Дъщеря ми се превръща в мутреса - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дъщеря ми се превръща в мутреса
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 6699 пъти
Не знам как да започна моята история.
Тежко ми е, боли ме, че съм се провалила като майка...
Имам две деца, първо родих сина ми много го обичам, но винаги съм искала момиченце, тя неочаквано се появи не беше планувана, но ми донесе много щастие и въпреки нежеланието на баща й за второ дете го убедих и тя се роди.

Още от малка я глезехме много, въпреки, че нямаме много пари винаги сме се стремяли нищо да не й липсва.
Тя вече е на осемнайсет, суетна, но не смятах това за нещо лошо винаги съм й се радвала защото е истинска красавица макар доста комплексирана.

Всичко започна преди две години когато срещна първото момче, с което имаше по- сериозни отношения.
В началото всичко започна добре взимаше я и я изпращаше от вкъщи и се държеше много добре с нея.

Беше от богато семейство, но самият той не се занимаваше с нищо за това не намирах за уместно и не одобрявах да й купува подаръци каквито й правеше почти непрекъснато...

В началото уж само за техни си общи празници постепенно стана всяка седмица и така все по-често.
Опитах да говоря с нея, че това не са негови пари, а на родителите му и не е правилно да ги харчи за нея.
Тогава получих отговор, който ме накара сериозно да се замисля и скоро след който се разделиха под моя натиск.
Отговорът й беше "че ако не са подаръците защо изобщо да излизам с него''

Не вярвах на ушите си-дъщерята, която отгледахме с толкова любов и грижа да се продава на парче, за някое и друго парфюмче, чантичка, портмоненце и други глупости.

След този случай нямаше други връзки, което беше учудващо тъй като тя е привлекателно момиче.
Забелязах обаче, че често излиза до по-късно, казва че е с приятелки, но напоследък се изпокара с редовните си такива, а не ми е споменавала да има нови.

Когато се опитвах да поговоря с нея тя започваше да вика и да ме гони от стаята си.

Започнаха да я интересуват само гримове, нокти, коси и солариуми, което е жалко защото е умно момиче и има потенциал за повече от това.

В последствие намерих в гардероба й дрехи, които не съм й купувала, както и други скъпи вещи, които лъжеше, че приятелки са й подарили(както казах тя се беше скарала с тях което веднага ми подсказа че ме лъже започнаха скандали и пререкания.

Най-накрая си призна, че излиза с много по възрастен мъж от нея който я "обичал".

Когато се опитах да й обясня, че е неморално и всичко останало ме заплаши с напускане на дома ни.
Не знам какво да правя, объркана съм и отвратена детето ми се превърна в това което винаги съм отричала и мразила.

Какво бихте направили... не искам да губя детето си, но не искам и да се съсипва по този начин.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 32295bb013
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моят съвет е да не се месиш при положение, че момичето е пълнолетно. Остави дъщеря си, всеки си прави изборите. Някои хора не могат да са щастливи без пари, подаръци и намират това, което търсят. Няма как да промениш предпочитанията и. Не знаеш какви точно са отношенията и с този по-възрастен мъж. Почти съм убедена, че се отнася по-добре и внимателно от някой разгонен момък на нейните години, който мисли само с гащите си. Остави я да си живее живота. Аз съм сега на 23 години и харесвам мъже в допустимата граница, но когато бях по-малка си падах по доста по-възрастни и не заради парите, а заради отношението което получавах от тях.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f1df1ba40d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В днешния свят неща като, истинска любов и обич са рядко срещани. Момичетата гледат да се въртят покрай по-богати момчета които могат да им осигурят единствено материални блага, а пък голяма част от момчетата гледат единствено на външната красота и друго не ги интересува. Дъщеря ви сама трябва да разбере и да се осъзнае, че парите не купуват щастие и любов, но и вие трябва по някакъв начин със думи да й обясните тези неща. И не се обвинявайте че сте се провалила като родител, просто днешното общество е такова, морално изкривено.

Reb

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ed03e222b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ужас! Дъщеря ти е попаднала на много лош път. Не знам как ще успееш да я вразумиш. Но тя има нужда от помощ.
Съвети не мога да ти дам, но ти пожелавам успех... дано успееш да и дадеш акъл.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5c72b6affb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Дааааам.... Доста късничко за тези въпроси. Според мен, не се карай с нея, за да не те възприема като враг, а да споделя. Така ще си в течение какво се случва. Щом е вече пълнолетна, гледай да общуваш с нея максимално приятелски, защото не се знае какво и е в акъла. Нито пък може да се предположи какъв акъл и дава тоя възрастния мъж. Това ми се вижда най-доброто - да се опиташ да и бъдеш приятелка, макар да е много трудно в такава ситуация.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d4a6932f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Опитахте ли се да поговорите с нея спокойно? Без крясъци и обиди. Тя има примера на много хубави момичета и е решила, че външността осигурява лесен и охолен живот. Непрекъснато това нещо ни се втълпява от екрана и от всякъде. Но и вие имате вина. Възпитали сте я да получава всичко, да й се възхищавате и т. н. Когато човек има самоуважение, когато познава своите качества, когато има сериозни цели и интереси, няма да се поддаде на такива изкушения. Ако се карате с нея, ще я изгубите напълно, защото и сега тя не ви вярва много. На ваше място ще се консултирам с психолог възможно най-скоро, за да предотвратите и по-лошо от това.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 65458fb8ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Моят съвет е да намериш и поговориш с дъщеря си по-дълго време, за да не допусне грешка тя. Прояви разбиране към нея, кажи и всички ужастни неща, които ще и се случат. И накрая я остави да реши.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 223a36cdd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А ти какво искаш, ма - да остане смотана и бедна като теб. Вместо да се радваш че момичето е оправно и отрано е започнало да си плете кошницата. Ти какво си постигнала като си била толкова морална? За мъж не споменаваш в историята, почти съм сигурна че си разведена и се блъскаш сама да свързваш двата края. На възраст си някъде над 43-45 години, застаряваща и увяхнала от непрекъснатото бачкане. Просто щото си си мислела че с висок морал ще ти поникне ореол около главата и си живяла за това какво ще кажат хората /пардон не хората, а бабичките на пейката пред блока/

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6a75dc5d1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Благодаря на всички, които се отзоваха на историята ми.
Все още съм много притеснена говори все по-малко с мен, в момента сме само на формални отношения "Кога ще се прибереш" "Излизам" "Как мина училище" и кратки еднозначни отговори от нейна страна.
Липсват ми отношенията ни, има хора, които са всикнали на такова общуване с децата си, но аз не съм от тях, винаги сме били много близки и сме си споделяли като приятелки...
Сега положението е нетърпимо като една тиха битка между нас.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ee4c692450
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Опасявам се, че не сте виновна вие, виновно е сегашното време. Знаете добре, че дъщеря ви не е единственото момиче, което търси материална изгода, което се надявам да ви успокои донякъде. Опитайте се да й обясните, че ще води такъв живот до един момент, след което ще бъде зарязана от въпросния мъж, защото ще си търси друга по млада след време. Предполагам, че сте водила този разговор с момичето, но все пак исках да предложа. Кажете й, че има и други начини да се печелят пари, но да бъде уважавана. Трябва да разбере, че е двойно по използвана. И няма да е лошо подобните момиченца да прочетат какво съм написал тука, защото виждате какво причиниявате на родителите си! Вземете се в ръце и се влюбвайте, а не по сметка. Струва ли си да се превръщате във временно използвани вещи? Жената тука е разбрала за дъщеря си, но не съм сигурен за родителите на другите подобни. Дано разберат, дано разберат!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f1fa294384
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Споменаваш, че е доста комплексирана и глезена красавица. Защо е комплексирана дъщеря ти? Как е възпитана? Може би във възпитанието е причината да стане проститутка? Тя вече е направила избора си. Поне и обясни какви са рисковете. А каква е ролята на бащата в това семейство? Той какво мисли по въпроса?

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8173f42e85
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Забравихте да напишете на колко години е „детето“. Изглежда, че сте възпитали една малка глезла и сте наблегнали като родители върху възхваляването на нейната физическа красота, вместо върху образованието ? например.
Не вярвам иначе, че момичето има потенциал, съжалявам. Време е да приемете нещата такива, каквито са. А и в крайна сметка, както други казаха - по-добре е поне да си намери заможен господин, вместо да се хване с някакъв нехранимайко от квартала. Който няма глава да си изкарва сам парите, явно трябва да ползва нещото между краката си. Така е било, така е и така ще бъде. Нищо ново под слънцето...

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: aae8f4b222
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Наистина ми е трудно да преценя ситуацията. Смятам, че тя не е права да излиза с някого за парите и да се интересува само от външния си вид и да се опитва да подражава на облеклото, поведението, визията и отношението към мъжете на чалга певиците.
Но някак си нещо в коментара ви ме кара да смятам, че преувеличавате ситуацията. Извинявам се, ако греша. Вярно изказването на дъщеря ви, че излиза с някого заради подаръците е адски неправилно и отвратителна философия. Ама вие защо се месите на първо време той какво й купува? Като има 200лв какво е по-добре - да си купи цигари за себе си или подарък на дъщеря ви? Негови са си парите и единствено право да му се държи сметка имат неговите родители, а не вие. Много е грубо да върнеш подарък и ако беше излязал с някакъв беден като църковна мишка щеше да е проблем пък, че излиза с безпреспективен младеж, който не се грижи за нея. Явно сте го познавали, взимал я е, изпращал я е, грижил се е за нея, а единственият кусур е че има пари и ги дава за дъщеря ви. Не мога да кажа, че не сте права - не одобрявам някой да харчи парите изкарани с пот на челото от родителите си, но не е трябвало да се месите, а само да споделите виждането си. Аз лично не бих взела пари от безработен човек, но не е било редно вие да правите коментара за това. Лично за мен заради това дъщеря ви не ви споделя. Вие имате разбирания за това какво е морално и какво не и съм убедена, че това са правилните разбирания, ама не е начинът да й се налагате и постоянно да правите коментари. Видяла е, че я съдите, че онова момче й е правило подаръци и затова сега просто крие от вас тези неща, за да не я съдите.
Трябва да има диалог между майките и дъщерите. Изказвайте мнението си и обяснявайте разбиранията си, но не ги налагайте.
Друг момент е, че не виждам какво е неморалното да излиза с по-възрастен мъж. Не говоря за 40-50 годишен. Но на нейната възраст и 25 е в категорията по-възрастен мъж. Смятам, че дори по-възрастните (между 20 и 30) са доста по-отговорни - никога няма да зарежат детето ви само на купон или в някоя дискотека или ще я оставят сама да се прибира без да му пука какво ще стане с нея, никога няма ппред него да пропуши само, за да изглежда яка в неговите очи, никога няма да се качи пиян в кола с нея. Може би не никога, но доста по-рядко отколкото един 18-годишен фукльо, който се опитва да направи впечатление. Смятам, че тя най-вероято не излиза с него за подаръците, а за това, че може да споделя с него и той да й дава съвети без да я съди. Всеки един човек, особено на нейната възраст има нужда да сподели с някого без да му се чете морална лекция. Явно вие с дъщеря си не водите такива диалози поради комплексни причини и тя вижда в него някакъв заместител на родителското тяло. Сигурно я извежда, купува й неща, говори си с нея, кара я да се чувства по-голяма и това привлича всички момичета на нейната възраст, но това не я прави нито проститутка, нито мутреса.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d80bcd7e59
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Запитали един мъдрец:
- Кога трябва да започнем с възпитанието на детето?
Мъдрецът попитал:
- Колко е голямо детето?
Отвърнали:
- На 3 месеца.
Мъдрецът благо отвърнал:
- Вече сте закъснели!

Всеки сам да си прави изводите.

Закъснели сте госпожо.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker