Моля за помощ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121300)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моля за помощ
преди: 11 години, 25 дни, прочетена 2247 пъти
Здравейте, принудена съм да пиша тук, защото съм в безизходица и не знам как да постъпя, надявам се някои може да ми даде съвет.
Баща ми е с прекаран инсулт, преди това беше пияница и постонно гонеше мен, брат ми и майка ми от къщата... разболя се до толкова, че да не може да се преоблече сам.. ние го гледаме, получава всичко, което му е нужно, но ние взимаме неговата пенсия... но той продължава да гони майка ми и да заплашва мен и брат ми... стигна се до там, че пусна жалба с някакви измислени истории.. против майка ми, иска да у изгони от вкъщи и... Моля за съвет как да постъпя, не знам какво да правя може би вие ще си помислите, че тормозим горкият човек и аз без да сте свидетели лично на това, което преживяваме нямам как да ви убедя в обратното, но моля ви дай те ми някакъв съвет. Просто той когато си науми нещо не спира не ни оставя да спим казваме му да речем брат ми спи не влизай в стаята той започва... кои сте вие как няма да ме пускате вътре да вляза ще извикам полиция.... това е един прост пример.
Моля за съвет как да постъпя

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 25 дни
hash: 665f854f58
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не си писала годините ви, но поне майка ви е пълнолетна и не виждам, защо ти питаш за проблемите ?? Тя е голяма жена и би слевало сама да се оправя.
Изходът иначе е ясен - изнасяте се от дома, в който сте нежелани. Ако е купен по време на брака на майка ви той се продава и тя получава половината сума. Ако поне едното дете е под 18 г. тя може да живее в апартамента до навършване на пълнолетие на детето.
Ако всички сте пълнолетни и апартаментът е наследствен на баща ти, подарък му или придобит ПРЕДИ брака с покупко-продажба, то той има пълното право да изгони всички вас, да употребява пенсията си по свое усмотрение и да си наеме човек, който да се грижи за него. В това му желание ще му съдействат органите и нищо не можете да сторите. По-добре си търсете работа/друго жилище. Успех

 
  ...
преди: 11 години, 25 дни
hash: 4f7a3f5488
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами работа си имат (брат ми и майка ми) аз съм студентка, не разчита ме на неговата пенсия само, не искам да оставате с впечатлението, че е така ;] Благодаря за съвета.

 
  ...
преди: 11 години, 24 дни
hash: 665f854f58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторке, значи всички сте пълнолетни - защо не се изнесете. И ти можеш да си намериш някаква работа и да плащате квартира. Ако майка ти не иска (може би е емоционално зависима), тогава ти с брат ти е добре да се махнете от там. Майка ти е направила избора си, но ти защо сетоиш там? Голям човек си, вземи живота си в ръце. Говори с брат си, изнесете се двамата/тримата или се изнеси сама.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 24 дни
hash: 4f7a3f5488
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз не живея там, но уча в медицински колеж и при нас няма задочно обучение, въпроса е там, че баща ми е болен и ако майка ми и брат ми се изнесат няма кой да го гледа него... мислили сме за старчески дом, ако се даде къщата и т. н, но не искат да го приемат, защото той не може да се къпе сам и изисква много грижи... и тогава единственият начин остава аз да прекъсна обучението си.. майка ми да се махне и така, защото ние сме от село по принцип... което може да звучи доста егоистично, че не искам да прекъсна за да го гледам, но и аз съм човек, на 19 години съм все пак.... а пък и на село няма как да си намеря работа.... но както и да е, надявам се нещата да се оправят... днес е малко по-спокойно

 
  ...
преди: 11 години, 23 дни
hash: baf5446ed3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Жалба, развод - делба на имущество, наказателно дело? Много нерви и много пари. Допитай се до адвокат, нямате друга възможност.
Един съвет от опит, изнасянето на квартира не е решение, в бъдеще може да стане проблем с имота, да се оправят и намерят всички нотариални актове и да се внесат при нотариус, защото стават много измами и ако се изнесат, един алкохолик може да продаде и изпие парите и да остави всички без право на законното притежавано от тях жилище. Уточнете тези неща с юрист-консулт или адвокат ако имате възможност. Съчувствам ви за неприятните емоции, но нещата могат да се усложнят още и непоправимо ако не вземете спешни мерки във връзка с имота.
Не съм съгласна да се изнесат те, да се изнесе този, който ги тормози. Има си закони, макар че всичко става доста трудно, но да избягаш е просто временно решение. Не напускайте територията на имота, докато не се решат нещата съдебно.

 
  ...


...
преди: 11 години, 23 дни
hash: 8e6a7cad38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз виждам две решения, молба до съда за предоставяне на защита от домашно насилие по Закона за защита от домашно насилие /ще си го намерите в интернет и ще си го прочетете/ и другата по-крайната, завеждане на дело за поставяне под запрещение. Успех.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 21 дни
hash: a6e00b68ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   мислили сме за старчески дом -Има и домове за лежащо болни не само старчески. Например в Кочериново и Благоевград. Пускате молба в социалното и чакате да се отвори място за лежащо болен. Или отивате до дома и питате за условията.

 
  ...
преди: 11 години, 21 дни
hash: 9fff8e05ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мисля, че някои хора не разбират Авторката. Тя не иска да се оттърве от баща си. Тя иска той да е обгрижван, но е в безизходица, защото той хем ги гони, хем има нужда от тях. Майка й на село къде да си намери квартира??

 
  ...
преди: 11 години, 21 дни
hash: 55efd4ddac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Никой няма право да се държи така със семейството си, и нито ти, нито майка ти и брат ти сте задължени да го гледате. Разбирам да е бил грижовен баща и добър съпруг и след инсулта да го е хванала депресия, Да. Защото на всеки може да се случи да изпадне в дупка и да се държи грубо, но той и преди е бил такъв.
Оставете го сам като куче, (както казва моята баба, защото ние точно това направихме, но нашия не е болен но изисква същите грижи, а в замяна тормоз над брат ми и майка) и като види че сам до никъде няма да стигне или ще омекне или ще знаете, че никога няма да се промени.
Как въобще си помисли да оставяш ученето, а после какво ще правиш? Стягай си парцалите и учи, за да не ти се налага да се връщаш там
Заради хорското мнение, майка живя в ад години, не правете тази грешка, добрият баща гледа първо децата и жената, алкохолизирания баща гледа само себе си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 20 дни
hash: 6c75911f61
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не оставяйте баща си, това е съдбата ви на семейството. Един ден, когато го няма ще разбереш, че колкото и лош или добър да е бил човек към теб - започва да ти липсва, и ще ти тежи на съвестта че не си устояла докрай.
Когато отвръщаме себе си от трудностите и търсим собственото си спокойствие и права, идва след това един момент в който ние изпитваме същото на гърба си - това от което сме бягали и осъждали.
Помисли, че търпението ти сега може да ти помогне в бъдещата ти професия, ако не искаш да приличаш на сегашните немилосърдни медици-печалбари.

 
  ...

...
преди: 11 години, 20 дни
hash: 0852c64bc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Бих те посъветвала да го оставите сам 24ч., за да види, че не може да се оправя без вашата помощ и да му дойде акъла, но ме притеснава факта, че живеете на село, а там хората са... Не дай си Боже да се нарани или нещо по- лошо, вие ще сте виновни... Искрено ти съчувствам, дано успеете да го настаните в дом за стари хора, друго спасение не виждам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker