Бременна съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бременна съм
преди: 11 години, 22 дни, прочетена 2998 пъти
Здравейте... аз съм едно пораснало момиче на 29 на което му предстой нещо много красиво и невероятно, а именно да стана майка. Но и тук идва проблема, че моята майка и баща не могат да се зарадват и дори меко казано ме отпратиха от вкъщи.
Излизам с приятеля ми от 1 год, живеем заедно и никога наште не са ми казвали че не го харесват или не го одобряват и преди 20 дена разбрахме че съм бременна, не съм мислила да го махам защото го искам това дете, приятеля ми също. Отидохме и казахме на наште и почнаха проблемите. Той не бил за мен, бил некадърен, грозен, тъэп и приличал на тюлен.... Е аз как да живея сега, как да съм спокойна и да съм щастлива, че ще ставам майка.... Защо не ме подкрепят. Нито е некадърен, нито пък е глупав, а просто човек. Да ама не бил идвал в къщи, не ги бил уважавал-а това не е така. Имам чувството, че който и да беше те пак нямаше да го харесат, защото просто не искат аз да имам семейство, а да седя в къщи и да се грижа за тях-е да ама докога-и аз искам да живея и да имам семейство. Сега незнам какво да правя, преди 3 дена ми дадоха малко пари, взеха ми ключовете за вкъщи и за работа и ми казаха, че щели да мислят 15-20 дена какво да правили, а аз какво да правя. Седя и плача и се чудя защо постъпиха така. Нямам с кого да споделя, приятеля ми ме подкрепя и казва, че ще се справим. Има къде да живеем и ще можем да се грижим нормално за детето си, но аз повече никога няма да си оправя отношенията с родителите. Баща ми дори поиска да махна детето, той имал право да реши, защо да има аз съм му майка вече, аз преценявам дали ще мога да живеея с това момче, а не те... Имах нужда да споделя, да си излея мъката.... аз ли съм виновна, че искам да имам семейство или те просто не ме разбират?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 22 дни
hash: cccece0772
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си виновна, просто те не те разбират. Постъпили са ужасно спрямо теб. Не знам как един баща би искал дъщеря му да направи аборт. Аз на тяхно място бих се зарадвала за теб, бих ти помогнала във всеки един момент. Нямаше да те притискам да правиш това, което не искаш, нито да те упреквам за решенията ти, а да те подкрепям и да поставям твоя избор на първо място. Така трябва да е всеки родител. Остани с приятеля си, все някак ще намерите решение, ще се справите. Не се отчайвай и в никакъв случай не махай детето. Говори с родителите си все пак, кажи им, че си достатъчно голямо да направиш своя избор. Не се предавай, именно това е смисъла на живота - да преодоляваме трудностите въпреки всичко. Винаги има решение, дано откриеш правилния път и да поемеш по него. Не оставяй родителите ти да определят това. :)

 
  ...
преди: 11 години, 22 дни
hash: 344af7b1c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Те да мислят 15-20 дена какво да правели? ! Е извинявай ама това изречение ме вбеси! Много грозно изказване, за което съм сигурна, че един ден ще съжаляват, но както и да е и това трябва да мине. А ти се стягай, ще ставаш майка, ще имаш както се казва " истинско семейство" и от тук нататък, ако до сега явно не са го приели ти ще имаш своя живот, своите ангажименти, хора, които по един или друг начи ще бъдат малко преди тях и те ще трябва да свикнат с мисълта, че дъщеря им не е на 9 ана 29 години. Мен такова отношени в момента в който се предполага, че ще летя от щастие и ще искам да споделя това щстие с майка ми и тя ми прави такива фасони много би ме убидило и при положение, че година нищо не са казали, а сега тропат с крака си го обяснявам с ревност, а и какъвто и да е мъжа до теб ти си си го избрала и щом си щастлива и се чувстваш сигурна не виждам проблем. ИЗобщо такава драма са направили родителите ти, като малките деца.

 
  ...
преди: 11 години, 22 дни
hash: 9ca00d75ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Честито! Дано се роди едно прекрасно детенце и да си го гледате с любов. :) Бъди щастлива!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 22 дни
hash: 344af7b1c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А и още нещо, разбирам приятеля ти, защо не ходи често там. Аз също не бих. Татко да решава, дали аз 29годишна самостоятелна жена да махна или да оставя, не кучето си, детето си. Извинявай, че пиша така, безкрайно уважавам и обичам родителите си, които са ме научили да уважавам по-възрастните хора, но и аз съм човек и ми закипя и тук не можах да изтрая. прощавай и за махленския ми начин на изказване и грешките, пиша от телефона, бързам и ако си до мен бих ти се накарала. ти обаче нямаш нижда от това, бърши сълзите и покажи на бащата на бъдещото си дете, че не се луташ в мисли дали да махнеш детето ви заради мама и тати. Мен много би ме убидило такова отношение и съмнения. Хайде успех и пиши какво става около теб, аз ще следя развитието. Бъди силна, пак ще пиша. прегръдки

 
  ...
преди: 11 години, 22 дни
hash: 57a8b53eb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това е лошо, но малко или много ти зи зряла жена и това е твоя отговорност! Щом си щастлива със мъжа до себе си и бебчето в корема си, не мисли за друго. Те са ти родители и рано или късно ще се примерят. Сега мисли повече за детенцето ти и не се тормози, че това може да повлияе на бебето.

 
  ...


...
преди: 11 години, 21 дни
hash: 092ae53890
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Честито за бебчето! Според мен родителите ти се държат като деца и ревнуват от приятеля ти. Може би се страхуват, че сега като ще си имаш свое семейство няма вече да си до тях, когато имат нужда от теб и т. н. Пробвай да им обясниш, че отношенията ви няма да се променят и, че ти ще си останеш тяхна дъщеря и могат да разчитат на теб. Иначе са постъпили мн грозно. В крайна сметка не искат ли да имат внуци, да им се радват, да си играят с тях - повечето възрастни хора за това мечтаят?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 21 дни
hash: 3945083500
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Седя и плача и се чудя защо постъпиха така. " Правилно са постъпили родителите ти. Искаш собствено семейство, ами поеми отговорността за такова. Защо ти е одобрението на който и да било за твоя живот? Ааа да, защото мама и тате са се грижили за теб досега, до 29 годишна възраст уреждали са ти всичко, дом дори работа /взеха ми ключовете за вкъщи и за работа/. Сега искаш хем собствено семейство, хем родителската подкрепа да продължи, еее такъв е живота или едното или другото. От сега нататък ти трябва да подкрепяш детето си, семейството си. Щом си ербап какъв ти е проблема? Справяй се с поситгането на целите си, с подкрепата на избранника си, не с мамината подкрепа. Не се тормози психически, намери си своя работа, подреди си живота, от тук нататък ако си силна, те ще са зависими от твойте решения не ти от техните. Ще дойде момент ще искат да видят внучето си кажи им "за какво ви е това грозно, тъпо тюленче да го гледате"

 
  ...
преди: 11 години, 21 дни
hash: 30a4d7a79d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   как очакваш вашите да те считат за зрял човек и да уважават решенията ти, когато ти звучиш като 16 годишна? явно живееш при тях (взели ти ключовете) и зависиш от тях (взели ти ключовете за работа, дали ти малко пари), как да те възприемат? явно с приятеля ти не живеете като семейство, а разчиташ изцяло на вашите.
вземете се в ръце, заживейте заедно, изкарвайте си пари и бъдете самостоятелни. тогава никой няма да ти налага мнението си как да живееш, с кого, да имаш ли дете и пр.

 
  ...
преди: 11 години, 21 дни
hash: 9c8dba2f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   здравей,
първо искам а ти кажа - честито!
дете на 29 години - напълно нормално! след колко години вашите ще го приемат? като станеш на 40 ли?

те просто не могат да го приемат! в това съм абсолютно сигурен
както и съм сигурен, че като се роди ще се размекнат!
сега трябва да си спокойна защото всичко се отразява на бебчето!
не се дръж лошо с тях въпреки, че не приемаш тяйното мнение
не се и разтройвай!

когато родиш детето и те видят, че вие двамата се справяте сами (тук това е много важно - не трябва да знаят, че разчиташ на тях) - трябва да си абсолютно самостоятелна

няма родители които да не се радват на внучето! колкото и студени да са! дори да не го показват - те много ще се радват като се роди.
Успех и се пази!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 21 дни
hash: 4440f656c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Честито! :) Желая ти лека и безпроблемна бременност и да родиш хубаво и здраво бебе! И силно ти желая мъжът до теб да е винаги до теб и детето ви!! Вие сте големи зрели хора, можете сами да се грижите за семейството си!!
Напълно подкрепям номер 1.

 
  ...

...
преди: 11 години, 21 дни
hash: 1493ccf9e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   аз ако съм им хвърлям ключовете казвам им че от сега нататък дъщеря нямат и внуче ще видят през крив макарон и си заминавам а пък те да му мислят 20 дни после ще се държат ли като нормални родители или ще правят фасони.. еххх разбирам някакви хора които не са ти никакви да играят подмолно но собствените ти родители да се правят на лицемери и че уж харесвали приятеля ти.. ужас.. ето затова има една приказва "далече от роднини " и си е много точна!

 
  ...
преди: 11 години, 21 дни
hash: 9851cb1ce1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не търси одобрение от тях. То не ти е нужно. Дръж се като голям и зрял човек, почти на 30 си. Те ревнуват в момента, че ще се отделиш от тях и, че тяхното влияние над теб ще намалее. До сега си била и изцяло зависима от тях-"взеха ми ключовете за работа.... дадоха ми малко пари". Явно си работила в техния бизнес и си се осланяла на тях в живота си.... Еее, вече ще си отделно с мъжа ти и бебето. Поеми си отговорността за новото си семейство, изкарвай си сама парите и тогава няма да си зависима изобщо от тях и тяхното мнение едва ли ще те интересува.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 21 дни
hash: d7448fbc7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Огромен егоизъм и селения от страна на родителите ти (извинявай). Ако направиш грешката да се съобразиш с тях (мисля, че няма да постъпиш така), бъди сигурна, че това ще е само началото на една дълга сага, в която те ще ръководят живота ти, за тях няма да има ''добър'' зет никога, а годините минават и вероятността да останеш сама /сама прецени каква е/. Мисля, че ти не познаваш родителите си и си живяла с една абсолютно нереална представа за тях. Подозирам, че са изпокарани с половината си роднини, а пък и със съседите не са на ти. Ако сега направиш грешката да се разделиш с приятеля ти или да направиш аборт, сама прецени колко сили ще са ти нужни в даден друг бъдещ момент да отстояваш себе си. Дали пак няма да е същото? А ти дали ще имаш сили да им представиш нов жених от страх за същата реакция или ще предпочетеш да станеш тяхна марионетка, загърбила право на собствен живот, която вегетира около тях? Повярвай ми, познавам жени останали стари моми заради подобни майки и бащи! И те са ми казвали, че причината да не се омъжат е била в родителското тяло. Радвай се, че мъжът до теб те подкрепя, това е най-важното, а на тях спокойно обясни, че както те са имали право да се ''вземат'', сега и ти имаш това право и че не очакваш те да ти избират мъж. Взела си правилното решение, сега просто го отстоявай!

 
  ...
преди: 11 години, 20 дни
hash: 9863d06563
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Родителите ми пък много харесват мъжа ми и постоянно мрънкат за внуче, но ми е рано. Още съм на 25... може да почакам още 1 годинка.
Ти пък, какво ти пука, важното е ти да си щастлива! Честито!

 
  ...
преди: 11 години, 20 дни
hash: 208b028e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Честито бебче! Лека бременност ти желая и много пухкаво и здравичко детенце!!! Предстоят ти много щастливи мигове, наслади им се и не се поддавай на черногледства, манипулации и фасони от страна на който и да е! Сега ТИ СИ НАЙ-ВАЖНА, ТИ И ТВОЕТО БЕБЧЕ И ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА ГО РАЗБЕРАТ!
1. Отрежи всякакви контакти с тях. Докато се допитваш с тях за това и онова, те ще те манипулират. Не ти е нужно одобрението им и да ги питаш - как да постъпя сега.
2. Заживей заедно с таткото на детето, сгодете се поне. На 29 си, не на 19.
3. Не допускай родителите ти да кажат и една дума срещу гаджето ти, започнат ли да мрънкат - излизаш от стаята, затваряш телефона, обръщаш им гръб - да се научат да го уважават като неделима част от теб и ТВОЕТО семейство. Сега той е твоето семейство, а не мама и тати. Това е трябвало да стане още преди 10 години, но никога не е късно. :)
4. Спри да слушаш родителите си за каквото и да било, очевидно те мислят първо за себе си, а после за теб и не съм сигурна до колко ти желаят доброто. Сериозно.
И честно ще ти кажа, може и да го знаеш това, но на мен ми е много странно това, че си на 29, най-вероятно живееш с вашите и се допитваш до тях за всяко нещо и имаш връзка от едва 1 год., това ми говори за незрялост. Ако е така, ще се наложи преждевременно (в твоя случай, иначе си е с доста закъснение) да пораснеш. конфликтът с мама и тате е неизбежен при израстването на детето, за това са скандалите през пубертета, просто така трябва да се случат нещата, не се шашкай, а отстоявай позицията си на МАЙКА вече, а не на дъщеричката на тати.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 19 дни
hash: 760ae6f16c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Честито за детенцето, леки бременност и раждане ти пожелавам и щастие на семейството ви! Нали знаеш, че има поговорка - роднините са ни дадени, а приятелите избираме. Бъди щастлива с човека, който си избрала и не допускай тревоги и тъга сега - трябва вече да мислиш и за малкото същество, на него такива неща не му понасят. Няма да ти е лесно, сега си принципно по - емоционална, но положи усилия да не се занимаваш с чуждите глупости. Родителите ти или ще разберат, че вече не си бебе, или ще съжаляват горчиво по - късно... не ги мисли.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker