Изпитание за духа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Изпитание за духа
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 2093 пъти
Аз съм момиче на 18-19г. Имам нужда от съвет, не знам какво да правя. Живея при биологичните си майка и баща, които не се понасят и ежедневно се карат за всичко. Все се стресирам, баща ми е болен от шизофрения, а семейството не е на много добро социално ниво. Имам по-големи сестра и брат. Брат ми е вече на възраст, все работи на различни места, за да ни поддържа и не може да припечели достатъчно за собствено семейство. Сестра ми е омъжена и тя е израстнала, преживявайки този кошмар, но и в сегашното и семейство е така. Махнала се от семейството омъжвайки се на моята възраст. Повече обичам сестра си, отколкото двамата си родители, тя ме разбира и повече ме обича, отколкото тях. Често боледувам от тормоза вкъщи. Даже да прекарвам едно време вън с приятелки, пак нося неразрешените проблеми със себе си. Баща ми е егоист и мисли само за себе си, той прави повечето проблеми, сякаш нарочно. И двамата са безработни. А майка ми не се грижи за нищо, трудно и е да обича дори себе си. От малка съм се чувствала, сякаш живея осиновена сред чужди хора. 3-то дете съм и съм се родила по случайна грешка на доктор, майка ми щяла да направи аборт. Играя ролятя на силна, слагам си маската "всичко е ОК". Вече ми омръзна и искам да изляза от тази ситуация. Вече имам страх от обвързване, страхувам се, че съдбата ми ще е същата... Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: b5426e97f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Авторке - вече не си малка, а написаното сякаш е от някоя 12 годишна. ТИ СИ НА 18 Г. и си пълнолетен човек, не си дете вече, не можеш да се изживяваш повече като жертва. ВЕЧЕ ИМАШ ЦЯЛАТА ВЛАСТ ЗА ЖИВОТА СИ!
Спри да се самосъжаляваш - това няма да ти помогне, а почни да си търсиш някаква работа. Дори да ходиш още на училище, ти като пълнолетен човек можеш да работиш вечерно време да кажем. Винаги се търсят сервитьорки на твоята възраст - бакшиши също има.
Баща ти е болен човек, но майка ти защо не работи? Ако не искаш да завършиш като родителите си и сестра си - жертвичките, хвани и направи нещо!
Ще те светна и по още една тема - никаква грешка на лекар не си - да не си болест! Вашите просто са правили секс без кондом, майка ти е била твърде тъпа да разбере, че е бременна, а и може да се е поблазнила от детски и помощи - но както и да е - всички ние сме продукт на „грешка“ - това не ти е проблемът - проблемът е дали ще останеш грешка или ще направиш нещо от живота си.
ЖОКЕР - семейната академия не е решение - виж майка си и сестра си.
Хвани се на работа и събирай пари да отидеш в София или в чужбина. Колкото по-далеч от семейството ти /от провалената ти сестра включително/, толкова по-добре за теб. Рано или късно и брат ти ще стигне до извода, че не си струва да си съсипва живота, хранейки жертвички като вас и ще поеме по пътя си. Тогава какво правим? Умираме от глад ли?
Стегни се, защото от почти година си пълнолетна, но дори не ти идва на акъла, че вече кормилото е в твоите ръце! Остави родителите си - сега е важно ти какво ще сториш. Тяхното е ясно.
Имаш общо взето 3 възможности
- да завършиш като сестра си и майка си (най-вероятното)
- да продължаваш да се самосъжаляваш и да продължаваш тежиш на брат си като „жертвишка“
- да си намериш работа и в последствие да се чупиш.
Ти решаваш....
П.П. Не съжалявам никой млад, здрав, пълнолетен гражданин. Мнозинството в тази държава сме израстнали в мизерия и сме „грешка“ от някоя приятна вечер за родителите си. Въпросът е кой какво прави от живота си. Ако почнем, 90 % от българите можем да напишем подобни тиради. Има хора, които действително се нуждаят от помощ - инвалиди, хронично болни, възрастни ...ти не си сред тях, съжалявам.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c2d52490d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер едно ако ти си се родил родила от грешка не значи че и при другите е та кане обърквай момичето.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: bd8fb59fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   работи и се изнеси на квартира самостоятелно

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: efc317c8f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Благодаря за сьветите. Относно грешката- майка ми щяла да направо аборт, но при прегдеда сестрата е казала, се вече е кьсно, но не е било и оставили рака.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b5426e97f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Я се събуди, авторе - кои родител изобщо ще ти разкаже, че си грешка? Такъв родител не е родител на първо време, защото не може да поема отоговорност за постъпките си - децата се правят със секс, не от сестри. Вашите са правили секс и си се пръкнала ти - при всички ни е така. Въпросът е, че и ти нищо не правиш с живота си. Събуди се!!! Майка ти е пълен парцал, не тръгвай по пътя ?, ами си търси работа и жилище поне на 600 км. от тази среда

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 30c779ea22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Разбирам, че те не ме обичат и разбират. А и не са длъжни, просто са отгледали още едно дете. Трябва да започна да градя своя живот, който искам да е различен. В началото може да е трудно, но аз знам, че мога и ще успея въпреки всичко.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 5a52c31ffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До авторката:

Ти сама си написала изпитание на духа - и така го приеми, че Бог те изпитва(а също и твоите близки). Сега, не се отчайвай, защото човек изгражда воля, характер и отношение към заобикалящите го именно чрез каляване. Това е твоето каляване - родена си без любов, но Бог те призова ти самата да бъдеш любов(което значи да обичаш дори и необичащите те родители). Христос ни учи да почитаме и уважаваме всички хора(най-вече родителите), защото това е угодно на Бог. Никой не ни е обещал, че веднъж родени ще сме обградени изцяло от хубавото. Ние хората трябва да създаваме хубаво и добро, и да не чакаме от другите да са такива. Божията промисъл е - като види другия, че ти си търпелив и добър, и не отвръщаш със зло на злото, може лошия човек да го чукне съвестта и да го накара да се поправи. А кой какъв е и какво заслужава, отсъжда само Бог.
Ние сме създадени, за да му се подчиняваме на всички Божи заповеди, което е и правилния начин на живот. Ако си постоянна и се молиш, Бог ще те чуе и ще ти помогне в неволите. Човек не може да ти помогне.
И накрая не забравяй, че има хора в много по-тежко положение от твоето, които нито се оплакват и които никой дори не чува, не знае и не вижда. На тях по-лесно ли им е? Замисли се!
Бог да ти дава да разбираш.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6543b7caf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До авторката:
При теб вече са нанесени щети върху психиката. Единственият ти изход е да се отделиш от родителите ти - не е толкова страшно, колкото изглежда. Просто истински го поискай и осъзнай, че друг избор нямаш. Оставането при тях ще те унищожи постепенно и много скоро ще се превърнеш в един от двамата ти родители.
Помисли за емиграция, защото условията тук не са много добри за сам човек.

Успех ти пожелавам. Бъди смела и вярвай в доброто, в себе си и в мечтите си :)

Soul

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 30c779ea22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Майка ми не вярва в себе си и намира оправдание, защо не работи, баща ми я спирала и такива неща. Това е моделът на "жертвата". И аз го осъзнавам. Аз няма да се омъжа, докато не си устроя живота, това си обещах. А за някои коментари- да си имаме уважението, все пак са родители. Мерси, за всички съвети. Може би ни съм добре наистина, но това, че съм издържала дотук говори, че мога.. нз... Бог давал на всички толкова, колкото може да понесе. Може би имам достатъчната вътрешна сила да го понеса...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 24 дни
hash: 30c779ea22
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От авторката:
Благодаря ви, че ми помогнахте да се осъзная! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker