Трудно, много трудно да се живее със свекърва, много е властна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Трудно, много трудно да се живее със свекърва, много е властна
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 3867 пъти
Много ми е тежко. Искам да ви разкажа с подробности, но нямам достатъчно време. Ще започна от там, където ме обидиха най-много до днес.

Забременях през Февруари 2011, Март месец още преди да знам, че съм бременна родителите на приятеля ми започнаха да говорят, че трябва да кажа на нашите да се подготвим за годеж. Казах го на майка си като на шега. Но точно тогава баба, която обичах най-много от всички хора на света се разболя и започнахме да я водим по болници, но лекарите не бяха видели, че има тумор в последен стадий.

После разбрах, че съм бременна, но казах на нашите през Април, а баба беше на легло, много, много зле, просто от всякаде личеше колко близо е края. Както и да е. Тя почина през май, аз вече бях в трети месец. Изчаках да минат 40 дни и понеже свекър ми и свекървата настояваха за сватба, която настояваха те да платят, понеже нашите нямат пари, казах на майка ми. А тя ми каза, че няма да правим сватба, заради баба.

Аз също не исках сватба, но родителите на мъжа ми настояваха, че всяко момиче трябва да се види булка. А уни месец братовчедка ми имаше сватба на 300 км от града, в който живеем и те отидоха, сестра ми беше шаферка, купиха и рокля. Накрая се примириха, че няма да има сватба, но искаха да направим поне годеж-Да дойдат да ме вземат като хората, казах и за това предложение на майка ми, а тя веднъж ми казваше, че няма нищо да прави, а веднъж ми казваше другата седмица. И аз чаках, и чаках, а заедно с мен чакаше и мъжа ми и семейството му. Накрая през Август ми каза да отиваме да си подписваме ние с мъжа ми, че няма нищо да правим.

Отидохме подписахме. През ноември родих, а те както винаги не си бяха подготвили пари, дядо ми беше пратил 100 лв и аз за да не ги злепоставям пред мъжа ми им казах да ми дадат 50 от него и 50 от тях все едно. И така, после на кръщенето бяха купили лятна количка, междувременно са му купували 2-3 анцука, а също и майка ми му плетеше много елеци и чорапки, на който много се радвах. Но на рождения му ден дойдоха без подарък. Дядо си има негов бизнес и има малко парички. Беше ни обещал, че ще ни помогне с една сума, за да обзаведем другото жилище на родителите на мъжа ми, което те казват, че ще е за нас. @ дни преди рождения ден на малкия ми каза, че ще ми прати по майка ми парите, защото тя беше на село, а майка ми и каза, че нямало защо дядо да ми дава пари и да обзавеждам чужди апартаменти. Ако мислим така значи нямам думи. Ако ни ги бяха дали тези пари щяхме да отидем до лятото да живеем отделно, защото и ние спестяваме. А иначе е трудно, много трудно да се живее със свекърва, много е властна. Не ме разбирайте погрешно, но ми е много обидно, защото през тази година дядо даде на единия ми брат за шофьорска книжка 700 лв, а на другия толкова за мотор.

Сега когато видя булка плача страшно много, чуствам се като натрапница дори нямах годеж. Сега от месец не говоря с майка си и незнам как да постъпя, защото ми е много тежко. Знам колко им е трудно и на тях, но вече ми писна. Знам, че им е много тежко и ми е жал, но кой го е жал за мен. Понякога ми се иска да ги видя да ги чуя, но

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 433621f4e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   от целия този ферман разбрах единствено, че всички са длъжни само да ти дават, но видиш ли, никой не ти дава достатъчно и ти си много, много нещастна. звучиш адски дребнаво и повърхностно: кой дал 100 лв, кой плел терлички, кой купил анцуг.

с това мислене вечно ще чакаш някой да оправи нещата вместо тебе. не пишеш на колко години си, но щом имаш семейство и дете, се хващайте с мъжа ти и решавайте какво ще правите със семейството: по колко ще спестявате, колко изкарвате, колко харчите, без да разчитате на никого. никой не ви е длъжен - ако решат да ви дадат нещо, добре, но ако - не, пак добре.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4c104db549
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мило, Момиче, боли ме от това което чувам- макар да не те познава. Явно има и такива родители- дори съм свидетел. Ситуацията която ти разказваш ми е до болка позната. Подпис, погребение, сватба- това пък е от моя страна, а от другата.... сама се сети. Помощ от тук, а от там май беше зора само да се подпишат и да се освободят от грижите за детето си и то със същите тези думи- Нямам! Но според мен- при мен са и доста добре изиграни карти- да има някой да се грижи и да е неблагодарно човече... Първо за мен от моя страна споделям- не е било важно дали имат или нямат- ние имаме всичко. За мен е било важно само да дойде като човек и да се обърне към мен като човек, да поднесе цвете и да благодари- само това! Много ли е? А се оказа просто неблагодарно човече, което едно благодаря не е казало, а и чехлите са подадени и то в самостоятелна къща- вече тяхна! Това, човече казва- имали дали, който и да е все така щяхте да постъпите- за какво да благодаря? Е това пък е моята равносметка. Благодари на хората при които си- поне веднъж и без повод. Не говаря да и целуваш краката или нещо подобно, засвидетелствай им уважение и подари едно цвете и то епизодично и сповод и без. Знай, че тези хора ще ти помагат, но каквато и да е майка ти, Не се отделяй отнея и също не я пренебрегвай- подържай си нормални взаимоотношения, но не формални- такива каквито са били преди с нея и то без разлика. Знам или предполагам, че ви е трудно, но нещата ще си дойдат на мястото. Просто се успокой и колкото и да е властна тази жена е искала да си и булка и да те посрещне както подобава. Опитай с моя начин- поне аз като такава искам само това или поне исках, но не получих...

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 9f8ec2f170
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Наистина, недопустимо са постъпили родителите ти. Според мен няма никакъв проблем да си направите сватба. За подписване ще бъде църковен брак, а детенцето ще бъде шафер(ка). Какво лошо има? Всичко си е в реда на нещата. Непременно го направете и не слушай хорски приказки.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1bacf48fa8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съжалявам дядо ти. Горкия човечец вместо да си живее спокойно старините с парите, които е събрал е тръгнал на всички ви да дава. Едно нещо не успях да проумея - как може хора, които имат вече дете да чакат на родители, баби и дядовци да ги издържат и да се държат така сякаш са малки деца и трябва да ги дондуркат докато децата им станат големи. Не трябва ли първо един човек да съзрее и да се научи сам да се оправя и след това да ражда и възпирава деца, а не да чака на изнемощелите си баба и дядо да му дадат някой лев? Изобщо трагична история. И сега какво чакаш да те съжаляват, че дядо ти не ти е дал пари за обзавеждане и трябва да живееш със свекървата, а това е много тежко ли? Сори ама както казах повече ми е жал за дядо ти, а не за такива паразити като теб, които живеят на чужд гръб.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2aa8a850d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   За годеж и сватба не е късно, винаги можете да го направите, а колкото до жилището с ваши пари ще стане макар не веднага. Майка ти не е била права, но се надявам да не го разбере твърде късно

 
  ...


...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4c104db549
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Само до преди секунда четох и писах във форума отново в семейство, но длъжни ли са родителите? Та: Родителите според едно 99% са длъжни да дават, но когато стане въпрос за гледане- 99% казват, че децате т. е. децата вие казвате, че никой не ги е карал да ви раждат, но родителите ви са длъжни. Та намерете място и паркирайте! Или искате и Благодарите, когато и колкото ВИ се дава или Не се жалвайте! Защото свекърва ти може да е властна, но с тази си властност и характер е отгледала, възпитала и подсигурила Съпругът Ти, както и теб и детето! Ако е била мекошава и вечно да "Няма" да си е гледала животеца и тя- сега да не сте семейство, да си направила аборт или да МИЗЕРУВАТЕ по квартирите, защото явно НЕ можете да се справяте с живота! А после със сигурност ще кажете и че Не сте им длъжни да ги гледате и едно медицинско и линейка и там в дом- защото не могат да управляват и дома си и парите си и колите си- САМО ЦИТИРАМ!!! Просто бъди Благодарна на хората при които живееш, които са те приели и са те искали, а Не са ти игнорирали, както майка ти/знам ли, може да си има причина жената- нищо не казвам, просто разсъждавам/
Ще си направите сватба с църковен брак, както каза по горе някой като мен, читатело- писарка. Детето ще е шаферка и ще сте щастливи! Просто Благодари на Тази Женица- свекърва ти! Така ще вървят нещата, а и всяко начало е трудно, докато си свикнете с характерите и навиците- все пак, за нея ти си чужд човек в къщата й, а запомни- това е временно, само докато си свикнете! Така нещата ще вървят и ще сте щастливи! След години- така ще сте се обълчили взаимно, че повече ще приличаш на тях- отколкото на кръвната си рода, макар да обичаш майка си повече. Послушай Панило, а НЕ старило! Важен е Твоят подход към нея! Благато дума- желязна врата отваря!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a83f4f6f77
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Я се засрами, бе момиче! Никой, ама никой, не е длъжен да ти дава каквото и да било! Ако ти е толкоз важна сватбата, събери си пари и си организирай! Аз пък лично все си мислех, че да си с любимия човек е най-големият празник...
А с майка си продължавай да не говориш, защото това е в реда на нещата. Все пак тя те е възпитала по този начин и сега ще си сърба попарата. Весела Нова Година!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: c9f57cc03c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз пък от една страна разбирам авторката. Не й се нахвърляйте, че е материалист. Естествено е, че те като двойка трябва сами да се издържат и да не чакат на баби, дядовци и майки. Дори и дядо ти да ти даде 700лв - за един пенсионер това са доста пари, ама за вас са един диван. И аз също го зъжалявам, че човекът вместо да си гледа старините, работи и то не за да отиде на почивка някъде, а за да издържа внуци и правнуци. Но надали неговите 700лв са пречката да се нанесете в самостоятелно жилище. Вие поне имате предоставен апартамент, което много хора нямат. Доста мой познати живеят или под наем или теглиха кредит да си купят, така че наистина бъди благодарна, че имаш покрив над главата си. Дори и да е властна свекървата ти й благодари за това, което прави и дава - предложила е да имате сватба, настоявала е да се ожените, а не да живеет без брак, осигурила ти е покрив над главата и самостоятелно жилище. Сигурна съм, че ако след някоя и друга година като почнеш да работиш, ако се наложи и детете ще ти гледа като е болно и не можеш да отсъстваш от работа. Дава ти подкрепа, но никой не е идеален. Естествено, разбирам те, тъй като както никой мъж не иска да живее с тъщата, така и никоя жена не иска да живее със свекървата. Сигурна съм, че е трудно да живееш с нея, но просто тя няма да промени характера си и явно не е от най-лошите случай. Гледайне със собствени сили да се изнесете по скоро.
Иначе разбирам и чувствата спрямо семейството й. Не вярвам ти да чакаш да ти изгледат детето или да ти дават много пари, но е гадно чувството, че пари за шофьорска книжка и за мотор има, а за теб да няма - все пак и ти си внучка. И родителите ти явно пари за рокля за сестра ти като шаферка имат, но за булчинска рокля нямат. Така едно приятелско семейство на родителите ми също само за едното дете всичко имат - пари за следване на детето, апартамента си отстъпиха и се преместиха на село и т. н., а на другото дете нищо - работи докато следва, за да се издържа, тегли заем за апартамент и т. н. Не е въпросът, че родителите й са длъжни да й купуват тези неща, ама нали и двамата са деца на родителите си следователно и двамата трябва да имат равен старт. И за такива неща и аз бих се обидила и то не за парите, а за принципа.
Иначе по горе мога да кажа - за рожден ден на внуче подарък винаги се носи - може една книжка за два лева да е, ама се носи. А анцузите можеха да й ги дадат за рождения ден на детето. Родителите й не са длъжни да й дават анцузи, да плетат дрехи или да купуват колички, но за повод като за рожден ден, раждане, коледа за мен е редно да се отбележи. Може да кажете, че е равно като количество и сигурно сте прави, но все пак за мен е по-нормалното да дадеш за повода, а има един друг момент. Пак ще дам пример с едни мой приятели. Родителите на момчето дават по-скъпи подаръци за рождения ден на детето, а на момичето няколко пъти не дадоха нищо. Не знам дали принципно им дават нещо или не нито едните родители, нито другите, ама не се забелязва от външни хора дали принцино дават, а дали по повод дават. И свекървата беше по-заядлива и знам от тази моя приятелка, че след рождения ден е имало коментари от тяхна страна. Така че просто прави гадно вепчателние на хора, които не познават семейството и не са навътре със семейните истории и естествено имат желание за клюки, интриги и заяждане.
Аз лично бих ти препоръчала да започнеш да говориш на майка ти. Не се дръж като дете. Но не им искай нещо, не се тръшкай за никакви пари, каквото ви дадат кажи благодаря и до там. Дръжте се нормално пък то за всички си му идва времето. След време те ще видят грешката си и ще съжалят. А до тогава си гледай семейството и мисли как вие да се оправите, а не как другите да ви оправят положението.
Що се отнася до сватбата аз лично не съм от хората, които смятат, че тържеството и помпозността не са най-важните. Аз лично предпочитам само един подпис в гражданското и щастлив и дълъг брак, отколкото голяма сватба, хубава рокля и скандали или развод. Във всеки случай аз не бих дала много пари за сватба каквито са повечето в България. Просто 1000лв и отгоре за рокля, която няма да облека втори път и 200 души гости не бих дала, ако нямам пари в излишък. Бих предпочела екскурзия или нещо друго, но всички сме различни.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9d021b325a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мило момиче, съчувствам ти и те подкрепям. И аз изживях същото, с тази разлика, че свекърът и свекървата отказаха да направят сватбата. когато се роди детето ми, въпреки че обещаха да помагат, купиха също една количка и от тогава - седем години вече - нищо! за рождените дни - подаръчета, купени от магазините от един лев. А свекърът ми взема максималната пенси, плюс допълнителна такава, общо двата над 1200 лева - повече от нас двамата с мъжа ми. Да не говорим, че мъжът ми вече три години е без работа и аз издържам всички. Но намерих начин - забраних им да виждат детето, наложих вето на мъжа ми да им вдига телефоните и приключих въпроса. Сега те ми се мазнят, купиха му Лего от най-големите и ми се молят да го видят. Като не щат с мира - със секира:). А за властната свекърва - плащаме огромна ипотека, но пак ми е много по-добре, отколкото при дзвера! А когато дойде в къщи и започна да ми преподрежда мебелите и да ми дава тон в живота, я изгоних като мръсно коте. Сега поне я е страх от мен:), макар че не се е кротнала. Не си съсипвай живота с тях, тегли им една м... на, обърни дебелия край и си гледай семейството.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 1280eae850
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много е лесно да нападате човек. Аз те разбирам напълно! Тук не става въпрос, за това кой ще даде повече, а става въпрос за човещина и обич. Аз също не желаех сватба, но властната ми свекърва настояваше. При нея по-скоро беше от показност. Тя е вдовица и майка ми е вдовица, но... и дветв са по различен начин вдовици. Майчицата ми тегли заем, за да не им чупи хатъра, не предяви претенции за нищо. Докато мама свеки ми скоси нервите, даже и за гащите си навираше носа. Накрая бях уморена за сватбата. "Веселата "част продължи и след това. И така цели 16 години. Имала съм хиляди причини да зарежа всичко, но си обичам детето и съпруга. Живея като наемател, нямам право на промени, постоянно се слухти, но... Е, вече съм и онкоболна. Благодарна съм, че имам покрив над главата си, защото не е мой, но не мисля, че това е повод да правиш децата си на маймуни и да ги тъпчеш постоянно само защото нещо е твое. да не споменавам, че това е постигнато през други времена... А, що се отнася до това за паразитизма, от първият ден не съм спряла да внасям пари в тази къща, а майчицата ми винаги се е оправяла сама без да има претенции към никого за нищо, докато тук претенциите нямат край. Лесно е да обвиняваш някого, но е трудно да се поставиш на мястото му. Когато човек си има упора много по-лесно се преодоляват трудностите. Това, че момичето иска да чувства опората на близките си не означава, че чака всичко наготово.

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 29d43274f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз родих, а те не си бяха приготвили пари???? Моля? Лекичко ме втриса.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 164400b881
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 11, аз съм авторката.
Не сте разбрал/а смисъла на този изказ.
Не е проблема в парите, а в това, че мъжа ми и свекърва ми са големи материалисти и след това всеки ден ми го натякваха, постоянно ми повтаряха разни обиди и за мен и за нашите, а това е много болезнено.
Разбирам, че нямат, а и не са длъжни да ми дадат, но мъжът ми не мисли така. Според него нашите са длъжни дори нашите били длъжни да ми дават пари за дрехи, за мен.
Това беше преди да започна работа.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 29 дни
hash: c5971c7664
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Гледам, че авторката очевидно следи историята, която е пуснала, както и коментарите под нея и до ден днешен, та да я попитам - как се развиват сега нещата, какво е положението?
Все пак е минала почти година и половина, и е напълно нормално да има определено развитие, не ми се вярва да си е всичко да си е постарому.
Хубаво е все пак след определено време някой автор, когато си види темата, че все още предизвиква някакъв интерес да каже кое как се е развило в живота, та да видим има ли накрая хепиенд. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker