Домашен тормоз и насилие! Има ли въобще изход? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Домашен тормоз и насилие! Има ли въобще изход?
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 2969 пъти
Пиша тук, защото не знам към кого да се обърна и съм в безизходица. Накратко аз съм момиче почти на 18 години и баща ми упражнява тормоз както над мен така и над майка ми. Понякога се стига и до насилие. Така е всеки ден. Нека да отбележа, че той е алкохолик и не работи.

Сигурно си казвате, ами щом като не сме финансово зависими от него просто да го оставим, но не е толкова лесно. Квартирите са скъпи, а заплатата на майка е към 500 лв. Въпреки че съм и казвала, че все някак ще се оправим тя не иска, защото се страхува да не останем на улицата. Когато се опитам да разговарям с него, да му кажа че искам спокойствие той започва да крещи и обижда още повече. Обадих се веднъж на полицията, не помогна.

Доколкото знам общинско жилище не може да ни се даде, освен ако не са разведени. Мислела съм и жалба да подавам но разбрах че само глобяват, което означава майка ми да плаща глобата. И какъв е смисълът от всичко това?? Заради целия този стрес мисля че страдам от паническо разстройство. Не искам да продължавам така. Чувствам се наистина безсилна, защото не знам какво да правя. Единствено искам един нормален, спокоен живот. Много ли е?

Надявам се да публикувате историята ми, защото наистина се нуждая съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: 12ed2b47c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Тъжно! Мила обади се в някой кризисен център за защита на жертви на домашно насилие. Доколкото знам те ще ви осигурят квартира, макар и временно и ще помогнат на майка ти, а защо не и на теб да си намерите работа за да можете след като напуснете въпросния кризисен център да се справяте сами. Все пак вече си почти на 18, т. е. скоро ще си пълнолетна и няма да има пречка като завършиш училище да започнеш работа. Така, вече с две заплати, макар и малки, ще можете да се справите.
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 6f7008d422
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Майка ти, без да иска, става негов съучастник в тормоза над теб. Ако не можеш да я убедиш да се изнесете, намери си работа и го направи сама. На 18 вече не си много малка. Друг изход освен изнасяне няма. И по-добре възможно най-скоро, докато не си луднала и ти покрай него. Разбирам, че е трудно и не леко решение, но ще се справиш, колкото и трудно да ти е в началото, иначе ще продължаваш да береш ядове.

Успех!

vova4ka

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 1cf99495e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   www. nasilie. eu - свържи се юристите от този сайт. Те предоставят безплатна правна и психологическа помощ, към тях работят и доброволци, както и кризисни центрове. Ще ти обяснят как и към кого да подадеш жалба. При всички положения не оставяй нещата така!!!
Никой няма право да осъществява насилие спрямо други хора!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 9f52d241dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторката: Благодаря за съветите

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 70a8c34cbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз съм в същото положение с изключение, че баща ми най-сетне работи и за жалост вече имам паническо разстройство. Надявам се, че поне нещата при теб са се подобрили.

Успех!

-Л.

 
  ...


...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: de89f06b1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ами майка ти като взима 500 лева започни работа и ти, та с двете заплати да излезете с нея под наем, както ти каза № 1. Ти и всички в това положение, не стойте с изродите - насилници, какво чакате още, съвсем ли да се поболеете?

Не казвай, че не е лесно да се изнесеш. Да седиш там по-лесно ли ти се вижда? Прощавай ако звуча рязко, но разберете, че нищо няма да се промени, ако вие не го промените. А ако майка ти не иска, ти се спасявай, махни се оттам възможно най-скоро, както те посъветваха. Не чакай да си съсипеш нервите и психиката... аман от безотговорните ви майки, които ви държат при насилници...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: d3b1e437cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, наистина ти съчувствам. Не ти е лесно. Но ще ти кажа, че тези кризистни центрове не помагат много. Имах позната в твоето положение. От нея, а и от други места съм чувала, че ако се обърнеш към тях става по-зле, защото това, което правят е да разговарят с родителите ти, да се опитат да ги вразумят. Баща ти, щом до сега не се е вразумил, идва ли ще го направи и след разговора с тях. Най-вероятно да си навлечеш още бой, заради това, че си им се обадила. Все пак пробвай, стискай зъби и се надявай на най-доброто. Не се сърди на майка ти- тя е права. Нормално е да я е страх да отидете на квартира, защото заради наема, може да се окажете в такова положение, че да няма какво да ядете, а това съм сигурна, че тя никога не би си го простила. Най-доброто нещо, което можеш да направиш според мен е да си намериш работа. Естествено в началото ще ти е трудно- от работа на училище и пак така всеки ден. Но това ще е временно. Когато започнете и двете да взимате пари, ще успеете да се преместите в собствена квартира. Искам да ти кажа да не се притесняваш от това, че ще ти се налага да работиш. В моето семейство винаги имаше караници за пари. Първо майка ми не работеше 15 години. После тя тръгна на работа, след 3 години баща ми пък напусна. Аз съм ходила на училище със скъсани дрехи и обувки и без пари за закуска, защото ако питаш нашите, нямало работа. За това, когато станах на 18 си намерих. И повярвай ми, след като споделих всичко и с шефа ми и класната ми, те винаги ми правеха компромиси и ми влизаха в положение. Шефа ме слагаше втори смени, вечер ме пускаше по-рано за да се наспя. Учителите ме освобождаваха от часовете, за да се приготвя за работа. Учех в междучасията, а за контролните учех от предния час, ако имаме следващия. А и не искам да се впускам в другите подробности- нашите живеят на село, аз уча в съседния град и работя в другия съседен. Ходила съм по 3-4км от едното място до другото, защото няма автобуси. И все пак се справих, сега съм на 24 и съм си много добре. Не живея при нашите. Желая ти успех и дано да съм била полезна.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker