Мама си тръгна от нас :(( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мама си тръгна от нас :((
преди: 10 години, 10 месеца, прочетена 2231 пъти
Има си любовник, влюбена е в него. Казах й че няма да приема тази връзка... не мога да я приема. Толкова много обичам семейството си, мислих че сме едни от малкото, които са сплотени, а то какво се оказа. Ако не се бяхме скарали жеското, нямаше да се признае, че има друг. Бил богаташ, ерген, а тя е на 42-3 години. Не мога да свикна с мисълта, че в семейството ми има намесен 4етвърти човек, не мога да го приема, нито пък искам. Смазана съм. Тя вече е спала с него, изхарчи цялата заплата на баща ми, преди да си тръгне, остави всички сметки ние да си ги платим, а тя изхарчила всички пари за дрехи и за бельо заради този мухльо. Не искам да го виждам.

Баща ми цял живот по чужбина работи, идва си на всеки 2-3 месеца за по месец, месец и половина... знам че винаги при това положение ще има изкушения, но защо мама допусна да се стигне дотук? Иска да приема новия, няма да стане... чувствам се пред чука и наковалнята. Обичам семейството си, то е на първо място за мен, как да свикна с мисълта че има друг човек и повече никога няма да е същото? Тя се опитва да говори с мен... аз категорично отказвам да го приема.

Може би когато стана на нейните години и се влюбя в друг мъж, тогава ще я разбера. Сега не мога. Не съм малка, на 20 години съм и какво от това? Семейството ми беше най-важното за мен... как да преглътна това, че има друг..? Не се получава, това беше най-голямата болка, която можеше да ни причини, а ако роди дете на този - повече никога няма да я потърся, нито ще приема детето. Нито искам да сядам на една маса с този човек и да ми обяснява колко обича майка ми и да ми се мазни. Потресена съм от случилото се... просто не намирам думи с които да опиша как се чувствам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 10 месеца
hash: 11af67ad1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се притеснявай мило момиче. Помагай на баща си за да му е по-леко и когато пораснеш не позволявай това да се случи с твоето семейство. Остави майка си да бъде щастлива с другия човек. Това, което е направила не е правилно и тя ще бъде отговорна за действията си по един или друг начин за в бъдеще.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 0e848e5d4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Случилото ти се създава много неудобства. Нормално е да боли, защото все пак си вярвала безрезервно в нея и тя вероятно те е учила на морал.
Не я съди, не я обвинявай и недей да губиш контакт с нея, колкото и да ти е трудно. Може да се сгрешила, може и да не е, но знам със сигурност, че друга майка в този ти живот няма да имаш. Никога не игнорирай човек, на който може да си бясна, но го бичаш, защото не се знае нищо в този живот.

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 8d0f906c06
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Недей се дава моето момиче! Никаква жал, никаква слабост, сега сте само двамата с баща ти и трябва да си помагате! Тегли и майната и да си живее с оня разбивач на семейства. Тя не трябва да съществува за теб, след като ти не си пречка за други връзки за нея.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 12d32a4ad6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Милата тя... разбираемо е... и знаеш ли.. много си права, ама много!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 4c7650fc06
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   авторке, на 20 си, помисли над ситуацията. майка ти е сама, грижи се за теб и домакинството от години. баща ти е в чужбина, тя е принудена да се справя с всичко (не казвай, че няма проблеми, защото няма начин да е така). защо мислиш, че не може наистина да обича любовника си, а да не е с него само заради парите му? заможният човек не е ли достоен за обичане?
как ли би изглеждала историята, написана от нея: "мъжът ми от години е в чужбина, на практика сме разделени, сама се грижа за дъщеря ни, която вече порасна. срещнах друг мъж, от него намирам топлота, разбиране и подкрепа".
е, как ти изглежда? подчертавам, че не заемам ничия страна, не познавам никого от вас, просто се опитвам да погледна нещата от нейна гледна точка. щом си на 20 г., вече не си дете, постарай се да не съдиш майка си, а да приемеш решението й, дори да не го одобряваш. пълнолетна си, концентрирай се върху собствения си живот, учи, работи, развивай се.
Ж42

 
  ...


...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: a97b85443e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Може би родителите ти са мали през годините проблеми, разочарования и т.н., които обаче са останали скрити от теб. Може майка ти да е била вътрешно нещастна и да си е траела заради теб, а сега когато си вече достатъчно голяма да се е осмелила да се "себеизрази". Против изневерите съм, твърдо! Жалко, че не се е разделила с баща ти по-човешки и чак тогава да продължи напред. Поговори с нея и разбери защо. Може наистина да е влюбна. За да изхарчи заплатата на баща ти, явно се опитва да го дразни. Не си мисли, че между тях всичко е било гладко. Не я и мрази.
И още нещо, вече си на 20, не се вкопчвай в семейството. Родителите ти са си изпълнили задълженията спрямо теб и сега са свободни. Както сама казваш си израстнала в една хубава атмосфера - кажи благодаря на майка си за това и оттук нататък мисли за собствения си живот. Ти вече също си възрастен! Оттърси се от емоциите, не се възприемай като дете и се опитай да погледнеш всичко отстрани. Ако майка ти си роди дете - ами чудесно, нека е щастлива. Баща ти също вероятно ще срещне някоя жена, която да го обича и му подхожда. Може и те да си имат дете. Може тя да е млада, може да е на неговите години, нима и нея няма да приемеш? Не казвам да се насилваш да разговаряш с любовника на майака си - той е все още никой, просто любовник, но ако решат да се съберат, би било редно да проявиш разбиране.
В сайта има много истории, които ти биха били полезни да вникнеш по-добре в емоциите и чувтвата на родителите си.
И последното, което гореще те съветвам е да не бързаш да съдиш никого в ситуацията, поне не на глас!
Ж27

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: d0b0a6c8fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   :)))( Мила, на 20 години си... Крайно време е да престанеш да бъдеш дете... остави майка ти и баща ти да живеят своя живот, а ти гради собствения си... Достатъчно голяма си, за да живееш самостоятелно... Не съди майка си - не знаеш мотивите за нейното решение... След време ще можеш да направиш
по-трезва оценка на това, което сега се случва... :)))
Не е ли илюзия това че "мислих че сме едни от малкото, които са сплотени", при условие че"Баща ми цял живот по чужбина работи, идва си на всеки 2-3 месеца за по месец, месец и половина... " Вместо да се ядосваш, вземи да си оправиш правописа... "мислих - мислех"; "4етвърти" и т. н...
Майка ти е преценила, че си достатъчно голяма, взела е решение за себе си и с твоето одобрение или без него,
ще гради живота си - с друг... Дали е "този мухльо" или не... времето ще покаже... Без значение е и твоето мнение за "ако роди дете на този - повече никога няма да я потърся, нито ще приема детето. Нито искам да сядам на една маса с този човек" - това си е нейния живот и не мисля, че ти имаш право да й се месиш...

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: dd70fdf61a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Абсолютно подкрепям номер 2! Нормално е да те боли, но не отивай в крайности. Никой не е застрахован. Сега я съдиш с всичката сила на обидата си, а утре може да си на нейното място, и даже, по-зле. Не казвай, че няма да стане, не се заричай. Точно в случаи като твоя, се случва да изпаднеш в същата ситуация, за да разбереш как изглеждат нещата от другата страна. Имала си идеализирана представа за семейството си, а то отдавна не е било, каквото си си мислила. Иначе нямаше да се стигне до тази ситуация. По-кротко с камшика, майката е човек, има право и на заблуди, и на любов. Не можеш да знаеш какви са били истинските отношения на родителите ти. Отвън е едно, вътре може да е друго. Обичай я и я остави да изживее това. Животът ще покаже какво ще стане. Ти просто спри да се правиш на Господ, защото не си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker