Мама пие много.Искам да й помогна. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121374)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14385)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6481)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18575)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мама пие много.Искам да й помогна.
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2363 пъти
Мама е много готина. Гордея се с нея! Възхищавам се на всичко, което е постигнала. Тя е много интелегиентна. Винаги ми дава съвет, когато се нуждая от такъв. Тя ми е не само майка, но и най-добрата приятелка. Споделям й всичко. Толкова много я обичам. Готова съм на всичко за нея. Но тя пие много. Всяка вечер изпива по 1-2 литра алкохол-ракия или вино. През зимата пиеше и уискита, и водки и от 2 чаши я хващаше. Почва да се държи странно. Очите й се зачервяват. Това е моята майка. За Бога, не мога да я гледам така. Тя се напива. Всяка Божа вечер. Толкова я обичам. Толкова много искам да й помогна. Тя е зависима. Не минава и една вечер без да е пила. Много ме е страх да не я загубя, защото алкохолът е много вреди на черния дроб. Може да си докара някоя болест. Искам да й помогна, но как? -провеждала съм разговор с нея. Просто и казах, че тя е разумна и не бива да пие толкова. Това й вреди. Много. Ако има нужда да поговори с някого, аз съм насреща. Казах и да се ограничи до 1 чаша червено вино на вечер, но не. Тя просто не може. Кажете какво да направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: a4c6a38714
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Майка ти е алкохолик, какво чудно има... Повечето в бг са така, мислят си че всеки момент могат да спрат каквото и да е но се лъжат жестоко. Щом пие по толкова много значи е неспасяем случай, радвай се че не те бие. :) Споко скоро ще се изнесеш от вас, а болести не се сещам но наистина трябва да намали. :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7e2eeec0ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Първото нещо е да осъзнае проблема си. Не става да кажеш на алкохолик "от днес пий по 1 чаша вино на ден". Защо не отиде при анонимните алкохолици, срещи с хората с такъв проблем и дискусиите може би са единствения вриянт. Но честно казано алкохола май е най-големия "наркотик'' той е като хероина няма спиране. Познавам хора с проблеми със черен дроб, сърце и продължават да пият въпреки риска веки един момент да се гътнат. :((

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 98c3375ffb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Литри? Всяка вечер? Сега сигурно всеки ще ти каже, че нищо не можеш да направиш, ако тя не поиска... но това е истината, щом го е докарала дотам да изпива литри, няма да стане с "да поговорим". Ти не си отговорна за майка си, всеки сам е отговорен за своя живот, това трябва много добре да го разбереш, колкото и да ти е мъчно и да искаш да помогнеш. Помощ е възможна само ако човека сам иска и реши да си помогне. Иначе помощ насила не може да се даде.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 1aa1c64443
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбери каква е причината да пие - може да е защото иска да се впише в някоя компания, защото е депресирана... по много причини. Всичко си има по-добър заместител. Както се очаква тя няма да спре да пие дори и след като и помогнеш да намери това, което търси. Но нали знаеш.. чудеса не се случват на тези, които не вярват в тях. Ако има някой възрастен помоли го да ти помогне. Помни, че алкохолиците се дразнят и от най-малката дума, която им кажеш относно пиенето. С много постоянство обаче всичко се постига.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5c1bc7b647
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Какво да направиш ли? Седни една вечер на масата с нея и си пийни и ти.. да ти се отвори приказката както се казва..
Тогава и кажи истината.. всичко.. Покажи как майка ти изглежда в твоите очи.. Ако не се отврати от себе си, се опитай да поставяш ултиматуми.. Ако и това не може да я спре, тогава поне си вземи поука от цялата работа.. Може да ти се стори малко гадно.. , но аз не познавам алкохолик, който да е спрял да пие.. Всички си отиват с чашките..

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 3f64011766
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Здравейте,

първо ще кажа това, че Рим не е бил построен за един ден. Не може да накараш майка ти да спре да пие изведнъж! Това е невъзможно! Аз съм чувал за една история за един алкохолик, който пиел постоянно и до такава степен, че той не можел да се напие, т. е. той не може да изтрезнее вече повече от 20 години. Един човек му е помогнал като му е казал следното: "Когато ти се допие, отвори Евангелието и дори и да не го разбираш започни да го четеш, и така всеки път". Историята продължава... този мъж направил така както му е казано. Той четял винаги когато му се е допиело и забравял за алкохола след няколко глави. Моят съвет е да направиш същото. Предполагам не сте много набожни, така да се каже, но съм убеден, че ще помогне малко или много. А защо не и покажеш това, което си написала тук? Ако тя те уважава поне 1/100 колкото ти я уважаваш, ще се замисли и също може да помогне и това. Също така моли се за нея! Моли се да се вразуми и да й се отворят очите за да осъзнае какво прави, защото ако тя не го осъзнае и десет планини да обърнеш тя ще си знае своето! Ако човек няма тази воля няма да се получи! С молитва може да се оправи положението!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: c632ecb3db
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм алкохоличка. От, около 3 месеца съм " суха" Поговори сериозно с майка си, първо трябва да осъзнае, че има проблем. Ако има желание, може да се обърне към "Анонимните алкохолици" - има ги във почти всеки по-голям град. Аз, благодарение на тях засега не пия, казвам "засега", защото 3 месеца нищо не значат, но за мен е постижение. Нещата няма да станат от днес, за утре, но ще бъде някакво начало. Говори и за проблема всеки ден. Не оставяйте така нещата. Може да спре- стига да реши. Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 80247cf848
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 6 е написал/а прекрасен коментар:)! Вслушай се в съвета му/и, разбирам колко много искаш да помогнеш :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker