Как да превъзмогна смъртта на любимата си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да превъзмогна смъртта на любимата си?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 5855 пъти
Здравейте, имам нужда от малко съвети, днес стават 5 дни откакто любимата ми напусна този свят, обичахме се безумно, бяхме много щастливи заедно, планувахме общо бъдещето си и... сега всичко е толкова безсмислено, пусто и празно.. Постоянно си мисля за нея, гледам и снимките, гледам съобщенията, които сме си писали, припомням си хилядите прекрасни моменти и... плача, но... с всеки изминал ден болката и мъката стават все по-големи. Всяка сутрин преди работа вземам 2 бели рози и отивам на гроба и, разказвам и как се чувствам, какво се случва и колко много я обичам и ми липсва. Не мога да спя, не ям, само пуша и блуждая или пред компа или гледайки в пространството. Аз няма и не искам да я забравя, опитвам се да заживея с мисълта, че я няма, но... дори и времето не знам дали ще ми помогне. Има ли някой, който е преживял същото, ако може да сподели ще съм много благодарен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: d77a4cbb7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

1.   Намам думи ;( ;(

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 754facdde5
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Милия, много ми е мъчно за теб. :( Няма какво да ти помогне. Загубата на любим човек е тежко преживяване и наистина само времето ще ти помогне да преживееш мъката. Хубаво е, че си млад. Не се затваряй прекалено дълго. След няколко месеца се опитай да започнеш да се виждаш с приятели и да излизаш по-често и ще видиш как болката ще намалее. Имах такава приятелка, която загуби любимия си. Много й беше тежко, но си наложи воля и започна да излиза и да се забавлява около 6 месеца след това. На следващата година срещна друг, влюбиха се и се ожениха. Сега имат бебче. Така било писано, но животът продължава. Не всичко е лошо. След лошото идва хубаво. Успех ти желая и дано по-скоро се съвземеш.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: aaa6c785a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

3.   Имам няколко такива случая. Минава за около година и половина-две, а с помощ - за около година.
Прочети новата книга на Хорхе Букай "Пътят на сълзите". Надявам се да ти помогне...

Ако за теб има някакво значение: бъди уверен, че любимата ти е на много по-добро място и се чувства прекрасно. Наблюдава те и чува мислите ти. Единствено твоята скръб я натъжава и смущава по-нататъшните й начинания.

Няма нищо случайно. Не е случайно и че хората от нашето минало не присъстват в настоящето ни.

Ти трябва да продължиш живота си...

Ray

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5239179156
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   Здравеи. Първо моите съболезнования. Знам колко ти е тежко защото и аз съм го преживял. Изгубих приятелката си при автомобилна катастрофа. Беше ми много тежко имах чувството че ще полудея. Трябва да си много силен за да го преживееш. Искам да ти дам няколко съвета ако може. Не се затваряи в себе си, гледаи да си сред хора с приятели споделяи колко ти е тежко с тях, поплачи си просто си излеи мъката. В момента мислиш че нищо няма смисъл в живота ти и не ти се занимава с нищо, но се опитаи да си намериш някакво занимание. Опитаи се да мислиш колкото може по-малко за нея, струва ти се невъзможно но опитаи. Приказката:"Времето лекува" е вярна. С времето ше се оправиш. На мен ми трябваха около 2 години.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b544d7455c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Сега е ад, през който минаваш. След около месец-два ще почнеш отново да виждаш света около теб, слънцето, хората. Но в теб винаги ще остане тази тъпа скръб и болка, разликата е, че ще я чувстваш доста по-слабо и като факт от миналото ти. Ще мине, но иска време. Може да сте планирали много неща, но Бог разполага с тях. Просто приеми, че друг път ти е бил начертан. Ние искаме да ръководим живота си, и наистина в някои отношения можем, но... не можем да ръководим смъртта, дойде ли тя, всички планове се объркват, затова трябва да сме по-смирени всеки ден и всеки ден да благодарим Богу, ако хората около нас са живи и здрави. Лошото е когато дойде такъв момент- не ни остава нищо друго освен да го преживеем, а то неизбежно ще се срещнем със всички изгубени преди нас близки, НЕИЗБЕЖНО

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c4d23715cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Здравей и моите съболезнования... Вслушай се в съветите, дадени ти по-горе, ако искаш по някакъв начин да преодолееш тази голяма загуба... Знам, че в началото ще ти бъде изключително трудно, но не се предавай! Все пак един живот живеем. Знам, че сега изключително много скърбиш, но единственото спасение за теб са приятелите. Излизай по-често, не се затваряй в себе си, защото това би било най-голямата ти грешка. Колкото повече се самосъжаляваш, толкова по-трудно ще превъзмогнеш болката си. Сигурна съм, че любимата ти не би искала да вижда как се измъчваш! Сигурна съм, че тя би искала да изживееш живота си пълноценно, да бъдеш отново щастливия човек, който си бил преди тя да те напусне от този свят, тя би искала отново да се влюбиш и да изживееш сладостта на любовта. И ако я откриеш не бягай от нея, а я последвай и не изпускай шанса си, защото любовта е другото ти спасение.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1ce8bd4cdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Моите съболезнования.
Болката винаги ще я има, липсата ще се усеща все повече а сърцето ще боли.. докато тупти. Но с времето тялото свиква да живее с мисълта за загубата на най - скъпото.. а душата плаче тайно. Но с времето ще свикнеш. Болката е голяма! Много съжалявам за загубата Ви..
Ще се научиш да живееш с болката. Тя ще утихва, но никога напълно! Но помни, че ще има по - добри дни и причини за радост :)

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a95c700212
гласове:
1 2 3 4 5
  (49 гласа)

8.   Много тъжно:( Трябва да бъдеш много силен. Това е огромно изпитание. Но ти в името на нея, на родителите си, на приятелите си, на всички които те обичат и подкрепят трябва да продължиш... Това е твоята съдба! Помни я винаги с добро. А болката леко с времето ще отпуска. Аз загубих и двамата си родители, знам как боли от загубата на любим човек. Но и знам, че срещу съдбата не може да се върви. Ти имаш отреден друг път и ще трябва да го продължиш! Съчувсвам ти и ти пожелавам да бъдеш много силен!!!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6a668b5bc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   От автора: Започнах да чета книгите на Лиана Антонова и в момента това, което е написано в тях ме облекчава и успокоява до известна степен, също така си поръчах книгата на д-р Рудолф Щайнер "Теософия". До всички загубили близък и любим човек, послушайте съвета ми и прочетете нещо от г-жа Антонова, също и до хората решили да сложат край на живота си, преди да го направите прочетете поне няколко нейни книги.
Болката и мъката са все така големи, просто четенето и съдържанието донякъде помагат. Това е от мен засега.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b9dc548c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   До автора

Потъгувай, поплачи си, спомняй си твоята любима - не я забравяй. Тъгата която изпитваме при загуба на любим човек, е същата която Христос изпитва към хората когато грешим, само че умножена многократно.
Да, наскоро загубих съпруга си след една зловеща сърдечна операция. И досега си мисля, че нещо можеше да бъде променено, но не беше моята воля. Въпреки, че смъртта му настъпи след ЧОВЕШКА намеса, Бог прояви милосърдието си като прибра моя любим, иначе щеше да е една продължителна агония и зависимост от фактори, и човешка суета. Тъй като никой от нас не включваше в плановете си такъв изход, той беше като внезапен шок от който още не мога да се отърся. Всеки сам си знае какво му е в душата, колкото и някой да се опитва да те разсейва с думи - нищо не е същото.

Но затова в такива моменти, не разчитай на човешка мъдрост, защото няма да получиш изцеление. Разчитай единствено на Божията Премъдрост, която ще те научи на истината за живота и смъртта, истината за Христос - нашия спасител и истината относно Богоугодния начин на живот. Единственото нещо което ще облекчи мъката в душата ти е да четеш Библията, защото е Божията дума и да се молиш на Христос за спасение както на себе си, така и на близките ти. Повярвалите в Христа, приемат и Благата вест - Възкресението от мъртвите. И о, чудо разбирайки смисъла на тленния(материалния) и нетленния(духовния) живот, ти разбираш и изпитанието, което Бог праща върху всеки един от нас и наред с мъките, които(само за сравнение) е изпитал и невинния Христос на кръста, а също така разбираш и призванието си в такова душевно(физическо) изпитание. Бог казва: тези които са призвани и избрани, трябва да бъдат изпитани. Изпитанията са мъчни, болезнени и на нас ни се струват непреодолими, но не е така, за верните в Христа има и изход. Остави болката си на Иисус, той ще те подкрепя - моли се с прости думи, споделяй му както на хората в този форум и ще видиш какво облекчение ще имаш. След това пиши пак.

И само да добавя, че на фона на световните катаклизми и нещастия, нашите собствени наистина не са толкова важни и бледнеят. А както е предсказано в Библията ще става все по-тежко и по-трудно, затова "блаженни са тези, които са загинали в Христа преди да дойдат тези времена". Защото живота на земята е предопределен да бъде унищожен в този си вид и да дойде Божието царство и сам Христос да ни бъде цар, и това е вече много близо, "пред портата е".

Ние си мислим, че живеем по наша воля на земята, но това е сметка без кръчмар, защото Създателя определя и правилата и законите. Който иска да живее вечно, трябва да се подчини на Божият воля, Той ни е заповядал как да живеем. Всичко различно от написаното в Библията, не е Божията воля. Бог да те закриля и всички останали.

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2389b30a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Номер 10,
първо, приеми съболезнованията ми!

За кой Бог става въпрос? За този, който е "изпратил" болестта на мъжа ти? Същият този, който е отнел живота му? Да, може да е починал след " ЧОВЕШКА намеса ", но нали Бог взима и дава живот?

Не знам през какви мъки е минал Иисус на кръста, но той се е жертвал в името на човечеството, нали? Е, не всички имаме претенции да бъдем тооолкова хуманни и да се жертваме за когото и да било, пък дори и за Него. Защото същият Той няма да облекчи болката в сърцата на близките на починалите, няма да запълни празнотите, няма да си мръдне и малкият пръст, драга. А и това, че Иисус се е жертвал, според мен е резултат на Неговия избор! Искал е - направил го е! Аз загубих изключително близък МЛАД човек и те уверявам, че никой не го е питал дали иска да е с нас, или иска да си отиде. Говорила съм за това с няколко духовни лица, търсейки отговор на моето "ЗАЩО? ". Беше ми казано, че едва ли не е привилегия, че човекът си е отишъл толкова млад и по толкова нелеп начин ( въобще историята и предисторията са си чиста гавра от страна на съдбата (? ), или на "Него")и че щял да стои от дясно на Господа и други простотии, които определено не отговориха на въпроса ми. Да чета Библията? Хм, мерси, но андерсеновите приказки повече ми харесват от приказката "Библия".

Между другото, освен за Христа, за друго възкресение чувала ли си?? Щото аз не съм. Да ти напомня само как завършва Верую-то: "Чаю воскресения мертвих и жизни будущаго века. Амин. " ( Чакам възкресение на мъртвите и живот в бъдещия век! Амин. ( за кой ли век иде реч, предвид, че от написването са минали доста такива? ) ) Е, аз чакам да спечеля джакпот-а от Тото-то (примерно), но това не означава, че ще се случи, нали? Та спри да казваш, че Божието слово и т. н. биха могли да помогнат на хора, чийто живот вече никога няма да е същият!

Скъпи авторе,

съчувствам ти и ти изказвам най- искрените си съболезнования за загубата ти. Прекрасно знам как се чувстваш. Аз вече 3 месеца съм ни жива-ни умряла. Всеки човек по различен начин преживява скръбта и трагедията си. На мен ми помагат книгите на Нютон, а сега със сигурност ще прочета и тази, която ти препоръчва Рей (поздрав! ). Няма такова нещо като превъзмогване. Болката винаги ще е в теб, но с времето, ежедневието и самият ти живот просто ще я избутат на малко по-заден план.
Желая ти всичко най-добро от тук насетне!

Холи

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d5456a32d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора: Благодаря ви за подкрепата, мили хора, предвид усилващите се с всеки изминал тъга, болка и празнина, знам че няма такова нещо като превъзмогване, както казва номер 11. Да, животът продължава, но.. какво от това.. никога не съм мечтал за богатство или за власт, живял съм съвсем скромно, винаги съм помагал на хората с каквото мога, и на близки и на непознати, цял живот мечтаех да срещна любовта на живота си, срещнах я накрая... но щастието бе твърде краткотрайно, защото нея вече я няма... Имам сили да продължа и ще продължа, въпреки болката и мъката, но... просто от тук нататък не виждам смисъл... Така, че.. от момента на смъртта и, аз вече не живея, а просто съществувам... Пречупи се нещо в мен безвъзвратно...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b9dc548c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   № 11 трябва да се засрамиш от това, което си написала, защото осъждаш НЕЩО което нито си видяла, нито разбираш. Аз говоря като СВИДЕТЕЛ на нещо, което се е случило пред очите ми с мен, а не отвлечени обяснения нямащи нищо общо с ИСТИНАТА. А това, че не познаваш "кой Бог", говори, че никога не си се интересувала да Го опознаеш - Бог не се крие от никого. Той е живия Бог - Този Който никога не умира, Този Който е създал цялата вселена и живота(видим и невидим), и Този Който ще дойде да ни съди за живота ни, след като ни изпита и след като ни заповяда как да живеем. Този Бог дойде в човешка плът (Христос), за да покаже на всички живяли и живеещи все още на земята, че не модела на живот който ние(хората) си измисляме е правилния, а модела е този, който Христос ни завеща съобразен с ВЕЧНИТЕ БОЖИИ ЗАКОНИ. Наградата след материалния живот е ВЕЧЕН ЖИВОТ за Христовите последователи (затова и Христос възкръсна и се показа на много хора, които свидетелстват и са го видели) и Смърт за отричащите Го.

А това, че ти №11, отричаш или не искаш да знаеш си е лично за теб. Заради твоето човешко (горделиво) мнение, Бог няма да промени плана си - материалния живот ще бъде унищожен (предсказано е) и се сбъдва пред очите ни. Само "слепите" не го виждат и "глухите" не чуват какво става по света. Но пердето, което е спуснато пред очите на такива ще бъде махнато един прекрасен ден и те ще видят и разберат... но когато е вече много късно за тях, защото Бог ще си е прибрал своите когато унищожи останалите. Какво можеш да обясниш ти №11 за възникването на живота, защо е създаден? Смисъла му? Човек като изделие в Божиите ръце как така пита Създателя си "защо си ме направил с дефект", кое изделие пита създателя си? Ти например, ако си създала робот и робота започне да ти прави забележки, бунтува се и те отрича, и плюе по теб, как би реагирал като създател? Робота по-висш ли ще е от теб? Няма ли да го препрограмираш да ти се подчинява? Не си навличай Божия гняв, говорейки надуто, защото ти не си създател. Ако някой умре независимо от възрастта си, това не е Божие желание, защото ние сме предупредени - при какви обстоятелства ще живеем и при какви ще умрем. Всичко ни е дадено при създаването ни, но трябва да си отворим очите и да приемем, а не да роптаем. С други думи да вярваме в това, което ни е завещано от Мойсей (законите), Пророците(предсказания които са се сбъднали в исторически аспект и още предстоят да се сбъднат) и Христос(начина на живот и вярата). Смъртта дойде в света не от Бог, а от сатана (злото), този който вечно се превъзнася над Бог. С човешкия си плътски ум нищо не можеш да разбереш и обясниш, защото не ни е дадено, но научи се да вярваш на написаното - там е истината. Ако един баща е създал, не е създал за да лъже, а да научи на добри неща и предаде опита си, знанието си на следващите го.

Същото прави и Бог, но Той не желае неподчиняващо се племе от зли хора, а смирени и търсещи Неговата закрила и признаващи върховенството му.
Нещастията в света се допускат от Бог, "за да не се възгордее нито една плът", защото плътта трябва да загине. Остава нетлението т. е. това което не умира и то ще властва над цялата вселена. Бог-Отец не е тленен, Бог-Син(Христос) дойде като тленен човек, но възкръсна като нетлен, за да даде надежда и пример как всички следващи го ще възкръснат в Божия велик ден. Светия дух не е тленен също, но те са (Света троица) които живеят вечно. Това е което трябва да разберем. Те са трите лица на Бог(поради немощта си човек не го разбира напълно), затова не трябва да съди и говори неща които не знае. Говориш когато знаеш, и мълчиш когато не знаеш, иначе ставаш смешен или глупав и се подлагаш на осъждане, защото ще отговаряме за всяка произнесена дума пред Бог.

А на автора на статията писах, за да не се отчайва за загубата си, защото както Бог държи в ръката си ключа на смъртта, така и на живота. И за да не са хората във отчайваща мъка по починали близки(според Библията са само заспали за известно време), вярвайки във възкресението и следвайки Христос ще бъдат отново с любимите и близките си хора един ден в Божието царство. Какво по-хубаво от това?
А ти №11 ако не искаш да живееш при Бог никой не те насилва, смъртта чака да погълне всички които се отричат от Бог и Христос.

Божието царство се наследява от призвани, избрани и верни(дава се изпитание, издържаш мъките докрай и вярваш в безсмъртния изход който е Христос).
И все пак Бог не иска да погине нито едно негово чадо. Ако му се довериш ще живееш! Бог да пази верните!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 34ea7737f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   С времето ще си спомняш хубавите моменти, а болката ще намалее, още не си приел случилото се, но когато усетиш, че няма връщане и животът продължава, ще ти олекне. Животът изправя пред голяма болка само силните хора. Желая от все сърце след тежките моменти да има само щастие.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7aa6a01f89
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Номер 13, ти си свидетел на съществуването на Бог, така ли?

Е, ако не нещо друго, то поне се посмях. Върви си пий кафето с Бог и не натрапвай религията си на никого.

Колкото до това, как е ссъздаден животът - е, Дарвин отдавна се е произнесъл по въпроса, а неговота съществуване не подлежи на съмнение, за разлика о Бог.

Абсолютно вманиачена си, фанатизирана на тема религия и сигурно пишеш, без изобщо да мислиш какво пишеш.

"Не си навличай Божия гняв, говорейки надуто, защото ти не си създател. " - напротив, създател съм. МАЙКА съм. И това, че използвам разума и логиката си, не означава, че "говоря надуто".

"Нещастията в света се допускат от Бог, "за да не се възгордее нито една плът", защото плътта трябва да загине. " - Ами ок, пожертвай си децата, за да не се възгордее нито една плът и защото плътта трябва да загине. Може и ти да се самоубиеш, да не губиш излишно време, през което, евентуално може да съгрешиш... тц тц тц!

" С човешкия си плътски ум нищо не можеш да разбереш и обясниш, защото не ни е дадено, но научи се да вярваш на написаното - там е истината. " - Вай, вай, а твоят ум явно не е човешки и плътски и си много наясно с нещата, а? Да вярвам на написаното?? Ами и "Шифърът на Леонардо" (примерно) е писан- защо не повярваш на написаното??

И последно, на погребението на човека, който загубих, имаше и свещеник. Махна си калимавката, погледна нагоре и изкрещя: " Е, Господи, не си справедлив, не си никак справедлив! ".

Е то ти едно Верую - поздрав от мен, невярващата в приказки! :

"Вярвам в един Бог, страдащ, много силен, но не всесилен, воин в най-далечните граници, генерал и император на всички светли сили - видимите и невидимите.
Вярвам в безбройните преходни маски, които прие Бог-ът през вековете и съзирам зад безспирното му течение неговото неразрушимо единство.
Вярвам в будната му, тежка борба, която опитомява и опложда материята-животворния извор на растения, животни и хора.
Вярвам в сърцето на човека - това кърваво поле, където ден и нощ Бог-ът се бори със смъртта.
"Помощ! "-викаш, Господи. "Помощ! "-викаш, Господи и аз те чувам.
В мен предците и потомците, и всичките племена, и цялата земя, с ужас, с радост чуваме зова ти.
Блажени са тези, които те чуват и се втурват да те спасят, Господи и казват: "само аз и Ти съществуваме"
Блажени са тези, които те спасиха, сляха се с теб, Господи и казват: "аз и Ти сме едно">
И трижди блажени за тези, които, без да се огъват, носят на раменете си великата, прекрасна, ужасна тайна:
ЧЕ ТОВА ЕДНО НЕ СЪЩЕСТВУВА"

Остани със здраве, номер 13. Повече нямам намерение да пиша. А на автора дължа извинение за това, че муи оспамих темата.

Холи

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b9dc548c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Холи №13,
Отговарям ти не за да се заяждам, а защото виждам, че бъркаш много понятия и истини. Това, което съм написала до автора на статията и обяснението за Бог, не съм го измислила аз, дадено ни е от ПРЕМЪДРОСТТА - казаното и писано Слово в Библията (всичко е видяно и писано чрез свидетели - пророците и апостолите).
Нито една дума от тези, които аз съм написала не идва от мен, а от Библията - там е казано, какво е ставало, става и ще става със света и хората, и то се сбъдва въпреки твоето упорстване. Ако нещо е предсказано хилядолетия преди нас и се сбъдва пред очите ни, как го наричаш - не е ли това ИСТИНА? А какво значи Христос? = Истина, защото Той Беше на земята като човек(Иисус). Не сравнявай думи като религия, свещеници, калимявки с Бог, Библия, Христос, защото християнството (следването на Христос) НЕ Е религия(за разлика от всички останали) - а начин на живот. Всичко, което е в разрез със словото в Библията - не е истина, така че базата ти за сравнение е винаги Библията - не човешки учения. Така разбираш и знаеш кое е правилно и законно и кое не, защото законите са дадени от Бог. Закони на които се подчинява цялата Вселена. Живота, който Бог ни завеща - да живеем в истина, да обичаме всички хора, да се грижим за тях(не само за себе си), да не сме егоисти, да обичаме и враговете си, да не сме лакоми, злобни, горделиви, да не обиждаме и злословим и др. Но преди всичко да признаем Бог (коЙто дойде на света като Човека Христос) за наш Създател и Учител, и да следваме Неговия модел на живот=Неговата воля.

Ти нищо друго не доказваш с твоето отричане на Бог и подигравателен тон, доказваш само немощта си. Словото(Библията)=Премъдрост=Бог =Интелект=Истината - Беше в началото, преди да се създаде плътта. Защо казваш, че Бог пие кафе? Той не е от плът и не му трябва това от което ние се нуждаем (кафето дори не е необходимост). Ти истината ли казваш, ако ли не, значи лъжеш, защото това не е написано в Библията. Една от Божиите заповеди е "не лъжи", ако отричаш - отричаш Бог. Предполагам, че не учиш децата си да лъжат. За Бог пише, че е Дух необятен, че изпълва цялата вселена(не пише, че е човек). Затова ние хората не можем с нашия плътски мозък да го разберем напълно или обхванем ИЛИ ДА СЕ СРАВНЯВАМЕ С НЕГО- защото не ни е дадено, защото сме нищожни пред Него, защото сме сътворени - както и цялата вселена. Когато станем част от Бог (духовни), което още не сме - тогава може би ще ни се даде да разберем и повече.

Даваш за пример Дарвин, кой е той - не е ли смъртен човек, той бог ли е та му вярваш на измислени от него предположения. Дарвиновата теория никога не е била приемана сериозно от вярващите и отдавна се е пропукала и не обяснява произхода на вселената и видовете. Прочети в уикипедия за еволюция (Еволюция (от латинската дума evolutio, „разгръщане“, „разкриване“) е научен термин, с който най-общо се означава процес на растеж, промяна или развитие. ) За да има процес на растеж, промяна и развитие - трябва да има какво? - посяване. Защо ли Дарвин няма обяснение за това? Цялата му теория е противоречие, т. е. = лъжа. Истината не се доказва с теории, а със свидетелстване. Как вярваш на човек пишещ теории, а не вярваш на различни хора преживели какви ли не чудеса, видели, усетили със собствените си сетива, изпитали изцеление от неизлечими болести, дори съживявани от мъртвите. А Христос дори възкръсна в нетленно тяло, и се показа на стотици свидетели, и те всички Го видяха - ВЪЗНАСЯНЕТО МУ КЪМ НЕБЕТО - описано е в Библията. Ето това възкресение е радостта за всички хора, които като загубят близките си в първата смърт не трябва да се отдават на отчаяние, а да вярват чрез следване Христовите заповеди, че един ден пак ще бъдат заедно в Божието царство(различно от сегашното световно царство на насилие и несправедливост), но с условие - богоугоден начин на живот. Нима не искаш да живееш вечно с хората които обичаш и да се радвате заедно на безпроблемен живот? Трябва само вяра, другото остави на Христос. Човек за да има това знание, нали трябва да го прочете, да го разбере и следва. Ако отричаме знанието, ние отхвърляме Бог, не Му даваме да води живота ни и ставаме подвластни на злите сили(ругаене, роптание, високомерие, гордост, злоба, хула, лъжи, омраза, безразличие и също и злокобните злини и т. н. )

Примерите, които си ми дала включително и стихотворението защитават единствено материалния живот - който за съжаление е Днешния БОГ на съвременните хора. "Този Бог, който бащите и дедите ви не познаваха" - това е предсказано в Библията, че материализма ще бъде бог на "хората към края на времето", а не живия, истинския Създател(Святия Дух), Който владее природните стихии и "държи ключовете" на смъртта и живота.
Неговата дума предстои да се изпълни и затова "Блаженни са Вярващите".

Моля модераторите за извинение, че отговора не е точно по темата, но счетох за мой дълг да помогна на някой/и които са на погрешния път.
Бог да ви дава да разбирате.

А автора на статията искам да обнадеждя, че откакто чета и вярвам на тази прекрасна книга - Библията, мира в душата ми се възстановява, така че мога и искам да помагам и на други хора загубили близките си. Също ми се подобри и здравословното състояние - Бог върши чудеса - само вярвайте!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d5456a32d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   от Автора: Започнах да чета Библията и наистина започвам да се чувствам една идея по-добре, само че липсата и болката се увеличават с всеки изминал ден, просто се опитвам да се науча да живея с мисълта, че я няма... Трудно е, но се надявам да успея все някога някакси, ако можеше само да разбера, че тя е добре сега там където е, бих се почувствал много по-добре.. Много ме изкушава мисълта да се свържа с медиум, който разговаря с мъртвите и да се опитам да проведа разговор с любимата си, знам че е грях това, но... въпреки това бих го направил...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b9dc548c40
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   До автора

Не се лъжи да ходиш при медиуми, те са шарлатани и да грях е да викате духове, защото без да знаеш ставаш подвластен на зли сили. Духовете с които медиумите общуват въобще не са на умрели хора, а демони. Душата на човек умира заедно с тялото му - написано е в Библията и умрелите "нямат дял с живите". Затова се моли на Бог, изцелението ще дойде от него. Такива врачки, гледачки, медиуми, астролози и всякаква паплач ще бъдат безмилостно унищожени, също и тези които се допитват до тях от Бог в деня на Божия гняв, а "делата им са омразни в Божиите очи".

Моли се за душата на твоята любима и както е казано "отде знаеш ти жено, или ти мъжо дали няма да спасиш мъжа си, или жена си". С това се има предвид, че дори и неповярвала жена или мъж, ако са съгласни да живеят с повярвали такива, то повярвалите да се молят на Бог, та Той да си спомни за тях в деня на възкресението, и така те пак ще бъдат заедно.
Чети Библия, усилвай се във вярата. Бог наистина чува, вижда и помага, само вярвай.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b9b5e2585a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Авторе, здравей,
аз го направих. Свързах се с жена, която успя да установи контакт с покойния ми брат. Не мисля, че е шарлатанка, защото ми каза неща, които не знаеше ( нарече ме както само брат ми ме е наричал и то не пред други хора), каза ми как е, от какво има нужда и др. Определено се чувствам малко по-спокойна. Опитай - няма какво да губиш, предвид, че пари НЕ ми взе.

Холи

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d5456a32d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

21.   от автора до Холи: Моля за координати на въпросната жена!

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 31276e6c07
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Нека почива в мир душата й!
Загубата на близък е може би най- болезненото преживяване за човек. Мъката никога не изчезва, просто някак с времето свикваме да живеем с нея. Нека мине повече време, ти сам ще усетиш дали започваш да се изправяш на крака, ако може така да се изразя, и да владееш ежедневието си. Ако не, потърси помощ от някой психотерапевт, няма да те излекува, но ще ти помогне да се справиш да заживееш (в истинския смисъл на думата) въпреки загубата. Ще се справиш, вярвам!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: e7d48d8d7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Аз също загубих жена си и мие толкова мъчно че едва живея днеска направи две седмици плача всеки ден и сега съм в психиатрията колкото и хапчета да ми дават не мога да я забравя

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker