Посочете ми вината - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Посочете ми вината
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2373 пъти
Тривиално, банално... човешко. Разведох се с бащата на дъщеря ми когато тя беше на 3 години (причина-алкохол). Върнах се при родителите си и само след няколко години имах самостоятелно ведомствено жилище, което по късно закупих. Полагах грижи за отглеждането и сама. Завърши висше образование. омъжи се. При нея се получи същия проблем и се разведе. Имам прекрасен внук. Започна връзка с мъж когото не одобрявам. Избора е неин и не задавам въпроси. Само при мисълта за този човек около мен нахлува негативна енергия. Тя обаче не може да се примири с моята неприязън към него и се озлоби страшно много към мен. Не и преча по никакъв начин, но не мога да го приема и имам своите съображения. Не мога да съм лицемерна. За да не показвам емоциите си не допускам контакти с него. Това вбесява дъщеря ми. Насила хубост не става. Разбирате ли, че дори получавам позиви за повръщане от вида му.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 970bf2efef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти самата не си успяла в личния си живот и нямаш право да имаш претенции към този на дъщеря си. Уважавай избора ?, поддържай един нормален човешки тон, но и дистанцията, която ти е удобна за твоето си лично равновесие. В днешно време младите не живеят при старите, ти можеш да си живееш в своето си жилище - те в тяхното и да се чувате и виждате по празници. Стига толкоз, но недей да се бъркаш в живота на дъщеря си. Стискаш си зъбите и толкоз.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 28710fb676
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мога да ти посоча вина без да знам какъв е проблема. Кои те кара да го харесваш, той ще живее с нея, не с теб нали? Защо трябва да имаш контакти с него, той у вас ли иска да идва да живее?
По принцип заради нея, трабва да го приемеш като ти идват на гости за час два, но нека си живеят отделно. Това, че ти си се лишила навремето от мъж заради нея, не я задължава да живее като теб.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a00c7ef959
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Благодаря на hash за коментара. Проблема е, че "трябва"да го одобрявам. но аз не мога. Още при първата ни среща направи бърза сметка колко е платил за "патиланци"на неговото и нейното дете. Интелекта му се свежда до парите и яденето. Ако става въпрос кой колко е похарчил-дъщеря ми им прави непрекъснато скъпи подаръци на всички в неговото семейство защото е с добра заплата. Това което ме притеснява е нейната злоба срещу мен. Аз не съм пожелала да създам ново семейство единствено заради нея. За всичко съм била насреща. Не живеем заедно, но тя не се примирява с факта, че не желая по никакъв повод общи мероприятия. А аз го правя защото не искам да съм груба с него което неминуемо ще допусна. Няма шанс да ми стане приятен.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 970bf2efef
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От 1 - Виж, ти си се отказала навремето от семейство и си взела този избор, не казвай, че било заради дъщеря ти - тя не е имала право на избор. Ако си беше намерила мъж и беше решила, щеше да имаш мъж, семейство, други деца. Ти си решила сама за себе си да не се занимаваш, не прехвърляй вината за това на дъщеря си
„Аз не съм пожелала да създам ново семейство единствено заради нея“
Няма заради - кой каквото си реши е за негова сметка. Детето ти не ти е длъжно с нищо и има право да си избира мъжа.
Иначе в другото те разбирам. И моя близка се омъжи за подобен човек, който дори не работи, но точно както казваш - всичко се свежда до тумбака и парата.
Не се занимавай, обаждай се по празници и до тук.
Предполагам, че си още млада жена. Обърни си малко внимание и си гледай живота. Остави ги да се развиват и дай на дъщеря ти да разбере, че ще си до нея в случай на нужда- помагай с внучето/ците и така нататък, но до тук. Правилно се дистанцираш от общи неща, за да не правиш сцени. Живей си живота и да не ти пука!
П. П. Или те е яд леко за това, че твоята дъщеря, заради която си се била отказала от семейство подарява подаръци на други хора, не на теб?
Ами извинявай - тя не ти дължи нищо до момента, в който си стара и болна и не можеш да се грижиш за себе си както тя навремето не е могла като дете. До тогава дъщеря ти си е свободна да пали камината с парите си, ако иска. Да, въпрос на морал е, какво ще прави, но така е решила и така прави. Въпрос и на възпитание е. Храни куче, че да те хапе. Децата са продукт малко или много на родителите си и са техен провал, обратното не важи!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 28710fb676
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторке разбирам те напълно, но дъщеря ти има право, вината е в теб. Длъжна си да търпиш заради дъщеря си и внука си присъствието му на семейни събирания. Нямаш право да лишиш внука си, от присъствието ти, на рожденния му ден, заради присъствието на омразния от теб човек. Нямаш право да защитаваш, без молба от дъщеря си, нейната страна. Все пак парите са си нейни, избора с кой ще живее е нейн. Тя е достатъчно голяма, както да носи негативите от постъпките си, така и да се защитава сама ако желае.
Вярвам имаш доверие в себе си, че си възпитала умно момиче, ако е така, тя дълго няма да трае да я залъгват, ти си мълчи. Ходи когато те поканят и не нападай човека. Погледни от друга страна той сигурно има добри качества и всъщност не е толкова черен, колкото ти се вижда. Щом дъщеря ти намира нещо хубаво у него, само с това той заслужава доброто ти отношение.
Знай тя няма да се влюби в избраният от теб, нито ще има желание като теб да остане сама. Затова по добре малко скъперник и чревоугодник, от колкото втори алкохолик който да я бие, пък и щом тя го обича, какво повече искаш?

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a0fc9691c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако си права тя също рано или късно ще го разбере. Така или иначе няма да те послуша. Остави я да се учи от грешките си :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7b528857c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз пък мисля другояче. Жената пише, че не им се меси, не им се натрапва, явно дъщерята търси някакъв вид лицемерие-знае, че майката не го приема и няма да го приеме, но настоява да имат контакти. Е, насила хубост наистина не става! Насила няма как някой да хареса някого!
Просто дъщерята иска да се наложи на майка си, защото знае, че е всичко за нея. Тя не бива да настоява да имат срещи и контакти с приятеля си, а да се вижда само с майката, дори без да говорят за въпросния човек. Трябва страхотен компромис от нея. За мен дъщерята е по-виновна, или по-скоро казано-властна... майка и да го приеме и хареса... е, не става!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a00c7ef959
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   от авторката: Към No 7. Благодаря Ви за коментара. Вие сте ме усетили много добре. "знае , че е всичко за нея". Не съм идеална просто защото такива няма. Как не разбират нашите деца, че майката не би могла де е никога враг в живота им.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a00c7ef959
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   от авторката: Към No 7- Благодаря Ви! Наистина ми стоплихте душата, защото живеех с чувство за вина. Много сте права "защото знае, че е всичко за нея. "

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 970bf2efef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хайде-хайде, Авторке - най-лесно е да приемем подобни коментари. Истината обаче е другъде. Иначе - защо не си гледаш своя си живот, остави дъщеря ти да си гледа своя.
Моята сестра се ожени за такъв човек - и много по-зле
/не иска да работи, скръндза е до болестно състояние, ограничава ? свободата, имаше заеми, които тя му изплати и ...е импотентен май/ . Моите родители са я оставили да си блъска главата както и аз. Искаше например да ми идва на гости (живея в интересен град) - казах ? - затъжила съм се, но доведи ХУ приятелка, защото е позитивен човек и ще си го направим хубаво, мъжът ти няма настроение, не обича такива неща и ако ще идваш - без него. Не дойде тя, но и не се разсърди. Аз също не ? гостувам и родителите ми си са измислили 101 оправдания да не го правят. Нямат още дете, тогава може би заради детето майка ми ще клекне, но пак за някой и друг ден и ли по празници - до тук.
Това е - всеки да си живее живота!
Помагай там с внуче, обаждай се да чиститиш празници и си намирай оправдания за другото. Намери си приятелки, занимания, хобита - млада си, защо не и мъж - и остави дъщеря ти да си прави каквото иска с живота си, така както ти самата навремето си го правила и никой не е могъл да ти се бърка.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 0bac0cec66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Госпожо и аз много хора не харесвам, но ги търпя и така да се каже - толерирам. Когато трябва да работиш с някой, имаш контакти с него по някаква причина и т. н. не е задължително да показваш ненавистта си към него. Не бъркайте лицемерието с понасянето. А все пак става дума за дъщеря Ви - мисля, че можете да си преглътнете малко егото и да не се държите агресивно/арогантно или както се държите с мъжа й. Да не говорим, че сте влезнали в клишето на клишетата - тъща, мразеща приятеля на хубавата й принцеска.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 3929a774c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз също разбирам напълно авторката - тя има право да харесва или не когото пожелае, и слава богу е изключително мъдра да спазва дистанция.
Лицемерието е много вредно, доказано е, че както всеки вид самоизтезание, съсипва щитовидната жлеза и оттам рухва целия организъм.
Едно е да си притиснат от обстоятелствата, да няма къде да се свреш и да си принуден да делиш дом/месторабота, друго е да имаш избор къде да отидеш и да си спестиш мъките.

А и едва ли въпросният господин е чак толкова обиден от нейното нежелание да се срещат, все пак той дори не е официален родственик.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker