Проблеми с баба - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблеми с баба
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2266 пъти
Здравейте, с баба се скарахме. Кажете ми какво да правя с нея? Постоянно и се струва мръсно. Всеки месец иска да се прави основно почистване - пердета, прозорци, пране на килими. Всеки месец! Разбирате ли? Търпях, търпях, но вече ми писна. И колкото и да е чисто, колкото и подредено да е, пак и се струва чисто и неподредено. На всичкото отгоре иска всичко да се прави в един ден. Съответно за другия ден е измислила нещо друго, или пак да се чистят същите неща. Да не говорим за боядисването на две месеца. Дори нещо да съм направила аз (както повечето от нещата) тя казва, че тя го е направила и хората ме мислят за мързелива. Имам много изпити и за да имам доста добра стипендия трябва да имам високи оценки. Заради нейните глупости, три от изпитите ги взех с тройка, останалите с четворки, а иначе съм отличничка. Поне бях, когато тя живееше в едно друга къща. Отрязаха стипендията. Хората смятат, че е добре веднъж месечно да се прави основно почистване - да, така е, но пък свободното ми време е нулево, а и не съм ги видяла да правят основно почистване всеки месец, в понеделник имам да правя презентация, а почти цялото ми време е заето с чистене. Кога да се подготвя? Заради това, че постоянно чистя почти нямам свободно време. Оставете това, но нямам време и да се подготвям за изпитите. На който и да се оплача все защитава нея. Всички викат, че трябва да и се помага. Не съм се прибрала още, буквално, на вратата съм тя, "ела да изпереш този килим". Аз и викам да ме изчака да се преоблека, тя вика, "не, сега". Честно Ви казвам, не се говори така за роднина, но ми писна от нея. Искам като другите и аз да излизам с приятели. Всеки ден проклинам това, че съм се родила жена. Ако бях момче, нямаше да ме тормози така. Съответно съм изморена от чистене и като легна да си почина, тя ми вика, че не съм добре. А аз просто съм изморена. Да не говорим, че съм се къпала предния ден и не ми дава пак да се изкъпя и трябва да ходя мръсна, така с праха от чистенето. Моля модераторите да публикуват историята ми и благодаря за всички съвети, които ще дадете.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 5906799b99
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Баба ти явно няма друга работа или има някакво нервно заболяване. Ако ти е за ученето - лесна работа. Няма начин в града ти, училище, университет да няма библиотека - учиш там. Обикновенно във всеки Окръжен град има - окръжна библиотека, няколко читалища, във всяко училище - библиотека и ако имате университет - и там можеш да учиш, просто не можеш да взимаш книги.
Друг варянт е да кажеш на баба си- 1-2 ч. и до тук. После се заключваш в стаята си и готово.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f9d262e4f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не разбирам как го търпиш. Трябва да можеш да устояваш позицията си и да държиш на твоето в този живот. Ако ти не мислиш за себе си, няма кой друг да го направи. Не ти казвам да бъдеш или да ставаш егоист, но бъди по-твърда в решенията си и налагай мнението си особено когато това пряко засяга личния ти живот и благоденствие. Сега, ако ти каже, че гаджето ти е тъпо и да го оставиш, ти ще го оставиш ли?
Опитай с добро. Нещо то рода на мила бабо, знам, че искаш да ни е по-чисто и уютно, но имам много да чета за тези изпити. Като минат ще направя едно основно почистване и това е.
Като не ти харесва, гледаш да си хванеш стипендията и отиваш на общежитие.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4c07573652
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм доста по-голям от тебе и много отдавна имах подобни проблеми. Да се проклинаш, че си се родила жена е много глупаво и смешно. Това и на мъже се случва. Както казва номер 1, баба ти си няма друга работа. Възможно е да развива и някаква форма на старческо оглупяване. Не може да и разрешаваш да ти проваля изпитите за някакви си парцали. Казваш и имам да уча за изпити. Ако не разбира пак и повтаряш. Не й отговаряш, тя така или иначе няма да разбере какво й говориш, а за себе си ще е винаги права.. Чия майка е тя? На майка ти или баща ти? Оплакваш му/й се и казваш, че не може така. Аз ти казвам директно да се затваряш в стаята си и толкова. Много лошо, че си допуснала тройки.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2d3f8607b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторке Не се мрази, че си се родила жена, благодари, че си се родила българка. Защото туркините, в българия, перат килимите си всяка седмица, не всеки месец.
Наистина ли има хора, които им се струва не нормално веднъж в месеца да се изперът пердета, да се измият прозорците? Нима перете пердетата на реката? Какво толкова сваляш и пъхаш в пералнята? Миенето на прозорци отнема не повече от половин час, особенно ако се мият всеки месец. Килими се перат за час. Та това е час и половина работа на месец, не обвинявай нея за изпитите си.
И е нормално някой работи да се вършат всеки ден, като метене, миене на чинии. Бърсането на прах е веднъж седмично. Утре като имаш свой дом сама ще трябва да вършиш тези неща, тогава какво ще обвиняваш, че заради тази работа не се справяш на работното място ли?

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b64fa07049
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Автор: До номер 3: Майка е на майка ми. Забравих да напиша за прането - винаги първо се пере на ръка, а после се слагат дрехите в пералнята, което за мен е глупаво.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f62909f18c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Моята беше същата и само ме обиждаше

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 2d3f8607b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторке за теб и за мен може да е странно да се перат дрехи преди пералнята, но има една разлика между нас двете, знаеш ли каква, аз живея сама. Работя, плащам квартира и пера, когато, и както искам. Докато живееш в нейния дом, ще се наложи да се съобразяваш с нейните правила.
"c'est la vie" казват французите!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9e3e5a5834
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Авторке, май мързела ти е по- голям и оправданията в повече! Аз живея на квартира със съквартирантка. всеки ден чистя и мия, а тя дори, когато го правя я мързи и краката да си вдигне. Онзи ден идва нейна приятелка и представи си колко се е оплаквала от мен моята мърла, че момичето което идва пита:"свърши ли оброка? " нестига, че я мързи, а се и оплаква мърлата. Не е изхвърлила боклука до сега, а съм купила и торби за отпадъците, чаша не си е взела, а ползва моята, за чинии и казах да си вземе и си купих нова чаша. Какви прозорци, какви 5лв. В общежинието си пера и мия един път в месеца прозорците, а пода Всеки ден и тоалетната, а тая даже се и сърди, краката не вдига и ми казва:"сама и после ще почистя"- е това не съм го и виждала. Дрехи не съм виждала да пере, уж задника си мие, ама гащите си простира на закачалка и в гардероба- ужас! Егати и момичетата, егати и жените дето сте! На 22г съм и това не ми пречи нито да уча, нито да работя, нито да готвя- дори и хляб си меся/предпочитам си толия и пресен хляб- макар и да не меся всеки ден, но поне веднъж в седмицата/, приятел си имам- не съм толкова задръстена колкото си мислиш, но просто не обичам умрели в собствената си кожа и без цел и посока.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1a9b80a653
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Големи чистници се извъдихте тука бе. Прали килими и пердета всеки месец :-)Интересно къде ги перете през зимата. Къде се сушат тези килими в минусовите температури? Или ги перете със Стиин мопа и мислите, че са чисти а? Или с водочистачка върху дюшемето или паркета и ходите върху тях докато са мокри? И след година и половина купувате нови а? Нали след 15 -20 пранета тези пердета ще станат на парцал хахахха. А килими как перете толкова често не ми е ясно, освен ако не са някакви килимчета, защото голям килим като се напои с вода жена не може да го помръдне. Като се има предвид, че вероятно повечето живеете по панелките не ми е ясно къде ги перете всеки месец тези килими. А върху килимите има мебели, който ако няма мъж около вас няма кой да помести. Струва ми се, че се надпреварвате да се правите на много работяги без да мислитте какво пишете. Направихте момичето на 2 стотинки. Познавам една ненормална, която става в 3:00 да чисти. На 25 години чантата и е пълна с успокоителни. Явно нея я е хванало доста преди бабката. Представям си какво ще е след 20години.
Моме изнасяй се и остави дъртата да чисти всеки ден.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker