Искаме бебе - а нямаме достатъчни пари. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121250)
 Любов и изневяра (29722)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18541)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искаме бебе - а нямаме достатъчни пари.
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 4122 пъти
Здравейте!
На 23 години съм, и с приятелят ми много искаме дете! И двамата мислим че, ни е дошло времето и ще се справим, но пречката ни са ПАРИТЕ! Получих много савети, едни ми казват че, сега му е времето, други ми казват ч, още ме млади. Но, мисълта не ми излиза от главата. Искам нещо мое, наше, на което да серадваме, да го гушкаме... Повечто ми приятелки имат бебенца вече, някои и по-големи деца, и на мен направо ми се къса сърцето, и аз искам тази радст. Когато си говорим с приятелят ми, той казва че, е готов и иска бебе, аз също, но от друга страна като се замисля, ами ако закъсаме с парите? Трябва ли да чакам подходящият момент когато той ще има толкова добра работа че, да може да имаме дете? Така или иначе той, работа на която да му плащат толкова добре няма да си намери! А да чакаме само и да отлагаме, и така ще си минат още доста годинки. Моля ви съвет. Ако някоя е имал такъв проблем нека сподели. Ако някоя е забременяла в подобни условие нека да сподели. Просто искаме да имаме дете, но колко трябва да чакаме?? ...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 19d538634b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   какво означава" нямаме пари"???
някои хора си имат жилище, карат коли, и все реват, че нямат пари и не могат да имат бебе
а и никога не може да се измислят нещата, едни познати и двамата рабоят, имат си всичко материално, роди им се бебе, за съжаление с увреждане - нищо фатално, ама вече 3/4 години не излизат от болници, прегледи ит. н. , и пак се намира изход - родителите помагат и се справят
Та, това - "нямаме пари" е най-тъпото оправдание, което човек може да си измисли, за да няма дете.
Интересно е друго, хора пушат пият - а за дете нямат

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 08632c78f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не пишеш на колко години е приятелят ти, но ти си само на 23, така че имаш много време да родиш. За това, моят съвет е изчакайте! Едно, че както сама казваш парите са проблем, друго, че детето освен гушкане и игра изисква много грижи, а това е страшна отговорност. Знам, че тука ще наскачат разни да ме оплюват, но според мен, в наши дни преди 25 години да имаш дете е меко казано неразумно.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6aff4f71c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Ти имаш ли трудов стаж някакъв? Нали знаеш, че имаш право 2 години след раждането да получаваш сума равна на 90% от месечната ти заплата, докато си в майчинство? Родителите ви не желаят ли да ви помагат ако могат? Имате ли някакви начини да оптимизирате разходите? Например, някой от вас пуши ли, пие ли, дава ли пари за разни ненужни развлекателни дейности? Като цяло малко дете може да се гледа и с малко пари (братята роми го доказват). Повече пари са нужни като поотрастне малко и започне детска градина и училище.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 46d6b3efd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не питай тук, ще ти дадат съвет да не раждаш докато не си подсигурена доживот - т. е. никога.
А нещата се нареждат според необходимостите. Няма как да постигнеш нещо, ако нямаш конкретен стимул. Децата са най-големият!
Имам 2 деца - (родих на 24 и 26 г) и вече пораснаха, съвсем нормално ги отгледахме, а в началото бяхме в най-голямата криза без свой дом и без работа.
Без децата щях до днес да се свирам в някоя дупка и да се задоволявам с каквото има, но чрез тях израстнах бързо и всичко постигах с лекота.

Едно си права - колкото повечме отлагаш, толкова повече ще се отдалечаваш от възможността...

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e33ebaeb21
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Ако си мислиш, че след година или 5, или 10 ще забогатеете, едва ли ще стане, въпреки че ви го пожелавам. Ако си мислиш, че за едно дете трябват адски много пари, пак се лъжеш, не вярвам и вас, както и мен, да са ви хранили със златна лъжица. Където се хранят 2 гърла, могат да се хранят и 3.

Нормално е да се притесняваш и ние се притеснявахме. И въпреки всичко се решихме, сега имаме дъщеря на 2 и да ти кажа изобщо, ама изобщо не съжаляваме. Не казвам, че живеем в лукс, но се справяме някакси и дори не ни тежи, въпреки че доходите ни са доста ниски. И да ти кажа това ни е такава радост, че изобщо не ми пука, че нямаме пари. Като казвам "нямаме", нямам предвид, че умираме от глад, а просто че си правим сметката, иначе какво ни е - нито сме гладни, нито боси, нито сме на улицата, не вярвам и вие да гладувате.

Какво му трябва повече на човек, за да е щастлив - тези неща плюс най-важно - хора, с които се обичате, и разбира се здраве. Всичко друго е глезотия. Да ти кажа честно, мисля, че съм много по-щастлив от повечето богаташи. Не че да си богат е лошо, но това не е най-важното.

Така че от личен опит - нормално е да се притесняваш, все пак това е голяма крачка и отговорност, но когато има желание да дадеш живот на едно обичано и желано дете, Бог винаги помага - действай няма да съжаляваш, гарантирам ти.

А да - и няма по-голяма радост от това да се будиш до детето си, да ти каже "мамо/тате" с блещукащи от любов очи, да не говорим за първото зъбче, първата крачка, първата думичка, това са истинските неща и не мисля, че парите трябва да те спират. Тези неща с пари не се купуват.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 43425b681e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Искаш радост казваш, но в живота всяка радост се заплаща. Вие нямате пари, тоест няма с какво да платите радостта.
Сама решаваш, дали искаш да създадеш сега и точно в момента, дете. Но това зависи от личните ти приоритети в живота.
има два вида хора
Първите се радват на малките неща в живота доволни са на това да имат комат хляб и усмивки в дома си. За вторите обаче хляба и усмивките не е достатъчен и усмивката от лицето му изчезва, съответно и изчезват усмивките на околните в дома му.
Тези два типа хора ще ти дадът два различни противопоставящи се коментара.
Първите ще ти кажат, роди, роди 5 деца едно след друго, децата са най-голямото щастие.
Вторите ще ти кажат родиш ли, никога няма да имаш, нов автомобил, нови мебели нови "гащи". Условията които придобиеш преди децата, ще си останат същите през целия ти живот. Защото след като родиш всичко спестено ще отива за децата.
Така че и да питаш и да не питаш, всичко си зависи от теб самата какви са приоритетите ви как разбирате вие с мъжът ти живота.
Ако днес ти си доволна и щастлива с това което имаш и не завиждаш и не мечтаеш за имотите на имащите. Не желаеш нов диван, а си доволна на този от втора ръка. Тогава роди това ще е най правилонто решение.
Ако обаче още от днес ревеш, нямам, а искам да имам, да притежавам е тогава по добре изчакай по добри времена или да пробвате да се устроите в европа пък тогава деца.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 17b1704d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   бебето е за гушкане и радване само когато е чуждо. своето 99% от времето е грижи и 1% гушкане и кефене (който компенсира обаче! ). навий си часовника на всеки 2-3 часа през нощта и се разхождай из апартамента по 30-45 минути с 3-4 кутии сок на ръце и така 1-2 седмици за да добиеш представа дали си готова. също не напускай жилището ако няма никого (щото бебето само не можеш да оставиш). не до магазина, не до комшийката, просто си стой вътре докато не дойде друг възрастен.

парите не знам какво могат да ти облекчат толкова. щом имаш мнного познати с деца - те ще ти дадат сигурно креватчета и др. всичко е по-добре да е използвано, защото вече са му паднали вредните вещества от производството (бои и др. вещества). само матраче и спално бельо и одеалце е добре да са нови.

в началото е по-скъпо, добре е да е в памперс (марката), което е по-скъпо, а и еднократните разходи за обзавеждане. но след третия месец можеш спокойно да вземеш по-обикновени пеленки. но разходите си растат с децата де. и все пак най-важното е да е здраво едно дете, че това с пари не се купува.

само приятелят ти ли работи от двама ви? ако да - толкова ли си сигурна в него, че да се оставиш на неговите пари, ами ако не издържи връзката? може би е по-добре и ти да имаш работа и оттам и майчинство.
ако в момента се оправяте с парите така, че да ви остават в края на месеца едно 200 лева - давайте и успех!

пс. колко да чакате? - максимум до 27 години - идеалната възраст за раждане според моята гинеколожка. а има време и за второ после и за трето :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5598befa97
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Само той работи за съжаление. Но му имам доверие, той казва че, е готов за тази отговорност. На 25 е.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d8233895f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Важното е детето да е желано и да се чувства обичано. Те парите все не стигат така, че щом си решила, че искаш давай. Въпреки, че не е толкова лесно колкото си мислиш. Уморително е и много притеснително, според мен изчакай още някоя друга година

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ea041a2cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   зависи какво разбирате под "нямаме достатъчно пари". имате ли работа, къде живеете (в собствено жилище, под наем, при родители), какви са перспективите ви за близките няколко години? за някои да нямаш пари може да значи да не ти стигат за хляб и за сметки, за други - да не могат да си позволят почивка на Малдивите например.
а познатите си не ги гледай, те вземат решения за себе си, а ти мисли за собствения си живот. наистина не звучиш като зрял човек, а като дете, което по-скоро иска играчка, защото другите имат такава - да я мачкаш и гушкаш:-) помисли можете ли да му осигурите приличен живот и ако отговорът е по-скоро не, изчакайте, само на 23 сте.
е, не е нужно да отивате в другата крайност, но все пак това е дългосрочно решение, което се взема за цял живот.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a7e46bb4df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Аз ще кажа два факта:

1. 23 е най-фертилната възраст за жената
2. Дете не се гледа с пари, а с любов.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b6c87c4adb
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей,
преди време и аз бях писала такава история. Можеш да прочетеш коментарите и по нея, макар че не са много по - различни от тези тук.
Само че аз съм почти на 25г.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c07472b052
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Според мен трябва да сте сигурни във финансите си преди да мислите за деца.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 117ea8c72f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Принципно както горе казват подходящият момент може и да не дойде - ту млякото горещо, то пък друго нещо. Днес са парите, утре е кариерата, после е апартамента и т. н. Винаги ще се появява нещо.
Единствено бих те посъветвала да изчакаш докато и ти си намериш работа и натрупаш малко трудов стаж. Разбирам, че му имаш доверие, но никога не е излишно човек да има малко самостоятелност. Не само, че ще имаш някакъв приход по време на майчинството си, а и съм сигурна, че и ти ще се чувстваш по-добре и по-спокойна.
Ана

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: db6b2199bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Към номер 2 - на 19 съм и имам син на 2 месеца! Грижа се за него, вземам скапани 100 лв социални и 35 лв детски.. Не съм от братята роми! Не мисля, че някой може да определя разумна възраст за раждане на дете! Ако нямаш акъл нерви или желание и на сто да си все тая ;)
Към авторката - аз мога да кажа, че това са глупости! Вече обясних какво получавам аз, приятелят ми получава 500лв заплата от които половината отиват за вноска по кредит. Живеем с техните в гарсониера - с бебето общо 5 човека и като цяло много хора биха казали, че сме луди да правим бебе при такова положение, но аз казвам има ли желание има и начин накупихме му всичко едно по едно и си го гледаме не е останал гладен бос гол на студено или така нататък :) не е чак толкова зле колкото го описват една кошара срува 400 лв а количката зависи каква си избереш като и за кошарата има и варианти за по 100 лв аз ти казвам цената на нашата понеже е дървена 3в1 се води.. дрешки днес една утре една имаш 9 месеца да му ги събереш никой не казва на веднъж да му купиш всичко :) после месечните разходи ти се свеждат до памперси, адаптирано мляко ако нямаш кърма прах и омекотител за бебешки дрешки кърпички и козметика.. :) ние се справяме мисля, че и ти би успяла

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c2da66bda0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Единствения съвет, който мога да ти дам е да потърсиш някаква възможност за допълнителни доходи, някаква допълнителна работа, помисли за собствен бизнес... Винаги има начин! :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ea041a2cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   15, сигурно се справяте, но не хвали живота си на авторката, защото както го описваш, не е за завиждане - 5 души (от които 1 бебе) натъпкани в гарсониера, с мизерни доходи. изборът си е твой, но не го хвали толкова, щото си е живуркане и оцеляване. вие на практика разчитате на родители, а не на себе си.
авторката не е притисната от някакви събития да вземе бързо решение, така че нищо не й пречи поне да си намери работа, да понатрупа стаж за майчинство и да действат. естествено, не трябва да чака всичко да й е наред, щото моментът може никога да не дойде, но и малко предвидливост никога не е излишна.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: db6b2199bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   номер 17 аз съм номер 15 - има ли желание се намира и начин! Вярно е, че има лишения, но аз лишавам себе си от дискотеки обувки и парцали един вид, нищо друго не ми липсва! Проблем е за хората свикнали да пръскат пари с лекота! Хора като мен които са свикнали и с много и с малко се справят! Решението си е нейно, но все пак нека не изкарваме, че едно дете вкарва семейството не в преразход ами направо не мога да го опиша! Като се замислим реално една кутия цигари е 5 лв - едно бебешко боди също! С парите за цигари за една седмица могат да се купят 1 2 дрешки да речем! Не давам пари за излишни неща и имам достатъчно за да гледам детето си а за това колко човека сме ами всеки си има стаята така или иначе предполагам и вие с половинката ти спите заедно в една стая... аз съм щастлива и друго не ми трябва :) по-добре 5 човека в малко жилище отколкото вечно да чакам удобния момент и да съм финансово обезпечена и накрая на 30 31 32 33... да си блъскам главата, че може би съм изтървала момента :) всичко е въпрос на гледна точка

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 43425b681e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   №18 Бебето ти в момента е на 2 месеца, още не си, осъзнала какво е да имаш дете. Ползвате казваш по една стая на семейство, а след 3-4 години когато детето ще има нужда от своя собствена стая, какво правиш тогава? Или вечер ще чакаш детето да заспи, за да правиш секс с мъжа ти, обаче на 3-4г децата започват да хитруват правят се на заспали или ще се събирате възрастните да решавате кое от семействата дадената вечер няма да прави секс, та детето да е при него.
Мани го секса ще карате на самозадоволяване 18 годинки, какво пък, обаче има ли място във вашата стая за още едно голямо легло, защото за детето след 4 годишна възраст кошарата става малка. Къде детето ви след 6 годишна възраст ще посрещне приятелите си на гости?
Всеки новосъздаден индивид има нужда от собствено пространство, ви ене сте помислили за това, детето ви ще расте.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ea041a2cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   15/18, нали не мислиш, че детето ти ще е вечно бебе, което пие по малко мляко и чат-пат му се купува по някоя дрешка? колкото повече расте, толкова му се увеличават и разходите. само таксата за детска градина е 55 лв на месец, да не говорим по колко още събират за помагала, чаршафи, ремонт и каквото още се сетят. отделно са му дрехите (и въобще не струват колкото кутия цигари), храната, играчки (щото и то е човек и има нужди) и др. разходи.
вярно, че човек се простира според чергата си и че потребностите са различни, но 5 човека в стая и кухня не си е работа, много ще ме прощаваш. сега бебето е само в леглото си, обаче ще започне да пълзи, да ходи, да играе, по-нататък да учи. изобщо всеки човек си има нужда от жизнено пространство, не само от място, където да спи. ако един иска да гледа филм, друг - да спи, а ти трябва да къпеш и приспиваш бебето, какво правите? за секса 19 ти е очертал нещата.
както и да е, изборът си е твой и е хубаво, че си щастлива, но не ми го хвали, щото не е за завиждане. не знам защо винаги разглеждате нещата в двете крайности: бедни, натъпкани на тясно, но с любов или на 30 и няколко финансово независими и без деца. не може ли да има средно положение?

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1628e61803
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Номер 19.. и аз да имах такива родителите.. колко ги моля за стая.. от 6-годишна възраст са ми обещали.. още нямам.. може да имаме така значи.. два коридора.. баня.. кухня.. спалня и хол.. обачче много деца си имат стая на мястото на спалнята а родителите им спят във хола.. таа.. винаги няма къде да си посрещна приятел или каквото и да е.. няма къде да спя.. и тъй като майка ми става много рано за работа за да не ни буди спи във хола на дивана а аз спя с баща си на спалнята.. без това имам страх от духове и дори на светло и на отворени врати ме е страх.. мен със него ме е страх камо ли пък сама.. не е грях.. няма къде да спя.. ще си чакам аз стаята докато се изнеса.. аз в кошара спах докато станах на 5-6..

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 68a7a1d526
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Авторката е права да се колебае! Ако и двамата с мъжа й нямат пари и родители, които да помагат, за какво да създават един роб, на когото няма как да дадат старт в живота и който със сигурност един ден ще се озлоби срещу тях и култовата фраза " Вие какво ми дадохте? " ще е ежедневна. А родители, които нямат елементарна възможност да отглеждат деца, обикновенно създават некачествено поколение...

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: db6b2199bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   от 15 / 18 относно нападките за бебето кошарата и леглото ами кошарата е 3в1 и е 1. 90 т. е долната и част остава легло ;) Другото което е - аз нямам намерение да стоя без работа цял живот, а и много добре знам кое колко струва също така и как се отглежда дете и от какво има нужда (имам сестра на 6 години и сме общо 3 деца) сега отделен е въпроса, че вие се захласвате явно по неща от скъпи магазини и така нататък ноо това си е ваш проблем разбира се ;) а и за жилището си мислим вариант просто трябва да почакаме две три години не съм казала, че смятам цял живот да живея така ;) А за такива като вас, за които е мега важния проблем, че няма да могат да правят секс защото има дете в стаята ами жалко е да ви кажа, а уж сте по - големи и зрели от мен... да ви имам проблемите и ценностната система като цяло... "А родители, които нямат елементарна възможност да отглеждат деца, обикновенно създават некачествено поколение... " ами пак казвам въпрос на гледна точка, те и нашите не са хора с възможности ама не мисля, че сме "некачествено поколение", даже смея да твърдя, че съм по - стойностна и полезна като човек и личност от такива които парадират само с финансовите си възможности, просто защото нямат с какво друго!!!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c1b91ac86e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   "А родители, които нямат елементарна възможност да отглеждат деца, обикновенно създават некачествено поколение "? Какво е това некачествено? Всяко дете си зависи от роделите. Ако те го глезят и му копуват всичко, то то става " некачествено ", несъобразително и т. н. До като децата на който можеш да им обясниш и научиш че, ще получат нещо когато имат възможност родителите, стават много по " качествечно", съобразително и знещо кога какво ще има. За мен нещата стоят така, както го научиш, така ще е!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: ec78b0811b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Към авторката
Виж сега, станах баща на 27, без жилище, кола и тн
сега вече ги имам тези неща, но те не биха имали толкова голяма значение ако го нямаше детето което ми дава стимул да се справям
Без подкрепа от нито един от родителите, жена ми е сирак
Бебешко легло взех от един близък, свалих боята и го направих наново
Жена ми переше пелени понеже памперсите ни идваха непосилни
Случвало се е аз да съм цял ден с една закуска, а жена ми да дояжда от бебешките храни
Надявам се да ти се изясни картинката
Дете се гледа с любов! Към днешна дата сме материално добре, осигурили сме повече от едно жилище и всичко необходимо и сме горди защото се справихме абсолютно САМИ и все още сме в сравнително млада възраст

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0a8a75ac16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Реших все пaк дa пишa и aз.
Зaбременях нa 18 год. буквaлно от 1-ят път;))
Моите родители си бяхa обикновени рaботници, бедно семейство. гaджето - сервитъорче, но си зaпaзих бебето.
Aко не го бях родилa, вероятно щях дa съм учителкa в моят грaд.
Но именно бебокът ни " ритнa здрaво в зaдниците", от много години вече не живеем в Бг. живеем добре, че и мaлко отгоре.
Бебокът вече е мъж нa 21 год.
Изключително гордa съм с него, никогa, нито зa секундa, не съм съжaлилa.
Сегa... не знaм кaк ще прозвучи, но той( бебето) някaк си ме превъзпитa, нaпрaви ме силнa, отговорнa- много повече отколкото съм си предстaвялa, че могa дa бъдa.
Остaви си детенце, ще се спрaвите, всички се спрaвяме;)))

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5e0adf4f17
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Имаше един лаф - ако чакаш подходящия момент, когато всичко ще ти е ок, то никога не би имал дете.

Нямам дете, но имам родители, които нямаха пари. Имам и по-голям брат.
Дали понякога ми е било криво, че нашите не могат да ме пратят на някоя екскурзия или, че нямам скъпа кукла барби - да, беше ми криво.

Но знаете ли на какво ме научи този живот - на сила, на отговорност, на честност. На работност ако щете, защото започнах да работя от 11 клас. На гъвкавост, на това да се справям, да лавирам, да търся.

Днес съм на 27 години. С родителите ми сме най-добри приятели. Гледах в гимназията как родителите на моите съученици се развеждат, гледах как татковците им имат любовници, които издържат. Гледах и се плашех от брака, но после се прибирах вкъщи и виждах как нашите се обичат, как си говорят, как се държат един с друг, как трудностите ги бяха сплотили в едно неразривно цяло и им се възхищавах и до днес им се възхищавам и им БЛЯАГОДАРЯ за всичко, на което ме научи живота, който бяха избрали да водят.

Парите са необходими, но и с по-малко се справя човек. Но любовта е онова, което наистина не бива да се пести.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c1b91ac86e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Много благодаря на таткото който се изказа. Като чели се убеждавам все повече и повече че ни е дошл времето. Благодаря за всички коментари, и все пак мисля да се пробваме в най-скоро време ( още другия месец ) да сме живи и здрави, нашите също казаха че, ще ни помагат с каквото могат , поне майка, КОЯТО МИ Е НАЙ-ВАЖНА. Както каза номер 27, всички са се справили и ние ше можем! :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f7240d160c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   защо си мислиш че някога ще имате ДОСТАТЪЧНО пари за дете? И какво означава достатъчно? не му мислете толкова, не чакайте деня в който ще забогатеете, защото това дори и да стане след много време, може пък детето да не се появи...

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6aff4f71c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   до 22:

Какво значи "некачествено поколение"???? Тези разглезените от богатите семейства качествено поколение ли са? Качествено ли е да излезеш с БМВ-то на баща си и да се блъснеш някъде защото искаш да се гъзарееш от колко богато семейство си? Качествено ли е да смъркаш, защото вашите имат повече пари, пък на тебе ти е скучно, понеже си прекалено качествен? Качествено ли е да обиждаш другите колко са некачествени?

Аман! Аз съм от доста бедно земеделско семейство, беше бедно през комунизма, бедно и сега. Ама родителите ми ме възпитаха и отгледаха, така че да мога днес да съм отговорен и умен човек.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f7240d160c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   аз родих дъщеря си на 21 години. В началото не ни беше лесно но сега след 2 години нещата започват да ни се подреждат. Не се притесняваи за парите, незнам за случай в който родителите да искат дете и то да е останало гладно. Винаги се намира начин за всичко. Само здраве да има

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e6d690ef59
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Мила, ти си много млада още. В днешно време малко жени раждат на 20-23, повечето гледат да имат някаква стабилност- образование завършено, работа, кариера. Аз съм на 27 и още не мога да се реша въпреки, че материално съм добре. Детето не се гледа само с любов и още една купичка манджа. Трябват си и лекарства и дрешки и играчки. Разходите се увеличават със всяка една година. За да си конкурентноспособен в днешно време трябва още от най-ранна възраст да се ходи на английски, на спорт, на уроци- изобщо все неща които струват пари. Ти със сигурнст искаш възможно най-добрия старт за детето си, без средства няма как просто. Освен това без пари се израства нещастен и комплексиран, казвам го от личен опит.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 68a7a1d526
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Номер 31, повярвай ми - между бедно и бедно има голяма разлика...
Напуши ме смях от израза "бедно земеделско семейство" напомня ми един от лафовете на Мирча Кришан :)
Кокошчици, прасенце, градинка, ниви си имахте, нали?
Кое ви е било бедното? М?
А авторката? Ако наистина е бедна?
Не мери всичко с твоя аршин за бедност!
22

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker