За доброто на детето - да го оставя без баща или да израстне в такава среда? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

За доброто на детето - да го оставя без баща или да израстне в такава среда?
преди: 11 години, 4 месеца, прочетена 7086 пъти
Мъжът ми пие всеки ден. Понякога малко, друг път повече. Случвало се е да ми посяга когато е пиян, понякога ме обижда, друг път се държи мило. В момента дори миризмата на алкохол ме дразни и когато усетя, че пак е пил (а това е всеки ден) се изнервям и започваме да се караме по този повод.

Имаме бебе на месец и половина, което е в стаята и присъства на тези скандали. Аз самата не издържам вече и мисля, че въпреки, че няма да ми е лесно, предпочитам да живея без него и сама да си гледам детето. За отказване от пиенето не може да става въпрос - той всеки ден обещава, че няма повече да пие и отново го прави.

Не се оплаквам, просто искам мнение - как е по-добре за детето (повтарям детето, не мен) - да живее без баща или да живее с баща, който всеки ден пие (на фона на семейни скандали).

Моля за конкретни мнения. А на тези, които ще ми кажат, че аз съм си виновна щом съм взела такъв мъж - знам и всеки ден си го повтарям.

Въпросът е оттук натам накъде.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3e819e403a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз също пия всяка вечер150-200г. Разликата е, че не ставам агресивен. Имам страхотна дъщеричка - втори брак ми е. Всяка вечер ме целува за лека нощ с думите "обичам те тате". Та... не знам какво да те посъветвам... ако преодолеете скандалите.... нека детето да си има "тати"...

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a9b3db4057
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Аз съм на 20г. без баща от малка и да ти кажа по добре тъка отколкото някакъв лайнар дето да тормози мен и майка ми. Имало е периоди когато е нямала пари но не съм се чувствала лишена от нищо и съм щастлива и се гордея с моята майка че въпреки всичко аз не съм останала нито гладна нито жадна и си имах най хубавото детство. В началото и е било трудно но поне си е осигурила моето и нейното спокойствие... направи го и ти защото сега не си само ти а и имаш малко ангелче което не е длъжно да търпи всичко това, вярно сега не разбира но после :?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3654aa7db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не, не си виновна ти. Не слушай какво ти приказват болшинството, особено в нашето общество, където са свикнали да обвиняват жената в семейството за всичко. Нямало е как да знаеш, че ще се превърне в това, което е сега. Нали знаеш, че пиянството е до гроб? А тебе колко пъти ще те роди майка ти, че да трябва да търпиш подобно отношение? Че и детето ти? Ако беше само пиянство - ок, търпи се, ако не прави скандали и не налита на бой. Обаче като е агресивен, тоя тормоз няма да спре. А ако искаш детето ти да израсне със съзнанието, че единият в семейството може да упражнява насилие безнаказано, а другият да търпи, без да се защитава, продължавай да живееш така. Някой ден детето ти, ако е момче, ще стане същият насилник, а ако е момиче - същата жертва, каквато си ти. Просто защото ще израсне с тоя модел на поведение.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c5db939ed2
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

5.   Аз съм на 24 от малка съм научена да се оправям сама и така и направих. Махнах се от вкъщи, изкарвах си парите сама и се прибирах 2 пъти в годината. Брат ми е на 12, той за разлика от мен израстна по друг начин. През моето детство баща ми не пиеше, но смени работата и имаше повече свободно време, което запълваше с бира. Мъжете му се смееха, че не пие и той нали е мъж да се доказва, започна да ходи в кварталната кръчма и смени бирата с ракия. Нямаше кой знае какви проблеми освен постоянното заяждане с мен. Но най-тежкото е започнало след като съм се изнесла. Брат ми който беше само на 6 години е ставал свидетел на чудни и постоянни скандали. Аз разбрах всичко като се прибрах и го заварих мъртво пиян. Тогава майка и брат ми ми казаха, че той пие много и не иска да работи. Вдига на майка скандали за измислени любовници, днеска за един утре за друг. Обаждаше ми се да ми казва, че не съм му дъщеря, че не съм част от неговото семейство, и че аз съм виновна за всичко. На другия ден ги говореше същите неща и на брат ми. Казваше, че е стерилен и не може да има деца, а в следващия момент ми пишеше смс-и да му простя. Алкохолът уби всичко човешко в него и колкото и да се борехме не можахме да му помогнем. Майка го напусна а брат ми не отиде с нея защото така си мислеше, че ще я накара да се върне. Той така и не проумяваше, че това е правилния начин. На 10 години той беше толкова груб и вулгарен, не искаше да учи, обиждаше майка по начина по-който баща ни го правеше. Не изкара и седмица само с него и отиде при майка. За 2 години при него има огромна промяна, няма го това отвратително отношение заради влиянието на баща ни.
Искаш да знаеш как се чувства дете с баща пияница, ще ти кажа: Не можах да се радвам на годеж, сватба и на раждането на детето ми. Защото се напи, беше ме страх да не се напие и дойде пиян на изписването, при положение че се скарахме и аз бременна в 4-месец спах в колата и не сме си говорили след това. И дори и след това пак отидох при него да види внука си, но той взе та го окраде, за да си купи ракия.
А брат ми, на 7 години да мъкнеш пияния си баща, да боядисваш, да те е срам да не се появи от някъде да те изложи. Да гледа баща си да припада от деменция и доктора да му казва, че всяка следваща чаша е последна и той пак да избира алкохола.
Дядо ми (неговия баща) беше алкохолик 30 години, но никога не е навредил на жена си и децата си. Работеше като вол.
Това най-много ме притеснява защото има и наследствен алкохолизъм. Децата на пияниците или стават пияници или мразят алкохола.
Нито едно дете не може да е щастливо с родител пияница, нито едно дете няма да се чувства в безопасност сред скандалите.
Искаш ли твоето дете да расте без самочувствие и в постоянен страх. Не му го причинявай. Махай се от там преди да може да му навреди по някакъв начин.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 7327f02579
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Авторке, дете съм на баща алкохолик и майка в същото положение. Вече съм голям човек, но дори и неосъзнато имам проблем с психиката от скандалите и напрежението, в което живеех 12г. (след това майка ми го напусна). Казвам ти от гледна точка на детето-намразих го този човек(сега вече ми е безразличен, гледам да простя), по-добре се махни, аз живеех в страх да не посегне на майка ми (правил го е често) и треперех от страх щом е пиян (почти всяка вечер). Обещанията от утре спирам естествено ги имаше... е след 19-20г. той още си пие.. и е като клошар.. все по-зле с годините става. Да поясня момиче съм и го приемах и мн по-тежко, чувствителна съм. Какво е детето ви? Ако е момче ще е много агресивно.. най-много да му разбие фасона като порасне.. МАХАЙ СЕ ОТ ТАМ, ОЩЕ ИМАШ ВРЕМЕ, ЕДВА НАЧАЛОТО НА АДА Е (наай-вече за детето, ти си с изградена осихика, ами то.. ) и пиши какво си решила. Бъди силна, рано или късно ще вземеш това решение, спестии мъките (които оставят следа до живот) на детето си. Пиши какво ще правиш!!!

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: bd4394da81
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм израснала с такъв баща. Майка ми сега ми разправя, че не е оставила баща ми, за да не израстна полусираче. Всъщност като се замисля, май е било по-добре да съм без баща, но и без излишен стрес. На 5-6 годинки съм го виждала как посяга на майка ми, но естествено тогава не разбирах какво изобщо става. Когато вече станах на 15-16 год. усещах как всекидневните скандали развалят психиката ми. Да виждаш как баща ти мрази майка ти, но тя го търпи само заради теб е много тежко.
Днес, когато вече съм на 20 год. изпитвам студ към баща си, нищо, че вече осъзна, че пораснах и спря с пиянските си истории, защото вижда, че ако продължи, не мама, а аз ще го оставя. Има една приказка "По-добре сама, отколкото зле придружена". Съпругът ти, ако наистина се страхува да загуби детето си ще се спре, само че трябва да му покажеш, че можеш!
Ако можеш взимай си детенцето и го остави да си пие цял живот и да мре ден след ден сам. Много е тежко да не изпитваш топлина към баща си МНОГО.
Успех! Ж 20

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 5a1f08fffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Зависи! казваш, че пие, но как се държи с детето ти иначе? Казваш, че ти посяга, но мислиш ли, че би посегнал на детето ви? Аз лично не бих търпял някой който ми посяга и никога не бих посъветвал жена да търпи това. Но ти попита какво е по добре за детето ти. Иначе семеините скандали са нещо напълно естествено и ги има навсякъде, така че не вярвам те да повлиаят на детето.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: c26a47729e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Остави го. Повярвай ви няма да сбъркаш. Просто не прави грешката която направи майка преди години. При нас е същата работа. Баща ми е алкохолик- не работи, крещи и посяга. Майка ми навремето е искала да го остави, но не го е направила. Като я попитах защо тя ми каза че не е искала да оставам без баща. И сега какво-трябва да го търпим всеки ден, как не спира да ни тормози... Вече останах без нерви, стресирана съм адски много, пия хапчета а съм само на 17. Остави го докато не е станало късно. Нали не искаш детето ти да израстне в такава ужасна среда?

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 186e373ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Да ти е живо и здраво детенцето.

Но вземи го разкарай тоя щом пие и се карате зарежи го.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: b95ee11ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Що за въпрос, не виждате ли колко са се побъркали всички, искаш да създадеш една лабилна психика на детето си с живот израсващ покрай алкохола ли? !? Да израсне комплексирано и малоценно... с баща пияница и малодушна майка, която му е избрала такъв живот? Щом питаш, явно имаш избор, ами остава ти и малко акъл да покажеш!

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: e1512e6b97
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ще ти кажа само едно ОСТАВЯЙ ГО, БЯГАЙ НАДАЛЕЧЕ, МНОГО НАДАЛЕЧЕ! Нека детето не го познава, намери си друг мъж, който няма такива проблеми. Бягай, жено, съвсем сериозно!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ee483ab79e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Като прочетох темата ти не знаех какво да ти отговоря, но коментарите ме накараха да се замисля. Пък и питаш да детето, не за себе си. ще ти огговоря с въпроси сама си отговори на въпросите. Ако искаш дай отговорите да вземат пример и други майчета.
Защо се събират двама души да правят семейство? Не е ли за да са заедно в добро и лошо? Кой и как може да реши дали един човек става за баща или не? Защо мъж с бебе на месец се пропива, вместо да се радва на първото гукане на детето си? Защо ти да си по правилният родител?
Съвсем не мисля, че ти си по правилният родител на това бебе. Сама казваш, че скандалите започваш ти, защото не можеш да понасяш състоянието на мъжа си. Скандалът ли е правилният начин на отношение, към сгрешилия? Утре ако детето ти сгреши нещо, пак ли скандал е правилният начин? Кой и кое доведе мъжът ти до това състояние. Човек не се ли пропива от отчаяние, от това, че се чувства неразбран или просто от скука. Не си ли ти човека, който трябва да му помогне да излезе от това състояние? Защо жените не изоставят мъжа си, когато той спечели от тото, а го изоставят, когато е затънал в нещо лошо? Детето не е ли наравно негово както и твое? Даденото насила /в скандал/ обещание, обещание ли е, трябва ли дасе спазва, защото са ти се скарали? Друг мъж би ли бил по добър баща на "чуждо" дете? Дете отгледано от самотна майка с нервни изблици по качествен човек ли ще стане? Алкохолът прави ли родителя лош родител? Алкохолът пречи ли да обичаш детето си?
За сега толкова ако отговориш може да имам и други въпроси.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 8a3ef4888d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Аз нямам баща, никога не съм имала! И ми е супер така, защото, ако имах нямаше да мога да си позволявам примерно да капризнича дрехи и обувки, нямаше да мога да отсъствам от училище ( не че отсъствам, но понякога майка ми ми разрешава да си остана вкъщи; нямаше да може сигурно мама да ми е съучастник в правенето на пищови за тестове :D ), нямаше да мога да отговарям на мама, когато ме ядоса, нямаше да мога да правя каквото си искам, щеше да ми се кара, че имам двойка по нещо, а и не искам и да си представям в апартамента ни да живее и друг човек.. ЩАСТЛИВА СЪМ, ЧЕ НЯМАМ БАЩА! И не преувеличавам, наистина е така.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: bd0d3c039d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз съм момче на 18 баща ми е такъв откакто се помня като малък много се страхувах от него майка ми също, но така и не го напусна посягал и е. Резултата сега е, че съм срамежлив и се подценявам иначе в момента нямам никакъв страх към него защото мога да го сгъна кат на умрял дрехите както казваше той. От това което съм изживял съм си обещал че никога няма да бъда такъв, а моя съвет е ако искаш децата ти да живеят спокойно без страх по-добре го напусни. Не е хубаво без баща защото една жена сама не може да възпита децата просто ги изпуска в един период и си навличат проблеми или стават педерасчета. Бащата е силата в семейството, а майката е нежността едно дете се нуждае и от двете неща. Ако не те е страх му го кажи, ако не, го напусни няма какво да се тормозите.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 9004b2a7d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Разбира се трябва да се разведеш или да се опиташ да го разубедиш да не пие, което ще бъде доста трудно. Това, че той те бие и те обижда - това не е любов! Можеш да си вземеш друг много по-добър съпруг. А какво ще стане, когато детето порасне? Не е изключено и на него да посяга. :( Затова ще е по-добре да се разведеш с него. Аз съм сигурен, че ще си намериш друг, много по-добър съпруг, който да се грижи да теб. :)

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: acb7194138
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Oт автора:
Благодаря на всички отговорили. Най-важни за мен и най-ценни са мненията на децата, израснали в такава среда. Те ми показват какво ще се случи с моето дете, ако мъжът ми не спре да пие и останем семейство.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ce50eef551
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Авторке, възможно ли е това да е от немотия, а съпруга ти да пие от зор че се чуди как да си плати сметките че и това го има :(

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 391a25bf9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   И моя баща е алкохолик, когато бях на 6 години майка ми го остави защото я биеше редовно, караха се всичко това пред очите ми. Това за мен беше най голямата травма до сега в живота ми. Винаги ми е тежало, до скоро мислех че майка ми е сгрешила че го е оставила, защото мен ми липсваше бащината обич, имах трудно детство, когато живееш с един родител не растеш пълноценно. Наложи ми се да живея с баща ми от скоро, голям ад е, всеки ден пиян, обижда ме, заяжда се с мен, винаги съм виновна за всичко. Просто исках да кажа че който и вариант да избереш на детето пак ще му е гадно. Относно спирането на алкохола, ако найстина е алкохолик никога няма да го спре. Моя баща влезе в болница, беше в кома заради алкохол, цигари, откриха му нещо в мозъка, оправи се, обеща че няма да пие, издържа 2-3 месеца и сега продължава да пие, въпреки това че знае че ще умре. Извинявам се за дългия роман, просто още ми е болна тази тема и макар и голяма продължавам да страдам, малко или много ти се разбива психиката. Моя съвет е да го напуснеш временно и да му кажеш че ако спре да пие, ще се върнеш. Да се стресне малко и да осъзнае че може да ви загуби. Надявам се да се получи. Много успехи ти желая, и знай не си сама :)

момиче 22

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3ec9e4bc35
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Детето има нужда от сигурност - не от скандали, от мълчание в къщи, не от подтиснато напрежение всяка вечер. Всичко това можеш да го осигуриш ти - но не тормозена, удряна, обиждана и стресирана. Спасявай се навреме.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: d8fabdd20a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Съветвам те да го напуснеш. Аз съм на 16 г. и до скоро живях в пълен АД, защото баща ми се прибираше всяка вечер пиян и вдигаше ужасни скандали. Упражняваше психически тормоз над мен и майка ми, заради който сега имам проблеми. Много ме е яд на майка ми, защото дълги години го е търпяла с надеждата да се оправи... напразни надежди и обещания от негова страна.
Успех.

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2ea874a8f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   към №13 Аз живея и отгледах детето си с такъв мъж. Алкохолик. Не се разведох, защото избрах детето ми да не расте без баща. Грешка! Защо такъв човек се пропива, да си отговори той сам. Защо мъж си търси любовница, също да си отговори сам. Никое дете, не заслужава да живее с такъв родител. Затова е правилно детето да остане при този, който е бил до него неотлъчно във всяка секунда на денонощието. Този баща, като се напива всяка вечер, какъв пример е. Този, който ходи по жени и харчи парите си по чужди, и тегли заеми за други добър пример ли е? Ако обичаше детето си нямаше да го направи. Така мисля аз.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ee483ab79e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   №23 Тъй като отправяш коментара си към мен, се чувствам длъжен/а да отговоря.
"Никое дете, не заслужава да живее с такъв родител. " А заслужава ли това дете да живее с майка избрала му за баща такъв човек? Заслужава ли то да живее с майка, която не иска или не може, да помогне на баща му да не греши. Как тази майка ще помогне на детето си в бъдеще да греши по малко, след като на мъжа си не е могла? И детето ли ще изостави при първия опит на цигари, алкохол или наркотик на 12 годинки например? Не забравяйте, че в момента 87% от децата до 16 години са употребявали алкохол, а 40% от тях - цигари. Децата свидетелстват за поне три питиета седмично употребявани от тях.
Майка правила грешни избори за брак в живота си и не искаща да помогне на партньора си /на любимия си/, изоставяща го, защото е сгрешил, по добър родител ли е, от пропил се от отчаяност баща? Какъв пример в живота е тази майка?

"Затова е правилно детето да остане при този, който е бил до него неотлъчно във всяка секунда на денонощието. " То в такъв случай всяко дете трябва да живее с един самотен родител, защото винаги единият стой неотлъчно до бебето докато другият изкарва пари!!!! Ако баща излезе в майчинство вместо майката трябва ли да лишим тази майка от родителски права?

"Ако обичаше детето си нямаше да го направи. Така мисля аз. " Да има любовница не означава да не обича детето си, а означава че му липсва нещо у съпругата. Означава, че след брака съпругата се е променила до толкова, че вече е нежелан вербален и сексуален партньор. Това няма нищо общо с детето, то продължава да бъде обичано от баща си. Да обича детето си един мъж съвсем не го задължава да обича безусловно и доживот майка му. Отношенията съпруг-съпруга, не влияят на обичта на баща към дете си. На обичта на баща към детето влияят, съвсем други факти.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: aa0a1c5743
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Имате бебе. Това е най-хубавото нещо на света, детето. Изисква грижи и цялото внимание на родителите си, но майката винаги е по-ангажирана. Бащата се чувства пренебрегнат. Измореното и намръщеното ти лице го карат да посегне към алкохола. Ако опиташ да спасиш семейството си като станеш по-мила, усмихната и да ангажираш съпруга си с бебето, да ти помага при къпане, и другите занимания може би нещата ще се променят. Лесно е да се разведеш и да го напуснеш, но нали сте се обичали щом сте създали детето. Умна бъди и с лека ръка не оставяй детето без баща. Успех1

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ee483ab79e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Авторке ще ти разкажа нещо. Внучка попитала баба си "защо едно време вие сте имали длъготрайни семейни връзки а сега аз не мога да имам". Бабата отговорила "мило дете ние едно време като ни се скъсаха обущата се мъчихме да ги зашием, сега вие направо ги хвърляте, така правите и с половинките си пропука ли се от някъде захвърляте го"

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0602e6bc30
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   23, що за глупости говориш? По твоята логика ("И детето ли ще изостави при първия опит на цигари, алкохол или наркотик на 12 годинки например? ") по правило трябва разведените жени да изоставят децата си, което само по себе си е доста тъпо като заключение. Хайде преди да публикуваш такъв коментар си го прочети да видиш колко нелепо звучи.

"пропил се от отчаяност баща" - аз никъде не виждам авторката да е упоменала защо се е пропил бащата. За да се стигне до пиене всеки ден, преди е било през ден, а още-по-преди на по-голям период... Разбираш ли накъде бия? Проблемът с пиенето е възможно да е преди да дойде детето на бял свят, но това са само предположения, защото ако напиша, че е така ще прозвуча като теб, което не ми изнася.

И на последно място (но не по важност) - ти живяла ли си някога с пияница, знаеш ли какъв живот е това? И въобще живот ли е? Прочети коментарите на децата на алкохолици, виждаш ли надежда за това дете ако баща му се е пропил или се пропие съвсем? Темата е за доброто на детето, а не за доброто на майката или бащата. Ти какво предлагаш за доброто на детето?

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 11a2e3208d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Няма извинение за такова поведение. Ако оставиш алкохола на страна, то остава физическо и психическо насилие.
По отношение на алкохола. Не е безнадеждна истоията, но е важно дали и той осъзнава проблема. Обещанията ще спра не стигат. Трябва воля и помощ от специализирани лица. Ако е съгласен да се подложи на лечение, то той е с ясна представа, че има проблем, а това е светлинка в тунела. Дай му време.
Постави ясно картите на масата. Дай му срок, в който да вземе мерки /2, 35 месеца/. Не го ли направи, просто няма смисъл.
Децата на такава вързаст не са в състояние да възприемат такива събития. Т. е не са така социално значими за тях, както биха били за дете на 2, 3, 5 години. Това означава, че имаш време.
Ако държиш на връзката ви и обичаш мъжа си, действай. Ако не виждаш смисъл - недей. Но тогава проблема не е само в алкохола му, а проблем между вас двамата.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ee483ab79e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   До №27 От №24 Ако все още не си разбрала, "какво предлагам за доброто на детето", ще обясня пак!
Предлагам майката да се стегне и да помогне на мъжа си да откаже алкохола, още докато детето е бебе. Този мъж е бил любимият й само преди 11 месеца е направила дете с него. Детето е на 1, 5 месеца, следователно авторката е била влюбена в този човек и той е бил избран от нея за баща. Тя е имала избор да прави дете от него или не, само преди 10, 5 месеца. Тогава той е бил приемлив и одобрен за баща, сега не е!? !? Как се променя и колко се е променил един човек за 10 месеца. Авторката пише "миризмата на алкохол ме дразни" значи той пие от скоро. Тук не става въпрос за алкохолик с 30 години стаж по пивниците, а за кривнал от "правия път" човек.
Ако една жена оставя любимия си при няколко грешки. Детето й също е любим човек, а то ако кривне няколко пъти и него ли ще изостави. Трябва да се помага на любимия да греши по-малко, а не да го изоставяме при няколко грешки.
Дори авторката сега да реши да изостави мъжа си, ще намери ли безгрешен мъж на планетата? Ще намери ли друг мъж, който да обича детето й повече от самата нея, защото биологичният баща обича детето си повече от майка му /въпреки майка му, колкото и лоша жена да е тя/, а пастрокът обича детето заради майка му/само при условие че майка му е добра/. Не се залъгвайте, разликата е огромна.
Все пак авторката опоменава, че тя започва скандала, когато го надуши, че е пил. Казва също че той обещава, значи в него има желание и вижда, че греши. Дали има волята е отделен въпрос там трябва да му се помогне, но скандалът не е начина.
Хитър начин е да му намери задължение покрай детето, уж заради детето тя не може да си оправи къщата и той да го гледа час-два след работа докато тя ошета. Да му казва, че бебето плаче денем, когато него го няма, сигурно му липсва. При по топло време да ги закара вечер с колата до градския парк за разходка. Тя трябва да му заеме свободното време с приятни за него неща, който да не могат да се вършат под въздействието на алкохол.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 6ff13b819c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Към № 13 с 24 Тя майката няма да мисли за детето си ами ще мисли да спасява някой, който не иска да бъде спасен.
За нея кой мисли, би трябвало да е мъжа и бащата на дето, но той е зает с чашката. Или с поредната любовница. За майката няма почивен ден детето и е ва първо място.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 34b89365a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Останеш ли с него може да посегне и на детето. Наистина ли искаш това? Изнеси се при майка си или нещо подобно.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d9498480bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Цял живот моя баща обещаваше че ще спре да пие и не успя да спре. Беше спрял само за една година. Най хубавата в моя детски живот и после пак започна. И трите сме с разбита психика. Аз майка и сестра ми. Сестра ми стана алкохоличка като татко. Баща ми почина следствие на алкохола на 62 годишна възраст. Майка беше пуснала жалба до прокурор че той ни тормози. Всяка нощ заплашваше да ни убие. Прокурора отговори писмено че трябва да се грижи за баща ни и че не е опасен. Молих се на Исус да не ни заколи. Слава на Бога живи сме. Успокоих се когато почина. Но травмите остават. Не причинявайте това на децата си.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c9d049107d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Аз не съм живяла нито с такъв баща, нито с такъв мъж, но въпреки това се разведох и сама отглеждам дъщеря си. И знам, че е по-дбре. При положение, че не е имало нито един скандал, камо-ли пък удряне. Махай де оттам, има ли къде да отидете с бебчо?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1ff7343045
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   От авторката:

33, има къде да отидем. Аз съм силен човек и мога да се справя сама, не това ме притеснява. Просто, въпреки всичко имам чувства към този човек и не искам да го оставя да се съсипва, защото знам, че ако сега е зле, без мен ще е много по-зле. Но ако продължи да го прави няма да имам избор и ще се наложи да го оставя. Ще бъде жалко, обаче...

29 и 24, очевидно, по написаното, ти не си човек, който е присъствал на подобни сцени, каквито описвам, нито знаеш какъв е живота с такъв човек. В този смисъл написаното от теб за мен са празни приказки... Виж какво са написали децата на бащи-алкохолици, замисли се. Ами ако твоят беше такъв дали щеше да говориш по този начин? На въпросите ти няма да отговарям, тъй като, както казах, за мен са ценни мненията именно на децата в тази ситуация. Твоето, очевидно, не е. А логиката ти затова как бих оставила детето си ако сгреши е просто абсурдна. Ти явно нямаш и деца, щом разсъждаваш така. Не е си длъжна да имаш, просто ти казвам защо коментара ти за мен е без никаква стойност.

На останалите благодаря за отношението, което сте взели. Все още не съм решила какво да правя, може би ще почакам още малко. Все се надявам той да се опомни и да осъзнае, че ако не спре ще изгуби най-ценното си нещо, а именно да вижда как детето му расте пред очите му.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b42b1d0f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Авторке, аз съм дъщеря на алкохолик и подкрепям хората, които ти казват да го напуснеш. При това баща ми не е агресивен като се напие, защото неговият баща е имал агресивно пиянство и редовно ги е млатил... баща ми става по-скоро един съсипан човек, почва да се държи странно и да вдига скандали, но не с агресия. И въпреки това беше грешка, че майка не го остави навремето. Живяхме в страшна мизерия и несигурност. Сигурна съм, че сама майка ни щеше да се справи по-добре. Аз съм второто дете... казвам ти - тръгни си сега, , ще се оправиш с едно дете, но с две?
Успех и ти решаваш.
Аз имах един принцип в избора си на мъж - ПЪРВО да не е алкохолик и изобщо да не пие алкохол и чак като ВТОРО да се обичаме. Няма любов, когато алкохолът е на масата! Обожавам мъжа си, страшно съм влюбена в него, но ако почне да пие го зарязвам на минутата. Всичко друго мога да простя, дори изневярата - човек сяда и обсъжда проблемите, но алкохолизмът е трагедия особено за децата. Ако трябва да избирам между мъжа и детето си, винаги ще избера детето.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 47607785ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Здравей авторке, искам и аз нещо да напиша тук, аз живях 12 години с мъж, който пиеше, през първите ни години бяхме много влюбени и пиеше малко и аз изобщо не обръщах такова внимание, нямах си и на представа какъв кошмар ме очаква след 5- 6 години, на четвъртата година след брака ни забременях и тогава той почна още повече да пие, намери си компания, стана раздразнителен към мен и бебето, бях само на 25, млада, влюбена и объркана какво се случва, всички ме окуражаваха че той ще се промени като се обичаме, иначе е много грижовен, работи много и нищо не липсва, но с времето ставаше по груб, гаден, лъжеше ме, флиртуваше дори и с мои приятелки пред очите ми в пияно състояние, това отрови любовта и чувствата ми към него, започнах тайно да замислям как да избягам, но никой не ме подкрепяше, аз имах дете от него и трябваше да си седя на мястото, никой не ме разбираше, само ми съчувстваха отстрани и дотам, аз си го отнасях, бой нямаше, само психологически тормоз и след много скандали, гоненици, стигнахме веднъж и до полиция, аз го изгоних, после той пак обещаваше и пак го прибирах, живяхме и на квартира 8 години, детето имаше ниско самочувствие в училище, ниски оценки, плачеше ми защо не го напуснем, но аз-не знаех как да постъпя, исках да избягам, но като чели омагьосания кръг ставаше все по дълбок и накрая, миналото лято той катастрофира пиян, щеше да умре и да се самовзриви, но по чудо и милост Божия оцеля и това го раздруса здраво, от тогава само 3 пъти си позволи и спря да пие, засега, но аз вече не му вярвам и не се чувствам сигурна и незнам какво ме чака за в бъдеще, наистина трябва детето да си е с баща си, но ако ти и посяга, по -добре не очаквай че ще става, нека правилното решение дойде в теб, иначе годините минават и нищо не се променя, успех в решението!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b42b1d0f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   36... дай шанс на мъжа си, но нали знаеш - спрял е да пие заради собствения си задник, не заради вас с детето. Ако се върне към старите си навици, напусни го. Още от сега почни да си спестяваш пари, да си правиш мостове за живот без този, Детето ти е право.
Катастрофата променя много. Дай шанс, но имай и граници. Успех

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 47607785ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

38.   Написах това, за да помогна на жената да реши нещо, не като
мен, търпях години и ставаше все по-зле, но благодаря за вашето мнение, Да, едва ли бих търпяла отново този кошмар, , много съм раздразнителна вече, а не бях такава заради него и наистина ще го напусна ако стане като преди.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 3377da53c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

39.   По - добре без скандали и без такъв баща. Детето ще си израсне и без него. Пиянството е до гроб.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8f87a142a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   Ако имаш възможност да се махнеш направи го не само заради теб, но и заради детето ти, защото никое дете не иска да живее с такъв баща повярвай ми...

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: efd92bec71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   Бягай от там, отървали себе си и детето си от този човек. Аз съм дете на алкохолик и ако майка ми беше помислила за нас, а не за това какво ще кажат хората, днес аз нямаше да ходя на психолог. Искам да давам повече щастие на децата си, да не отблъскват мъжа си и да живея един пълноценен живот. Но аз избягах от този тормоз, а тя продължава да седи при него и да се жалва, че пиел и я биел.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: aa45ff0c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Не чакай. Махни детето и себе си оттам веднага.
Колкото повече държиш малкото бебе с неукрепнала психика в отровния въздух, по-лошо. Не е вярно че не разбирали. Всичко усещат от самото начало.

Здравето на детето е по-важно от това да бъдеш изкупителна жертва на един долен тип.
Казах "долен" не защото пие алкохол, а защото всеки който проявява насилие и обижда хората, е такъв. С алкохол или без,
това са хора без морал и нравственост. Децата им ги мразят... и има защо.

 
  ...

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: bc82246da0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Естествено, че трябва да прекратите абсолютно всякакви контакти с този човек!!! И при това СПЕШНО !!!
Когато детето Ви навърши пълнолетие само ще си вземе решение дали иска да поднови някакъв конкакт с биологичния си баща.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: c56dbdbeba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Пише ви една жена на 46 години пиянството е ужасно, живях с такъв човек оставих го, не си заслужава заради детето да го търпите.. Ако ви обича ще спре да пие поставете му ултиматум, ако не бягайте от там млада сте имате шанс да срещнете човек който наистина да ви обича и да не е пияница.. Изгледала съм сама сина си в момента е на 29 години верно трудно ми беше, но не е невъзможно

 
  ... горе^
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7808c84caf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

47.   Ако е момиче е много вероятно да порасне и да търпи обиди, унижения и скандали от мъжа си, защото майка й й е дала такъв пример. А ако е момче да копира поведението на баща си. Аз не бих искала такова бъдеще за детето ми.
П. С. моят бивш мъж една лоша дума не ми еказал, нито грам не е изпивал, уважава ме и до ден днешен. просто се влюби в друга жена и затова се разделихме - за да не става дъщеря ни свидетел на "семейство, в което няма топлина и любов". А ти питаш за мъж, който пие и ти посяга
WTF?

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 34b47a1a07
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   по-добре се раздели с бащата детето след време ще ти е благодално даже

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 7968e32d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

49.   Бягай от него колкото се може по - бързо утре ще започне да ви малтретира заедно с детето! По - добре да няма баща отколкото такъв алкохолик!

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 0e1ebf3ccc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Не са се свършили добрите мъже. Сгрешила си - голяма работа. Оставяй го час по-скоро, така ще имаш шанс да му намериш добър баща и да забрави стария си.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 7bd12aec93
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Ако авторът, все още отваря темата, бих искала да попитам как са се развили нещата за тези 5 години? В същата ситуация съм, но мисля, че няма смисъл да пускам същата тема. Благодаря

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 08a455a7e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

52.   От авторката към 51

Разведена съм от няколко години и живея сама с детето си. За съжаление, обаче, този избор взех окончателно, когато детето стана на година и половина. До тогава търпях уж за доброто на детето, но положението стана нетърпимо. Бившият ми съпруг не просто пиеше, а се наливаше в такива количества, че нямаше ясно съзнание в коя част на дома заспива и какво е правил миналата нощ. А аз започнах да се будя с насинено око. Той, уж, не помнеше на следващия ден. Това е накратко, от няколко години съм щастливо разведена и самотна майка. Не знам дали съм ти помогнала да вземеш решение, понякога чуждият опит не е достатъчен, когато обичаш. Успех

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: c7a2eed584
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Благодаря ви за отговора. Ужасно много се обичаме с мъжа ми, но разбирам, че зависимостта му надделява над тази любов. В името на детето се съгласи да отиде на психиатър, сега пие лекарства за алкохолизъм, дано да се преборим. Думите ви ми дават увереност, макар че се надявах на друг отговор. Желая ви здраве, щастие и сила.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 9cdd25f693
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

54.   Аз съм сестра на алкохолик. Той пострада при трудова злополука в химическо производство и не можеше да има деца. Пропи се и пропадна постепенно. Стана алкохолно зависим. Лекуваха го по 3 различни начина, всеки път лечението изтрайваше до година. Имаше собствен малък апартамент в Люлин, беше като отнесено от тайфун. Нищичко нямаше, спеше на сламеник. Продаваше или заменяше за пиене каквото му занесях. Накрая научих от събутилник, че мислел да продаде жилището си и да изпие парите, щял да живее в трафопост. Поставих го под запрещение, настаних го в добър дом за стари хора. Таксата я покривах с пенсията му, наема и додавах 270 лв. Не можех да го гледам, , между него и децата си избрах децата. Там го гледаха добре и преживя 7 години. Всеки път ми казваше. Тука е добре, но една ракийка да имаше...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker