Семейството ми се разпада - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121311)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Семейството ми се разпада
преди: 10 години, 9 месеца, прочетена 1801 пъти
Майка ми е влюбена в друг мъж и иска да се разведе с баща ми....

Тя е на 42.. Не съм малка, пълнолетна съм, но съм потресена от нейното откровение, че има чувства към другия мъж. Не мога да приема тази връзка с друг човек, освен с баща ми. Цялата ми ценностна система по отношение на изграждането и запазването на едно семейство е разбита.

Защо аджеба една 40годишна жена би прекратила 20 годишен брак, за да се отдаде на любов, която би съществувала максимум 3-4 години? Все пак не е на 20, нито пък другия. Започват от нулата, въпросният ще иска деца от нея... даже му е крайно време вече. И с кой смята да ги създаде тея деца? С майка ми ли??

Не мога да повярвам, че това се случва... Всъщност никога не съм вярвала, че подобно нещо може да се случи... Не, не мога да го приема... Баща ми пък от друга страна заявява "И аз ще си намеря друга, когато я преживея, да няма да оставам сам". Не искам да съм от хората, които имат втори баща и мащеха... искам си моето семейство. Не съм дете за да имам мащеха или втори баща, но все някога ще се случи така че да се срещнем по повод или без повод.

Нека не звуча като мамино детенце... всъщност на колкото и да стана - вярвах, че винаги ще сме семейство и че сме едни от малкото, които не биха го съсипали заради друг/друга, а виждам, че вече всичко се разпада. Не знам как да се измъкна от тази ситуация, как да се съхраня? Имам други разбирания, възпитана съм по друг начин. Дори и да поддържам контакт с нея, няма да е същото... Въпросният ще знае всичко, каквото й казвам, нито пък ще искам да седна с него на една маса и да поддържаме приятелски отношения. Не знам как да постъпя.

Трябва ли да пренебрегна себе си и да съм в добри отношения с другия? Силно се надявам да не ми се налага да го търся. просто не искам никакви контакти с този човек или с който и да е, намесил се в семейството и семейните отношения... Просто не мога да приема че един мъж без цел в живота ни развали семейството и иска МОЯТА МАЙКА да му роди деца, вместо той да си намери някоя СВОБОДНА ЖЕНА.

Толкова е безличен че втора като майка ми няма да има, и той си го знае, за това й сваля звезди вместо да си намери някоя свободна... щото изпусне ли я, по-хубава няма да има. Обвинявам и майка си... за това че заради нея тази връзка се задълбочи. Тя се поддаде, вече връщане назад няма.

Всичко се съсипа. Има ли и други в този форум изпаднали в такова положение? Нуждая се от съвет как да постъпя и как да се държа. Нужно ли е да се запознавам и да поддържам контакти с човек, който не желая? Ако реши да направи деца на майка ми, нужно ли е да ги приемам?

Каква би била адекватната реакция на един нормален човек?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 9 месеца
hash: 674df6ab48
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма правила тук, слънчице. Всеки реагира според убежденията си, възпитанието си, чувствата си. Тежко е изпитанието ти. Но, моля те, не бързай да съдиш. Някой ден може да се окажеш в същата ситуация, но от другата страна. Тези неща просто се случват. Хората се влюбват, често пъти и без да го искат. Имала си нереална представа за семейството си.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 30043ef895
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всеки пълнолетен човек е свободен да реши с кого ще живее, дали ще роди дете на някои и т. н. Майка ти също.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker