Отчаяна от живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Отчаяна от живота
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3558 пъти
Просто съм отчаяна и не ми се живее. От два месеца насам съм така. Не знам защо, а може би знам. Дали уж на човек, който го мислех за близък и на който поне малко раз-читах, ме предаде или всичко натрупано изведнъж рухна, защото всеки очаква от мен да балансирам, да сдобрявам, да изслушвам и да му влизам в положение, а никой не знае или да ме пита мен какво съм преживяла. Защо, когато се почувствам малко щас-тлива от нещо, което с много усилия сама съм постигнала, като буря връхлита нещо, което помрачава и малкото ми щастие. Някой ще каже, такъв е животът, но защо все на мен каква е тази моя орис. По принцип съм силен човек, но и най-силният човек рано или късно рухва. Аз съм нямала детство, както другите хора, животът от малка ме направи възрастен, все се тормозя с т. нар. семейство. Всеки гледа да се оплаче, за да му олекне, но аз не съм такъв човек. Аз съм човек, който тай всичко в себе си и най-страшното е, че го осъзнавам. От всичко това може би идва това, че много се притеснявам да говоря пред много хора, старая се да преодолея това, повечето хора мислят, че всичко това идва от заболяването ми, но аз знам, че не е от това. Всичко това идва от преживяното в т. нар. семейство. Винаги съм търсела вината в себе си, нямам самочувствие, но пред себе си мога да призная, че съм постигнала много, отколкото другите т. нар. здрави хора, само аз си знам пред колко трудности и нерви съм преминала. Понякога когато пиша нещо ми олеква, защото не искам да натоварвам други хора, макар че те ме натоварват. Много мразя празните приказки и обещания, аз съм човек, който казва да или не, или ако не съм сигурна, казвам че не мога да обещая на 100%, но около мен хората не са такива. Затова хората са казали :” На роднина не разчитай. ” Но много боли от предателството и лъжата, когато е уж от близък.
Искам да почна да се издържам сама и от никой да не натяква, че уж мисли много за мен, но е трудно, тъй като не мога да работя каква да е работа, заради заболяването ми, малък лъч светлина остава, че ще се случи. Но много често се питам защо да живея, какъв е смисъла да живея……..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6bb4d66ee9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Боже, мила! Искрено ти съчувствам, но знай, че зад всяка врата има някакъв проблем. Колкото и да изглеждат нещата наред, никога не е така. Във всяко семейство има нещо. Недей така.
ж-28

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a43c15bb92
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това не го разбирам :( До авторката, живота е мега приключение, само трябва да се огледаш :)) Ще ти помогна малко :)) Като начло се опитай да наблюдаваш мислите си, все едно не са твои, бързо ще осъзнаеш какви тъпотии ти минават през главата и ще започнеш да ги контролираш, за кратко ще си върнеш формата :)) пък после от теб си зависи :))

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 373258f3f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Съгласна съм с 2. Искам да добавя, че щом се чувстваш по този начин най-важното е да намериш човек в живота си, дали просто приятел или нещо повече, на който можеш да разчиташ и пред когото се чувстваш свободно да говориш, защото не е хубаво да таиш нещата в себе си. Наистина е сложна ролята, която ти е отредена, тоест да бъдеш психиатър на всички и те разбирам напълно за това. Казвам ти от личен опит да не се натоварваш до толкова с проблемите на другите, защото си имаш свои, както всеки човек :))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6988a9e184
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нямам с какво да ти помогна, но просто искам да ти кажа, че искрено ти съчувствам и се надявам нещата да се оправят! Не се отчайвай, главата горе, вярвам, че ще успееш!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f3bec48481
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това все едно съм го писала аз дума по дума. ;( Не вярвах, че може да има човек, който все едно ми влязъл в главата и е написал всичко, което мисля.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b1e0e225cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   "Такъв е живота", казал през сълзи клоуна и си нарисувал усмивка. Не познавам човек без проблеми. Смисълът на живота е в извървяния път. В получените уроци. В правенето на добро. Различни са нещата които ни носят удовлетворение. За едни живота е пари, за други приятели за трети семейство. Имате себе си. Когато хората не Ви разбират, вземете си една котка например. Давайте и любовта си. Във всичко може да се открие смисъл. Не съм получила нищо наготово, винаги ми е било много трудно. плакала съм с дни и нощи и винаги си казвам, че трябва да продължавам.... Моментите на истинско щастие(това е състояние на духа) са точно както в природата. Погледнете една календарна година от 365 дни. Колко от тях са дъжд, студ, сняг, вятър, мъгла, кал, бури и колко -слънчеви. Такова е и съотношението в един човешки живот. Ще се радвам ако съм Ви окуражила.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 дни
hash: cbf06eeb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Браво №6 все едно аз съм изложила мисълта си!

 
  ...
преди: 11 години, 1 ден
hash: 338c74b93e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не търси причините да живееш в другите и в обстоятелствата. Помисли ти какво искаш, а ако се чувстваш празна и изтормозена посей нещо добро в себе си и го отгледай. Това може да е мечта, стремеж или чувство, но каквото и да е опитай се да го направиш доколкото е възможно независиомо от другите хора. Смисълът не съществува ние го създаваме и това е най-голямата магия!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 605e699d56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Жалко е че живеем в общество на излация, където всеки трябва да се се справя сам, Моля те намери сили в себе си и се справи, съжяление винаги има още по-лошо, така че не чакай да се случи за да разбереш, че това което те мъчи в момента е било незначително, Обичай живота! Той ни е даден за да го изживеем достойно, Като не помагат на теб помагай ти на другите!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker