Съдия изпълнител - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от В чужбина

Съдия изпълнител
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 3271 пъти
С приятеля ми две години живеехме при моите родители. После се изнесохме на квартира. Сега сме в чужбина. Не сме добре материално-даже никак, но опитваме да се не се отчайваме. Та сега майка ми са получили писмо от съдия изпълнител за неизплатени дългове от приятеля ми. Но той нито има вещи при тях, нито пък има друго имущество. Родителите ми са много притеснени, аз също. Имат ли право да притесняват моите родители? Какво да направят те?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: cbfbb74301
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Твоите родители нищо не могат да направят - ако той е регистриран адресно там и те не могат да докажат, че телевизор и т. н. са техни, могат да изгорят.
Той трябва да се прибере и да си оправя бакиите, дълговете и така нататък. Какво правите в чужбина, когато не можете да си платите миналите дългове? Не сте ли отишли там именно, за да изкарате някое евро? Какво стана - не ви ли помогна там държавата, не ви ли оцениха хората?
Така ли смятате да живеете цял живот? Да взимате дългове и после родителите ви да берат плодовете. Замислете се за себе си, качествата си и какво можете да промените в СЕБЕ СИ, за да живеете поне като редовни граждани.
Пак казвам - нека се прибере момчето, нека остави едно пълномощно на някого и нека прави-струва и си плати дълговете. Който прави дългове, трябва да ги плаща. Майка ти и баща ти с нищо не са виновни, че вие не можете да се оправите с живота си. Те са сигурно на определена възраст и се притесняват от такива работи. Засрамете се!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f3c5f2278c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не е регистриран там-има си адресна регистрация при неговите родители. При моите родители сме живели за кратко. Имаме университетски дипломи, но в България ни беше много трудно, затова решихме да опитаме навън. Никога не съм била в тежест на моите родители, а задълженията на моя приятел са свързани с негови лични неща и делото е минало след като той вече е бил извън страната. Когато разбра за това дело нито имаше средства за адвокат, нито имаше пък да се върне навреме.
Не бързайте да нападате. Аз нямам нужда от размахване на пръсти, а от съвет. Ако ми беше възможно да живея в България дали щях да се помъкна навън и да бъдем немили -недраги тук.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 01396f8b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Номер1, ти не даваш съвет, а злобееш. Вероятно някой теб те е на*ендрил по същия начин, но....

Авторке, намери адвокати в интернет, които поне за начало дават безплатни съвети. Пиши на няколко и сондирай мнения.
Дори и нередовните длъжници имат права...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: cbfbb74301
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ха, ами Авторке - тогава няма какво да се притесняват твоите родители! Те могат да хвърлят писмото в кошчето - виж отново на личната му карта какъв адрес има! Това е адресът, който ще тарашат. Бил ли е ВРЕМЕННО регистриран при твоите родители? Да не е бил студент, които е живял у вас и да се е регистрирал навремето за личен лекар и такива работи - тогава това е последният му адрес, въпреки че не е на личната и него ще тарашат - всичко зависи от тези неща.
Виж, не искам да ви засегна, просто ти казвам как стоят нещата в действителност. Много хора ходят в чужбина, но да насадиш родителите си (няма значение кои родители) със съдя изпълнители и глупости е много нечестно. Тези родители са ви хранили, поили и това ли заслужиха?
Вие сте отишли в чужбина да работите - ами хайде, почвайте. ТИ щом си си избрала този мъж, помагай за бога - събирайте пари!
И все пак - няма кой да му оправя бакиите. Не знам къде сте, но има рейсове и самолети до Лондон, до Москва и до края на света - събирайте пари за самолет, да се прибира той, да дава пълномощно и да говори с кредиторите си за отсрочка или плащане на вноски.
Нашите родители са хора на години. Те са живяли простичек живот, имали са най-често един-двама работодатели през живота си, някакво жилище са си взели през кома или са наследили и така нататък - нямали са такива проблеми и се притесняват от такива работи. На мен веднъж ми беше дошло някакво писмо от пенсионното или нещо такова, че МИ ДЪЛЖАТ ПАРИ моите родители се побъркаха - бива ли вие да си подбирате крушите, знаейки че имате кредити. Можехте да ги разсрочите, да отидете при кредиторите, ИЗОБЩО да си пооправите бакиите.
Ей това е - който го може го може - най-лесно е да взимаш кредити, да ги опукваш и да си биеш шута, а родителите да треперят след теб. Ти като си с този мъж проблемът е и твои. Бас държа, че не е опукал сам парите. Ако работите и двамата, ще можете да съберете много пари - нали сте в чужбина, какво чакате? За какво сте там? Да избягате от кредитите си ли? (да и твои са!!!)
От колко време сте там, колко спестихте и КОЛКО ИЗПРАТИХТЕ на родителите си???
какви са ви плановете и как смятате да живеете за напред???
Тези въпроси не ми ги отговаряй на мен- не ме интересува, отговори си ги на себе си, защото животът ти е пълен бъг. Кой както си го стори, нали знаеш.
Където и да отиде човек не може да избяга от себе си. Никой не може да му оправи живота вместо него самия.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fb4edaade9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Когато дойдат, майка ти може да обясни на съдия изпълнителя, че това лице, което издирват е твое бифше гадже, живяли сте извесно време у тях и сте се разделили. И че тя не го е чувала и виждала от две години.
Или дори може да каже такова лице не е живяло у дома. Преди две години, законът беше с вратичка, така че да можеше да се регистрираш на чужд имот, без знанието на собственика. Уточненията, за представяне на документ от собственика ги приеха от 2011 или 2012г.
Реално не е честно от страна на приятеля ти да взема заеми, като не може да ги върне, но пък и самите банкови институции си начисляват невземаеми кредити, като процент и ги вземат от плащащите. Така, че дори да осъдят приятеля ти, ако нямате намерение да се връщате и той да работи в БГ, не се притеснявайте, след време кредитът му ще е задраскан, като загуба на банката.
№1 Ако така ставаха нещата с изземване на чужди вещи, всеки хазаин щеше да изгори от бифши наематели, регистрирали се последно на негов адрес и после хвръкнали в чужбина.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: cbfbb74301
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Номер 5 - нещо пропусна да кажеш - в България все още не е приет законът за частния фалит, а и те са заварено положение дори да са успели да го приемат в едно от последните заседания на последния парламент. Българските кредитополучатели така отговарят до края на живота си за кредитите си. Да, банките отписват кредити, но това става след 5-6 г.... до тогава на 100% ще сме в Шенген, а и банките ще са намерили начини да кооперират с чуждите служби и да намират кредитори в чужбина, да запорират сметчици и така нататък. А и кой знае - те имат ЗАКОНОВОТО основание дори след 20 г. да го подпукат. О, сладко наследство, хайде да си поговорим за дълга ти от 2013 г.
Правилно - рискът те са си го отразили в лихвите на коректните си платци, но кой е глупав да с откаже от нещо, което му принадлежи и имаш ли сигурност за бъдещето? Ами след 10-20 г. адвокатите също ще искат да ядат, това ще са интересни хора за съд да кажем - представете си отново - ОТГОВАРЯТ ПО ЗАКОН ДО ЖИВОТ за дълговете си!!! Това ясно ли е, колко е рисковано??? Ще се чупиш един път, но все ще те намерят, поне в ЕС - може би в САЩ не.
Най-малкото съдя-изпълнителят ще слухти до дупка за комисионничката си.
Който взима кредити, трябва да ги връща!
Заради некоректните платци в момента в България кредити не се отпускат, а и да се отпуснат - са с непосилни за бизнеса и нормалните хора лихви.
Не ми харесва и това, че предлагаш да лъжели родителите на приятелката и да се обяснявали. Просто казват, че не живее този човек при тях и готово.
И все пак - не е редно един млад човек да си бие шута без да си пооправи бакиите, поне едно пълномощно да остави на някого. Срамно е направо и е несправедливо към близките, към банките и в крайна сметка към останалите кредитори, които ще плащат.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f3c5f2278c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Както вече обясних.. никога не е имал регистрация за каквото и да било при родителите ми-той дори не е бил постоянно при нас, за този период, в който живеех там-той живееше и при мен и в жилището на родителите му. И да при първа възможност ще се върне -то е ясно. Не е теглил кредит. Нямаме кредити-парите който дължи са по частен иск. И нямат нищо общо с мен и родителите ни. Това не са пари, който сме изхарчили, а пари, който е осъден да плати, защото когато е било делото не е имал възможност да си наеме адвокат и го е оставил да мине просто така.
На въпроса от колко време сме навън-ами от скоро и не работим за огромни заплати. Трудно е, но всяко начало е така.
Нямаме никакви други задължения в България и затова това ме стресна така.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: cbfbb74301
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Частен иск? Още по-зле - ще ви преследват до дупка.
Ако няма как да се върне, нека отиде до най-близкото консулство или посолство и там да му изготвят генерално пълномощно за единия от родителите му - да му оправя бакиите. Свържете се с адвокат. Безплатни адвокати няма, кой каквото казва - всеки работи за пари, но просто трябва човек да се грижи за такива работи. Няма начин да не е идвала поща на адреса на родителите му.
Твоите родители да казват, че той там не е живял и НЕ ЖИВЕЕ. Ако тръгнат да тарашат, нека викнат полиция и сами викнат адвокат.
За каквито и да пари работите в чужбина, ако се стискате и работите и двамата, ще можете да покриете един иск до 10-20 хил. лв без проблем, ако поживеете като кучета 2 - 3 годинки. Не се плашете от съдя-изпълнителя, направо да ходи твоя човек да говори лично с него и да се разбират за разсрочено плащане - към 200 евро трябва да можете да си позволите да плащате месечно, ако не - намирайте си по три работи, на корем се влачете, но си оправяйе задълженията. Щом съдът така е решил, значи има право ответника. Точка!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fb4edaade9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Лошо при частен иск си длъжен да платиш и това те гони до живот. След време ако така се укрива ще му продадът наследството. Но влезем ли в Шенген ще намерят и чуждия му работодател и ще искат част от заплатата там.
Така че плащайте колкото може по бързо защото дъргът расте с законна лихва.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f3c5f2278c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз не съм си помислила да се крием. Той ще намери начин да се прибира и да се оправи с проблема. Интересува ме имат ли право тези съдия изпълнители да притесняват моите родители. И как те могат да постъпят ако се появи на врата "бирника"? Та те не са виждали лично приятеля ми вече две години...

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: cbfbb74301
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До Авторката - „ как те могат да постъпят ако се появи на врата "бирника"? “
Родителите ти да викнат полицията!
Нека ако има някакви лични вещи от момчето все пак да ги махнат от жилището. Те нямат право да притесняват ТВОИТЕ родители, но НЕГОВИТЕ би могло и да могат.
Нека родителите ти да се свържат за сигурност с адвокат, но те нямат нищо общо с момчето и няма от какво да се притесняват.
Какво казват НЕГОВИТЕ родители и как така писмата идват при твоите, не при тях, ако човекът е регистриран при тях по лична карта. НЕ РАЗБИРАМ!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f3c5f2278c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Той има родители, от модерните-търсят го само когато им е нужна помощ, а когато той има проблем му казват, че не им трябват бръчки. Та е вероятно те да са дали адреса на нашите-вероятно с идеята да не ги занимават тях.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: cbfbb74301
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Евала на родителите му, явно си познават стоката! Аз ако съм пък на мястото на родителите ти, просто давам адреса му в чужбина и готово. Мисля, че и това е целта на занятието - съдя-изпълнителят ще ги тормози докато постигне този ефект. Тези хора са интелигентни юристи и не пускат кокала, когато са го захапали.
Авторке, виж с какъв си се събрала - човек, чиито живот е пълен хаос и не може да се оправя с проблемите си. Щом родителите му вече са абдикирали. И все пак - не го познавам, а и не мога да ти казвам, какво ще правиш, но който си избира такива хора за партньори, трябва да ги подкрепя и в решаването на проблемите им - включително финансово. Почвай да пестиш, да бачкаш на 2 места, на 3 направо и да плащаш дълговете му и адвокатите му. И да - длъжна си. Почвай - явно не може да се справи сам, дори за 1 билет не може да събере пари - ти какво правиш? Колко пари му даде... и направо, заведи го за ръчичката в консулство да ти дава генерално пълномощно и му решавай проблемите като си тръгнала. Ние нищо не можем да сторим, но моля те - не товари своите си родители с житейските си избори.
Имаш късмет, че не съм ти майка - веднага давам адреса на въпросния, но до някъде нямаш късмет, защото ако имаше по-оправни и умни родители, нямаше изобщо да се стига до там. Затова и вие сте по чужбините, докато други деца се учат, правят кариера и пари. Оправете живота си, защото няма кой да го стори вместо вас.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 22c0396856
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   „1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие! “
Много философи има в този сайт, брей! Не четете червените букви ами ръсите мозък тук и тормозите и без това притеснените хора. Аз не зная защо, админите изобщо публикуват мнения като това на номер 13. Такава злоба и егоизъм за жалост има много. Жената явно няма нужда от Вашите глупости госпожо, тя е задала ясен въпрос и едва ли я интересува Вашата присъда над близките и хора и над приятеля.
Та да отговоря аз -Не може съдия - изпълнител да насочва принудително изпълнение към вещи, които не са собственост на Вашия приятел. Нито има право да влиза в дома на родителите Ви!
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker