Как да намеря осиновеното ми дете? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (82722)
 Избор на редактора (99)
 Любов и изневяра (18716)
 Секс и интимност (9826)
 Тинейджърски (18650)
 Семейство (3965)
 Здраве (6800)
 Спорт и красота (3584)
 На работното място (1578)
 Образование (4659)
 В чужбина (1031)
 Наркотици и алкохол (830)
 Измислени истории (697)
 Проза, литература (1317)
 Други (10964)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Как да намеря осиновеното ми дете?
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 2756 пъти
Здравейте, аз съм на 15 години. Бременна съм и ще родя след месец момченце. Родителите ми не искат това дете, а аз по цял ден плача. Страхувам се, че ще ми вземат детенцето. Бащата на бебето ми, ми е обърнал гръб, но това не ме интересува. Моля ви кажете ми как мога да си върна детенцето след като навърша 18. Знам само, че ще бъде осиновено от хора които нямат деца и живеят в Пловдив. Моля ви дайте ми съвет искам да си върна детенцето, обичам го повече от всичко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: c90f72b3f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Мила, НЕ ДАВАЙ ДЕТЕТО СИ ЗА ОСИНОВЯВАНЕ. Никой НЕ МОЖЕ да те накара да го направиш насила. Веднъж осиновено детето, ти нямаш право да го търсиш - дори е посъдимо, ако нарушиш тайната на осиновяването (5 г. затвор).
Най-добре потърси социалните служби и кажи, че искат НАСИЛА да ти вземат детето. Най-късно в болницата се довери на лекарите. РЕВИ, ПЛАЧИ, ВАЛЯЙ СЕ ПО ЗЕМЯТА, но не си давай детето и да те изведат без детето ти. Ако един не ти обърне внимание- продължавай. Можеш и сега да търсиш контакт с детска педагогическа стая да те настанят в защитено жилище, дом в който да отгледаш детето си.
Търси си правата и начин да живееш по-далеч от родителите ти, които един път са се провалили като не са образовали дъщеря си как да се пази от бременност, а сега не искат да поемат отговорностите си, а да скрият срама си, обвинявайки детето си за собствените си грешки.
Твоите родители заслужават да се махнеш от там и да търсиш начин да живееш в дом, в приемно семейство с детето си - където и да е, но не при тях.
НЕ ДАВАЙ ДЕТЕТО ЗА ОСИНОВЯВАНЕ. НЕ ПОДПИСВАЙ НИЩО!!!
Като го родиш НЕ ПОДПИСВАЙ НИКАКЪВ ДОКУМЕНТ, освен за да се издаде свидетелство за раждане. Ако се съмняваш, че те лъжат - и това не подписвай. После взимаш това свидетелство и не си даваш бебето - вашите да решават - или теб с детето, или сами да се прибират вкъщи. Не си давай детето - няма да завършиш на улицата - ще се погрижат социалните за теб и детето ти. ТЪРСИ СИ ПРАВАТА.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 5bf410a6e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Как може такива работи бе? Самият факт че си бременна ме кара да настръхна от ужас. Аз също съм момиче, на 16, ама за деца като че ли ми е малко раничко. Вярно е.. всеки прави прави своя избор, но какво мислиш да правиш като задържиш детето при себе си? Да плетеш чорапи докато то спи? Това нормално ли е? Та ти си 8-9 клас и ще друсаш дете в ръцете си след някой друг ден... Грешката си е единствено ваша, но според мен, за детето ще е по-добре да бъде осиновено. Успех!
К.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d0f9dfd0ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Мила, запази си детето, защото после ще е късно. Когато това дете започне да расте в приемното си семейство и счита тези хора за своите майка и татко един ден ще научи всичко и е възможно да те намрази. Самата аз съм осиновена и знам какво е. Не знам причината, поради която съм изоставена, но знам със сигурност колко ненавиждам тази жена "родната ми майка " В кавички, защото не я считам за майка. Никой не може да ти отнеме детето! Но и още нещо. Къде ти беше акъла, когато започна да правиш секс? ! Затова се мисли!!!

От едно разумно 15 годишно момиче.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d0c6b42ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Няма да те коря, вярвам разбираш грешката си да направиш дете на толкова крехка възраст. Ще ти дам само съвет:
Докато ти, като майка, независимо, че си само на 15г, не подпишеш документа за отказ от бебето, никой не може да ти го отнеме. Подпишеш ли веднъж документа, че даваш детето за осиновяване, край, нямаш право да си го върнеш.
Има варианти или да поставиш родителите си пред факта, че просто няма да подпишеш и да са принудени да те приберат с бебето, или да го дадеш на приемно семейство докато навършиш 18, или да постъпиш с него в социален дом докато стъпиш сама на крака да можеш да се грижиш за себе си и него. Ако си убедена че родителите ти с детето няма да те приемат, иди в социалните по район и питай за възможностите, които ти предлагат те, питай къде на кой адрес в града ти да идеш. С рев и тръшакане нещата няма да се оправят. Действай още днес утре може да е късно.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: cedd0bbea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   не си оставяй детето. законът е променен - ако го оставиш и не го потърсиш в рамките на 6 месеца, детето ще бъде включено в списъците за осиновяване.
задължително потърси социалните, то и ти си дете, може да ви настанят заедно с твоето дете да живеете в едно приемно семейство, докато навършиш 18 години.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9d6f4e5892
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Който каквотот и да ти казва социалните служби имат право да вземат детето ти защото си малка. Първо след като го осиновят ти не можеш да докажеш че детето някога е било твое, защото документите се изгарят и хората които са новите му родители ще имат пълни права над него. Детето ще носи тяхната фамилия и най вероятно те няма да му кажат за истинската му майка. Много е тежко това което ще ти кажа но по добре не го търси. То ще има вече родители и няма да го интересува защо си го оставила.

 
  ... горе^
преди: 10 месеца, 6 дни
hash: 97d34616fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Здравейте. Аз съм майката на изоставения си син. Вече на 19. Живееща далеч от родителите си, без малкия си син, който е на 4. Историята беше такава, че докторите уредиха всичко. Детето не е било в дом, а в хора уредени от лекаря ми. Тоест по незаконен път. Аз знам къде е сина ми. Знам имената на родителите му. Знам дори неговото. Преместих се да живея в същия град. Не съм изгубила надежда, но не мога да го докосна и прегърна. Понякога ходя там, виждам го отдалеч, но до тук. Родителите му не знаят за това. Познаваме се с тях. Защото не знам как, но детето ми е осиноввно по незаконен път. Тоест бащата съответния човек, който преди бременноста никога не съм виждала се представи за роден баща и го призна, а аз след месец се отказах от майчини права и жена му го осиновява. Разбирате ли. Всичко това го направиха с цел детето да не иде в дом и да живее с тези хора. Вече съжалявам, че не бях малко по - смела да го задържа. Не съм спирала да мисля за сина си.

 
  ...
преди: 10 месеца, 4 дни
hash: 7f1cda356d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Не губи никакво време-обсъди ситуацията с опитен адвокат, за да прецениш шансовете и възможностите си.
Потърси съдействие от родителите си-пред алтернативата да загубят на свой ред дъщеря си, вероятно ще побързат да поправят грешката си и се борят заедно с теб. Ако откажат, толкова по-зле за тях.
Те могат да ти обяснят най- добре какво точно е станало.
Свържи се с бащата на детето си за евентуално доказване на бащинство и се уговорете да си върнете малкия, а после да се разделите. Много вероятно и той да е размислил. Трудно ще ти е да преглътнеш гордостта си, но за целта си заслужава. Не разчитай, че ще го направи, но, ако се съгласи, шансовете ти ще нараснат.
Осигури си възможност да виждаш детето всеки ден, но щом осиновителите те познават, много внимавай да не те забележат-излишните конфликти не са в твоя полза.
Ако видиш нещо смущаващо в отношението към сина ти, снимай. И да, наблюдавай го, но от разстояние. Това ще те мотивира.
Просто вземи решение и действай. Няма смисъл да отлагаш и да се самоизмъчваш. Ангажирай и медиите, ако трябва, наскоро разглеждаха случай на незаконно осиновяване в "Открито".
Но, първо направи консултация с юрист, за да си сигурна, че процедурата е била незаконна.
Не си виновна, запомни! Съгласието за отказ от правата ти на майка, взето под натиск не е съгласие.
И майчинството може да се докаже- има ДНК-тестове.

 
  ...
преди: 10 месеца, 3 дни
hash: 9be78a8247
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Мила майчице, аз нямам деца и може би затова съм ч