Да простя ли на баща ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да простя ли на баща ми
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 3589 пъти
Здравейте на всички, искам да ви разкажа моята история. В семейството ми винаги съм се чувствала излишна, винаги пренебрегвана и бита. Баща ми има проблем с алкохола, майка ми е сирак израстнала по домовете, но открита и сърдечна жена винаги покорна и наивна и брат ми пълен егоист и лицемер. Израстнахме в пълна бедност, доста често нямахме и хляб на масата, на за алкохол баща ми винаги намираше пари. Тормозеше ни и ни биеше постоянно и най-вече майка ми.

В кошмарите ми и до ден днешен виждам момента в които баща ми и изби зъбите с ритник. От малка работех и давах всичките си пари на майка ми, след това ги взимаше баща ми и ги изпиваше. Знам, че някой ще каже- А защо майка ти не се разведе с него да отидете на квартира. Лесно е да се каже, понеже майка ми е зле със здравето и е безработна и както казах вече е сирак.

Бях на 18 години когато след един от редовните побои аз не издържах. Имаше едно момче с което си споделях всичките мъки и тревоги и той реши да ми подаде ръка. Бях наивна повярвах му и избягах от вкъщи, а на другият ден заминахме за Италия. Когато престигнахме в Италия и по-точно в град Гатео Маре ни посрещна на автобуса негов братовчед, а този му братовчед имаше вид на гангстер и постоянно се оглеждаше на улицата, честно казано побиха ме тръпки. Отведоха ме в хотела където ми съобщиха, че на следващият ден започвам работа, щастлива бях много, но за кратко. На следващият ден разбрах, каква е работата, а тя беше проститутка. Още същия ден избягах и се озовах в град Равенна. Без пари, без познати, без език и без дом. А сега накъде. Разбира се започнах да ровя в кошовете и да спя на влаковата спирка.

След около месец до мен сеприближи момче също така окъсано и мръсно, трогнато от сълзите ми. Започна да ме учи на италиански език, но беше много трудно понеже той е румънец и се разбирахме с жестове. След около три месеца и той изчена и азпак останах сама. Неочаквано един ден до мен се приближи един младеж като се загледах в него потръпнах, това беше той румънеца и се беше върнал, но беше променен беше започнал работа и ме взе в своят апартамент. Незнам и аз как пламна всичко между нас, омъжихме се и родих прекрасно момиченце.

След това го помолих да отидем в България, защото исках да видя родителите ми. Отидохме, но баща ми още от входната врата ми каза, че не сме желани, да се махаме. Аз започнах да плача и с все глас започнах да крещя-Къде е мама, искам да я видя. След около 2минути излезе майка ми прегърна ме и мен и внучката си и мъжът ми. На збогуване мама ми каза-Пази се дъще, ти си ми всичко искам само усмивка да грее на лицето ти, на мен и това ми стига.

Не може, да си представите по голяма болка от тази, да тръгваш напред да се обърнеш о да видиш майка си да плаче и да ти маха за сбогом. Имах чувстото, че виждам майка си за последен път, обърнах се и хукнах с все сили да я предърна за последно. Каза ми- Дъще мен не ме мисли, мене кучета ме яли, ти да си щастлива недей да плачеш. И в този момент се показа баща ми на вратата и ми каза-Нали ти казах да семахаш. Хвана майка ми за ръката и я повлече на сила вкъщи.

Когато отидох близо до мъжът ми, странно той не знае български, но заедно с мен плачеше и той. От тогава се минаха 5години, чувах се с мама по телефона. Един ден ми се обади и ми каза, че баща ми е болен от рак на белите дробове, че дните му са преброени и че искал да ме види.

Вие, как мислите дали да се върна в България или да му затворя вратата, както той направи с мен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: c2a3ca6ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никой не може да вземе такова решение вместо теб. Не искай от чужди хора такъв съвет. Това е прекалено лично. Само ти си знаеш какво си преживяла, какво си чула и видяла. Взимай майка си при теб, да види поне тя нормален и спокоен живот. Ако питаш мен, аз не бих простила. Не съм привърженик на популярните напоследък теории, че прошката освобождава нас, че нямаме право да не прощаваме и бла, бла. Всеки си знае какво е преживял и има своето право да вземе решението си. Попитай сърцето си и каквото и да решиш, не се обвинявай.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6cd9b34d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   все си мислех че няма какво да ме натъжи но тази история много ме разстрои - едно мога да ти кажа не оставяй майка си сама

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6762a2f608
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Искам да взема майка ми при мен, но тя не иска да остави баща ми каза ми, че ? е жал за него и не може да го изостави в най-лошият момент. Както вече казах, тя има огромно сърце и едно съжалявам на нея и е достатъчно за да прости.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: bd2f80ada3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разбира се, че ще му простиш. Да мразиш е човешко, но да прощаваш е божествено (казвам го без религиозен намек). Та това е човек на смъртно легло! Каквото и да е направил през живота си, каквито и грехове да е имал, той е човешко същество, а сега и сам Господ го е наказал с тази ужасна болест... Какъв е смисълът и ти да му обръщаш гръб и "на умряло куче нож да забиваш"? Разбира се, че ще му простиш - защото така би искала да постъпят и спрямо теб, ако си съгрешила спрямо някого и те сполети същото като баща ти...
Ще го направиш и заради теб самата - заради собствената си психика, която ще бъде отровена за цял живот иначе, а така ще намери покой и ще започне да се самолекува...
Върни се, прости му, грижи се за него до последния му ден даже... НЕ БЪДИ КАТО НЕГО! Това ще е огромен морален урок и светъл пример и за него самия.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8e9926042e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   От Авт. към номер 4 - Мисля, че си права аз не съм като баща ми. Господ ми е дал сърцето на мама, радвам се на чуждото щастие, боли ме от чуждото нещастие. Мисля, че ще те послушам, понеже ти си наистина права. Няма да постигна нищо с инат, а и все пак ме боли за него баща ми е.

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: fe4fe1dde2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Първо, моите поздравления за това, че си успяла да се измъкнеш от калта и да създадеш семейство след всичко това:) Поздравления също и затова, че въобще обмисляш дали да му простиш, защото аз дори няма да се замисля. Явно наистина си много сърдечна. Решението си е твое, но само ще кажа- Ти ще проявиш сърдечност, а дали той ще я разбере? Дали този човек, ще разбере значението на прошката и нужна ли му е наистина?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 081c146f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз не бих му простил, но ти си знаеш. Този човек е съсипал два живота този на майка ти, а теб те е докарал до проститутка ровеща по кофите. Каквото си е надробил това ще сърба. Не може цял живот да тровиш и насилваш всички около теб и накрая да ти простият само защото си си получил заслуженото(рак на дробовете). След всичко, което е направил този човек бих отишъл да му кажа, че се надявам ада да съществува за да гори там до края на вечността. Може и една плюнка в лицето да изяде, но това бих направил аз. Ти си решаваш, но не мисля че такава отрепка заслужава прошка след всичко което е причинил на най-близките си хора.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 98010cb160
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Към номер 6 от авт. - И аз не знам.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d2e40f64e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Баща ти е поискал да те види, не да му прощаваш. Ако бях на твое място щях да отида. Ако поиска прошка може би щях да му простя поне частично (там вече ти си знаеш точно), ако не поиска просто ще постоя и ще си тръгна. Нищо кой знае какво. Предполагам, че може нещо да му е просветнало в главата обаче. Но да, това си е изцяло твое решение, защото само ти знаеш целите подробности.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 1bbe2dcc82
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Върни се, виж се с него - СЕГА е моментът, иначе цял живот ще си мислеш, че е можело да се видите и то без скандали, разправии и грозни сцени. И помогни на майка си, тази жена заслужава!!!

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0028dc94a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Опитай се да си спомниш хубавите моменти, сигурно е имало и такива, щом си оцеляла. Върни се, ако не за него, то заради майка си - тя иска да му простиш (да му дадеш възможност да ти поиска прошка) и макар и на края на съвместния им живот това семейство да стане нормално. Дано баща ти да не провали пак работата. Но при всички случаи опитай да простиш, само че ако той пак е агресивен (физически или психически), просто се предпази - отиди подготвена и за такъв вариант - въпреки това прости. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c00d875f18
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   О авт. -Имала съм и хубави моменти. Но те не са свързани с баща ми, защото за всички тези години през които сме живели под едн покрив нито веднъж не ме е прегърнал или похвалил за постиженията ми. Имам безброй грамоти за отличен успех, за творбите които съм написала, имам златен медал от шах, за всички тези постижения майка ми е плакала от радост и ми е казвала-Ето това е моя дъщеря, браво, само напред. Спомням си когато излязох пред публиката в гр. Велинград за да представя едно мое стихотворение, на първият ред беше само майка ми, понеже когато поканих баща ми той ми каза да не го занимавам с глупости. Когато казах стихотворението майка ми се разплака и след това ми каза, че се гордее с мен. Но след този момент баща ми ми забрани да ходя на сбирките на писателите, понеже според него те са зубари, стана ми адски тежко, но не можех да успорвам решението му. Купих си билет за България. Ще ви разкажа всичко след, като се срещнем очи в очи с баща ми пожелайте ми късмет, защото в момента чувствам, че сърцето ми ще се пръсне.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 23f2fdbf00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Мила, първо - радвам се искрено, че си намерила щастието. Второто, което ме впечатли - характерът на мъжът ти доколкото мога да го преценя от написаното от теб. Моят съвет е именно във връзка с неговия характер и е абсолютно прагматичен - отиди, не падай в неговите очи. Човек, който плаче като него над чуждото нещастие, според мен много би се разочаровал от теб ако откажеш молбата на умиращ. Запази чистотата във връзката ви, не нарушавай образа си с омраза. Вече за чувствата към баща си когато го видиш не мога да ти дам съвет...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c6ec6cdeaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Наистина мъжът ми е съкровище, чувствителен, мил и на мравката би направил път. Когато го попитах, да си взема ли билет, той ми каза-решавай сама, но направи това което е нужно. А той би ме подкрепил във всичко, защото аз съм била лишена от обичта на баща ми, а при него е това, че баща му е починал когато е бил на 2 години и дори не го помни. Винаги ми е казвал, че нашето дете не би лишил от нищо, под лишение имам в предвид бащина ласка, съвет, обич, всичко от което се нуждае един човек, не струва скъпо, но е безценно.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 23f2fdbf00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Именно, не му се показвай злопаметна и коравосърдечна, той не би обичал такъв човек. А относно баща ти - има кой да го съди /говедото мръсно/. Желая ви щастие и още дечица - те трябва да идват именно в такива любящи семейства.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: c602d4677e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Благодаря на всички ви. Благодаря ви за подкрепата, за това, че се отнасяте с разбиране. Благодаря ви за коментарите, наистина вдъхнахте ми сили да продължа и ми дадохте съветите си, както бихте дали на своето дете. На всички ви желая много, много щастие, късмет и всичко най, най. Дано Господ ви закриля всички и усмивката не пада от лицата ви. Желая ви всичко това от цялото си сърце и душа.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: ac2deaf6c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   15, баща и сам се е осъдил.

Към авторката: преживяла съм и двете: не простих на свекъра и свекървата, не можах. На баща ми му простих и се помирихме... та... освен да ти пожелая успех.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 992c96aa11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Историята ти много ме трогна. За болката, която си изпитала от баща си ще си остане в миналото. Значи ти си му дъщеря и той иска за последен път да те види преди да умре. Върни се в България и отиди да го видиш. Ако си гледала Семейство Симпсън Филмът имаше една бомба, която щеше да взриви цял Спрингфилд и оставяше около 1 минута, а Барт син на Хоумър Симпсън не искаше да е баща, защото не даваше правилните грижи, а Фландърс даваше на деца-та си внимание, обич и не го души, като направят някаква глупост. И на църквата беше влязал и Барт каза Фландърс мога ли да се повтаря, че си мой баща и Фландърс каза синко Семейство Фландърс каза, че винаги има място за още един. Хоумър с мотора намери Барт и каза синко може ли да даеш още един шанс на баща си и Барт каза ооо и Фландърс каза Барт баща ти иска да прекара последните си минути с теб. Затова се върни в България и виж баща си

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 58c1eb56ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Здравейте аз съм авторката. Преди два дни се прибрах в България заедно със съпруга ми и детето ми, и отидохме в родният ми дом. Гледката беше покъртителна, баща ми този човек силен и агресивен, сега е като мумия, беше ужасно. Страх ме беше наистина да отида, но го направих. Първата реакция от негова страна беше да ме хване за ръката и да я целуне, поиска ми прошка, наистина сърцето ми се къса. Майка ми е неотлъчно до него и ми сподели, че от доста време се държи добре не само със нея, а с всички. Рабира се не можех да му кажа, че не му прощавам, как бих могла след като смият той се е разкаял за всичко. Последната му молба е, че иска да се грижа за мама след като той си отиде. Дори и след всички страдания и болки, който ни е причинил, не мога да бъда коравосърдечна, показах му и му казах, че той е част от мен и че винаги ще остане в сърцето ми. От всички тези думи излезли от моята уста, той се почувства някак по-леко и ми каза, че може спокоен да умре. Не е честно, защо не ме беше повикал по-рано, защо не можехме да си говорим тъй спокойно и добре преди, защо човек чака едва последният момент от живота си за да каже на някой, че го обича и ще му липсва. Аз не искам, той да умира, искам още да живее, искам да ми бъде бащата, който да ме подкрепя с блага дума, искам да не страда толкова от болката която го откъсва с всяка минута от земният път. Искам да му бъда дъщеря, да облекча болката. Толкова ли много искам... Съпругът ми и детето ми също бяха приети много добре. Баща ми се ръкостиска с мъжът ми и му каза, че му желае щастие и също иска прошка, макар, че нищо не разбра съпруга ми, само се усмихна. Искам да кажа, че ако не ви бях послушала и не бях отишла в България щях много да съжалявам. Благодаря ви и нека всички да бъдете щастливи и здрави. А ние макар и в последните дни от живота на татко, ще бъдем заедно, ще бъдем семейство, това семейство за което внаги съм си мечтала. Благодаря ви...

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: da5b4128b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Съжалявам за загубатата.

 
  ...

...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 171eaa5cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Оставяй го да се мъчи... И моят баща е такъв, алкохолик мизерен, който знае само да пие и да прави скандали. Не знам за теб, но аз на моя никога няма да му простя! НИКОГА! Съсипа живота ми, детството ми, майка ми и сестра ми... Съсипа всички ни, и знаеш ли кое му е оправданието - че имал кофти детство. Ами мерси, постара се и нашето да е такова. Всичко си е до човека.

Всеки има право на прошка, но не всеки я заслужава!
Ако можеш да преглътнеш всичко и да му простиш поне ще бъдеш освободена от гнева, омразата и злобата, която всички изпитваме към родителите си алкохолици.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 2e75ef2778
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Права си 21, съжалявам много за болката през, която си преминала. Желая ти от днес насетне много здраве, щастие и късмет. Повярвай ми прошката, която даваш те кара да се освободиш от бремето и нещастието. Дано никой, никой повече да няма подобни съдби. Може би мен тази болка, която съм преживяла ме е направила по-добър и по-борбен човек. Бъди силна н. 21 и нека някой ден, като имаш свой деца да им дадеш обичта и загрижеността, която не си получила от баща си, не бъди като него.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 1a91d95d3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   "Когато отидох близо до мъжът ми, странно той не знае български, но заедно с мен плачеше и той. От тогава се минаха 5години, чувах се с мама по телефона. Един ден ми се обади и ми каза, че баща ми е болен от рак на белите дробове, че дните му са преброени и че искал да ме види. "

Авторке, прочети си пак горе написаното и прецени сама - плач, мъка, тъга - това са все неща причинени ти от твоя родител, но ти искаш ли да приличаш на него? В смисъл - искаш ли да бъдеш бездушна?
Човек може много да изпати в живота дори от най-близките си, но ако заклеймява лошото, не трябва да го копира(защото тогава не се различава по нищо от този, когото заклеймява).
Мисли, че твоя баща е смъртно болен(определено е), каквото ти е причинил - причинил е, но той моли да отидеш да го видиш. Когато човек моли трябва да се отзоваваме на молбите - затова отиди.
Не знаеш за какво те вика - може да ти иска прошка, а няма нищо по хубаво от това да простиш от сърце на човек(независимо кой) когато иска прошка - това е богоугодно дело. Не закоравявай сърцето си, помисли че твоя баща добър или лош е само един човек(и лошите ги обича някой - майка ти е герой за мене).
От нас хората се иска да се обичаме, а кой каквото е направил лошо - остави Бог да го съди.
Бъди дете на Бога и ще видиш, че доброто ще победи злото, защото е предопределено.
Желая ти всичко най - хубаво и Бог да те благослови.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: e92933c546
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   здравей номер 23-прочети завръщането ми в България, под номер 19. Благодаря ти за милите пожелания и нека Господ бъде с всички нас простосмъртните и ни закриля от беди. Аз се гордея с факта, че никога на никой не съм причинила болка, на мравката бих сторила път и мисля, че това не е грешно. Винаги съм смятала и съм обедена, че не трябва да причиняваш зло на човек, пък било то и непознат, защото има някаква небесна сила. Или с прости думи, както казваше баба-Господ забавя, но не забравя.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d2e40f64e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   до авторката:

Прочетох как са се развили нещата с баща ти и съм радостен, че накрая си получила вътрешно спокойствие и удовлетворение. Народът е казал "всичко е добре, когато свършва добре" (колкото и да не ми се иска да говоря за "край" в случая).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker