Сестра ми или приятелката ми? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121355)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6481)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18569)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Сестра ми или приятелката ми?
преди: 11 години, 6 дни, прочетена 4641 пъти
Здравейте! Ще гледам да съкратя историята си, за да не е досадна.

Аз съм на 20 години и имам сестра К. на 16г. Родителите ни са се развели, когато аз съм бил на 2г. След това са направили опит да бъдат заедно и са създали сестра ми. Баща ни си тръгна на Бъдни вечер, когато сестра ми навършваше 1 година. Остави ни и не се обърна назад повече.

Така ние израснахме без биологичен баща, а майка ни само водеше различни 'готини пичове' в къщи и караше К. да ги нарича 'тате'. Никога не съм наричал някого от мъжете й 'тате' или 'татко', защото не съм негова кръв. К. беше мъничка и не разбираше толкова много какво се случва и ужасно много се радваше на някой, който и обръща внимание, независимо дали наистина й е баща или не.

*Не мога да се оплача от майка специално, защото НИКОГА нищо не ни е липсвало. Поисках да се запиша на футбол и бокс, а сестра ми на гимнастика, прие с усмивка на лице. И двамата обичахме това, което тренираме и се забавлявахме. Били сме добри ученици винаги в училище и същевременно бяхме добри и постигахме големи резултати в спортовете. *

С времето К. се осъзна, а майка ни продължаваше да води различни мъже вкъщи. Аз работех и учех, но все още не се бях изнесъл, защото общо взето се притеснявах за сестра ми. Преди две години, майка доведе един висок и наистина симпатичен мъж вкъщи. В началото всичко беше наред. Първите месеци той се разбираше идеално със сестра ми и с мен. (ТЯ ОТКАЗА ДА ГО НАРИЧА ТАТКО, ЗАЯВИ ГО В ЛИЦЕТО МУ: Цитирам * Имам си биологичен баща и нямам намерение да наричам чужд човек тате! * Разбира се застанах плътно до нея. )

Една вечер К. ме попита дали може да излезе, защото искала да отиде на купон с нейни приятели и братовчед ни, който е на 20г. (той е ужасно близък, както с нея, така и с мен. ) Позволих й и и казах да внимава и ако има нещо да ми се обади.
Тя излезе, а аз седях цяла нощ и цъках белот с приятели. Към 9 сутринта ми звънна телефона и видях, че е сестра ми. Вдигнах й и тя ми каза, че С. (братовчед ни) ще я докара след 20 минути.

Той я докара и си тръгна. Тя се изкъпа и се преоблече. Аз отидох в кухнята, за да си направя кафе, защото трябваше да се оправям за работа. По едно време чух крясъците й от нейната стая, отидох при нея и видях, че той я бие. В този момент откачих. Хванах го него за блузата и на нея и казах да излезе от стаята. С него се сбихме, не се хваля и не се гордея с постъпката си, но все пак тя ми е сестра! Нищо нередно не беше направила! Майка ми дойде и ни разтърва. Както и да е, тя каза, че ще замине с него и повече няма да я видим.

Така и стана, тя замина за чужбина, а ние с К. останахме сами в апартамента. Прекъснах училището, защото трябваше да изкарвам пари, за да се храним, обличаме и т. н.. Помагаше ни и С., през ден идваше и правеше каквото може, за да ни помогне.

Тогава аз се запознах с приятелката ми, излизахме, забавлявахме се и т. н. Докато един ден тя не ми заяви, че иска да живеем заедно. (Тя беше също на 18г, като мен. ) Съгласих се макар, че знаех, че ще ми е много трудно да храня трето гърло. (Беше безработна и все още е. ) Тя се пренесе в нас, в началото се харесваха уж с К. Излизаха заедно и прочие. Бяха неразделни.

Обаче от няколко дни Н. (приятелката ми) ми намеква как трябвало да останем сами и да създадем семейство. Правя се на ударен, но снощи не ми издържаха нервите. Докато вечеряхме тя заяви на К, че трябва да отиде малко при братовчед ни, за да може да сме по-спокойно. Преседна ми яденето, разбира се казах, че няма да изгоня сестра си! Тя е непълнолетна и винаги съм гледал да е добре! Не мога да изгоня като мръсно коте човекът, който е моя кръв!
Тя се разсърди и ми каза да избирам. Тя или К.

Кажете ми какво да направя, за да разбере Н, че няма да изгоня сестра си при никакви обстоятелства от апартамента?

Не отричам, обичам Н. много, но обичам и сестра си. Рядко се разплаква мъж за нещо, но в момента очите са ми мокри, защото трябва да избирам между моята кръв и гаджето ми.

Съжалявам, получи се малко дълга история, ако ви е досадна не я четете цялата, а последните редове.
Благодаря искрено на всеки, който прочете историята и ми даде съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 дни
hash: 503ec4b7a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Помисли що за приятелка имаш щом те кара да изгониш сестра си. Ако толкова иска семейство ще заживеете заедно в друг апартамент или да започне работа поне!

 
  ...
преди: 11 години, 5 дни
hash: 0ff29e10ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако приятелката ти наистина те обичаше, нямаше да те кара да избираш между нея и сестра ти. Ти плачеш, защото си разбрал, че тя не е това за което я мислиш. Момичето, което обичаш не е тя, а създаден от теб (или нея) образ, който се различава от реалността. Не е момиче за теб.

 
  ...
преди: 11 години, 5 дни
hash: 21fcbe8870
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Според мен въобще нямаш място за размисъл! Оставяш със сестра си и това е. Ако приятелката ти те обича и и пука за теб, не би те накарала да направиш пободно нещо! Повярвай ми, момиче съм и знам. Сестра ти се нуждае от някой близък, след като майка ти и баща ти ги няма. Не му мисли ;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 дни
hash: f51dbccf13
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям и трите коментара горе, приятелки ще имаш много, но сестричката ти е ЕДНА-освен това е непълнолетна. Една жена ако те обича никога, ама НИКОГА дори няма да си помисли да ти предлага такова нещо, камо ли да ти го каже или да настоява. Няма какво да мислиш, в случая ясно се отличава една народна поговорка за въшката, която се наяла и излязла на челото. И аз имам сестра, която е с година по-малка от мен, правила е хиляди глупости и ме е вкарвала в страшни проблеми, но въпреки това, тя ми е сестра и никога не бих я зарязал и винаги бих и помогнал както и с каквото мога.
М31

 
  ...
преди: 11 години, 5 дни
hash: 5cbbee7faf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   приятелката ти иска да изгониш сестра си, за да не дели с никого парите, жилището и вниманието ти! помисли дали това е човек, на когото можеш да разчиташ и да имаш доверие в живота! ако утре останеш без работа дали тя би поела тежестта да издържа семейството докато пак си стъпиш на краката? мисля, че знаеш отговора.

 
  ...


...
преди: 11 години, 4 дни
hash: 61102df037
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Доста си зрял за възрастта си, но все пак-какво семейство, вие сте на по 18 години!!! А и като гледам, приятелката ти няма намерение да започне работа, много е хубаво и лесно така да те издържа някой, нали?

Сестра ти ти е най-близкия човек, който имаш и ще е така до края на живота ти. Кръвта вода не става, не се подлъгвай, отсега е започнала да те командва приятелката ти-да живеете заедно, семейство иска, после да изгони сестра ти и то без да го е обсъдила с теб. Любов, любов, но поведението и минава някои граници, не мислиш ли?

Аз на сестра ми не мога да си представя да и причиня нещо подобно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 дни
hash: 2eb460d254
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако сестра ти беше пълнолетна и завършила поне средно образование за да може да се издържа сама бих ти казала да си разделите апартамента, като го продадете и кой от къде е защото половината и се полага на нея по наследство. Но тъй като не е пълнолетна е правилно да и помогнеш в следващите 2-3 г. Докато завърши и после да си разделите апартамента и да си добавите пари всеки по отделно и да си купите по едно самостоятелно жилище. Разбира се не е твое задължение, а на майка ти да я издържа защото все пак е и нейна дъщеря но при тези обстоятелства и при твойта добра воля честа се пада на теб. От друга страна приятелката ти е права че иска да се отделите, но ако наистина е добра като теб и те обича, ще трябва да разбере, че неможеж да постъпиш толкова жестоко със сестра си. Ако не те разбере значи е една безжалостна жестока кучка, която не те заслужава. Другия вариант е тя да намери друго жилище където да живеете докато се изучи сестра ти, като приеме факта че ти ще продължаваш да помагаш на сестра си финансово и морално докато не вземе поне средно за да може да се издържа сама. Ако е толкова жестока че да изхвърли горкото момиче в този труден момент още повече половината от апартамента ви както казах е на сестра ти а приятелката ти няма нищо там, направи сметка как ще се отнесе утре с теб. И като иска трябва и тя да даде и да помогне да сте добре, а не да те поставя в такова трудно полужение и да чака на готово. Бъди разумен защото жени и кучки много, но сестра ти винаги ще ти погне, още повече знае какво правиш за нея и винаги ще ти е благодарна, а и утре не се знае дали точно тя няма да ти подаде ръка в най- труден момент. Бъди твърдо до сестра си в следващите 2-3 г. а жената която наистина те обича ще те разбере независимо коя е.

 
  ...
преди: 11 години, 4 дни
hash: 0e11b58486
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Подкрепям номер 3... Незнам какъв и е проблема, да не би да я е яд, че не всички пари отиват за нея??? Да не е материалистка???

 
  ...
преди: 11 години, 4 дни
hash: 6c20c2dbdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не си и помисляй да останеш на саме със тази твоя "приятелка" ли гадже ли ти е незнам. Аз бях в същата ситуация. Родителите ни починаха в катастрофа и се грижех за по-малката си сестричка. И като теб имах приятелка, която не я харесваше. Също искаше да избирам. Аз лично събрах багажа на гаджето си и й рекох "На прав ти път. ". Не мисля, че трябва да захвърлиш сестра си.
М. на 24 години.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 дни
hash: 6e3024e108
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Отново момиче ще ти го каже (на 22 съм), ако едно момиче те обича, няма да те кара да правиш такъв избор.
Не стига, че си имал тежко детство, отраснал без баща, ами и ще ти се лепва някоя използвачка. На теб не ти трябва некадърна жена, която да ти се умилква и да изисква само от теб, без да дава нищо, а ти трябва момиче, което е трудолюбиво, всеотдайно и го е грижа за теб. Да го е грижа значи да се грижи на теб да ти е добре, не само на нея! Обичащ човек няма да се стреми да ти отнеме нещо ценно, а тук дори сестрата не е сторила нищо зло, тук приятелката ти дори няма оправдание, освен ако не съчини сама тя нещо, да иска това от теб!! Осъзнай се докато е време!!!

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 дни
hash: 9e3d9f4b54
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ако майка ти и приятеля и не бяха заминали за чужбина и тях ли щеше да иска да изгониш. А защо тя не изгони своите си от дома им и не се пренесете там да и е спокоино. Тази е... боклук. И много мразя това избираи между мен и сестра,
, брат и прочие. Това е различна обич едната не пречи на другата. Можете да сте семейство и в присъствието на сестра ти. Това момиче е незряло и хич не ти трябва такава за леглото камо ли за семейство. Махай я!

 
  ...
преди: 11 години, 3 дни
hash: 3de8e65b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   И аз съм за да не гониш сестра си. Тази твоя приятелка ясно иска да те команда - тя решава да се нанесе при тебе, сега решава да ти гони сестрата. После какво следва? Без повече приятел и и белот до 9 сутринта? Не става така. Кажи и на нея да избира между живот с вас и самота някъде другаде.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 дни
hash: 9047759be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Влюбеното момиче е готово на безброй компромиси само и само да е с любимия човек. Тя не е. Семейстовото е най-важно! Не е за теб..

 
  ...
преди: 11 години, 3 дни
hash: 676571603e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Стига с тази цензора де, прекалявате! Доколкото си спомням бях оставил едно съвсем нормално мнение за едно напълно реално бъдещо развитие на ситуацията, а ето, че не го виждам, не знам дали това е било цензурираното номер 8 или не, но би трябвало да е, след като не виждам друго, освен да е било чудодейно изгубено по друг начин...
М, 35

 
  ...
преди: 11 години, 3 дни
hash: 74eb2b03fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Е ти нали си на 20 още, толкова рано ли мислите да създавате семейство с приятелката ти? Още повече след като явно нямате стабилни доходи. И аз съм на толкова и един ден искам да създам семейство и т. н., но със сигурност знам, че на тази възраст още не съм готова за нещо толкова сериозно, та затова питам. Всъщност ми се струва, че е доста нахално от нейна страна при положение, че вие едва ли не сте я приютили, да иска да изгониш сестра си от вашия си апартамент. И според мен не би трябвало да ти е особено трудно да избереш.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 2 дни
hash: f0e2ea0f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Извинявай, но това истинска история ли е? Коя майка ще зареже непълнолетните си деца сами? С баща ти изобщо ли не контактуваш. Никой ли не ви помага финасово. На мен нещо не ми се връзва тази история. Леко е измислена май...?
Горе пишеш, че си на 20, а след това на 18... :))))

 
  ...
преди: 11 години, 1 ден
hash: 437b2d0ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторе ако все пак решиш да гониш, от къде ще гониш сестра си? Нали жилището в което сте е на родителите ви, тоест колкото твое толкова и на сестра ти.
Тъй като сестра ти е непълнолетна, а приятелката обичаш много, събираш ги двете, не даваш предвес на никоя от тях и им казвш "обичам ви и двете и ми тежи много, ако се карате и не се разбирате, моля ви, правя всичко по силите си, да има храна на масата ни, не ме натоварвайте с това, да избирам една от вас. Бих бил щастлив като се върна уморен от работа да има усмихнати жени у нас. "
Авторе не си мисли, че при проблем между две жени едната е невинна, аз съм жена и знам, че и двете имат вина за проблема между тях. Обаче едни съвет не рови кой е виновен, така ще ти се поставят нещата, че по умната ще изкара другата черна овца. Същият проблем имат мъжете които са длъжни да живеят със свекърва и съпруга, добре е да се научиш от сега, след 20 годинки може би ще имаш същото положение със съпругата си и снаха си /ако имаш син разбира се/.
Така че тропни като мъж и искаи спокойствие в дома си, не давай възможност никоя от тях да ти се оплаче от другата. Ама какво било ама какво станало по добре да не знаеш, защото всяка случка си и ма причина преди нея, те за да излязат чисти ще си правят напук. Две жени без работа цял ден у дома това им е работата да си правят интриги. Ти си мъжът, който носи хляба на масата имаш право да забраниш да те мешат в интригите.

 
  ...
преди: 11 години, 1 ден
hash: 2579e84ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Кажи, че трябва да изчакаш сестра ти да порасне и тя да си намери гадже и тогава да продадете апартамента и ще си купите нов, ти с гаджето ти и сестра ти с нейното.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 часа
hash: d618b7dac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   От автора до Номер 17: Не смятам, че е яко да се бъзикам с детството си. Не всеки човек е имал розово детство и за жалост, аз и сестра ми сме така. Майка ми не смятам, че трябва да я коментирам, просто е сметнала за добре да си живее живота в чужбина с богатия си приятел. Разбира се, че не е много хубаво да си зареже децата, но... Баща ми дори и не знам къде е, сигурно лежи в някой затвор, но честно казано, дори и не ме засяга къде е. След като някой не се интересува за мен, защо аз трябва да се интересувам?

Ако искаш си мисли, че е измислена, ако искаш недей, честно казано - минава ми през онази работа. По простата причина, че много малко хора ми вярват като изключим приятелите ми.

На 18г се запознах с гаджето ми. Сега вече съм на 20! Явно не съм пояснил горе, но все едно - моя грешка, извинявам се. :)

Благодаря Ви за изказаното мнение. :)

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b982607708
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Авторе ще ти кажа, че какъвто и избор да направиш подкрепяй и
помагай на сестра ти! Като по - голям брат ти отговаряш за нея
говори със нея за това трябва да и двете със приятелката ти да направиш компромис.

 
  ...

...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 4e58026916
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ако наистина е истинска историята - я предложи на гаджето си да се изнесете на квартира и да си делите разходи и прочее, а тя да си намери работа. А? Намерила някой, който е без родители, решила е, че е глупав и хайдееее, лек животец. Я да я махаш тая от живота си!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: d54b180d0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Ква е тая бе? леле! Да изоставиш сестра си заради нея. Брат, щом е толкова безсърдечна към сестра ти днес, значи утре ще бъде и към теб. Това е егоистка, която те използва. Бегай! Ти имаш отговорност към сестра си, поне докато завърши училище и почне работа. Егати наглата мърша!!! Знае ти положението и не го приема такова, каквото е. Щом е така, бий и шута не си заслужава и не струва като човек.

A що се отнася до майка ти... Думи нямам, заради некъв тъпкач да си зарежеш децата! Пичага, горе главата! Никой не избира родителите си, но интеерсно ми е баща ти изобщо ли не ви търси през всичките години!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker