Критическа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121274)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Критическа?
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2477 пъти
Толкова ли много този период при жените се отразява на семейството и на децата им? Имам чувството, че много често, чета това като управдание, че са се държали зле с децата си? Сякаш преувеличават?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: e7026d3cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Явно си авторката на другата подобна тема („Майка ми“), защото така и не се научи, че Оправдание се пише с О.
Напиши си на едно листче такива думи като Отивам, Оправям, Оправдание, Образование на едно листче и си ги учи като чужди думи. Помага и четенето на литература. (нямам предвид тук субтитрите на филмите от югоизточната ни съседка)
По темата - критическата преди всичко се отразява на жената и на мъжа ?. (намалява по принцип желанието за секс)
Иначе такива жени стават като в пуберитета по отношение на настроенията и е крайно време порастналите им деца да се изнесат от дома си, да почнат сами да си покриват разходите, ако не искат да търпят чуждата критическа. И малко толерантност не е излишна, защото като жени всички ще минем през нея.
Моята майчица я избиваше на рев и после неистов смях. Един път така почна да реве и ? викам „Абе, на теб и пръст да ти покаже човек, пак ще ревеш“
Показах ? пръст, тя почна да вие от рев и след 3 минути точно се превиваше от смях.
Пуберска работа, но виж - моята лесна, защото си живея в свое жилище и баща ми се занимаваше сам с майка, което препоръчвам горещо и на авторката.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: aeb83fa259
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много е индивидуално. В нашия град познавам жена, която полудя в критическата. При други разни топли и студени вълни. а аз дори не разбрах, че съм преминала през този етап.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8cf5305542
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Авторката
Как е възможно да родиш дете и след време да започнеш да обиждаш собственото си дете с всякакви грозни думи. А има и родители, които посягат на децата, чувала съм дори изрази като това, че аз съм те родила, аз мога да те убия? Ако всички такива родители ги затворят в лудница, сигурно няма да има място след време къде да се поберат. Защо господ дава деца на хора, които не го заслужават?
Не веднъж съм го казвала, че каквото сам си напривиш, никой друг не може да ти го направи. Всичко в тоя живот рано или късно се връща. Такива родители няма да са цял живот здрави и прави, все някога ще станат пенсионери с малки пенсий и ще се разболят и после с какви очи такива родители ще учакват, че децата им ще се погрижат за тях? Така ли се възпитават деца с бой, викове и изтезания докато не си тръгнат и повече никога непоглеждат назад?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8cf5305542
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката :Аз не говоря за себе си в случая, говоря за неща, които, чета тук. Моята е лесна, ще се умъжа и ще се махна, но деца на 12-13-14 години, които са тормозени и обиждани системо от родителите си къде забога да идат? Все повече са темите, в който деца питат защо забога без вина ме обиждат и ме нараняват?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e7026d3cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторке, ще се Омъжиш, ясно е това, ама не си мисли, че ще избягаш от себе си.
Колкото до майка ти - какво дете си ? ти на нея - ти си пълнолетен гражданин. Събираш си чантичките „умъжваш“ се или каквото там си си наумила и почваш сама да се оправяш в живота. Като дойде твоята критическа пишиш тук за неблагодарните деца и така нататак. Кръгооврат се нарича това.

Номер 2, чакай малко - този процес трае 5 г., никога не е късно да те тръшне.

Мисля, че по принцип проблемите на Авторката идват от една страна от примитивността на семейната среда, от която произлиза (и няма никаква вина за това), но от друга страна, че самата е станала продукт на нея и не може явно да избяга от себе си. Ако имаше възможността да си запише поне един от скандалите с майка си, щеше сама да остане ужасена и отвратена от себе си.
Авторке, твоят background може да ти изиграе много лоша шега, особено след като вече си се наточила да живееш в нормалното на вид семейство на годеника си. От едното гнезденце в чуждото без и 1 ден на свобода, но това е много-много опасно, защото просто сменяш една зависимост с друга и никога няма да си живяла самостоятелен живот и най-лошото - да си в състояние да го живееш при нужда (развод да кажем)/
За новите хора най-малкото привичките от твоето семейство са чужди и няма начин да не се изложиш и прецакаш. Затова приятелски съвет от мен - щом толкова искаш да живееш със свекър и свекърва, поне не създавай дете, докато не си завършила образованието си. Не повтаряй грешките на родителите си да раждаш нежелани деца. Бъди готова по всякакъв начин, имай самостоятелен дом с мъжа си, свобода и ще се получи. Хайде, успех и стига се притеснява. Нещата се нареждат, ако човек силно желае нещо и сам е готов да направи компромиси.
Млада си, правиш грешки, простено ти е. Остави майка ти - тя е непоправима, защото годинките са вече много. Гледай ти да работиш над себе си. Примири се с нещата, такива каквито са и карай напред. Не можеш да промениш другите, само себе си. Не го забравяй!

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8cf5305542
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 5 не виждам как нещата ще се наредят скоро, не мога да си намеря работа и все повече се изнервям, а без пари няма къде да ида. Чувствам се като някакво нищожество, което бива мачкано всеки ден за толкова елементарни неща. Не съм сигурна още къде ще живея, а за деца още по-малко. Няма да бързам и няма да създавам още нежелани деца. И порасналите деца понякога имат чужда да бъдат чути и порасналите деца също имат чужда от подкрепа. Имам по -голяма сестра, която на 18 години за да се отърве отиди да живее с мъж на 18 години, колко е щастлива за това не е сигурно. Страхме е, че ще проваля живота си. Как дете с разбито детсво и фсихика после живее пълноценен живот без страх, че може би ще вижея в същия кошмар, които аз преживях с мойте родители с мъжа си. Каква майка мога да бъда аз, какъв пример съм взела аз? !

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e7026d3cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, поне имаш време - прочети книгата „Излекувай живота си“, защото в момента гледам как твоите мисли те закопават още повече.
Иначе, идва лято - толкова ли няма кафенета, ресторанти, където да почнеш нещо?
Нямаш ли шанс за студентска бригада?
Няма ли някакъв начин да отидеш да живееш в Столицата... първо приятелят ти, после ти... знам ли. Какви са ви плановете за бъдещето? Къде ще живеете и как ще се издържате?
Пита ли в Бюрото по труда за стажове?
Изобщо - какво правиш, за да промениш положението си?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e22c55374d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторке критическата понякога е доста трудна и жените доста често нямат вина за нервните си изблици по време на критическа. Но твоят проблем няма общо с критическата на майка ти, ти си на 21 и живееш на принципа "моето си е мое чуждото общо". Никой няма да те търпи в дома си, ако продължаваш да живееш на този принцип. Дори да живееш само с приятеля си, нещата у вас ще са общи и не можеш да се караш така с него за един отворен шоколад, особенно ако не принясяш за благоденствието на дома ви. В момента ти нямаш никакъв принос в дома на родителите си, а имаш изисквания, ползваш техния нет, ток, вода, маса дори, но майка ти твоя шоколад не може да куса, вдигаш й скандал. Я се постави на нейното място, дете си й, добре, но ако детето ти един ден, като поасне, започне да отделя неговите неща в твоя дом и да ползва твойте като общи, как ще се почувстваш.
Колко за бога струва един шоколад, 1-2-5лв, колко струва едно червисване с твоето червило, колко струва обичта към майка ти? Май ще я оцениш когато я загубиш! Дано да не става скоро! Такава егойстична дъщеря като теб, колкото и да е лоша майка ти не е заслужила. Защото те е отгледала погрижила се е да имаш образование дори да учиш висше, ти пак недоволна, а и шоколада ти отворили.
Защитавай вещите си от чужди хора не от майка си, на майка си давай всичко каквото можеш, тя 21 години е давала всичко за теб. Колко пъти си била боса и гола на училище, колко пъти си ходила без тетрадки, защото е нямало пари, оцени от колко шоколада се е лишила за да имаш ти 14 години тетрадки и химикалки, за да имаш ток, за да имаш условия да учиш и се развиваш. Ако тя 21 години е мислела за себе си ти в какви условия щеше да отраснеш?
Спирам до тук дано се замислиш.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8cf5305542
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Aми пробвах за заведение ,нямала съм опит имало повече хора желаещи с опит,то голям опит се иска за сервитиорка.За студенска бригата мислих да отида ,ама моя приятел няма да ме чака нито пак ще дойде с мен
За столицата абсурд да го навия,намерил си е тук работа на която да взема малко повече пари,а аз съм щала да си намеря все нещо.В бурото по труда бях ама нищо не ми намериха.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8cf5305542
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8 всяко нещо има граници, на мое и твое. Гримове дори не е препорачително да се изпозват от повече от една жена, била тя майка или дъщеря, защото може да се получат възпаления на кожата. Не може всяко нещо да се изпозва общо.

 
  ...

...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e22c55374d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   №10 Права си, за гримовете, но защо авторката не гледа какво взема, а изчислява само това което й взели? Права ли е тя да иска техните да я издържат на 21? Права ли е да иска уважение на личните си вещи, като тя не уважава техните лични вещи и ги ползва без дори да чувства срам, а мисли, че са й длъжни, щом са й родители? Права ли е да вдига скандал, за един шоколад, при условие че се храни от на майка си хладилника? Какво значи да живееш с даден човек, той да ти пипа вещите, да ги ползва, и да вдига скандал че ти си пипнал негова вещ? Утре хладилника си, заради маъжа си ли ще заключва, защото храната в него е нейна?
Когато живееш с даден човек и той ти е толкова близък, че да ползваш вещите му, той също може да пипа твойте. Това имах предвид.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 7639e4fdd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   Когaто не сте нa нечие място лесно се говори, aвторкaтa може би си имa причини дa се държи тaкa. Товa, че един родител е плaтил токa и водaтa не го прaви родител, зaбрaвяте, че съществувaт и друг вид чувствa кaто любов, a тя не се измереa в товa, че някой който имa труден период в животa трябвa допулнително дa му нaтяквaт. Когaто aвторкaтa е имaлa пaри и е дaвaлa съответно много сa били доволни сегa кaто нямa е по чернa от всякогa. Aко нейнaтa мaйкa някогa имa труден период aвторкaтa, aко се държи по същия нaчин дaли ще е много щaстливa? Съмнявaм се. Къде е подкрепaтa, къде е увaжението? Aко не можеш дa рaзчитaш нa собственото си семейство, то нa кого? Когaто знaеш, че дaдено нещо дрaзни другия, зaщо ще продължaвaш нa пук дa го прauвиш? Зa допълнителни кaвги и скaндa ли? Кой е мaйкaтa, кой дъщерятa? Мaйкa й се държи пи зле и от тинейджъркa. Едвa ли някой ще бъде доволен от товa, че някой, ще вземa личните му вещи без дa питaт, но никой не си го признaвa.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e22c55374d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   №12 Родител си до 18 годишна възраст на детето, от там нататък нямаш задължения към него и всичко, което му даваш е от любов. Но при авторката не се вижда уважението и подкрепата към майка й, а само искане на отсрещно уважение, тропане с краче и свидливост за лични неща. Не може да стойш да искаш и да ти се даде, защото си дете на 21г!?
Когато си порастнал човек, уважаваш за да те уважават, подкрепяш за да те подкрепят, уважаваш даденото ти и се мъчиш да дадеш поне толкова колкото са ти дали. Обичаш за да те обичат, не изискваш обич, а даваш, за да ти бъде дадено.
Пълнолетен човек може да разчита на собственото си семейство, ако самото семейство също разчита или е разчитало на него! Когато сам си си отделил свойте вещи от семейството нямаш право да ползваш техните. Когато искаш някой да подели вещите си с теб, защото го смяташ близък или семейство, трябва и ти да поделиш вещите си с него.
"Кой е мaйкaтa, кой дъщерятa? " Когато детето е на 21 те са равноправни граждани и нямат такива отношения /дете-родител/ тоест не са задължени един на друг. Задължението идва тогава, когато ти дадеш за да ти бъде дадено.
И всъщност всеки порастнал и не постигнал нищо в живота, би дал всичко свое да си го отглеждат като дете, да му плащат тока и нета да го хранят, и би бил мнооооого доволен. Би дал всичките си шоколади и гримчета и парцалки, само за да го отглеждат, дори би целувал ръцете на отглеждащия го.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker