Не се разбирам с майка ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не се разбирам с майка ми
преди: 10 години, 11 месеца, прочетена 1725 пъти
Здравейте! Момиче на 19 години съм и имам проблеми с майка ми. Не се разбираме добре. Тя е много властна, а аз не обичам да ме командват.. звучи някак пресилено, но наистина всичко трябва да бъде направено точно както тя каже и на секундата. Попринцип се караме, тя ме обижда (например идиот, животно, боклук, говедо и т. н. също така понеже имам проблем със щитовидната жлеза съм пълнчка и тя не пропуска случай да ме обиди за това.. настъпва там където ме боли най-много), но и аз не и оставам длъжна и така не си говорим със седмици и лека полека отшумява. Най-тежкото за мен обаче е, че при всеки наш скандал баща ми го отнася, защото защитава мен понеже знае и вижда как се държи тя с мен. Когато сме в добри отношения с нея(а това е много рядко) е добра и загрижена за мен. Винаги се караме за супер маловажни неща.. например днес беше изпрала един мой панталон, но не е проверила в джоба, а вътре беше флашката ми с важна информация за училище и университета. Аз много се ядосах и почнах да и викам, че е съсипала важна информация, след което вместо да си признае вината, което е нормалната реакция в такъв случай.. тя отново започна с обидите. Казах и че не е добре, при положение, че е сгрешила да ме обижда. След това се затвори в една стая и като я питах какво и стана, какво толкова съм направила.. каза че за нея не съществувам и дано да пукна....
Наистина незнам какво да си мисля и не проумявам какво и стана. Споделих това, защото вече ми тежи, и няма с кого да говоря за това. Благодаря за отделеното време и ще се радвам ако дадете съвет или просто дадете мнение : )

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 11 месеца
hash: 943b0681bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ти си длъжна да проверяваш, забога мойта сестра на 12 го прави..

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5b47ae99d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не, не е добре да те обижда. Но флашката трябваше самата ти да си махнеш преди да си дадеш панталона да се пере (да ТИ СЕ пере). Но явно с отношението и претенциите си я настройваш срещу себе си и тя ти реагира по най-първичния начин. Жалко. Отдели се и си живей самостоятелно. Ако не- научи се да се сдържаш. Да видим как ако ти не крещиш и критикуваш дали ще започне да ти крещи тя.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: b2d14a1bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Напълно подкрепям номер 1 и 2. Аз винаги проверяяам преди да сложа за пране дреха.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 1459ce646e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Явно и двете с тежки характери. "Каквато майката - такава и дъщерята". Може би ако се научиш да отстъпваш понякога, ако си по - сдържана на моменти. Нещата няма да са толкова зле.
Ако това не помогне - Предложението да се изнесеш - ми се струва добро.
Предполагам, че всяко дете когато става вече мъж/жена се сблъсква с контрола на родителите си. И конфликтът е неизбежен.
Аз моят го преодолях по не лек начин. Първо с баща ми щяхме да се сбием, после се изнесох на квартира, а после се преместих при баба ми, по майчина линия. След година се завърнах, малко по - зрял, а той също бе помъдрял.
Сега разрешаваме въпросите, като общуваме с равни позиции. Той отстъпва в повечето случай. Но и аз знам, кое е ценно за него и кога трябва аз да отстъпя.
Историята на една колежка, бе подобна на твоята. Доколкото тя ми разказа, се скарала с родителите си и се изнесла, сега живее с приятелят си. Тази колежка, така и не се научи да отстъпва понякога, опитва се все тя да е правата и с това си навлече доста неприятности сред колегите, обществото, а и доколкото казва със семейството си, не познавам приятелят ?, за да даде мнение за нея. (Просто я избягват и се опитват да не общуват с нея)
Но да типично е за нас хората, да искаме все ние да сме прави, все пак всеки от нас е винаги на първо място, за него си и той е най - правият. Обаче ако не се научим да гледаме и да се поставяме на мястото на другите, да отстъпваме понякога, да настояваме само, за най - важните неща, ако прекалено много ангажираме другите, ако вместо диалог има налагане. То ще имаме доста проблеми с обществото, като цяло, ще ни отбягват.

 
  ...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 6a0722accb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   от автора:

1во панталоните не съм ги дала аз, а тя сама ги е взела.
2ро аз НИКОГА не започвам скандалите. Тя е тази, която започва с обидите и нападките за най-дребните неща. Просто сега дадох пример, в който аз съм започнала, но с причина. Не обичам да се карам с майка си и не я критикувам. Отвръщам и тогава, когато изрича горе споменатите обиди.. просто не мога да седя и да се усмихвам при положение, че чувам такива неща.

 
  ...


...
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 5df3f8f8c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   В случая не е толкова важна причината, много е лошо, когато взаимоотношенията между най-близки хора са толкова обтегнати.
Със сигурност имаш своята гледна точка, но и тя има нейната. За теб нейните грижи са се превърнали в нещо нормално, но не забравяй, че тя не е длъжна да го прави. Представи си, че ти имаш дете и вършиш с желание неща за него всеки ден - няма да ти е приятно то да ти се развика, когато, да, очевидно си сгрешил, но неволно, в желанието си да направиш нещо добро.
Не го приемай толкова навътре.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 11 месеца
hash: 241a753284
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   1. Момиче-то има право за всичко. Не може майка да обижда дъщеря си и да и се подиграва за жлезата.
2. За флашката тя трябвала да провери в джобовете на дънките какво има първо и после да я пере.
3. Майка ти ще осъзнае какво е направила и как те е наранила и ще ти се извини.
Не се предавай. Имай надежда. И аз съм тъй с майка ми. Ако админите решът имейла ми е mitkomhalo@gmail. com да го дадът на авторката за да и помогна с проблемите

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker