Родителите ми ме карат да завърша, а от магистратурата смисъл няма - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми ме карат да завърша, а от магистратурата смисъл няма
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3008 пъти
Завършил съм Немска филология и работя като учител и отделно водя курсове в един център. Преди година записах магистратура лингвистика и превод, но като започнах работа нещата станаха трудни и пропуснах доста изпити, защото нямах свободно време да се явявам на тях. Родителите ми са като коне с капаци и не им пука имам ли нямам ли работа, само ми повтарят да завърша. Да съм имал "пълно образование". Дори преподавателите ни казват, че сме си дали парите на вятъра и от тази магистратура няма смисъл. Нашите изобщо не са съвременни хора и си нямат на представа какъв е света, нямат допир с него, но си знаят тяхното. Изобщо не им пука, че си имам приятелка, че имам семейство, само ми повтарят с цената на всичко да завърша, защото били дали на времето 1000 лв. за магистратурата ми. Казвам им, че ще им върна парите, те не искат, искали да завърша. Е, добре, чухме ги. Ама ми писна някой да ми казва какво да правя. Със или без магистратура, на никой не му пука!
Дайте съвет, да продължавам ли да ги игнорирам или според вас са прави?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6c3b1844c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Вземи от някъде пари - изсипи им ги тези 1000 лв. и им кажи, че много ги уважаваш и обичаш, че като се разболеят и остареят ще се грижиш за тях, но ДО ТУК. КРАЙ С ТЯХНАТА НАМЕСА В ЖИВОТА ТИ!
Работи си ти и по-късно можеш да запишеш някаква магистратура, ако искаш, но нека да е в специалност, различна от филологии и езици някакви. Само тогава има смисъл - например при теб някаква икономика да кажем. Може и изобщо без магистратура - мене ако питаш няма смисъл пък особено такава!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a40070ca1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Автор: Номер 1, това което мога да го направя със магистратура - мога да го направя и без нея. Реално и без магистратура мога да стана учител, преводая и какво ли още не, нито пък заплатата ми ще е по - висока защото имам магистратура. Нашите са като коне с капаци и постоянно ме заплашват, че ще си прекъснат отношенията с мен, ако не завърша. Досадно е, аз се чудя как да изкарам пари, да съм самостоятелен, а те ме занимават с глупости. Нали целта на всичкото образование беше да си намеря работа - е, намерих си... за какво ми е тази магистратура?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6c3b1844c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Именно, Авторе - вашите действително нищо не разбират. По-добре в последствие вземи изпити и тем подобни за заклет преводач, защото такива КАЧЕСТВЕНИ на немски липсват, заплащането е много добро. Наскоро платих на една такава СРЕДНИСТКА 250 лв. за 2 часа „труд“ и си превеждах сама -(, а тя само викаше - да, точно така (ха-ха) и се подписа накрая - касова бележка чакай на кукОв ден. Като учител 1-2 сладки превода на седмица ще си щракаш, пусни и курсове и зарибявай глупавия народ -)), който ще иска да се юрне по ГерманияТА, um Spargel zu pfl?cken! -)))
Мани ги вашите - ако са готови заради такава глупост да си прекъснат отношенията с теб, не ти трябват. Ще реват, ще реват и ще им мине ...всяко чудо за 3 дни - най-добре обаче протаквай... утре, другиден ще завършиш бла-бла-БАЛА БАЛА СТО ЧОВАЛА. Така прави братовчед ми и завършва от 10 г. право -)
Като учител урочета ще можеш да изкарваш сладки-сладки парички. Направи си ти именце и само гледай. Моят учител навремето изкарваше 2 учителски заплатки отгоре. В call center-овете в София предлагат 2 бона заплата. Питай и там, ако не ти се бачка учителска работа, макар че аз на твое място бих си останала учителка - хем имаш свободно време, хем нямаш стресове, хем с млади хора имаш контакт, хем имаш частни урочета (сладки-сладки) и си уважавана личност - а и осигуряват добре и заплатите си растат - бавно, но сигурно. Майка ми беше учителка и по-цунката работа няма.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 04f1167252
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много съм далече от твоята професия, но мисля, че е добре да си завършиш магистратурата. Утре ще кандидатстваш на работа и само за това, че ти имаш тази степен ще бъдеш избран. Не знам, може и да греша, но ако съм на твое място ще направя всичко възможно по силите си, за да завърша.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6c3b1844c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   „Утре ще кандидатстваш на работа и само за това, че ти имаш тази степен ще бъдеш избран. “ Пълна глупост! Кой ти иска степени, момеее - иска се знания и умения висше образование, СТАЖ, ИМЕ, каквито не можеш да сториш с 10 магистратури по лингвистика.
Пак казвам - по-добре после някаква магистратура, ако толкова има зор за такава, но в друга специалност, ако реши да се преквалифицира авторчето. Родителите пасат трева. Цял живот са си работили едно нещо (държавничко) и хал-хабер си нямат от съвременните условия и нужди

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a40070ca1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Автор: В момента имам хубава работа, и то не заради дипломата, а заради уменията. Бях на 3 часово интервю, където ме тестваха много пъти. После работих 1 седмица без пари за да ме преценят и накрая ми дадоха договор. Там разбрах много неща - че на никого не му пука дали имав образование и какво. Ако някъде се изисква, това опира само до степен бакалавър!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f43a85bfa0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Изобщо не са прави! Имам чувството, че по отношение на висшето и магистратурата, всички мозъци на родителите ни са ги изливали в еднакъв калъп! И аз съм пробвала да обясня, че полза няма... излизат със същите доводи. Безпочвени и нелогични, нямащи връзка с реалността. Родителите на нашето време са свикнали, учени са и държат да влизат в прави линии, държат да се подчиняват без да мислят, държат и ние да го правим дори да е безсмислено и напразно! Понякога ми става толкова тъжно, че тези хора просто НЕ МОГАТ ДА ВИДЯТ, дори и да са с отворени очи....
Гледай си живота! Ти го живееш! Ти поемаш отговорността за него, а както виждам добре си я поел засега. Тогава следвай себе си, не безполезни съвети, било и от родители!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a40070ca1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Автор: Вече ми идва в повече да се държат с мен като с дете и да ми казват какво да правя. Ходя на работа, издържам се сам, гледам си дома, а нямам време за нищо. Трудно ми е да завърша, а и не виждам смисъл в това. Майка ми казва :"Хартийка си е, нека си я имаш" - ама струва ли си? С баща ми само си работят и си почиват, купуват си разни неща и не им пука за нищо, а аз ако искам да се захвана с някакво хоби ми казват да си седна на гъза и да уча вместо да мисля глупости. С жена ми мислим и за бебе, а тя майка ми: "Никакво бебе, още не си си взел образованието" - ама как - имам висше? И то ли за какво ми беше, ама хайде, поне за работа ми помогна, ама нищо повече...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 941bc25371
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Авторе, тяхното е "налагане". Наистина, върни им парите и им заяви, че си голям мъж, и ако искаш ще завършиш, ако искаш не. След време завърши една магистратура (дори друга, аз в момента карам втора, сама с дете, не е толкова трудно) и им покажи, че ако искаш да завършиш, ще езаради самия теб - Животът си е твой! дано скоро имате бебче, щом изкарваш пари и се обичате с жена ти, всичко ще е наред, Нкой по-горе го бешеказал - ако заради такова нещо ще си прекъсват отношенията с детето си, значи не са особено "добри" родители (съжалявам за казаното, но е така). Пък и ще се сърдят, ще се сърдят и ще им мине. НО ни импозволявай да командорят живота ти! Ти си самостоятелен човек, поддадеш ли се ще изгубиш уважението на жена си и ще минеш в графата "мамино синче"


Птичето

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 67eaee2aa2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не искам да заемам ничия страна, просто не одобрявам самия факт, че си започнал нещо и не си го довършил. Мисля, че за това ти мелят на главата, не толкова за парите, които са ти дали.

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 317d3d657b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   От позицията на работодател:
Нямаш висше образование. Ти имаш степен "бакалавър" и не ти е стигнала амбицията, не ти е стигнало желанието или просто си мързелив. Оправданията с родителските искания не ме вълнуват.

От позицията на баща:
Ако не ти трябва образование, защо си изхабил годините. Може да си отличен миньор, техекиджия, убиец и без да си бакалавър.

От позицията на приятел:
Мисли преди да започнеш нещо но го докарвай докрай.
М 44

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: de50bdf56b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Да не би да си записал тази магистратура в шу? Ако си я записал там напълно те разбирам.... там магистратурите са направени за пари... няма смисъл от тях. общо взето плащаш, за да те изпитват и да ти казват, че за нищо не ставаш. Дори и за да се явиш на държавен или дипломна пак плащаш луди пари и те късат... Завършила съм бакалавър филология в СУ - не бях кой знае от колко добрите студенти там, НО СУ наистина ме научи на много и в момента ползвам този рядък език и осъзнавам какво ми е дал университета... а в ШУ е едно мъчение и даване на пари. За съжаление го разбрах чак като се записах и вече бях взела повечето изпити и просто няма как, трябва да завърша. Плащам 600 лева за да пиша дипломна работа, не мога да спя, направо съм като изцедена и притеснена, че въпреки ферманите, които написах може и да не ме допуснат до защита, защото нали все пак трябва да те скъсат и да ти вземат пак парите... С други думи = да няма смисъл от магистратура. Пак можеш да си намериш работа и въз основа на тази работа ако ти трябва да запишеш дадена магистратура, но ей така да учиш само няма смисъл. Това е моето мнение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 7ee4ac5335
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Немска филология това е добър избор.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker