Подходящо наказание - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121292)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Подходящо наказание
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 2959 пъти
Този ден, синът ми ме изкара извън нерви... още треперя.
Накратко случката е следната : живеем в квартал предимно с къщи, с много поляни и гора. Децата тук си играят свободно до късно вечер - карат колелета, тичат... Мястото е много спокойно и всички почти се познаваме. От скоро се престраших да го пускам сам навън като има в себе си мобилен телефон. Децата са много - около 10, има и по - големи, които пазят по - малките и така...
До този ден, когато се обади баба му / майка ми /, която буквално беше изпаднала в истерия и пищеше по телефона, че малкия и се е обадил, че са го нападнали и нахапали бездомни кучета...
Ще ви спестя цирковете, но общо взето и на мен ми причерня... Точно преди три минути обаче всички деца бяха в нашия двор и технически не беше възможно да му се е случило такова нещо...
Не знам, откъде му е дошло на акъла. Правел се, по телефона, че плаче и така беше разтревожил баба си, че просто нямам думи...
Лутам се между това да го нашамаря здраво / което никога не съм правила / и да го накажа много сурово... За сега измислих, че забранявам всякаква телевизия, спирам джобните и обещаното за утре кино "Ледена епоха" отпада естествено...
Но търся грешката и в себе си... и наистина не знам какво да правя...? !
Всякакви съвети са ми от полза!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 789e3d7382
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вместо да наказвате детето, се замислете защо е постъпило така... Това е много важна възраст в живота на едно дете. Според мен на вашето дете липсва внимание. Често такива деца симулират и по-страшни неща, за да си заслужат вниманието, което иначе им се отказва.
Решението не е наказание, а да обръщате на детето си повече внимание и да го насърчавате когато прави хубави неща, не самод а му обръщате внимание, когато прави бели. Дори боят е вид внимание и е жалко, че вашият син прибягва до подобни номера, за да заслужи внимание, което би следвало да получава.
Иначе - гледайте сама детето си, не чакайте разни по-големи деца да го правят и не разчитайте също на мобилния телефон за това.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 66937de1b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какво ще стане като му забраниш телевизията? Когато те няма у вас, той може да си пусне телевизора без да разбереш. Опа, казах ТАЙНАТА!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: eadafc6209
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз не съм много по наказанията. Спомням си, че вуйчо ми ми е разказвал подобни негови циркове от детството. Историята е много забавна всъщност. Но не ми се пише много. Тогава дядо го е пратил да работи на кораб, при неговия чичо (на мен не знам какъв ми се пада). Като по чудо му е харесало. При баща ми не е станал тоя номер, щото той има морска болест. Прилошава му.
За наказването: Сигурна ли сте, че ще е добра идея. От една страна няма как да оставите сина Ви да си прави каквото си иска, но от друга, ако го накажете ще се инати още повече. Зависи де. При мен не е така, ама не си спомням да са ме наказвали.
Мисля, че за малко дете забраната за киното и другото нещо, което беше, но аз забравих е достатъчно. Ако има друг път тогава се отнесете по-строго към детето си. Надявам се да няма.


Йоана ?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a31490387d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Напълно подкрепям първия коментар. Синът ти просто има огромна нужда от внимание, което не му е оказано. Грешката си е само твоя, а не на детето.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1b3850896d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Трябва да следваш, казаното от номер 1.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b35e883868
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Един психолог знаеш ли какво ми каза? Децата са като огледала за родителите. Когато дете направи пакост, това всъщност е сигнал за родителя, че някъде бърка. Така че ти и да го накажеш, това няма да промени много нещата, защото истинската причина е някъде в теб, а не в детето. По-скоро детето ще си каже: Тя не стига, че не ми обръща внимание, а на всичкото отгоре като и го подскажа, пак аз съм виновен и аз съм наказан вместо на нея да и светне лампичката.

Това не само няма да реши проблема, а ще озлоби детето и то ще се дистанцира и почувства неразбрано и маловажно. Тогава дори няма да ти дава подобни сигнали, а ще действа зад гърба ти. Сега се радвай, че поне ти дава сигнали.

И след години много ще те заболи, ако разбереш, че всъщност не си го познавала. Тогава ще си кажеш: аз давах мило и драго за него, а той как ми се отблагодари. И пак то ще е виновно според теб. Поведението на детето само отразява възпитанието, което вие като родители давате. Вместо да го наказваш, по-скоро поговри спокойно с него, разбери какво го е подтикнало и си вади поуки за твоето поведение. Там е истинската причина. Лекувай причината, а не сиптомите.

ЗА БОГА ОБЩУВАЙТЕ С ДЕЦАТА СИ!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2899481f0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не си споменала възрастта на детето, но за мен то не заслужава наказание, а по скоро разговор. Да го заведеш лично да се извини на баба си е достатъчно наказание, все пак зависи възрастта на детето.
Има деца които не са разбрали докъде може да стигне шегата. С разговор, да съжалява баба повече и да се съобразява с възрастта й ще постигнеш по голям успех от колкото, като го лишиш от "Ледена епоха". Детето трябва да разбере къде и защо е сгрешило, как баба му от любов към него е щяла да се разболее от притеснение, как тя е гледала по тв за хора починали от рани причинени от кучета, и как щяло да й се пръсне сърцето от притеснение за него.
С лишения и наказания можеш само да постигнеш омраза към бабата, в мозъчето му за наказанието е виновна бабата, затова в бъдеще ще се измисли още по неприятна шега, за да й се върне за клюкарстването.
Шегите от този род, смяна на солта със захарта в съостветните съдове, обаждането за ненужна помощ и опаковането на тоалетната чиния с стреч фолио са напълно нормални за възраст между 7-10 години. Детето ви си е помислило че прави нещо смешно и така ще разевесели баба си. Сама помислете бабата в последно верме е изглеждала тъжна и ядосана. Синът ви дори може да е искал по този начин, да й помогне да се развесели.
Прочетете му приказката "лъжливото овчарче", но не с цел наказание, а като приспивна приазка.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 57ab2c40b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ами търси внимание или пък просто му е скучно ие решил, че ще е забавно да ви поразиграва.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: df8e1bb4bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Дали не го е посъветвал така някой батко или някоя кака от компанията? Не мисля, че трябва да го вземате толкова навътре, макар че моите деца такива не са ми ги правили. Правеха други пакости и много често се случваше племенницата ми да измисля пакостите, а дъщеря ми или сина ми да ги вършат. Не мисля, че осъзнават какво правят и затова децата могат да са много "лоши". Всичко им се струва на шега.
Непременно му припомнете приказката за лъжливото овчарче.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: df8e1bb4bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много са ми странни някои от коментарите. № 6 споменава, че ако детето прави пакости има грешка - така казал психолога. Аз си мисля, че има грешка, ако детето никога не прави пакости - е, не съм психолог, само майка и баба. Мисля си, че психолозите и някои от коментиращите никога не са били деца. Защо очаквате едно дете да има психиката на възрастен, да мисли като вас. Едно дете не следи новините от години като баба му и няма как да знае за сериозния проблем с бездомните кучета, за това че има починали от нахапвания на кучета. Едно дете не знае какво означава баба му да вдигне кръвно - от къде да знае. И по всяка вероятност е искало да се направи на интересно пред приятелчетата му, без да осъзнава какви последствия ще доведе постъпката му. Вие никога ли не сте правили пакости като деца? Е, нормално е след това да има наказание.
№9

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: fe58d39fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Кажи му, че ще го пратиш във военно училище!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 96aa483dd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Най-вероятно го е искал да се направи на интересен пред прятелчетата си и едва ли разбира какво значи да бадеш нахапан от кучета. Моя съвет е малко жесток но ще го накара да се замисли за в бъдеще преди да направи друга подобна глупост. Покажи му снимки на хора нахапани от кучета (можеш да намериш в интернет). После идете заедно при баба му да се извини.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 80f4c5dde6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Малко е малък, но знам едно наказание, което има ефект при тийновете. С две думи караш го да се чувства по същия начин по който се е почувствала баба му. Историята беше следната. Някакъв тийн редовно закъснявал, отказвал да си вдига телефона, не казвал къде ходи и майка му го чакала по цели нощи и се притеснявала къде и дали е добре и измислила следното. Един ден не се прибрала за вечеря и си изключила телефона. В началото синът и се мотал из вкъщи и не обърнал внимание, че майка му я няма, ама станало късно и о, чудо той се изплашил. Ами ако навръщане от работа е станало нещо? Не е нормално за майка ми да закъснее и да не се обади. Започнал да и звъни, но телефонът и бил изключен и за първи път в живота си се разтревожил истински. Не мигнал цяла нощ да я чака. Майка му се прибрала призори щастлива и усмихната и най-спокойно му обяснила, че била при приятелка, все едно това си било най-нормалното нещо на света да не се прибира и никой да не знае къде е. И тогава момчето се замислило. Дало си сметка, че той причинява същото на майка си всеки път. Дали е станал по-отговорен и е почнал да се обажда, не знам, но поне се разтревожил искрено и се замислил. Та ако синът ти беше малко по-голям можехте да му изиграете подобен номер, ама не знам дете как ще го приеме.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 703a5669ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Госпожо това което прочетох и мен ме възмути и мен са ме наказвали така но когато станах на 15 казах че няма да търпя такива сурови наказания било то телвизия било то за джобни
сега съм на 20 писал съм тука много пъти истории
вместо да го накажете или да го биете поговорете сериозно и му обеснете защо постъпва така
ако детето е на възраст 9 12 години пак не го наказвайте защото ще си помисли че лошо сте го възпитали

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 1f9997acde
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Наказание трябва да има - не в смисъл на тормоз.

Покажете разочарованието си, променете отношението си за известно време, бъдете по - строга, не говорете с него. Някой по - горе беше писал да му се покажат снимки на нахапани от кучета хора - също мисля, че е добре, за да осъзнае реално какво е накарал баба си да помисли.

Не винаги родителите са виновни за поведението на децата си, много е важна и средата на приятелчетата около тях. Помислете за това, от кого би могъл да се влияе евентуално.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker