Живея с приятелят ми в апартаментът му и заедно с нас живее още и майка му. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Живея с приятелят ми в апартаментът му и заедно с нас живее още и майка му.
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 6258 пъти
Живея с приятелят ми в апартаментът му в София, който е много малък, и заедно с нас живее още и майка му. Тя има много странен характер, през повечето време мълчи и вечно е намръщена за нещо, например немога да гледам някои канали защото на нея не и допадат, немога да влизам в кухнята, защото тя после мрънка, че съм и пипала продуктите и още такива неща. Дори не направи усилие да ми честити рождения ден, а за подаръци да не говорим. Много искам да се отделиме и да си живееме само двамата, а майка му взима прилична заплата, с която спокойно може да се изнесе на квартира и да си плаща разходите. Лошото е, че приятелят ми иска да вземе по-голям апартамент и отново да живеем с майка му. Как да го накарам да разбере, че искам да си живееме само двамата??? ако можете да ме посъветвате ще съм ви безкрайно благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7a2cc6b64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В случая трябва съвсем категорично да кажеш, че искаш да живеете двамата - „Искам да живеем САМО ДВАМАТА. Не се разбирам с майка ти“ и да кажеш, че ще се изнесеш сама на квартира, но не можеш да живееш така. С две думи - да избира.
Иначе квартирки много. За 200 лв. стая в студентски апартамент в който е много яко. За 300 лв. цял апартамент в Младостите. Намираш си съквартирантка и ти излиза практически без пари.
Не си принудена да живееш с тях с две думи. Можеш сама да се изнесеш, да си плащаш наем и да си живееш на спокойствие. Това не значи, че ще скъсаш с момчето, но всичко останало би значило, че ще свършиш като милиони булки на мамини синчета у нас - разведена. Ако не успееш да се наложиш да сте сами, нищо няма да излезне от връзката ви. Тук трябва да си твърда и корава като камък - да не отстъпваш и милиметър, защото веднъж нанесете ли се с мамчето в голям апартамент И КРАЙ. Ще забременееш един ден, ще остане под предлог да ти помага и ти бял ден в живота си няма да видиш.
Или сега, или никога!
Дори си събери багажа и си търси жилище. Казвам ти, ако те обича ще иска да си те върне и да заживеете отново заедно, дори ще се пресели практически при теб.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 342cc3bdef
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Само не мога да разбера, как ти минава през ум да отиде майка му на квартира? Този апартамент на кого е? Хубаво казваш, че е на съпруга ти- но как го е добил, по наследство или? Къде е дома на майката? А ти като си ербаб- купи ти и го покани да живеете заедно или изгони твоите родители и се нанесете там. Аман от готованковци с претенции...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: dc5601f640
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Олеее, мамино синченце! Бягай, момиче!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c4b819df12
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Трябва да му кажеш, че искаш да си живеете сами. Кажи му, че не ти трябва голям апартамент, а твой дом и че дори и да купи голумо жилище, не живеете ли самостоятелноще се чувстваш като на гости. Иначе не е редно да гледаш майка му какви пари взима - и милион да взима, има право да си живее в жилището.
Говори с него и не отстъпвай. В днешно време има достатъчно възможности при желание да живеете самостоятелно.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b35924ff5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аман от тия мамини синчета.... И моя не иска да остави мама самичка :)) А тя само мрънка и го третира все едно е бавноразвиващ се... Трябва да имаш твърда позиция. Изобщо не бъди толерантна, мила и разбираща, защото той иначе никога няма да отстъпи. Кажи му директно, че две поколения не могат да живеят на едно място, че искаш самостоятелност. Нека разбере, че нямаш нищо против майка му, но просто искаш да си имате ваш си дом и ваше си семейство. Майка му пак ще си я виждате и ще се чувате... Това е.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8d26cbd433
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   с приятелЯ ми - поограмотете се, де....
Иначе по темата - говори с него по въпроса. ;)
Аре и успех :)
М, 36

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 99dada6549
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравейте! Жилище си Вземете заедно, а не гледай в чуждото канче- кой и какво има, а виж твоето първо. Той ти е приятел, макар вече 90% да не сключват брак, подсигури себе си / не говоря да го Вържеш с дете- за да се осигуриш/ майка му си има жилище и ще си живее там където иска, а ти си създай дом. Лично аз смятам, че е хубаво да сте отделно. Всеки да има своето лично пространство и същевременно близо до близките си. Така ще може да си помагате при нужда и да сте абсолютно самостоятелно. Подкрепям №4 Ани. Не е хубаво да се появяваш с претенции в Чужд дом- намери подход и си създай собствен!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 24073c47dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Авторке, чухме твойта позиция, ама запитала ли си се какво и е на сърцето на майката? Тя със сигурност не е на твоя ъкъл, а по всичко изглежда и мъжа ти обича майка си. Трябва да се научиш да уважаваш чувствата на другите(ако обичаш мъжа си) - няма да му причиняваш ситуации за размисъл.
Мъжа ти иска ли да те раздели от твоята майка и как би се почувствала ти самата? Егоизма - болестта на съвремието ще убие човечеството.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d9334dbbbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Как реши че жилището е на приятеля ти и майка му да иде на квартира? Тя къде е била до сега цял живот на квартири ли? Защо реши, че ти имаш права над жилището като негова ПРИЯТЕЛКА, а майка му няма?
Седни си на гъза и не мрънкай ти си все още само гадже. Не може и не трябва да искаш да командваш в жилище без да си го купила с твой средства. Решение кой ще живее в жилището взема както собственикът, така и този който е дал парите, ти в ролята на гадже, не си нито един от двамата нали?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 147efae0ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Чак пък толкова ли е трудно да намериш подходяш подход с жената, по твойте думи едва ли не очакваш от мъжа ти да изгони майка си от жилището в което е прекарала живота си. Отиваш в чужд дом и очакваш майка му да иде на квартира? Не си ли прикалено нахална? Струва ми се, че само претенции имаш, а на лице нищо. Ти имаш ли изобщо някакви пари за жилище, че да имаш притенции къде да живеете. Лесно ли му е мъжа ти да купи жилище според мен не. Сядаш на масата и започваш най -спокойно да говориш с жената как ще я карате за напред, едва ли ще те изяде. Няма лошо да искаш да живеете само двамата наемаш си ти квартира и си я плащяш или оставяте майка му да живее в това жилище и вие си купувате ваше и си правиш какво ти се иска. Ти още малко ще искаш и в старчески дом да пратиш жената?
Подкрепям номер 2 напълно. Ако беше твойта майка и той искаше от теб майка ти да иде на квартира от жилището в което си е жявяла дали ще си съгласна?

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8bbad64b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   от авторката. Явно не дадох достатъчно информация. На времето понеже мъжът и я е оставил точно заради този нейн характер и нейният свекър и е давал в ръцете кеш пари за да си купи жилище и да не се лута по квартири с малко дете и тя ги е отхвърлила и в продължение на 20 години са живели в квартира в ужасни условия без да прави никакви усилия да подобри малко живота си и този на синът си. Едва, когато приятелят ми е завършил училище заминава за чужбина зада събере пари и да вземе жилище, а тя няма никакво участие. Всичко е на негово име. Дори двамата много често се карат че тя нищо не му е помогнала че жилището е негово и иска да си живее вече самостоятелно, но тя го приема просто, като част от кавгата, но и в същото време той ми казва че иска да вземе по-голямо жилище и майка му да дойде с нас... и едва ли не тя трябва сама да изяви сама желанието да се изнесе, но до колкото я познавам тя никога няма да го направи. Казвала съм му да излезем на квартира, но той не иска защото жилището е негово той се е трудил сам да изкара парите, за което е прав, но не мога и да му кажа да изгони майка си заради мен, все пак аз не съм човекът, който да предявява права, едва ли не вчера съм дошла и вече да се разпореждам. Съгласна съм с 4(Ани) знам че две поколения под един покрив немогат да живеят... ок сега добре, но след време когато решиме да имаме и дете нещтата стават различни и затова не знам какво да правя. семейството е политика, която аз още не разбирам затова се обръщам към вас, защото знам, че има хора, които са врели и кипели както се казва и могат да ми дадат правни съвети как да постъпя. Има една поговорка "и вълкът сит и агнето цяло'' (може да съм допуснала някъде правописни грешки-извинявам се за което) ако имате нужда от ощте инфо, само кажете. Благодаря ви предварително.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2aaddc640a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не знам какви са възможностите Ви, но ако имате такива си вземете свое жилище. Това с квартирите е мизерия. Не казвай повече това на приятеля Ви- майка му да отиде на квартира. Това може да се отрази зле на отношенията Ви.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c4b819df12
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторке, при тази ситуация не си ти тази, която ще определя дали майка му да седи или да не седи. Той си говори, че не му е приятно с мама, ама пак иска с мама и в крайна сметка той притежава жилището. Всичко е въпрос на желание от негова страна. Той трябва да разреши въпросът с майка си - дали ще говори с нея тя да се изнесе на кваритар, дали ще живее заедно с нея, дали ще я остави в жилището и ще отидете на квартира, дали ще я остави в жилището и ще си купите друг апартамент е негово решение. Естествено е, че е важно и ти какво мислиш, но това е нещо, което трябва да бъде поставено на масата. Твърдо си казваш позицията - Не искам да живея с майка ти. Готова съм да плащам половината от наем или половината от вноска за апартамент - време е да решиш какво искаш. Тогава той трябва да ти кажи дали смята да живее с майка си - тогава ти ще решиш дали искаш да останеш с него при това положение или не, дали иска да се изнася и т. н. Общо взето ще са ви открити картите и от там нататък ти ще можеш да прецениш за себе си дали ситуацията те устройва или не те устройва. Колкото повече бягаш от директното задаване на въпроса, толкова повече той ще увърта. Ако ти поиска време, му дай време, но в крайна сметка не може да се въртите в кръг н на брой години. Щом пускаш тема тук, явно ти тежи, че живееш така и не си щастлива в собствения си дом (или по скоро в неговия дом). Видяла си, че се заражда конфликт, така че по-добре решете проблема от рано. Въпрос на време е иначе сегашният ти дискомфорт да заучести споровете между вас и да направи съжителството ти с майка му и с него непоносимо.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: c83031b263
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   от авторката: Приятели много ви благодаря за съветите, които ми дадохте ще се постарая да ги използвам максимално. Бях много объркана как ще протече животът ми занапред и имах нужда от няколко съвета без значение критични или позитивни, сами разбирате че това е деликатна тема и немога да я споделя с никой, защото това може да застраши връзката ми. Благодарение на вас сега имам по ясни виждания, за това какво да правя. БЛАГОДАРЯ ВИ МНОГО. :)

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d9334dbbbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Сега със разясненията ситуацията е по ясна. Щом той е изкарал парите за жилището, значи е добър мъж на средна възраст и майка му е доста възрастна. От една страна за нея е чест, че се е борила сама да отгледа сина си, без да коленичи пред бивш свекър, за пари за жиллище и това трябва да ти дава повод да я уважаваш, че е успяла въпреки всичко, въпреки мисзерията, въпреки квартирите, да отгледа и направи от синът си такъв справящ се в живота мъж. Все пак много жени не биха успяли сами нали? От друга страна апартаментът е негов и само той може да вземе решение дали и кой ще живее в него. От трета, ти засега си само гадже и нямаш никакво право, на мнение.
При тези условия, аз лично не виждам начин да успееш да изкараш на квартира, нито него с теб, нито майка му. Защото реално се замисли, ако си на негово място и купиш жилище, нито би оставила майка си на улицата, нито ти би искала да даваш грешни пари за квартири при условие, че си купила жилище. На него реално майка му не му пречи, ти си тази която стой повече време у дома и бере нерви с майка му.
На твое място първо бих преценила дали достатъчно обичам точно този мъж, защото ще има борба, а борбата ти няма да е лека, ще отнеме време и нерви. Единственият начин да накараш майка му да се изнесе е да играеш двойна игра, пред него добричката снаха и жена, която има проблеми с действията на майка му, без да бъдеш банална, а насаме с майка му да бъдеш настойчива и непреклонима. Тоест ядосваш я и после клюкариш само нейните реакции от скандала, без да споделяш причината или измисляш такава причина, че да се окаже ти да си права, като се правиш на света вода ненапита. После се надяваш тя и той да се хванат и да се ядосат едни на друг до толкова, че да не искат да живеят заедно, той за да те спаси, тя за да не живее с теб.
Но от сега имай предвид, че борбата ще е тежка и ти трябва доста актьорско майсторство.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4acb144039
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Номер 15 даваш супер съвет няма защо? ! Ти такава лицемерна ли си в живота? Да ме опази господ от такива като теб! Дано авторката да не се влияе от това! Всичко може да се нареди, но и всичко е до желание.
Авторката ако може да ми отговори: Поне веднъж говорила ли с жената с открити карти и в прав текс, защо така се получава? Поне веднъж запитали се къде бъркаш, защо жената не те приема? Всичко е да разговори. Може и причината да е в теб, вместо да търсив вина в другите се огледай.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7a2cc6b64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Номер 15 гледа много турски сериали и нещата не стават така.
Номер 16 е прав, но не смятам, че трябва Авторката да се занимава със свекърва си, а трябва да се занимава с мъжа си. Сяда и си казва болката и мислят какво да правят. По друг начин не става. Всякакви задкулисни игри и интриги винаги накрая се насочват към интриганта. Ако не можеш да си кажеш, какво те боли и какво те сърби на мъжа, с когото си и ако не можеш да разчиташ, че заедно ще намерите решение - е? Защо си с него!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d9334dbbbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До №16 Дори да се говори с открити карти със свекито, как се надяваш такава жена, която ти избира кой тв канал да гледаш, да те разбере и да ти влезе в положение? Тя едва ли не те кара да гледаш или турски сериали, или нищо, е срещу турски сериал се бориш с турски сериал.
От 12 години я имам същата, добре че живея отделно, наложи се първите месеци от брака да живея с нея, не бях права да готвя /миришело на манджи/, не бях права да пера /заемам простора/, не бях права да гледам тв /знаеш ли какво е да ти изключат тв когато гледаш нещо? /. Първа вечер у тях: сутринта ставаш на ношното шкафче 1 пак 3в1 и бележка "измии чиниите от снощи". Искаш да се къпеш, изключва бойлера, играеш на котка и мишка и поне 7-8 пъти включваш тя след 5 мин изключва /защо си го влючила на дневна тарифа/ ако изляза навън сама пак съм лоша. Покупките ми се обсъждаха, купила съм стек олио, 12 бут за два месеца напред, на мъжа ми и на свекъра се казваше "харчила съм много пари", това олиото скъпо удоволствие. Прах за пране ще купуваш само хартиена опаковка от 400гр и то бонукс задължително! , какви са тея харчове за повече количество прах или по скъпа марка? . Нейните права в дома трябва да се спазват, другите хора права нямат, или са такива които тя нареди на момента. Обикновенно мъжете в дома нямат пререкания с нея, защото не им дреме, не гледат тв при нея и не се налага да готвят и перат. Прибират се, салатката, ако има ракиика, ако не се трае мрънкането, при съседа заедно със салатката и се връщат в 22-23 да спят, дори в почивните дни си намират мъжко занимание навън. От 12 години свекъра е зает, всеки уикенд, колата ще прави, на риба с преспиване по язовирите, на еди кой си приятел еди какво си се развалило. За 12 год не чух той да остане 1 ден у дома.
Затова се наложи да се науча да правя интриги, да лицемернича, траях така 6 месеца и после за 2 месеца мъжът ми сам предложи да се изнесем.
Вярно при авторката положението е по търпимо, но тя не е омъжена, нито бременна и може сама да си тръгне когато реши. Когато забременее, хем тя ще е по нервна, хем свекървата ще извади тежката артилерия.
№17 Да говори със приятеля си, за проблема, също не е удачно. Той е сложил в сянка /не вижда/ кусурите на майка си, защото знае нейните житейски постижения и се гордее с тях. Все пак жената го е отгледала сама по квартири, той е видял лично трудностите с които тя се е справила. На него не му е проблем, кой ще готви важно е да има сносно ядене, не му пука кой на кого не честитил рожден ден, коя кой тв канал иска да гледа, човека работи и иска като се прибере всичко да е ок и да има сготвено, да е изпрано, ако може да няма дрязги между любимите му жени в живота. Мислиш ли че на него му пука кой е сварил картофите за вечерната салата?
Както ако живееха с бащата на момичето на нея щеше ли да й пука кой от двамата е сменил антифриза на семейната кола? Мъжът й щеше да иска да е полезен да смени антифриза, баща й щеше да се мисли за по възрастен и разбиращ. И все пак между мъже е по лесно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b35924ff5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Авторке, на приятелят ти му е гузно да остави майка си да живее сама. Трябва да го убедиш, че вие пак ще се грижите за нея, ще си ходите на гости. И все пак сте в един град. Не знам какви финасови възможности имате, но аз мога да ти предложа един друг вариант. Намерете евтина гарсионера в близост до вас и я купете. Изтеглете кредит и я изплащайте. Но и двамата! Нека там да живее майка му. А когато някога тя почине(сега да си е жива и здрава жената), това ще ви остане една добва известиция. Винаги може да я давате под наем, а когато детенцето(което предполагам искате да имате) стане пълнолетно ще си има собствено жилище.
Говорете с нея спокойно, все пак какъвто и характер да има тя също е човек и има чувства. Мисли за нея все едно е твоята майка и как би постъпила ако тя беше там, а не неговата. Аз лично не рабирам такива мъже(моя също е такъв), които не осъзнават, че родителското тяло пречи. Но преди всичко бъди деликатна и умна, отстоявай си твърдо твоето, но... как да кажа... може би малко хитрост трябва и подход.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4acb144039
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   от номер 16 до номер 17
Напълно те подкрепям с интриги нещата само ще се влошат. Както и това Ако не можеш да си кажеш, какво те боли и какво те сърби на мъжа, с когото си и ако не можеш да разчиташ, че заедно ще намерите решение - е? Защо си с него! -Правилно.!

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7a2cc6b64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   От 17
18 - много яко си го написала, но много ти съчувствам. Аз самата много внимателно си избирах свекървата - моята е гражданка, образована и си живее сама. Радва се, ако отидем да я видим и аз дори съм инициаотрът, защото я съжалявам, а и е приятна и умна жена.
ОБАЧЕ, баба ми - свекървата на мама е жив Дявол. Всичко, което описа номер 18, но дори не даваше да има бойлер и тоалетна, за да не се хабили ток и вода. Хубаво, че живее на село, но това не ? пречеше да тормози майка цяло лято. Тя е учителка и баща ми ни пращаше цяла ваканция при майка си да не била сама. И така образованата ми, чиста, оправена майчица се превръщаше в селянка-прислуга на свекърва си. Когато дойдеше баща ми, тя дори директно пред мама казваше да я зарежел тази помакиня (майка не е такава, но идва от такъв край). И така - баща ми по цял ден нанякъде. Майка пълна жертвица на тази проста селянка.
Не мога да ви разбера, как позволявате такова отношение и защо не сте гледали преди да се ожените за такъв мъж.
Аз първия си мъж и заради това го зарязах - мамино синче. Днешната му жена живее, разбира се, с родителите му и я съжалявам.
Аз свекърва практически нямам. Мъжът ми ме уважава и парите за домакинството си харча както ми е удачно, къпя се по 2-3 пъти на ден, пера като ми е кеф и чистя като ми е кеф, ходя на фитнес и си живея живота.
Който позволява някаква дърта вещица да му съсипва младините, сам си е виновен. Майка ми се опълчи като стана на 40-50 г. и днес старата я уважава, но прекара 20 лета в пълен тормоз. Глупачки сте големи. Чудовището не уважава слабите, не го ли разбрахте? Или се налагате, или се изнсяте. Като си съберете багажерите и се изнесете да видим дали мъжо ще стои с мамчето, а ако избере нея - оставете го да си изживява Едиповия комплекс и си живейте живота.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4acb144039
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   до номер 18 аз не мога да разбера толкова ли си нямате проблеми, че си ги създавате сами. Проблем ли е да измиеш чинийте, проблеми ли е изобщо с какъв прах за пране трябва да се пере нали са изпрани, какво толкова все прах, или си ги переш отделно както си искаш. Какъв е проблема да си имаш компютър или още един телевизор в своята стая и жената да си гледа какво й се иска? Когато хората живеят заедно се коментира всичко, какво трябва да се пазарува дали било то олио, дали било прах за пране и изобщо ако щеш и какво трябва да се наготви се коментира със всички гленове на семейството. И аз да съм да си правиш каквото искаш без да се съобразяваш с каквото и да било и аз ще се сърдя и няма да те искам в дома си. Аз съм бъдеща схана и бих казала, че нямам никакви проблеми, а именно защото не се прягам за такива глупости и се съобразявам с хората било то мойте родители, било то родителите на мъжа ми. Старая се да не засягам никого и нещата се получават. Не може да си в чуж дом и да си живееш сякаш си сама. Всякакви такива разглезени снахи, ако са при мен много бързо ще се научат на малко ред и уважение.
Номер 21
Слабите хора по принцип никой не ги уважава, не само свекървата, ама и по принцип в живота, ако щеш половинката ти в живота, ако щеш на работа, общо взето навсякъде.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d9334dbbbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   До 21 От 18 Свекърва ми е гражданка родена в голям град, ходи на театър и опера. Това съвсем не й пречи да е дявол. Навън сред хората се държи като първа дама /президентша/, интилигенция, в къщи е парцалана. Има свой си дрехи, колкото нямат в магазин "Мания", 18 вида палта и якета. Три рафта в гардероба с шапки и шалчета. Отдавна приех, че всеки си шета на ъкъла. Докато свекървата на твоята майка е била изцяло пестелива, то моята спокойно си залага апартамента, за да иде сама на почвка, без да знае дали ще може да върне парите "един живот живеела".
Точно с интриги и лицемерие успях да я победя, струваше си и не съжалявам. Мъжът ми си е много готин, уважава ме и парите за домакинството си харча както ми е удачно, от 11, 5 години живея както си намеря за добре в наш си дом, аз решавам кога, какво и как да стане.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7a2cc6b64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   от 21 до 22
„Аз съм бъдеща схана и бих казала, че нямам никакви проблеми, а именно защото не се прягам за такива глупости и се съобразявам с хората било то мойте родители, било то родителите на мъжа ми. “
Така си въобразяваш. Поживей няколко годинки със свекърва, тогава говори.

За слабите хора си права, но майка ми само с тази женичка ставаше такава. Иначе е много уравновесен човек, може би прекалено добродушен, но само свекърва ? я е мачкала.
Майката на мама ми каза - гледай свекървата преди да се омъжиш и точно така направих. Честно казано и аз бих могла да живея със свекърва си, защото много се разбираме, но сънът ? не би могъл -))
Няма по-лош мъж за мен от маминото синченце. Не искам да засегна никого, но такива бракове никога не завършват добре. Който е на 30 и не се е изнесал от родителите си определено има някакъв проблем, а с това и жените им.

До 18
Ха, напълно ти вярвам! И моята е гражданка и има труден характер, но ние пък с нея си паснахме от самото начало. Синовете ? не могат и 1 час да изкарат с нея -), а ако сме само двечките си говорим с часове, дори бих могла да живея с нея, но тогава мъжът ми ще ме остави -)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4acb144039
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   23. До 21 От 18

Има свой си дрехи, колкото нямат в магазин "Мания", 18 вида палта и якета. Три рафта в гардероба с шапки и шалчета. А на теб какво ти пука, колко дрехи има, може да си го позволи има, да не би ти да и ги купуваш, че да и гледаш колко рафта имала??

Докато свекървата на твоята майка е била изцяло пестелива- Ти от къде знаеш? Ние нея познаваме, че ти?

то моята спокойно си залага апартамента, за да иде сама на почвка, без да знае дали ще може да върне парите "един живот живеела". И какво от това? Ти ли и връщаш парите после, че и правиш сметка?

Радвам се, че не те познавам! Интриганти и лицемери в моя живот нямат място!
А колкото до това, че си искала да живееш сама с мъжа си няма лошо, но всеки се разпростира според чергата, дали можеш да си позволиш собствен дом или не можеш. Не виждам защо е нужно да се правят такива сцени, при толкова лесно решение.

24. от 21 до 22
Така си въобразяваш. Поживей няколко годинки със свекърва, тогава говори.
Аз напрактика живея вече там, петък, събота, неделя съм там, а през седмицата само дето спя удома. А и мисля, че за близо 3 години мога да преценя един човек какъв. Свекървите специално си личат от самото начало.

Майката на мама ми каза - гледай свекървата преди да се омъжиш и точно така направих. И какъв е смисъла като не е задължително да живееш с нея? Ти все пак си избираш мъж, а не го вземаш заради семейството му.

Няма по-лош мъж за мен от маминото синченце. Не искам да засегна никого, но такива бракове никога не завършват добре. Който е на 30 и не се е изнесал от родителите си определено има някакъв проблем, а с това и жените им.
-Със сигурност има много по лоши мъже от тези, които описваш ти.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7a2cc6b64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   25
„Свекървите специално си личат от самото начало. “
О, я влезни ти в кухнята и банята на свекърва си, роди ? едно ревящо внуче и тогава се обаждай. От самото начало никой не си личи какъв е.

Много ясно, че се гледа семейството на мъжа. Ти не гледа ли?
И да - правилно - има и по-лоши от мамнините синчета - алкохолиците, наркоманите, биещите, но първото изобщо не изключва последните три, а нещо повече - прави ги по-вероятни. Последните три обикновено си живеят при маминка, защото никой друг няма да ги търпи.
Има и добри мамини синченца, но ако не си им съпруга.
За съпругата екшънът започва със сватбеното свидетелство, окончателното нанасяне в Дядовата ръкавичка и раждането на първото дете.
Ама ти си знаеш. Живей като българи от старо време, но не се чуди и като свършиш в старата класическа война свекърва-снаха.
От четири поколения жените в моето семейство не живеят със свекърите си. Баба ми дори като вдовица сама е изградила къщата си. Аз пък съм с мъж, който след завършване училище се е изнесал от техните, както и аз самата съм направила. Има си причини младите да живеят отделно, но ти ще го разбереш явно по трудния начин

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4acb144039
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   26. 25О, я влезни ти в кухнята и банята на свекърва си, роди ? едно ревящо внуче и тогава се обаждай. От самото начало никой не си личи какъв е. - Мислиш ли, че не съм влизала и нещо не съм правила? От почти 2 години си се разполагам като удома си и в кухнята и в банята само дето дете нямам още.
Много ясно, че се гледа семейството на мъжа. Ти не гледа ли? Ами не. Аз когато започнах да излизам с мъжа, с които съм в момента гледах него какъв е и дали е за мен и след бая време се запознах със семейството му.

има си причини младите да живеят отделно, но ти ще го разбереш явно по трудния начин-Никъде не съм казала, че ще живея с родителите му до края на живота си. Не съм казвала, че не искам да имам свой дом.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d9334dbbbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   До №25 от №23 Примерът с дрехите доказва само "гражданката" "президнтшата" друго в предвид нямам. Не й плащам дълговете, но и не я издържам докато си ги плати, точно защото живея отделно.
Не всеки се разпроситра според чергата, а ТИ гледаш на мекото и лекото да живееш в жилище на родителите, вместо да се натегнеш да си купуваш сама. Ще дойдеш на нашата ама като идеш да живееш там и като родиш. Тя и мойта свекърва е готина ама от далеко, на думи модерна, на думи знаеща, на думи можеща, и като я видиш как се облича и как се държи /президентша/ ще кажеш тая работи като кметица на града, а всъщност е чистачка в областна управа на минимална заплата.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 439742a396
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Не знам защо жените очаквате вашите майки да се бъркат, като в същото време нашите не трябва да се бъркат? Най-добре старите да не се бъркат на младите. И децата да не се кръщават на родителите!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4acb144039
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   28. До №25 от №23 Не всеки се разпроситра според чергата,? Toва не го разбрах? Аз ако нямам пари няма да разпростирам на широко незнам ти как го разбираш това?

а ТИ гледаш на мекото и лекото да живееш в жилище на родителите, вместо да се натегнеш да си купуваш сама. Ще дойдеш на нашата ама като идеш да живееш там и като родиш.
има си причини младите да живеят отделно, но ти ще го разбереш явно по трудния начин-Никъде не съм казала, че ще живея с родителите му до края на живота си. Не съм казвала, че не искам да имам свой дом.
Просто казвах, че винаги има начин да се разбират хората, особедно на такива, които им се налага да живеят заедно.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d9334dbbbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   №30 " Не всеки се разпроситра според чергата"го разбирам така: Няма "налага се да живеем заедно", щом си пълнолетна и искаш мъж и семейство, стягаш си разходите и излизаш с мъжа на квартира. Няма парите не стигат. Няма искам. Има само мога справяме се сами и така. Щом ти стига ъкъла да седнеш на ***, да искаш деца, трябва да ти стига и да работиш и да си изкарваш и да си плащаш къща и разходи.
Имам предвид, че няма дълго да те хранят с на баницата мекото, скоро ще видиш дебелия край.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7a2cc6b64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

32.   Подкрепям 31 с две ръце.
Да живееш при мама и тати, свекър и свекърва е да се разпрострираш върху чужда черга, а и претенции да имаш.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a33ac34b76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Заключението на номер 3 е потресаващо. Ти какво искаш да остави майка си ли? Днес ще се изнесе с авторката, утре тя ще го зареже, а майка му няма да го погледне. Има такива случки много, а авторката може да пали мотора като не и харесва.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7a2cc6b64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Номер 33/не съм 23/
„и какво искаш да остави майка си ли? “
Ами разбира се - дори в Библията пише, че като се ожениш ставаш една плът и душа с жена си.
Родителите се уважават до живот, но като станеш на 18-19 г. ти е време да поемеш по пътя си, а най-най-късно като се ожениш е редно да почнеш да живееш с жена си, да създадеш свое семейство. Това е редът на нещата и, ако една такава „оставена“ майка не иска да погледне сина си, то тя самата си го е избрала това.
Да живееш с майка си, вместо да създаваш свое семейство е противоприродно и е признак, че нещо не ти е наред - четете за Едиповия комплекс, момичета, и бягайте от мамините синченца, за да не страдате по бракоразводни дела и после вашите деца да растат без баща, докато той още цоцка от цицката на мамчето! Не възпитавайте синчетата си да са мамини! Не създавайте поредното поколение български мъже - мамини синчета.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d9334dbbbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   №33 И какво ли ще прави този изоставения мъж без цица до себе си? Искаш да кажеш, че е задължително един мъж да има или гадже, или мама до себе си, или и двете така ли?
Аз съм на мнение, че ако един мъж е изоставен от жена си, пак не трябва да бяга при мама. Като е толкова хубава жена му да се старае да не го изоставят, ако пък се случи, трябва да си поеме сам живота в ръце.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4acb144039
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Номер 31 За какво ми е да ходя по квартири, като мога през това време да довършвам наще жилище. А и не съм казала, че още искам деца. А това, че примерно ще живея известно време със свекърва неозначава, че ме храни. Когато имам давам както за мойте родители, така и за неговите, когато ходя там и когато вечерям там. То ако със излизането на квартира се решават проблемите, вместо да плащаш маем на някого, може да изплащаш кредит за собствено жилище, но в днешно време всички знаем, че не е лесно да си купиш жилище и то за едно младо семество и мисля, че го знам по-добре и от теб.
Номер 32
е да се разпрострираш върху чужда черга, а и претенции да имаш- и за теб се отнася същото :
А това, че примерно ще живея известно време със свекърва неозначава, че ме храни. Когато имам давам както за мойте родители, така и за неговите, когато ходя там и когато вечерям там.
Но мисля, че темата е към авторката, не към мен и мисля до тук да приключа разговора.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7a2cc6b64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   до 36 „е да се разпрострираш върху чужда черга, а и претенции да имаш- и за теб се отнася същото :“
Е, как така? Ние с мъжа ми сме живяли на квартира, а днес имаме свое жилище, в което всяка черга, всяка лъжичка и всяка виличка сме си купували сами.
„За какво ми е да ходя по квартири, като мога през това време да довършвам наще жилище. “
Такива ги знам много добре. Бас държа, че не само никога няма да довършите, но и няма да започнете вашето жилище - пристройка на къщата на свекърите или на наследствен парцел. Винаги ще си намирате причина да не го сторите, защото просто някои мъже имат нужда не от две, а от четири цицки, а на някои жени им е удобно явно да живеят при Мамчето на съпрузите си. Лошо няма, ако всички са доволни и щастливи, а това при авторката съвсем не е така.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3435f21619
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   До номер 35 - Присъствието на друга жена възпрепятства манипулацията:) Не цицката е проблем.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4acb144039
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   oт номер 36 до номер 37
Как говориш, като не ме познаваш? Аз защо ли не познавам семейство, което ще има къде да ида, а ще живее с нечий родители? А и мъжа ми е този, които първи спомена, че ще е хубаво, да сме сами. А колкото'' ако всички са доволни и щастливи'' мисля, че всички го знаем това. Всички знаем от какво има чужда едно младо семейство и всички знаем, че колкото и хората да се разбират няма ли уединение и едно семейство да си справят сами и да не се съобразяват с никой, рано или късно дотежава. Не може да се сръвнява това една жена да си има собствена кухня от това две жени да трябва да работят на едно място.
Може би аз съм попаднала по добри хора и за мен не ми е ясно как вие си мислите, че свекървите са чудовища.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d9334dbbbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   №36 Проблема ти е този: Мислиш, "КОГАТО ИМАМ ДАВАМ", когато нямаш лапаш с черпака. Когато имаш даваш, само за храна, а за лъжичката, с която лапаш? А за тока, а за чаршафчето на което спиш. Когато човек се издържа сам плаща си всичко което ползва, ако няма пари да си го купи не го ползва.
Като изплащаш кредит за собствено жилище, значи вече имаш такова, изнасяш се там и хем изплащаш, хем си покриваш разходите, хем си купуваш лични лъжички чаршафчета и т. н. очакваш родителите да те издържат докато си построиш/изплатиш свое жилище, после да те изхранят, докато си отгледаш децата и докато децата те поемат да те хранят.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4acb144039
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

41.   Номер 40 стига вече, аз не живея нито с мъжа си, нито с неговите родители, нито в наще жилище, още си живея при мойте родители и не съм предприела още тази крачка в живота си. Замисляла съм се скоро да отида да живея при него, но и той живее с неговите си родители. Все още няма как да се нанесем в наще жилище като има още много да се прави, а и трябват пари. Още мисля по въпроса и всеки сам си решава кое е добро за него. Мислиш ли, че тези неща, които ми ги казваш не ги знам и мислиш ли, че на всеки му е лесно да живее така. Лесно е отсрани да се коментира, но не е лесно да се постигне. А и можеше и да е много по зле има снахи, които изобщо няма да се сетят, че трябва да напазаруват и за там, а само ще седнат на масата и ще чакат. Има и много по големи глезли от мен, аз все пак правя нещо. Мисля, че поне постигам това да ме уважават като съм в чуж дом.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7a2cc6b64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

42.   н 41
„Номер 40 стига вече, аз не живея нито с мъжа си, нито с неговите родители, нито в наще жилище, още си живея при мойте родители и не съм предприела още тази крачка в живота си. “
Какво драскаш тогава в темата? Ти дори не си омъжена истински. Всички тук поне живеем с мъжете си, а ти нито със свекърва, нито с мъж живееш, но виж - знаеш как ставаи нещата.
Отивай, защо не ходиш? Отивай при свекървата и „мъжа ти“ и спри да пишеш глупости. Обади се след 1-2 годинки като си поживяла с мъж, а и със свекърва. Тогава ще има какво да кажеш.
Аз съм на 28 г. и не живея с нашите от 10 г. От 2 г. съм омъжена, но сме от 10 г. заедно и от 5 г. живеем заедно. Ти така погледнато си там, където всички сме били като сме живяли при маминка и сме имали някой и друг гаджок. Практически нито си омъжена жена, нито си самостоятелна жена и не искаш да бъдеш второто никога. Не виждам какво си „правила“ и какво си постигнала в живота, за да можеш да даваш съвети тук.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4acb144039
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

43.   от номер 41 до номер 42 що не си гледаш твоя живот и не спреш да коментираш кой какъв иска да бъде. За годините си съм се налгедала на много повече неща от колкото ти сигурно ще видиш в желия си живот. То пак е много трудно да постигнеш разбирателство в един дом.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7a2cc6b64f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Да, номер 43 - много е трудно да постигнеш разбирателство в един дом, особено когато не живееш в него, а при родителите си.
Животът е не само да го гледаш, а да го живееш. Отиди малко да живееш с мъжа си и майка му, събери малко житейски опит и после говори. Най-лесно да коментираме от хола на мама и тати, поживей и виж.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: d9334dbbbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   До №43
Копирам твой думи:
от коментара ти №25 "Аз напрактика живея вече там, петък, събота, неделя съм там, а през седмицата само дето спя удома. А и мисля, че за близо 3 години... "
От коментар №27 "От почти 2 години си се разполагам като удома си и в кухнята и в банята само дето дете нямам още. "
И сега от коментара ти №41
"Номер 40 стига вече, аз не живея нито с мъжа си, нито с неговите родители"
Забелязваш ли противоречията в думите си? Колко всъщност си заедно с приятеля си от "близо 3" или от "почти 2" години? Живееш лли у свекърва или само четири вечери в седмицата спиш у майка си? Или и ти не знаеш? Може да нямаш опит от брачен живот, но си гледала филми, колкото ние няма да видим целия си живот и разбираш, и знаеш.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: ac12fbeede
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

46.   Ако приятеля ти иска да живее с майка си значи тук имаме доста.. доста голям проблем. Кажи му, че искаш да живеете заедно, защото с майка му не се разбирате и т. н. И от какъв зор му е майка му.. той да не е на 15.. /мамино синче/.. Накарай го да направи избор, ти или майка му.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker