В родилния дом - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121302)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

В родилния дом
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 4195 пъти
Здравейте! Преди 5 месеца родих моето малко момченце. Живеем в малък град, няма да споменавам името му. Искам да ви разкажа какво се случи в родилния дом, докато бях там. Още като ме приеха да раждам, започнаха обидите и ужасното отношение. Акушерките и сестрите постоянно ми викаха, че много съм се била бавела, по бързо да лягам, да не съм се преструвала. Когато започна да ми се повръща едната от тях ми каза да си го държа, че нямало да чисти след мен. Аз съм била виновна, че ми се повръщало. Контракциите ми свършиха, болките станаха непомосими, а те пушеха цигари и пиеха кафе и казаха, че било още рано сутринта и нямало да родя сега. Развиках се, те ме качиха на магарето и родих за 1 минута, живо и здраво дете слава Богу. Изгубих прекалено много кръв. Заведоха ме в стаята с бебето ми. Там получих голям кръвоизлив и санитарката ми се развика, че трябвало само да чисти и излезе. Не се върна и се наложи да си изчистя аз, три часа след като бях родила. В това време мина една жена да разнася обяда по стаите. Когато ме попита дали искам, помолих да изчака да извадя чашката и чинията от чантата, а тя каза, че нямало да се занимава с мен и не ми даде храна и чай. От тогава изгубих апетит. Преживях три кошмарни дни. Постоянно ни обиждаха. Казваха ни, че сме били като циганките, за нищо не ставаме, били сме малоумни. Хвърляха дрешките на бебчето в кошчето му и ми казваха да се оправям. Когато ги помолих да ми помогнат с първото обличане на дрешките на бебето отговорът беше- като не си искала дете, да не си го правила. Какви са тези глупости не разбрах? И така спрях да ям, изпаднах в тежка депресия, спря ми кърмата, чувствах се виновна за всичко, постоянно се обвинявах, че не съм добра майка. Искам да отбележа, че всичко това се случва в уж елитна болница. Вие имали ли сте подобни проблеми? Искам да кажа, че съжалявам, че се оставих на тези хора до толкова много да повлияят на психиката ми и да провалят най- хубавите дни в живота ми. За това- случи ли ви се нещо подобно- ни им обръщайте внимание на тези бедни души, които така се гаврят с хората, защото вредите само на себе си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: fc86163468
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Права си за това, че не трябва да тровиш собствената си психика с техните грозни своеволия. Но не си права така да замиташ проблемите там под килима. На мен ще ми е интересно да споменеш точно за кой град става въпрос, коя болница, отделение и тнт. Важно е тези неща да се знаят, за да може авторитетът(доколкото го имат) на въпросните хора да бъде сринат със земята. Според мен дори трябва проблемът с това отношение да бъде споделен с медии (например "Господари на ефира" или вестници), за да бъдат лицата публично порицани. Те просто нямат право да се държат така.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 71e61e78a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ох, то май почти няма жена родила в България, която да не разказва подобна история! Явно наистина са малко щастливките, които са попаднали на свестен персонал. Аз още нямам деца, ама почти нямам приятелка с дете, която да не разказва такива неща. Грубост, лоша хигиена, гадно отношение... за сведение това не е от вчера и преди 1989 е било същото. Сестра ми я бяха заразили с някакви стрептококи заради лоша хигиена, а майка ми какви неща разказваше за отношението на санитарките и акушерките... и това в една от най-елитните болници в София! Решила съм, че като ми дойде времето, ще правя ще струвам, но там няма да родя! Защото и до сега си е същото. Вярно, че поремонтираха едното крило, ама моя приятелка роди там и каза, че отношението на персонала е отврат. Та, май това, че си от малък град е без значение. И в София е същата работа. И изобщо цялото ни здравеопазване и в частност отношението към пациентите е едно... не е за разправяне! Все едно ти е много кеф да страдаш и нарочно го правиш за да дразниш персонала! Ужас!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1d0b8333e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Чесно казано не познавам неплатила родилка, която да няма връзки в родилното и да няма същите проблеми.
Така е от 20 години насам в родилните отделения, не си платил рушвет и си позволяваш да искаш, да молиш услуги, без да си връзкар, разбира се получаваш такова отношение.
Реално в боница в чужбина също не биха ти назначили личен асистент, но нямаше да ти отказват грубо услуги, а щяха или с усмивка да се извиняват или да ти предложат да си платиш за помагач, макар те да получават нормални заплати.
И аз съм раждала преди три год и аз съм платила /корупция/ за добро отношение.
Поставям се обаче и на мястото на всички служители в родилно отделение.
1 Санитарките- 2 санитарки трябва днес да изчистят 20 стай и междувременно да помагат при раждане и да разнасят изследвания и техните резултати за 10лв надник на ден. Всяка повърня или кръвоизлив им идва в повече.
2 акушерки- те са на 450лв заплата и имат същите задължения като акушерките в европа където заплатите на акушерка са 3500 евро. Вършат работата си на 80%, а вземат заплата 10 пъти по ниска от заслужената. Мисля че независимо, че те в бг не си вършат задълженията добре трябва да сме им благодарни че не са научили един език и не са избягали в Европа.
3 Лекари- важи същото, като за акушерките.
Ако се поставим на мастото на пациентите:
В Европа хората плащат около 300 евро всеки месец здравни осигуровки и затова получават 2 пъти по добра здравна услуга от нас, които плащаме смешни суми за здравни осигуровки. Е и тук пак ние пациентие излизаме на далавера.
Аз съм безработна и плащам 16, 80лв за ЗО всеки месец и въпреки смешната сума /за мен висока защото нямам доходи/ аз получавам здравни услуги на сравнително доста добро ниво, за парите си. Например веднъж годишно се разболявам от грип получавам преглед срещу 3лв и плащам лекарства за 50лв общо за година, моята болест ми стува 250лв, като бонус получавам и два пъти годишно изследвания на кръв и урина.
Европеец безработен плаща 12 месеца по 150 евра, общо 1800 евра и получава същото, като мен с малко по-добро отношение на мед персонал.
Следваш ли мисълта ми, че аз харча 250лв, а европеец, в моето положение, харчи 3600лв за почти една и съща услуга?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f15b49aa06
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Лелееее, ужас!!! Горката, напълно те разбирам. И аз като раждах отношението не беше много чудесно, ама твойто е направо кошмар. Гадни, долни, дребнави твари!!!! Направо побеснявам като чета. Спомням си колко безпомощен и сам се чувства човек в такъв момент и колко лошо е да си сред чужди. Аз родих секцио а дори не пускаха съпруга ми при мене да ме види, от съображения за стерилност. 6 дни бях в болницата, беше доста гадно. На третия или четвъртия дене дадох на една санитарка 10 лева, понеже беше малко по мила от останалите, ей така да се почерпи, че ми помогна с кърменето, а тя направо се размаза да ми угодничи в следващите дни. Препълваше ми чинията, сменяше ми бельото, помагаше ми с детето, научи ме на разни неща, компания ми правеше. И така срещу 10 лв си откупих добро отношение. Вие преценете кое как е, аз разказвам каквото се случи.
А на теб, радвай се на детето си и се опитай да ги изхвърлиш от главата си тези мижитурки!!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: dd8eab0b32
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Настръхнах, докато чета историята ти! Страшно благодарна съм на съпругът ми, че работи извън България и успяхме да си позволим човешко отношение, когато дойде моментът да раждам. Много наши познати ме мислят за луда, защото когато дъщеричката ни се роди на въпроса как е минало раждането, отговарях "Страхотно беше" с широка усмивка. Чувствах и лекарката и акушерката си като свои близки роднини и приятелки още по време на женските консултации. Отидох да раждам с усмивка и съвсем спокойна. Съпругът ми присъства на раждането. Възползвах се и от епидорална упойка, въпреки че според мен беше малко като доза, защото последните контракции и шиенето след раждането си ги усещах. През цялото време в предродилно при мен имаше акушерка, която ми разказваше истории. Помня, че ме накара да си представя, че съм цвете и с всяка една контракция се отваря по едно листенце... След раждането всички бяха толкова мили. Помагаха ме и ме учеха как да се грижа за бебенцето. Мотивираха ме да се храня добре и да си почивам. Идваха и консултантки по кърмене и психолог, защото плаках, че не се спрявам с кърменето, а бебчето плачеше гладничко. Мога още да разказвам, все хубави неща и отново с усмивка. При всяко ходене в клиниката посрещат дъщеричката ни топло и с любов. Казват, че е "наше момиченце". Всички тези прекрасни моменти, естествено срещу солидно заплащане в частна болница във Варна. Въпреки, че сме платили, чувствам своята гинеколожка като втора майка и от тогава винаги казвам, че има две важни жени в живота ми - Тази която ми даде живот и тази която ми помогна да дам живот.
Прегръщам ти и ти пожелавам да забравиш болката и убидата и следващото ти раждане да е прекрасно, още по-хубаво от моето!

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1dcd856127
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   И това е в "уж елитна болница". Аз затова си избрах в държавната "Майчин дом", без избори на екипи и съм адски доволна. Много готин екип, а и явно хора с опит. Нито една обидна дума, прекрасно отношение, нито лев даден - само по 35 лв за ремонтираните стаи и то защото държах бебето да е при мен, не толкова за условията, въпреки, че си имаше значение, че съм в стая със самостоятелен санитарен възел. Дори след раждането получих адекватно отношение, щом попитах дали потичането е коластра веднага сестрата ми отговори. Е, не е като вкъщи, но наистина професионално и адекватно поведение. При мен имаше може би и значение, че отидох с 9см разкритие и те много ми се изкефиха, но беше супер. Ами и упойката си спестих, ако бях отишла по-рано сигурно щяха да и сложат. Е, наложи се после да ми правят 2 кюртажа, че някакво полипче се беше образувало в матката ми, но и това мина. Наистина съм много доволна, ако втори път ми се наложи категорично отивам там! Една приятелка плати сума пари за избор на екип и накрая тъпата докторка я напъна на 6см, само защото бебето беше решило да излезе вечерта (дори не и през нощта) и тя искаше да си отиде вкъщи. Ми да, какво е това, тя е решила да си гледа сериала, а някакво бебе ще се ражда!
Авторке, гледай си с любов и се радвай на детето си, и имай едно наум, че не навсякъде, където ръсиш пари е гаранция за добро. Да ти е живо и здраво момченцето и да стане един достоен и добър човек!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0f1cc4fc21
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Злобни бабички неудовлетворени от живота си има навсякъде. Недей да им обръщаш внимание, а се радвай на детето си. Едно нещо съм забелязала - човек който е щастлив от себе си и живота си, не изпитва злоба, тези които изпитват са крайно неудовлетворени, от себе си и всичко около себе си, затова те си плащат всеки ден с мизерния живот, който живеят. Радвай се че си родила здраво дете, гледай си го, и забрави за тези жалки хора, за да не ги привличаш повече в живота си.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 188cf4c9ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 5, можеше просто да пишеш на авторката, че не е случила на хора, а а не да и се хвалиш за да се почувства още по - зле, че е можело да има раждане като твоето.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: edfcfa7172
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторке, съжалявам, че си преживяла всичко това. Наистина не е трябвало да се оставяш да ти повлияе на психиката.
Само не разбрах кои точно сте вие дето сте били като циганките и за нищо не сте ставали и сте били малоумни...

Аз ако съм на теб или майка ти ще ги съдя за морален и психически тормоз и ще викна някой от телевизията, за да им разкажа на какъв тормоз съм била подложена и ще ги побъркам. Хич няма да си мълча. Това затвор ли е или родилен дом? Като не им се работи и са им малко парите на персонала ами да напуснат-никой не ги държи насила там. А не да си го изкарват на нещастните родилки. Те са толкова уплашени, безпомощни и уязвими в положението си-как нямат милост тия изродки там. И това е масово. Насилието над родилки също е често срещано, както и грубост, бездушие.

Възможно е да имаш постродилна депресия, свързана с нарушения на хормоналния баланс. Отиди на лекар за това.
Бъдете живи и здрави с бебчето!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: edfcfa7172
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   За грубото отношение и насилието над родилки:

http://www.rodilnitza.com/blog/pregnancy/obstetric-violence/

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/obshtestvo/2009/12/04/825733_rodilni_muki/

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 77cf31fbad
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката: Благодаря на всички за коментарите. Ние- става въпрос за мен и още едно момиче, което беше с мен в стаята.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 71e61e78a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 5, я сподели коя е болницата? Че имам близки роднини във Варна и ако всичко е толкова готино колкото го описваш, мисля да ида да родя там.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d40f0452cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не е дошъл някой татко с винкела дса ги начупи до насиране, че да се научат на отношение - и докторя и санитарки и сестри. Иначе всичките карат коли за по 20-30 бона и все за пари реват!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: dd8eab0b32
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Здравейте, аз съм N5!
Първо ще се обърна към N8,
Нямам нужда от секретар, да ми диктува какво е можело да й напиша! Написала съм това, което съм искала.
Едно такова преживяване, може да те откаже от мисълта за второ дете и да изплаши много бъдещи майки! Още като момиче, умирах от страх при мисълта за раждане, точно заради безбройни разкази на близки и роднини за раждането като филм на ужасите! Радвам се, че не се случи на мен и още повече ще се радвам да не се случва на никоя мама повече...
N12 Името на болницата няма да ти кажа, за да не ме обвинят, че правя реклама. От 10 души можеш да чуеш 10 различни мнения и гледни точки за едно и също нещо. Дори моят съпруг, веднъж като минавахме покрай нея ми каза, че когато забременея там никога няма да ме заведе, точно заради историйки, които се разнасят за всяка болница и за всеки специалист, естествено. Сега дори, ако има някъкъв здравословен проблем, първо звъни да попита дали е възможно да бъде прегледам там, ако естествено разполагат с такъв лекар. Раждах при д-р Капка Атанасова, а ЖК ми следеше Рени Корновска, другата акушерка на раждането ми също наричаха Рени. Останалите лекари познавам от училището за родители и общо взето от всички имам хубави впечатления. Водя там дори баба си, която има много здравословни проблеми и трябва да й се изследва кръвта веднъж в месеца. Казва, че само там лаборантката не я правела на решето и не я боли, защото жената вече е останала без вени. Дано съм помогнала! Успех и здраво бебче ти желая!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d728543602
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Раждах преди два месеца в АГ болница във Варна. Няма да кажа имена на лекари и екип.. Това беше кошмар! Лекарят е уж познат, бяхме се разбрали като мине раждането да му платя на него един вид нелегално без да се разбира в болницата. Когато отидох да ме прегледа ми оставаха около 7 дни до термин, а той ми каза "До термин няма да стане, ще преносваш.. Искаш ли да родиш на 23? "(3 дни преди термин) и аз понеже съм чела че не е хубаво да се преносва се съгласих.. В последствие разбрах, че всъщност на тази дата доктора е бил последно на работа и после излизал в отпуск та един вид да не го притеснявам по време на отпуска.. Това добре пих хапчето на уречения ден и след 4 5 часа ме приеха. С 3 см разкритие ми спукаха водите и 5 часа си стоях с 3 см и адски болки не мога да ги опиша крещях че не издържам и искам секцио, а само ми крещяха, че за него трябвало да има причина и че не могат да ме оперират, можело да родя чак сутринта след още известно време, вече с последни сили се опитах да ги убедя за секцио, а те ми креснаха като толкова искам секцио да си го плащам и да се свършва... и така платих си 430 лв и причина за секцио веднага се намери.. докато ми оформяха документите за операцията една жена от екипа ми крещеше че след операцията няма да мога да ходя на фитнес и никога няма да имам преса на корема, а аз едва дишах от болки.. това беше първото и последното ми раждане в България!

Момиче на 19г.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d7eb080072
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Авторке, да не си раждала в АГ-Русе?
Там отношението на персонала е отвратително!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1dcd856127
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 15 - отвратително! Но не съм учудена въобще! За съжаление е масова такава практика, затова както написах и по-горе - никакви разбирания, никакви избори на лекари, секцио и прочее. Отиваш си, когато бебчето е готово да се появи на белия свят и каквото е решил Бог (пак казвам нито лев на съм дала - в държавна болница, адекватно отношение и поведение, нормално раждане без никакъв риск, упойки и подобни! разбира се, няма гаранции, но аз поне така мисля - няма да има разсърдени, че си ги извикал пшрез отпуски, през нощта, или когато тъкмо му е свършила смяната на доктора и някакво си бебе е решило да се ражда!

Номер 6

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f011f86537
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Поддържам с две ръце № 1.
Защо да не им кажеш имената?
Казвайте имената им, името на болницата и на персонала - на тези, които са проявили лошо, грубо, безчовечно и безотговорно отношение! Да знаят хората. Трябва да има гласност, не бива да си траем без да знаем и ние защо. Иначе ще си продължава отвратителното им отношение, а въпросните лекари и т. н. персонали се издържат от нас!
НИЕ им плащаме заплатите!
И както в магазина като влезе въпросния лекар или сестра, към него се отнасят културно, коректно и с внимание, така и те са длъжни да се отнасят най-малкото нормално с хората! Те не го правят - никой не го изисква от тях и затова и така си продължава...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 23074d057b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Мили момичета, искрено ви съчувствам за преживените кошмари. Вместо това да са най- прекрасните ви дни, разни малоумници ги превръщат в ужасни. Забравете преживяното и бъдете щастливи с рожбите си.
Мисля обаче, че е редно да конкретизиране тези, които са ви причинили тези неприятности. Вие от тук нататък едва ли ще се обърнете отново към техните услуги, сигурно ще потърсите по- добър вариант. Помогнете на следващите, които може би след броени дни ще преживеят подобен на вашия кошмар. В една нормална държава такива хора биха носили отговорност. В България не само че не носят, ами като че потърпевшите ги е страх от тях.
Желая успех и радостни мигове!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: cae408386d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Мила моя какво да ти кажа ДА СИ СИ ИЗБРАЛА ДОБЪР ЕКИП ние не сме ти виновни

 
  ...

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8d04e8df68
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Боже господи! Не е за вярване! Моя братовчедка ми се оплака преди 2 дни как са я тормозили в АГ болница, Варна. Леля ми е имала разправия с главния лекар заради нечовешкото отношение, секцио по спешност със слаба упойка ( братовчедка ми изпищяла като започнали да я режат, та чак тогава и сложили пълна упойка) и т. н.!!! Ужас! Изроди! Ще разбера имената и ще ги публикувам, всички доктори и сестри, акушерки отнасящи се като животни трябва да се линчуват! Това е останало от комунизма и ако не се направи нещо и не се даде глас, ще продължи още много дълго време!!! Говорете, не ги прикривайте, та и вие ставате съучастници, спасете следващата жертва!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 31a1d326f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Амии да ти е честито момченцето голям да порасне!! Ти ония селянки не ги гледай мене са ме изпуснали на плочките и главата ми беше деформирана до 4 годишен с оправданието "Стажантка съм ". Майка ми е била на същото положение като при теб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker