраска мебелите. Освен това пролетно време като започне да се скуби... Апартаментът заприлича на котешник.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 687a4d3c2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мъжа ми ми подари морски свинчета за рожденния ден. Въпреки, че не ги обича го направи за да съм щастлива. Оказа се обаче че прихвана гъбички от едното и му изби и алергия. Наложи се да ходим по доктори като луди за него и за свинчовците. Накрая ги подарих. Нямаше начин. Обривите му не минаваха. Пипнеше ли ги и се обриваше на ново. После му мрънках за куче и въпреки, че не ги обича, в смисъл не му се занимава изобщо със животинки обаче ми подари. Така, че ако те обича то той самия ще ти подари.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7a10c3c3cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   предложи му куче, по - мъжко звучи!!!

ако не иска му предлагай по често твоето котенце.

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 14942f9c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   И приятелят ми така не искаше в началото, но сега имаме три котенца - едното го домъкна той. Разликата е там, че аз не исках породисто, тоест това не ми беше някакво изискване. Ноември месец в дъвдовно време преди 2 или пък 3 години намерих едно малко писанче, мокро до кости, мяукащо силно, треперещо... Е, не го прибрах ли? Пък приятелят ми каквото ще да казва... И накрая остана "за зимата". Както казаха по-горе до пролетта вече беше кралица в къщата. После ни подариха сиамско котенце, а миналата зима приятелят ми донесе един котарак, който беше почти умрял, някой го беше блъснал. Излекувахме го, грижихме се месеци наред за него и сега... да го изхвърлим ли? То сърце не ти дава. :)
А в началото и приятелят ми твърдеше, че не обича котки. Сега да го видиш на мен ли обръща първо внимание като се прибере, или на тях... ;)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 59ece446c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щом нямате двор по-добре не гледай животни в апартамента. Домът е личното пространство на хората, а не обор! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 387e414687
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   11, де да имаше повече хора като вас в България! Но и това ще стане. Аз съм сигурна, че у нас има много хора, които на доброволни начала биха работили в кучкарници например, биха се грижили за ранени и болни животни, биха обезпаразитявали и се грижили за улични котки.

На 12 мога да кажа, че точно котката е първото доместицирано животно на земята. Тя не живее в обор, а при хората, делила е покоите на Клеопатра, талисман е в Азия. Котката се смята за пазителка на къщата.
Защо - много просто, тя и до днес си остава най-сигурната машина за унищожаване на мишки, а мишките предават най-страшните болести за човека - чума, хиптатит, разнасят паразити, от които може да ти настръхне косата.
Който е имал мишки у дома знае, че с отрова и с всякакви хитринки не можеш да ги унищожиш. Само котката помага.
В Пловдив западна организация е предложила да прибере котките от улиците. Кметът правилно не е позволил, защото това би значило градът да се задръсти с мишки!
В моя град котките пък регулират популацията на чайките, който са ужасно шумни, разнасят боклуци и серат върху колите и хората.
Котката и кучето от много отдавна присъстват в живота ни като членове на нашето семейство.
Завиждам на н. 11, живея под наем и не мога да имам котки, но и това скоро ще се промени.
С нетърпение чакам децата ни да станат на 5-6 г., за да си вземем 2 котки

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: c5e26ecd24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   И аз водя тази борва с моя приятел вече втора година и съм почти на крачка от успеха - мисля, че за рождения ми ден ще получа мечтаното кученце, въпреки че не желаеше да гледа животни в апартамент. Не съм давала много зор, просто първо подметнах, после му пращах разни статийки за това как животните се отразява благоприятно на децата / той не искаше, защото планираме дете или май с това се оправдаваше/, като ходим на гости при приятели с кучета май най-много помага, животните ме обичат много и винаги се умилкват край мен, а така и край него и май накрая се разчувства... накрая, последния път когато бяхме на гости, тяхното куче беше дресирано добре, подаваше лапа, лягаше и т. н. и това го впечатли, а аз само това и чаках - веднага уж случайно си забравих един вестник с методи за обучение на кучета и породи кучета, след което вметнах колко ще се радвам да получа едно такова животинче за рождения си ден, как ще го обучим двамата и ще възпитаваме, живот и здраве, децата си в любов към животните и как това би бил най-хубавия подарък през целия ми живот - и май склони, виждам го в очите му. Не знам дали това ще помогне, все пак аз исках куче, но май това бяха стъпките, по коитот минах, за да го убедя, а той беше много, много против. Успех, дано да стане. А, и между другото, когато съм била бебе, съм имала ужасно много алергии и лекарите са казалил на нашите да си вземат котка - и съм се излекувала!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 34ac75721f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   13, май не осъзнаваш разликата между сегашните жилища с тези на отминалите векове? Днешните са доста по-здрави и изолирани, освен това никой не си държи чували с жито в апартамента. Тогава хората са имали нужда от котки - да им ловят мишките, и от кучета - да ги пазят от лисици, вълци, крадци и други вредители, а в един апартамент колко мишки и лисици има? :D Освен това който обича животните няма да ги лишава от свобода и да ги затваря за цял живот между стените на апартамента, а ще им се радва всред природата, където им е естествената среда.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: bbdbfc7b4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   номер 15... за глупавите като мен.. каква е естествената среда на котката? Да ги върнем всички във Египет освен и да ги пуснем в пирамидите и пустините? :)))
Домашната котка води своята родова история от котките на фараоните. Най-древната порода "Египетската Мау" е запазена благодарение на това, че една руска благородничка, когато била някога на почивка из онези места си пренесла в Русия две такива животинки.
Египетската Мау е уникално красиво и уникално скъпо животно.
В научни сведения се твърди, че котката е единственото животно, което само се е приближило до човека, а не е било никога опитомявано, затова и образа й е бил издигнат в ранг на Божество от древните народи.
Задачата на котката не е да лови мишки. :)
Всъщност ако малко се заинтересоваш за котката като характер, темперамент и привички, ще разбереш, че котката е един своеобразен стопанин, тя е същество, което обитава пространството. Котката не се привързва към човека си, а към мястото, което обитава.
С фините си сензорни енергии тя постоянно обикаля границите на своите владения и така осигурява циркулация на енергията Чи (Ци, прана или както там искаш си я наричай)
В котката е единствено развито сред останалите животни човешко чувство и това е - наслада! Тя е единствения хищник, който изпитва наслада от убиването. Не ти пази чувалите с жито, а лови, убива, измъчва, играе си със жертвата. Ако някога си наблюдавала как домашна котка убива мишка, птица или друго, ще разбереш за какво ти говоря. Останалите котки.. като рис, тигър, лъв убиват жервата си и започват да се хранят. Домашната котка не прави това... тя си играе с мишката. Много от мишоците умират преди да бъдат убити, защото сърцето им пръсва, явно от приток на кръв и покачване на адреналина.
Домашната котка няма какво да прави в гората - повярвай ми. Истината е, че се чувства много добре в апартамент. Тя обича да дреме, стационира се на едно място и може да не мръдне с часове от там. апартаментите никак на са тесни за едно коте... Ветеринарът ми е препоръчал максимум три... щом за три няма проблем и чудесно поделят пространството си, то една ще се чувства като императрица в един обикновен двустаен апартамент.
Ако обичаш котката си не я пускай в гората на свобода :))))) Да не говорим, че тя обича по-високата температура и обича да се "завива", когато почива. Дори по селата, котките не нощуват на прага пред къщата, а някъде където има парцали, слама.. нещо, в което могат да се заврат. Котката си създава бърлога, убежище.
Едва ли точно гората ще бъде подходящо място за целта.
Мислете преди да пишете, за бога!

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 1595d9c2c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   16, наистина вземи се послушай и започни да мислиш. :D Остави вратата на апартамента или къщата отворена и ще научиш каква е естествената среда на котките. Живея на село и имам богат опит с котки, познавам им битието от реалния живот, не от книги или сайтове като теб.

Ще започна наред. Тия фараонски котки са дошли отнякъде, преди да ги завъди фараона, не мислиш ли? Така, че корените на домашната котка са някъде другаде.

Анонимните научни сведения може всичко да си твърдят, има да чакаш несвикнала с хора котка да се приближи сама до теб.

Задачата на котките, преди панелената ера, е точно да лови мишки, защото къщите са били пълни с тях и хората са гледали да си опазят хамбарите.

Много добре им знам характерите на котките. Докато я храниш е "стопанка" и се привързва и към място и към теб. Особено като е под ключ в апартамента, няма шанс да разнесе скъпоценната си енергия извън дома ти. :D Аko по някаква причина спреш или намалиш да я храниш, тя тръгва да си търси хляба и късмета и никаква привързаност не може да я накара да остане вярна на теб или на дома ти.

Не винаги се заиграват с жертвите си. Когато са гладни, прескачат този момент. Естествено съвременната домашна котка рядко е гладна и винаги ще я виждаш да играе с плячката си.

Всяко живо същество се чувства по-добре на топло и уютно, особено ако го хранят наготово. :D Както сам/а споменаваш, котките си създават убежище и без да са на топло в апартамента, например в гората. :)

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ce6877a1b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Дай му да прочете литература за ползата от котките вкъщи, и не само за котките, а по принцип за ползата от животните. Аз също обичам животни, но предпочитам котки, защото са много по -самостоятелни и чисти животни. Може да го оставиш цял ден вкъщи без да притесняващ, че ще прави бели, е, ти носиш отговорността дали ще е пакостник или ще те уважава като стопанин. :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: dda0735ade
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Гледахме котки вкъщи. Като се затопли проявяваха интерес да излязат навън, но не са бягали. После като решихме да ги гледаме на двора проявяваха още по-голям интерес да влязат. Обичат да си играят с плячката си, каквато и да е тя - от мухи и пеперуди до мишки и врабчета.

"има да чакаш несвикнала с хора котка да се приближи сама до теб. " С храна всичко се постига, а и бързо свикват с хората. Авторката си е харесала пухкаво персийче. Това персийче няма да е хванато от гората.

За другото до някъде съм съгласен. Като са малки са много привързани към теб, но като порастнат често са доста мързеливи и идват за храна, а през другото време лежат.

При котките всичко е много отностително защото котките имат личност за разлика от повечето животни, така че и двамата може да сте прави. Зависи на каква сте попаднали

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: cf8f48ed96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   "Преговори за котка". Хи хи
Представям си ако си купувахте кола и/или нещо от сорта...

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2b3b0a7dda
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Много нагло и егоистично поведение. Всеки има право на мнение. Що за тема да ни питаш как да изманипулираш мъжа си, за да му наложиш своето? !? Ако се прибереш при мен с котка, която съм заявила, че не искам, ще те изгоня заедно с нея.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2b3b0a7dda
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Щом човекът не иска е редно да се съобразиш с него - все пак сте партньори и живеете заедно. Връзка, основана на взаимна любов и уважение, не е и не трябва да бъде борба кой ще изманипулира другия да се съобрази с неговото мнение.
Котките освен, че са пухкави и сладки, съсипват мебели, правят всичко в козина, миришат, тоалетната им трябва да се чисти, трябва да се ваксинират, да се водят на ветеринар, когато са болни, трябва да си играеш с тях всяка вечер, за да не те събуждат в 3, да ги възпутаваш. Да не споменавам мъката, когато умрат. Като ти чета детското и егоистично мислене не те виждам да се справиш с всичко това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker