Различен социален статус... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121461)
 Любов и изневяра (29773)
 Секс и интимност (14397)
 Тинейджърски (21912)
 Семейство (6485)
 Здраве (9615)
 Спорт и красота (4711)
 На работното място (3191)
 Образование (7316)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18593)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Различен социален статус...
преди: 11 години, 8 дни, прочетена 3168 пъти
Здравейте, и аз реших да ви изпратя своята кратичка история - накратко - предстои ми да свия гнездо, с мъж, когото обожавам - той е зрял, 8 години по - голям от мен, с добра професия и повече от прилични доходи... с две думи - той е богат... аз - не чак толкова много... Има и друго, което ме притеснява - семейството му - брат му и баща му са адвокати, майката -лекар, семейството нотабили, живеещи в центъра на столицата... моето семейство е повече от скромно / но също толкова интелигентно / - строителни техници с по- скромни доходи... Приятелят ми е свикнал да живее нашироко, всичките му приятели са юпита, повечето му роднини живеят в чужбина. Понякога си мисля, че той е "златният ми билет " към една среда към която цял живот съм се стремяла - да стана част от тази среда / аз имам също така добро образование и добра заплата, но не и неговото родословно дърво... / От друга страна, тази наша неравнопоставеност, малко или много си проличава... То, уж в България няма аристократи, ама все пак...
Не знам...
Не знам и колко ще мога да опазя този мъж от т. нар. "златотърсачки "...
Просто реших да споделя...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 4 дни
hash: 6d467fdcdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти сериозно ли? Описваш различията помежду ви сякаш той е от кралското семейство, а ти си просакиня, и живеете в някой друг век. Зрял човек си, знаеш, че се съди по отсрещния човек не само по това какво вече е постигнал, но и по това какъв потенциал има. Също така ако за една жена е важно мъжът да е финансово стабилен, за да е сигурна, че и двамата ще могат да създадат едни нормални условия за децата си, то мъжът обикновено има други изисквания и очаквания от жената до себе си. Повечето мъже не желаят половинките им да печелят повече от тях, защото това подбива самочувствието им. Ти имаш ролята да мотивираш и подкрепяш този човек, същевременно да се развиваш и ти в твоята професия, да възпитавате заедно децата, да създавате уют в дома, да си му вярна, да се поддържаш във форма и тн.
Имай самочувствие, щом той е с теб, значи е преценил, че имаш необходимите качества. Излишно е, дори вредно да се притесняваш от златотърсачки. Ако ти се чувстваш истинска жена, която е способна да даде всичко на мъжа до себе си, няма причина да се притесняваш от подобни глупости, ти трябва да вярваш, че си по-добра от която и да е друга и само ти можеш да правиш мъжа до себе си щастлив!!!
Повярвай ми, никой мъж няма да зареже жената до себе си, ако тя му е опора, грижи се за него, действително го обича и също и в интимен план всичко им е наред. Това че може да огледа някоя хубава мадама, нищо не значи. И дори да си представим ситуация, в която някоя такава му се сваля, на него първо ще му стане приятно, но после ще си направи сметка какво може да загуби от евентуална изневяра. Мъжете не са толкова примитивни, колкото ги описват някои жени. Нормално е да забележат красива жена на улицата, но ако те имат всичко у дома си, те няма да избягат. Не са толкова глупави да си жертват всичко, още повече да пилеят пари, които са изкарали с труд по някакви пикли. Тези, които го правят - значи жената до тях е загубила спокойствието си, и сама е позволила такова нещо да се случи без да го осъзнава, или сама му е наложила окови. Той не трябва да чувства контрол от твоя страна. Изкуство е да бъдеш жена!

 
  ...
преди: 11 години, 4 дни
hash: 90e3e4f5be
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти имаш сериозен комплекс по отношение на произхода си в случая и това може да ти изиграе много лош номер. И тогава няма да има друг виновен освен ти самата. Абсолютно преувеличаваш нещата, чак пък нотабили в България? ! Промени си начина на възприемане на самата себе си, иначе те чакат много неприятности. Бракът не е състезание по някакви показатели, които най-често са в главите на тези, които се състезават.

 
  ...
преди: 11 години, 4 дни
hash: eab66b80c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   В крайна сметка вие се събирате за да създадете ВАШЕ семейство и ваше общо поколение. Казваш, че ти си интелигентна, образована... Не се подтискай заради това, че родителите ти са нямали късмета да бъдат заможни аристократи от жълтите павета. Нали са честни хора, изкарващи прехраната си с труд. От там нататък няма какво повече да го мислиш. Ако смяташ, че роднините ви нямат допирни точки, просто няма да ги събирате често заедно. Имай повече самочувствие и гордост, иначе наистина току виж се появила някоя по-нахакана и самоуверена "златотърсачка"...

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 дни
hash: e28ee5157f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   "Не знам и колко ще мога да опазя този мъж от т. нар. "златотърсачки "... " - тоест, от такива като теб! Защото от така написаното и ти самата не изглеждаш да си нещо много по-различно от така презряните от теб "златотърсачки". Само дето ти имаш някакво абсурдно високо мнение за себе си заради едното висше (което - да бъдем честни - в България не е кой знае какво геройство да се изкара). Но докато сте щастливи заедно - не мисля, че каквото и да било трябва да те притеснява??

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f60d4f5139
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Прочетох статията вече 4 пъти, но нищо не схванах. На теб какъв ти е проблемът с него? Неговите пари или родителите му? И не разбирам какво искаше да кажеш с това „понякога си мисля, че той е "златният ми билет " към една среда към която цял живот съм се стремяла“. От това изречение се подразбира, че ти го обожаваш и искаш заради парите и социалният му статус, а черешката на тортата е изречението „Не знам и колко ще мога да опазя този мъж от т. нар. "златотърсачки"“!!! Откъде се появи това изречение- незнам, но според мен ти си т.нар. златотърсачка!!
Ако го обичаш, хубаво, обичай си го, но моля те не намесвай родата и парите!

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: f37485e66a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Няма по-прекрасно от любовта, а ако е подкрепено от по-големи доходи, още по-добре. Щом ще се жените, той знае в голям процент (казвам го, тъй като всеки човек има малко или много скрити черти и след време се проявяват), за кого ще се жени и затова те обича, a не гледа каква банкова сметка имаш. Важното е да се обичате, уважавате, подкрепяте, макар и в голям процент са важни доходите, за да може да живеете нормално, а не да се чудите как да изкаре седмицата например и да се почват едни кавги за пари. Има много богати хора, който са презодоволени от материална страна, но не са щастливи, тъй като им липсва любов и обич. Недей да се критикуваш, че нямаш такъв стандарт, като неговото семейство, а бъди щастлива. Дай Боже всеки му, такова щастие хем в духовен, хем в материален план. Най-важното запазете в себе си човешкото, а някакви надменни хора. Щом имате много в материален план, помагайте, когато искате на някой други хора, например дарения в домове за деца, възрастни хора и т. н.. от това ще се почувствате още по-щастливи, тъй като си направил добро дело. Не бъди толкова критична към себе си, а бъди щастлива!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: fd76db9bb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Уби ме с това, че приемаш него и семейството му за "аристократи". Я стига! В България аристократи няма, та било то и духовни. Просто нормален мъж с нормално семейство (макар и доста по-богато от твоето). Замисли се за друго обаче - ще влезеш в нова среда, да, но дали тази среда е хубава? Дали те са добри и почтени хора? Светът на богатите, за който ти държиш "златен билет", не е толкова красив и лъскав, колкото изглежда отстрани. Готова ли си да бъдеш зависима от съпруга си жена? Ще се чувстваш ли удобно в тази роля? Дали роднините му не са високомерни парвенюта, които ще се държат с теб като подметка заради ниския ти социален статус? Щом иска да се жени, предполагам, че намеренията му към теб са сериозни, но как те приема семейството му? Що за хора са те зад фасадата на високите си доходи и престижни професии?

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 17d667f3ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Авторке, искам да те попитам ти да не си зодия Телец, или с Асцендент Телец ?!

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 90a0a9bb98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм на 30 години от Пловдив, радвам се на прекрасен семеен живот от 4 години. Положението е такова, че аз съм от така наречените заможни, а съпругата ми е от семейство при което баща и е инвалид и взима някаква мизерна пенсия, майка и взима около 400 лева заплата, no какво от това. Аз обичам съпругата си, изпълвам с внимание всяка свободна секунда която имаме. Подкрепям я не само аз, но и семейството ми. От така наречените златотърсачки не трябва да се притесняваш, защото ние знаем как да се пазим от тях. Подкрепям напълно номер 6.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker