Проблем с приятел на сина ми. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121530)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем с приятел на сина ми.
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 3815 пъти
Моят син е на 8 години. В началото на годината се сприятели с един негов съученик който живее до нас. И от както са сприятелили си ходят на гости, но това дете изобщо не влияе положително на сина ми. Откакто са се сприятелили сина ми драстично се промени, не внимаваше в час и се занимаваше постоянно с това дете, също така започна да не иска да си пише домашните, за да излезе с приятеля му. И си развали поведението и оценките, но това не е най-голямата ми болка. Според мен това дете харесва сина ми заради парите. Една събота докато си играеха в стаята и случайно чух въпросното дете да пита сина ми кога щял да му купи някаква играчка "бакуган", а сина ми отговори, че щял да събере пари по някакъв негов си начин. Преди един месец разбрах, че сина ми му е купил някаква много скъпа играчка, взел тайно пари от портфейла на мъжа ми. Ако не беше дошъл бащата на онова дете да върне парите и играчката, ние нямаше да разберем. Сериозно поговорихме със сина ни и за наказание смъкнахме парите му на 1. 50 лв. Това дете е крайно невъзпитано, тормози съучениците си без причина, отказва да пише в час. Синът ми започна да си хаби ваучера от разговори с това дете и затова му взехме телефона (понеже вече завърши и няма къде да отиде) и знаете ли какво станало? ! Майката на онова дете купила нова карта и телефон на сина ми, за да си "говорят". Много съм БЯСНА. Колкото повече говоря на сина ми, че това дете не е подходящо, той още повече се привързва към това дете :( :( :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 2692e7f32f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Може би с разговори срещу приятеля няма да стане, нормално е така да се насочи още повече към него или пък срещу вас и вашето неодобрение. Потърсете помощ от човек, който разбира повече от психология или намерете някакъв повод да разделите децата. В един клас ако са, ще е по-трудно.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: cf02344f06
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Че от къде пък на къде чужд човек ще купува телефон и карта на дете??? Значи родителите преценят, че детето им няма да има телефон, но някой си решава, че ще се прави на "добрата леля" и ще взема решения вместо Вас! Къде се бърка тази жена изобщо? Тя да не цели синът Ви да се обърне срещу Вас? Защото така е поставила нещата. Защо не отидохте да се скарате с нея и да й върнете вещите? Предполагам сте отишла... Забранете на сина си да има контакт с това дете, трябва да го спрете, защото той расте сега и да не стане така, че сте изпуснали нещата от контрол. Влияйте му докато е малък!! Разговаряйте, обяснявайте му, че го използват, слагайте му граници, ако трябва го наказвайте. Все ще има и други деца, с които може да другарува и да не го използват.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0feb47a654
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Това дете заслужава един шамар.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: fe52e15fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Първо да ви се накарам, после да дам съвет!
Госпожо за поведението на сина ви сте виновни, вие родителите, не останалите хора от обществото. Вие не сте научили сина си, как да не се влияе от децата, дори по време на час. Вие не сте научили сина си, че с пари приятел не се купува. Вие не сте научили сина си, да не приема подаръци от чужди майки, без ваше знание, дори ако те са му необходими. Вие сте позволили детето ви да мисли, че може да вземе пари от порфейла на мъжа ви.
Наказанията, които прилагате, не са правилни и ще доведът детето до по голям провал. Да го ограничите с пари и тел не е правилна крачка. По добре му дайте повече пари така поне има шанс за него.
Самата човешка логика, която притежава и вашето дете, води до логически решения, когато го ограничите ще тръгне да търси друг начин за набавяне на пари, тогава ще започнат да ви изчезват пари от портфейлите, а когато забележите, детето ще е вече изпечен малък крадец /с извинение/. Ще краде и от други хора, когато е на гости у баби, лели или приятели. Така че ограничението на пари не е правилен подход. Виждате сама как е намерил начин да има тел от госпожата, а е само на 8г, това идва да ви подскаже, че не сте на прав път с ограниченията.
Говоренето, лице в лице, е най-правилният начин на възпитание, като имам предвид не да се карате или да говорите монолог на детето си, а да карате то да говори и да разказва и да обяснява /сякъш не разбирате/ кога, как и защо е постъпил, това не само ви дава възможост да обсъдите с него, кое и защо е правилно /като не пестите похвалите за правилните действия/, а и да го научите да защитава действията си били те и неправилни. Той е бъдещ мъж, дори понякога да греши, трябва да се научи да застава зад думите и действията си. Трябва да се научи да има добро обяснение за постъпките си, това ще го спира да прави постъпки за който няма добро обяснение, дори като голям.
Не са виновни чуждите деца, решенията да бъде с тях ги взема вашият син, решенията да краде за да задоволи прищявка на приятел са негови, така е възпитан от вас. Дори някой да го кара да направи нещо, той трябва да е научен, къде да се възпира в действията, сам да си поставя ограничения, независимо от примамливата ситуация.
Защото в живота винаги ще има хора около него, които ще се опитват да го манипулират, да действа в тяхна угода, от вас зависи, сега той да се научи да се възпира и да преценя хората според манипулациите им. Дори сега да прогоните това дете, не само ще сте виновна в очите на детето ви, но и доста бързо ще се намери друго дете да го манипулира.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 694a60204a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Имахме същият проблем! Заведохме я на психолог детски. 4 срещи и детето разбра какво следва, а аз толкова крещях и се хабих. Има си професионалисти за целта, използвайте ги, добра инвестиция са! Най-важното: санкции при провинение, спокойствие, постоянство, много говорене, единодушие от двамата родители и направете всичко възможно да отстраните това дете напълно от живота на вашето, иначе резултата мисля ви е ясен от сега.

В същото време е добре детето ви да пожелае само да се отдели, като прозре само истината. Това би било добър урок за детето за в бъдеще, когато си избира приятели, както и ше го научи да се справя сам, да може да отказва и да знае, че приоритет имат задълженията и целите му, а не желанията на останалите около него!

Желая ви успех! Потърсете професионалисти за съвет, добра инвестиция са! Има детски терапевти и психолози с тази цел!

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 142238abb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Еми значи и родителите на другото дете не са чааааак толкова бедни: "Майката на онова дете купила нова карта и телефон на сина ми, за да си "говорят". " Най - добре да се съберете четиримата - ти, мъжа ти и родителите на другото дете и да им обясниш ситуацията. Щом бащата на това момче ви е върнал скъпата играчка, значи поне той има съвест. Проблемът е по - скоро в съпругата му.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 29 дни
hash: 0b1e743c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Както се казва - "в тебе ножа, в тебе хляба". Родителите за какво са - нали да държат строго поколението си? Никакво отстъпване от позицията, ако трябва само наказан да стои - прави го!

 
  ...
преди: 11 години, 29 дни
hash: 8677a6cc45
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   майката на онова дете купила хаха глупачка, купила била майката, я пак...
много има още да патиш .
още не се е почнало ...

 
  ...
преди: 11 години, 29 дни
hash: cacd9871c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Проблемът винаги е не в чуждите деца или в нашите, а в нас самите. Опуснали сте му края и почвате да се проваляте като родители. Самият факт, че детето ви се оставя да бъде използвано така е показателен. Потърсете услугите на детски или семеен психолог щом имате пари. Не се бавете и ден, защото може да стане прекалено късно. Важно е детето само да намери своя път, да бъде самостоятелно и само да реши, че това дете не му е приятел. Не става с мрънкане, караници и забрани.
„Не прави пътека на детето си, а направи детето си самостоятелно, за да избира то само пътищата си.“

 
  ... горе^
преди: 11 години, 29 дни
hash: 16ea8f8fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Донякъде съм съгласна с коментар 4. Казвам "донякъде", защото никой никъде не спомена, че не е нормално и естествено едно 8-годишно дете да има телефон и да му се дават пари.

Иначе, да - съжалявам, че и аз ще го кажа, но детето се възпитава неправилно. Вместо да го отрупвате с пари и вещи, несвойствени за възрастта му, трябваше наистина да го научите, че не се пипат и вземат чужди неща.

Ще дам пример - дъщеря ми беше около 3-годишна, един ден я взимам от градината и гледам някаква играчка в джоба и... казах и, че играчките от градината не са наши, че не трябва да взема нещо, което не е наше и и казах на другия ден да го върне. Тя разбра, каза: "ама аз се заиграх, сложила съм го в джоба и после забравих да го оставя... " Как така, авторке, на 8 години детето ви не знае, че не се бърка в чужда чанта и не се взема чуждо?
"Намалихме му парите" - груба грешка е и това с парите.
По тая логика сигурно бихте му казали и "ще ти дам пет лева, ако ми донесеш шестица... а ако донесеш двойка, няма нищо да ти дам... " или да го наказваш, забраняваш, и т. н.... така не се възпитава дете. Прочетете книгата на д-р Спок.

 
  ...

...
преди: 11 години, 28 дни
hash: fe52e15fe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   №10 Благодаря ти че се съгласяваш с мен, но е добре да знаеш, че в деншно време на 8 години телефонът е важен. Децата така или иначе от към 6-7 годишна възраст, започват да стават самостоятелни, да излизат сами, да са на училище сами, а днешните времена са опасни и майките са по притеснени от когато и да било, затова се налага да имат постоянна връзка със детето. За парите, на 8 год децата имат нужда от малки дневни суми, за да хапнат нещо, да си купят сок. Времената са различни в днешно време обикновенно няма баба със топлата чиния манджа, да те посрещне след училище, когато всичките деца ядът хамбургер не става да лишиш твоето от тези средства, за съжаление децата живеят на сандвичи, хамбургери и дюнери.
Книгата на Спок е добра, но вижте в кое време, за коя държава е писана, времената се менят опасностите също, географското положение също е важно. Но е добре авторката да я прочете за да си вземе поука, че така не е правилно и тези нейни действия са в ущърб както на нея така и на детето.

 
  ...
преди: 11 години, 25 дни
hash: e3f06c0223
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Дам, 11, времената се менят, не върви на 8 да е без айПад и Фоун, камо ли без лаптоп с и7 процесор и 8 гиги РАМ...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker