Защо на мен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121552)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18616)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо на мен?
преди: 11 години, 6 месеца, прочетена 2077 пъти
Здравейте на всички. Пише ви едно отчаяно от живота момиче. Пиша ви със сълзи на очите. Защо ли? Защото днес на рождения ми ден когато трябва да съм най-щастлива аз стоя и плача. Причината за това е моят баща. Няма да говоря кой знае какво за него. Достатъчно е да кажа че е алкохолик и вече става ясно. Израснала съм само в скандали. Поне си мислех че днес ще направи компромис заради рождения ми ден, но уви. Отщя ми се да живея. Наистина не пожелавам такъв живот на никого. Винаги съм се чудела с какво съм заслужила такъв баща. Защо точно на мен? Но най-много ми е мъчно за мама, защото тя страда най-много. Както и да е пиша ви всичко това не за да ме съжалявате, а просто защото исках да споделя с някого.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 6 месеца
hash: 1d0eeabfb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Авторе, стегни се. И аз съм дъщеря на алкохолик, но избутах гимназията и си стегнах куфарите. Днес си живея много спокойно, но вярно - не си празнувам рожденните дни заради онова време. Гадно е да имаш някакви очаквания за специален ден и да се събудиш в ада си. Единствено ти и само ти ще можеш да се оттървеш от този начин на живот.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 6831586e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Какъв човек трябва да си да съсипеш рожденния ден на детето си нямам думи кви изроди сме станали. Хектор

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: a9ae875295
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момиче, пише ти брат по съдба. Бивш де. Пътя е един - разкрайте го!!! Независимо дали носи парите, дали ще ви е по-тежко финансово без него - разкарайте го!!! Нищо не може да ти плати скапаните нерви, смачканото самочувствие и нечовешката атмосфера вкъщи. Нормално е човек като е бил навън цял ден, дали е работил, дали е учил(мисля си, че си ученичка ти), като се прибере да срещне уют, топлина, спокойствие. Да види другите от къщата как са, какво са правили, да си дадат кураж един друг за следващия ден и така. А не да се прибираш и да виждаш един темерут-идиот да прави панаири. Аз бях ученик преди много време и като се връщах от училище чувах пиянските му псувни още от улицата, а живеехме на последния етаж на блока. Накрая почна и на бой да налита, да не говорим, че плюеше наред всеки вкъщи с обиди и закани. Разкарайте го!!! И обратно не го приемайте!!! Да ходи и да се напива, свиня.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 4f6fffb481
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Номер 4, абсолютно си прав.
Но за съжаление тия м а й к и, които стоят и търпят с години подобни изроди и държат децата си при тях, няма да го разкарат. Нито ще го разкарат, нито ще махнат детето си, ще го оставят там да се мъчи и да си уврежда психиката. За съжаление. Само виж историите тук... :((((
Когато детето, израсло в такова "семейство" и в такава среда, стане на възраст да си вземе куфарите и да се махне, психиката му вече е невъзвратимо увредена.
Ами как няма да е... и най-здравия и силен човек ще се поболее от 18 години в такава среда!

Та тия въпросни майки... не искам вече да чувам "мама е ангел, не заслужава това". Не са ангели да си угаждат на малодушието и мазохизма... те са безотговорни и към себе си и към децата си. Успех в живота ти желая от все сърце, аз съм ваша сестра по съдба.

На автора искам да кажа, колкото и да е клиширано и банално, но е вярно: остави майка си и баща си, гледай себе си и само себе си, своя живот, съсредоточи се върху това ТИ да се спасиш и да си изграждаш живота такъв, какъвто го желаеш.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 96191f8915
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От авторката
Благодаря ви за коментарите. Всъщност той не работи така че майка ни издържа. Повярвайте ми много пъти сме решавали да го оставим. Аз лично бях готова веднага да си събера багажа и съм се молила толкова много на майка. Но доста хора я разубедиха. Щяло да ни е много трудно. Нямало да ни стигат парите за квартира. И после каза че ако го оставим все едно аз оставам без дом, защото апартамента е негов.
Може ли някой да ми отговори на следния въпрос, защото не съм много наясно: много пъти ни заплашва че ще ни изгони от апартамента. Може ли да го направи т. e има ли право?

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1d0eeabfb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, ако си над 18 г. има право да те изгони от апартамента. Като безработен не ти дължи дори издръжка, дори да учиш. Може да изгони и майка ти, дори без развод, ако апартаментът е придобит преди брака или е наследство. Майка ти е слаба жена, ако си над 16 г. си намери работа и можете да се изнесете на квартира. Ако си над 18 и си завършила средно, какво правиш там изобщо?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 053b74e992
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Теб не може да изгони, докато навършиш 18г не може да те мръдне. Можеш даже ти т. е. майка ти като твой настойник, чрез съдебно дело, да го изгони и той да излезе на квартира докато навършиш 18г. Има адвокати, питайте, какво е възможно, как да се действа. Не става цял живот да седите да ви изнудват с "четири стени".

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e918c53fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   до № 7: не е така. дори да е безработен, след като има апартамент, се счита, че може да се издържа, като го ползва (дава под наем и т. н. ). Освен това, това е СЕМЕЙНО ЖИЛИЩЕ и при един развод, дори да е негова лична собственост, за няколко години може да продължите да го ползвате. ако упражнява насилие срещу вас - поискайте заповед за защита, тогава може с полиция да го изгоните. има много възможности, въпросът е ДАЛИ ИСКАТЕ? авторке, ти трябва да си опора на майка си, тя явно се е примирила и я е страх по-скоро от самотата, отколкото от мизерията. бъди смела, ако майка ти не е съгласна, когато станеш по-голяма, бягай оттам. колкото по-далеч, толкова по-добре и започни животът си отначало

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 43bdebf5ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката:
Не знам дали имаме право да го изгоним. За жалост апартамента е негов и е купен преди да се оженят. Лично мен много ме е страх да извикаме полиция, за да не стане по-лошо. Той е способен на всичко.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1d0eeabfb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, ако си под 18 г. имате право да го изгоните, но майка ти трябва да се разведе с него и да получи родителските права. След като навършиш 18 г. /завършиш гимназия/, той си връща жилището и майка ти изхвърча. Толкова ли нямате пари за квартира или роднини, при които да живеете временно?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker