Развод... и след това? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121568)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18622)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Развод... и след това?
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2901 пъти
Става въпрос за баща ми. Постоянно заплашва мен и майка, че ще ни изгони от апартамента. Той е алкохолик, без работа, чудещ се по цял ден с кого да се заяжда и на кого да вика. Тей като единствения изход е да го оставим, а майка ми все не иска заради мен, защото започнем ли да се местим от квартира на квартира някой ден ще останем на улицата. Заплатата и не е кой знае колко голяма. Един познат ми каза че ако майка се разведе с него той няма право да продава апартамента сам и се деляло на две. Да уточня че е купуван преди брака им. Майка ми е живяла с него 18 години ако това има значение. Не знам това доколко е вярно, нямам си никаква на представа, за това ако някой е запознат ще съм благодарна ако ми каже как стоят нещата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 2985adeb7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Консултирайте се с адвокат или човек, който се занимава с тези неща. Относно баща ти - знам, много е тежко да имаш баща алкохолик. На никой не го пожелавам. Все ще се оправите някак с майка ти. Важното е да не падаш духом, да продължаваш да се бориш с живота и на края ще успееш. Няма друг начин. :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 4fe8fe4754
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Ако ти нямаш 18, апартамента остава да го ползваш ти и настойникът ти, до навършване на пълнолетие на децата в семейството. В последствие, ако децата имат 18, а родителите са имали 18 години брак апартамента се дели на части на баща ти и майка ти, но всичко зависи от документа за собственост на баща ти ако той е купен се дели ако е дарен или друго си остава за него. Затова идете при адвокат и питайте.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c79a79f262
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   "Майка ми не иска заради мен" - стиха повтаряхте тия глупсти. Аман от тия майки, които "не искат заради вас", а трябва да го поискат и да го направят именно заради вас.
Но не, само гледат да оправдават малодушието си.
Остави ги и се махай, изнасяй се и се спасявай ТИ, след като майка ти не желае да си мръдне пръста за твоето, а и за собственото си добро.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 88d098f72e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ... ""Той е алкохолик, без работа, чудещ се по цял ден с кого да се заяжда и на кого да вика. Тей като единствения изход е да го оставим, а майка ми все не иска заради мен, защото започнем ли да се местим от квартира на квартира някой ден ще останем на улицата. ""...

Един безработен човек как има средства да бъде алкохолик? Сигурно майка ти му дава - защо? Тръгнете от там, не е единствения вариант да го оставите, друг вариант е да му помогнете. Как, включете го в някакви задължения в семейството и не му давайте алкохол. Ударете го на съвест и разговаряйте с него да не продължава с лошите си навици.
Майка ти явно разсъждава трезво, че след известно време ще останете на улицата, а баща ти най - вероятно ще заборчее със желанията си за алкохол и ще загуби и жилището си, и кой печели - помисли, всички губите.
Затова, се опитайте да си помогнете един на друг, всеки да направи усилие от себе си за общото благо, винаги има и други алтернативи освен напускането. Потърсете помощ и от други близки.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 438befb037
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   По думите ти разбирам, че апартамента е на баща ти закупен преди брака? ! Ако е така няма да го дели с майка ти, апартамента в случая не е част от съпружеската имуществена общност! При развод се дели имуществото закупено по време на брака! Ако по време на брак някои от двамата получи наследство или дарение, при развод също не се дели а си е негово! Дано съм ти била полезна!

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 41c55fcbc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер две е прав, че при развод съдът се произнася относно ползването на семейното жилище и обикновено го предоставя на този съпруг, който упражнява родителските права до навършване на пълнолетие от децата.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0b346c3ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 4 веднага ти отговарям. Не съм авторката, но от 20 години, от както се помня всъщност гледам пианата мутра на баща си. От къде намират пари? Само ще ти кажа, че намират, намират и пари и съмишляници и хора, които като ги почерпят едно си мислят, че им правят услуга. А пояярвай на един алкохолик точно толкова му трябва. Дя не си у дома обаче като се прибере. За помоща - един човек не иска ли да си помогне сам никой неможе, а те в повечето случаи не мислят, че имат проблем. До авторката, мога да предположа какво изпитваш и колко ти е тежко за милата ти майчица за това я подкрепи, дай й кураж и един път завинаги се махнете. когато бях малка и молих майка ми да се махнем, плачех, казвах и, че хляб и сол ще ям само за да заспивам спокойно, без обиди, крясъци и т. н Сега нямам милост към тези хора, видя ли пиян на улицата, на пътя да падне няма да му се притека на помощ. единственото, което изплува в съзнанието ми, дали този човек има семейство, дали жена му го чака свита, смачкана, пречупена от тормоз... та отплеснах се, взимайте нещата във ваши ръце и действайте. повяряай ще се родите наново.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: b082821a34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   От Авторката
Благодаря за отговорите, най-добре е наистина да се консултираме с адвокат, ако се стигне дотам.
№7 нямаш си и на идея колко много съм искала да го напуснем, и аз съм казвала на майка ми, че не ме интересува какво ще последва-просто исках спокойствие. Но до известна степен и аз имам вина, че все още го търпим. Досега сигурно 100 пъти сме били готови да го напуснем. Последния път когато направи голям скандал и стана много агресивен, се махнахме за няколко дни даже ходихме по болници защото аз бях направо в шок. И след два дена той звънна и взе да реве по телефона да се приберем иначе щял да се самоубие. И като го видях как реве с глас и ни се моли.. Защото той може да бъде добър ако иска, не винаги е така лош. Като си представя какво би последвало ако го напуснем- ще вземе да продава къщи и имоти, за да се издържа доколкото може и така докато не умре от или глад, или от алкохола, или от нещо друго. Проблемът ми е че съм прекалено съжалителна и добра и винаги прощавам. А той не осъзнава че има проблем и не иска да се лекува.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: df26aee222
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Апартаментът си е негов. Егати наглите типове - искат да му вземат апартамента. Ако не ви харесва - чао. Ако сте на 16 г. ще живеете 2 години и после край.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5731392dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер седем съм. Едно към едно с моя баща. Сландали, три дни тишина и старата песен на нов глас. Обаче знаеш ли, имсм усещането, че си търсиш причина или по-скоро те е страх. Той нищо не може да продаде без съгласието на майка ти. Разбираш ли, има си закони! Посъсетвайте се с адвокат. Сега сте тримата, един сен като се махнеш как ще живееш с мислите, че може би в тоя момент пияния ти баща претрепеа майка ти! Или цял живот ще седиш да я пазиш. Знам за какво иде реч, сигурна съм че тези мисли ти минават през главата, защото преживях същия кошмар. Той няма да се промени! Всеки прави своя избор в живота. Моята майчица се разболя от тормоз... това ли искаш за своята? Ами ти, как си със нервите, успяваш ли напълно да се отпуснеш докато си някъде с прияте ли. Какво в първото, което питаш като се чуете по телефона? "Татко пиян ли е? " "Слуша ли те? " Това не е живот! Ти работиш ли, майка ти?

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 16b72bf57b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   оставяйте го колкото по рано толкова по добре

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: f47328f0ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Къде прочете, че е негов апартамента. Ако е копуван преди брака от него, негов е, като след смъртта му авторката е наследник, ако обаче е на майка й тогава няма никакво право. Кой знае и ти къв си пияндурник. Аман от джибри.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5731392dc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Изобщо оставете го да си изгние в НЕГОВИЯ си апартамент. Боже, живота, здравето и спокойствието една пандлка от 40 000 евро ли струват. както се казва халал да му е. Ти здрава ли си, майка ти здрава ли е? Ако да, всичко друго ще постигнете. Няма да е лесно, но не е невъзможно. Хващай се на работя, ако о двете работите с едната заплата ще покривате разходи с другата ще си правите сметката и ще се спеавяте ще видиш. Успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker