Отношенията с майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121304)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Отношенията с майка ми
преди: 11 години, 2 дни, прочетена 4077 пъти
Здравейте :) Момиче съм, на 17. По принцип с майка ми сме в добри отношения, но когато се скараме, меко казано става страшна. По-скоро дори не се караме, тя ми крещи, а аз седя и я гледам тъпо и ако опитам да се защитя, започва да ми крещи още повече и да ме заплашва, че няма да ме пусне при баба ми за лятото. Както казах, на 17 съм, а нямам никакъв социален живот. Не излизам преди и след училище, през уикенда си седя вкъщи да гледам сестра ми, която вече е на 12 и няма нужда да я наглеждат, но това е оправданието на майка ми да ме държи вкъщи. Никога не съм и искала пари за нищо, спестявам си джобните и взимам стипендия, но дори няма за какво да ги харча. Ако си купя някаква дреха, майка ми ми се кара, казва, че съм много малка да си позволявам сама да определям какво да нося. Не ми дава да си купя чанта, ако ми се налага да отида до някъде в неучебно време, трябва да си нося портмонето и ключа от нас в пликче, защото според нея съм малка да имам чанта. Определя ми колко пъти седмично да се къпя, какво да обличам, колко пъти месечно да виждам приятеля ми (той е от града на баба и идва да ме вижда само за по 1-2 дни в месеца, защото майка ми не дава да идва по-често.. пуска ме да ходя там само през ваканциите). Днес отново се скарахме. Каза, че съм си правела каквото си искам. Много добре знае, че не е така и че аз правя всичко, което тя каже. Дори не ми се кара за нещо кой знае какво, намокрих една кърпа и заради мен трябвало да пуска пералня отново. Нелепо е, нямам сили да живея по тъпите и лицемерни правила. Омръзна ми да си мълча, а тя да ме изкарва глупачка или да ми казва, че няма да ме пусне да живея с приятеля ми дори когато завърша училище, защото имало опасност да правим секс. Тя ме е родила на 20, забога. Писна ми да се чувствам като парцал заради нея, да правя всичко по силите си да и угаждам, а тя да не оценява нищо и да ме изкарва някакво безполезно нищожество. Ще се радвам ако ми дадете съвети какво да правя, опитвам да говоря с нея, но нищо не става.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 дни
hash: f2874da7c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм жена която може да ти бъде баба. Ти вече си голямо момиче и все пак се опитай да поговориш с майка се. Не е нормално да те държи толкова ограничено. Може би тя е преживяла нещо което не иска да сподели и се страхува за теб.
Предизвикай я да говори с теб. Ако не иска се опитай да я заплашиш че и ти ще родиш на 19-20. Това може да я стресне и да се осъзнае какво прави. Тогава може и да сподели с теб защо се държи така. Щом тя те е родила на 20 значи тя е напълно наясно какво чувства момиче на 17.
Между другото аз на 20 имах вече 2 деца които и до днес ме радват.

 
  ...
преди: 11 години, 2 дни
hash: 3598bfc532
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Божичко! Не ти завиждам.... А аз мислех, че моята ситуация е ужасна, но твоята на нищо не прилича.... Като станеш на 18 по закон вече можеш да работиш и да поемеш живота си в ръце! Който каквото иска да ти казва...

 
  ...
преди: 11 години, 2 дни
hash: c96b44b152
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Явно майка ти не знае в кой век живеем! Разбира се, че трябва да има контрол над едно дете, но чак пък толкова. Малка си за чанта? О, Боже. А по-голяма простотия не бях чувала от това тя да ти определя, кога да се къпеш. Като за начало седни и поговори с нея. Обясни и как се чувстваш. Ако не разбира за какво иде реч, нищо не можеш да направиш докато не навършиш 18г. Гадно е, но до 18 годишна възраст децата играят по свирката на родителското тяло.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 дни
hash: baf3892209
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще ме извиняваш ама майка ти не е в ред. То всяка майка се притеснява за детето си, иска най-доброто за него и т. н. ама чак такива правила и забрани дори на най-търпеливия човек биха му дошли в повече. Пък това за къпането е направо смешно - тя така ли смята да държи хората и в частност момчетата далеч от теб като те оставя да ходиш некъпана. Щом си на 17 предполагам другата година завършваш - изтрай я още година и после се изнеси при баба си или пък замини да учиш в друг град.

 
  ...
преди: 11 години, 2 дни
hash: e6116f88b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Бягай! Щом завършиш търси някаква работа и квартира. Иначе ще си й робиня цял живот! Бягай!

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 ден
hash: e35c22b302
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   За съжаление, напоследък се навъдиха все-повече изтрещели майки, които се опитват да "поправят" дългогодишната липса на внимание към детето си с крясъци и забрани.

Майка ти е слаб, перкулясал човек, и се опитва да те манипулира за да те държи под контрол. Когато станеш на 18 обаче, освен морално, тя няма да има и законно право да го прави. Не й се връзвай!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 ден
hash: 2de771dcc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   "Определя ми колко пъти седмично да се къпя"-е, това вече е върха

 
  ...
преди: 11 години, 1 ден
hash: a99cb0c84c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   от авторката: да, може би е малко старомодна в мисленето, но изобщо не и личи. постоянно е в мола, купува си хубави дрехи, скъпи парфюми, ходи на спа процедури. относно къпането - май не се изказах правилно - къпя се всеки ден, но майка ми не ми дава да си мия косата повече от 1 път седмично. имам тъмна коса, като се омазни лъщи супер много, но майка ми казва, че ако я мия по-често, ще започне да се омазнява още повече. винаги я чакам да излезе за работа и веднага влизам в банята, навярно си мия косата по около 4 пъти седмично, просто тя не разбира

 
  ...
преди: 11 години, 1 ден
hash: 66b886188c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А бе какво и мълчиш.. Говори с нея.. Това е нещо СТРАШНО.. Как ще ти казва кога да се къпеш и че си МАЛКА за ЧАНТА? ! Не мога да повярвам просто... Пък и сестра ти до колко години ще я гледаш? ! Сигурно до като се омъжи.. Говори с нея не се излагай.. На твоите години съм и майка ми също ме е родила на 20 и просто каже ли ми тогава и тогава ще се къпеш и ще обличаш това и това просто ще и кажа мамо легни моля те да се наспиш първо и тогава ще говорим.. Стегни се.. След някои и друг месец ставаш сигурно на 18.. До колко години ще ти казва какво да правиш? ! СТЯГАЙ СЕ!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 ден
hash: 5bfe4f03ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Само с майка си ли живееш? А баща ти?

Според мен майка ти се страхува от това да порасваш и да бъдеш самостоятелна. Иска да те държи изкъсо, за да нямаш свой личен живот при който да и създадеш проблеми. Не иска да имаш чанта и други такива, за да не се замомяваш (а то си му е време)и да отхвръкнеш от "гнездото", да я оставиш.... Има страх от това ти да се чувстваш голяма, независима и да решаваш какво да правиш в живота си. Защо? Не иска да те изпусне, иска да те предпази от нещо или пък може да има и друга някаква причина останала като травма в живота и, която проектира върху теб и това я кара да те третира така...
А иначе всяка майка се притеснява от това дъщеря и да не води полов живот твърде малка(да не забременее), а за нас майките вие винаги сте си нашите малки момиченца. Че после, а? Може и това да е причината да не те пуска сама до баба ти-щото там кой ще те контролира какво правиш с приятеля ти?

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 ден
hash: ee7b4ff155
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Еми не знам какво да ти кажа аз до сега поне не съм имала такива проблеми нито с майка ми нито с баща ми. Щом тя не разбира от дума можеш просто да говориш за държанието й към теб с баща си. Все пак може и да спре да ти забранява чак толкова. Но кажи ми често сигурна ли си, че ти не преувеличаваш малко или много за отношенията й към теб? Не ми се вярва тя да ти налага такива забрани и да държи толкова много да я слушаш, ако наистина правиш каквото тя ти казва. Според мен и ти малко и отговаряш, но не знам.


Падналото ангелче :*

 
  ...
преди: 11 години, 1 ден
hash: f083989137
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Ами искам да знаеш че не можем да си избираме родителите, и наистина това което тя прави с теб с меко казано грозно. Но бъди сигурна че го прави за твое добро, смисъл тя дава най-доброто от това което знае, ако имаше повече познания за живота и ако тя самата беше възпитана по различен начин, нямаше да се държи така, тя дава най-доброто от това което знае(друг въпрос е колко знае), тя обаче че те обича и може би има страх за теб, в никакъв случай отношението и спрямо теб не е това което трябва да бъде. Не се съсредоточавай толкова върху нея, прости и за всичко, не е толкова лесно, но не е и трудно.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 ден
hash: 64b2388d11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Хората предлагат да поговориш с нея ама доколкото разбирам не те слуша а само врещи. Разкрещи и се ти, питай я защо те мрази и ти съсипва живота(това доста разчувства родителите) и и кажи че ако не се промени ще си тръгнеш от вас. Имаш баба, имаш гадже, скоро и 18 години все ще има какво да направиш. Но мисля че няма да се стигне до напускане на дома защото като наближи момента майка ти ще се пречупи и ще спре да те контролира толкова много.

 
  ...
преди: 11 години, 1 ден
hash: b570393ef2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   "Определя ми колко пъти седмично да се къпя" е на това вече паднах от стола. Ами спри да и се подчиняваш. Как на 17 ще си малка да си купиш чанта. Ако видя някой да ходи с плик където си държи парите и ключовете ще умра от смях.
Говори с нея, а ако не реагира, започни да правиш каквото си искаш. Майка ти или е преживяла нещо което не иска да се случи на теб или е за психиатрия

 
  ...
преди: 11 години, 1 ден
hash: bf80b82237
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Абе луди хора по света колкото искаш стискай зъби 1 година и си сабери пари след това намери работа и на квартира... изнеси се квото ще да ти казва или направо недей я слуша пускай музика и да си тутониже купувай си квото искаш с парите изкарани от теб успех...

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 19 часа
hash: f8ba9591ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Може би трудно се справя с разходите? Защо не поговориш с нея спокойно. На 17 си, опитай да работиш някъде и да и помагаш.
Може да се притеснява, че ще надуеш корема(да ме прощаваш) и ще останеш самотна и пак на нея на ръцете.
А тя сигурно и така едва се оправя.
Влез и в положението и недей така тенденциозно да я описваш като чудовище.

 
  ...
преди: 11 години, 3 часа
hash: 1897c72d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Боже аз съм на 11 и имам правo да нося чанта. Направо ми е жал за теб на 17 си почти си пълнолетна как може така да се държи. Всъшност къде е баща ти поговори с баба си или със сетра си тя какво мисли по тоя въпрос или и с нея се държи тъка? А към темата да не остане сама нали си има сестра ти няма да е сама. Момиче бягай докато е време иди при баба си, при приятеля си, изучи се, намери си хубава работа незнам майка ти какво е я прехванала но не и давай това удоволствие някой ден все ще се примерите но се махни създай си семейство бъди самостоятелна. Успех мила пиши ако има резултат. Иска ми се да си поговорим ако имаш скайп или facebook, но за съжаление не можем да си даваме лична информация, но нищо пиши мояля те!! Момиче на 11! <3

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 56c7723ac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Момиче изтърпи още 1 година докато станеш пълнолетна. Намери си работа задължително събери няколко заплати и бягай на квартира така ще можеш да си платиш наема и ще ти останат парите от заплатите за храна. Няма да е лошо да научиш някой рецепти за готвене, защото когато си сама ще трябва да се храниш все пак. По-добре бягай от своята майка, защото тя има изграден навик да те манипулира и третира като нищожество. Не се лъжи, че като станеш на 20-25 майка ти ще си промени държанието спрямо теб. Ти вече си я научила да се държи така с теб и тя няма да се промени

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: cbf75b1115
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   А сега ще ти кажа защо прави майка ти всички тези неща. Просто се страхува да не би и ти да направиш грешката да родиш на 20. Повярвай ми ти все още си за нея малкото ? момиче и и трябва време за да приеме факта,че ти от ден на ден ставаш все по-голяма. Казвам ти го от личен опит.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker