Да искаш да му помогнеш, но да си безсилен и да няма как да го направиш! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да искаш да му помогнеш, но да си безсилен и да няма как да го направиш!
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2086 пъти
От един доста дълъг период (година и половина) човекът до мен живее доста труден живот. Той е едва на 20, а от вече 4 години се оправя сам в живота. Работеше и учеше за средното си образование едновременно, а сега съчетава отново същите 2 неща, с разликата, че вече не е ученик, а студент. 4 дълги години той сам гледа себе си и сам се издаржа с заплатата, която взима и която същност не му стига до никъде. От година и половина съм най-верния човек в неговия живот. Като негова приятелка аз съм с него постоянно когато той не е на работа или на лекции. От тогава станах свидетел на живот, който се води трудно. А каквото и да прави, не може да промени това. Няма грам помощ от никого, нито мама, нито тати, баби, дядовци и т. н. Заплатата, която взима едва му стига да си плаща сметки, да сипва гориво в колата си(с която трябва да ходи и да се връща от работа) и да гледа себе си. За толкова млад човек не е видял нищо хубаво от досегащния си живот, а родителите му от твърде малък са го оставили да се издържа сам. Никак не му е лесно, нито на мен, гледайки отстрани колко трудно живее живота си и как никой не му подава ръка за помощ. Всеки път когато водим разговор свързан с всичко това му повтарям че трябва да каже някой истини в очите на родителите си, но той е твърде против, защото е убеден че те няма да направят нищо по въпроса. И така и прави, никога не им казва нищо, а те като негови най-близки хора.. знаят много дорбре за състоянието на сина си, но въпреки това не си и мръдват кутренцето, за да помогнат на собственото си дете. Напратив, даже го обвиняват че пилее парите си и вечно няма. Но с една мизерна заплата от 500лв, той не може да живее “иначе”. Но какво да ви кажа, искам но не мога да помогна по никакъв начин. Думите ми винаги остават нечути, винаги са излишни…
И таака.. животът му си минава, а той се труди сам.
Не зная един ден как ще създадем семейство, е наистина тогава ще можем да работим и двамата, но въпреки всичко не мисля че родителите му трябва да се толкова безотговорни!! Та какви родители са това? !?
И сега се обръщам към вас с надеждата, че ще ми дадете съвет, като хора с опит! Ще ви бъда адски Благодарна, защото наистина искам да му помогна някак си, да му вдъхна малко надежда и кураж, че нещата ще се оправят. Наистина искам да му дам полезен съвет и да го накарам да поиска помощ от безотговорните си родители!!!

Ани, 18

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8942867371
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „И таака.. животът му си минава, а той се труди сам.
Не зная един ден как ще създадем семейство, е наистина тогава ще можем да работим и двамата, но въпреки всичко не мисля че родителите му трябва да се толкова безотговорни!! Та какви родители са това? !? “

Мила, Ани - ти си вече на 18 г., но май още не си го осъзнала - ти си пълнолетен човек и по принцип родителите ти вече не са отговорни за теб. Това се отнася и за приятеля ти, но за разлика от него, ти това не си го разбрала. Браво на момчето - явно е мъж на място!
Ти обаче още витаеш в облаците. Какво семейство с него те гони на 18 г. - ученичка и студент? Какви родители те гонят, които да ти гледат и хранят децата?
Разбери най-после, че живеем в 21 век. Твоите родители също не са ти длъжни с нищо - семейството ще си храниш сама с мъжа си един ден, но до тогава ще минат 10-тина годинки - трябва да учиш, да работиш, да спестиш някой лев. Как си ги мислиш ти тези неща?
Как можеш иначе да си в помощ на мъжа до себе си? Ами не го ръчкай за пари и подаръци, не му се бъркай в живота и не му натяквай за родителите му. Много добре се справя момчето и точно с такъв мъж един ден човек може да създаде семейство, защото той е свикнал всичко да постига сам, да е трудолюбив и отговорен и на такъв мъж може да разчита един ден една жена. Ако искаш да си ти тази жена, стига си се глезила, а ПОРАСТНИ, намери си ти работа поне почасово, защото такива мъже като него не уважават дългосрочно мамините дъщерички, а си намират жени с характер като тях самите.
С мъжа ми например и двамата сме се изнесли на твоите години от семействата си, работили сме и сме учили паралелно, създадохме си общ бизнес, купихме си дом и създадохме семейство и честно казано нямаме разбиране за разните мамини дъщерички и синчета. Всичко се постига с много труд и дисциплина не с Мечешките услуги на мама и тати. Нашите родители не са ни помогнали с 1 лв., за което сме им благодарни.
Браво на момчето! Малко такива мъже останаха.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d19db942da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Свалям шапка на това момче и напълно го разбирам защото и аз съм бил на неговото място. Питаш как да му помогнеш, ами много просто:– стоиш плътно до него, забравяш за съществуването на "родителите" му така както той е забравил и не разчита на тях, подкрепяй го във всяко едно негово начинание, бъди неговата опора, дори липсващата му майка и знай, че в неговите очи ти ще си най-доброто нещо в живота му. Ако постоянно му говориш за родителите му и го насочваш към тях го губиш, не забравяй че той се е отказал от хората които са го създали така, че няма да му е трудно да се откаже и от теб. По-добре тактично разбери на какво се дължи раздора с родителите му и повече не повдигай темата–просто ги брой за мъртви. Така съм постъпил аз, но когато тези мои "родители" клекнаха за помощ, аз продължих да ги броя за мъртви, въпреки извиненията и молбите за прошка аз на думи не вярвам. Ето за това ме послушай, подкрепяй момчето, бъди винаги до него, не се интересувай за другите хора и няма да съжаляваш, при друго отношение губиш, такива момчета от рано възмажават и са много силен характер... не го губи!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 46f175242f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Браво на Номер 1!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6afb594852
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Накараи го да му леят коршуми или ми кажи няколко истини за живота ако не го направи.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c6e51c7ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   От Ани (авторката)
Благодаря за коментарите и най-вечер на номер 2! Виждам че добре ме разбираш, за което ти Благодаря. Явно знаеш какво е да си на неговото място. Неговият проблем е, че той казва "Един ден когато те имат нужда от помощ, ще давам и последната си стотинка за тях"!!!

А колкото до номер едно... нито съм мамино момиченце, нито той е мамино синче. Далеч не съм от момичета харчещи паричките на гаджетата си, нито от тези, които искат подаръци. Когато искам нещо, сама си го осигурявам! И все още учеща не мога да си позволя да работя, защото учението ми е по-важно от това сега да работя! И също така, не виждам някъде да съм споменала, че искам утре да се оженим. Думите ми са "някой ден".

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker