Родителите ми не ме разбират! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29729)
 Секс и интимност (14369)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми не ме разбират!
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 4246 пъти
Родителите ми са разделени и аз живея с майка ми, двамата ми по-малки братя и заварения ми баща. На 15 съм. Доведеният ми баща се грижи за мен, все едно съм негово родно дете, което мен много ме радва, но понякога в стремежа си да ме предпази - ме наранява, което всъщност започва да се случва доста често. Откакто влязох в гимназията доста се промених - пропуших, смених компанията.. Миналата година имахме спорове за това защо пуша цигари, а тази защо пуша Марихуана. Всъщност те не ме разбират. Аз не съм поредната малка кифла, която пуши само за да впечатли някое момче, а го правя напук на тях, но вече не е така. В момента както аз, така и те виждат промяна в мен и в моето поведени и отношение. Не знам.. реших да напиша това, защото вече съм доста объркана. Никога не съм спала в приятелки, мога да излизам само петък и събота като трябва да се прибирам в 20 часа, което мен страшно много ме ядосва. Те ме отделят буквално от света! Какво ли не правих - обяснявах им, че трябва вече да ми имат доверие, че няма да пуша повече, че няма да правя глупости, но не и не, дори ми забраниха да ходя на тренировки по волейбол, знаейки, че съм добра. Имам чувството, че заради тях, особено заради доведения ми баща, който като е ядосан ме псува и обижда без причина, ще направя някоя глупост. Намразвам ги, а не искам да е така.. Ходих на психолози, но и те ни ми помогнаха.. моля Ви се дайте ми идеи какво да им кажа и как да им покажа, че съм нов човек! За тях е най-важен успеха в училище, но все пак и аз като подарък за това, че съм се трудила за дадено контролно очаквам нещо в замяна, защото не може в домакинството да ме третират като голяма, а в излизането като малка.. Благодаря, че отделихте време да го прочетете и ще съм безкрайно благодарна ако ми помогнете да намеря решение на проблема!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 3f1d6498d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   как да имат доверие на наркоманка?
нормално е да имаш вечерен час.. има си закони в тази държава! след определен час без придружител не може да излизаш!
те носят наказателна отговорност ако се случи нещо с теб!
струваш ми се голяма лигла и освен викане, май ти липсва и един здрав бой!
нямаш си на представа каква отговорност е да си родител!
затова сядай си на гъза и изпълнявай това което ти кажат родителите! те никога няма да ти навредят- за разлика от всеки един с който излизаш

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2a0cbe2a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   А ти продължавай да се държиш като глезено детенце и да правиш нещата на пук на тях и после се чуди защо ти нямат доверие. Като се държиш като дете и те ще те третират като такова. Така, че вместо да се караш, да пушиш и да правиш куп глупости започни да се държиш като зрял човек и току виж си успяла да ги убедиш, че заслужаваш по-голямо доверие.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 67d3023d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Въпреки отрицателните коментари първо искам да ви благодаря, че си направихте труда да пишете.. прави сте, наистина се стремя към промяна в момента и мисля, че ми се получава...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 633587c10c
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

4.   Вярвай на родителите ти, макар и с доведен баща, щом казваш, че се грижи за теб, значи ти мисли доброто. На 22 съм, знам защо ти казвам да им се довериш в преценките им, за щото те имат правилна представа какво е позволено на 15 - годишните и какво не.
Знай, че идва времето на всичко, не е нужно да изчерпаш всички хубави неща на 15, имаш достатъчно време пред теб, за да ти стигне за всичко.
Хубавите неща ти предстоят, не ги упреквай!
Ще дойде времето когато ще можеш да вземаш решения за себе си, но тогава и ти ще мислиш като тях!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6d85f115cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Аз те разбирам, то има ли на света 15 годишен човек, който да не иска да взема сам решения за живота си /всеки иска/. Но разбирам и родителите ти, в частност втория баща.
Всяка възраст си има отговорности, да, най трудната е възрастта тийн, но никой не е освободен от нея /всички сме я прекарали/. Знаем, нито си достатъчно голям, за да вземаш собствени решения, нито си достатъчно малък, за да те отглеждат като бебе. Искат от теб освен да учиш и да пометеш хола понякога, но не ти дават възможност да решиш кога да се прибереш.
Не разбирам защо искаш подарък от тях, че си се трудила за контролно? Хубавата оценка не е тяхна, че да ти дават подарък. Подаръкът за хубавите оценки ще дойде в бъдеще и те го знаят и затова те карат да учиш. Ако имаш хубави оценки ще имаш добро образование и добра работа в бъдеще, това е подаръка към теб.
Всеки на този свят, като се труди получава, като си изпълнява задълженията има заплата. Да в момента твойте задължения са да учиш, а заплатата ти е че те издръжат и обличат, плащат ти телефона и не на последно място не ти викат за лоши оценки.
За помагане в домакинството също си длъжна, реално у вас живеете 5 човека и ти трябва да поемеш поне да чисиш своето. Поне веднъж на 5 дни да изчистваш цялата къща сама е честно.
Ти си на 15г., само след 3 години ще си пълнолетен човек, които ще трябва да може да се изхранва и да си чисти дома сам, за което спомага обучението от родителите, добро образование и помагане в домакинството като тийн са тренировка за голямата игра на живота. Разбираш ли ако сега не се научиш, правилно с много тренировки, да миеш чинии, да переш пътека, да метеш, то кога, а това ще ти е нужно в живота. Ако сега имаш хубави оценки, то в бъдеще ще имаш добра работа с която да можеш да се издържаш.
Родителите няма винаги да са до теб, те те подготвят за живота, а той е такъв несправедлив и жесток понякога, особенно когато не си достатъчно старателен.
Няма да ти чета конско за марихуаната и цигарите много хора на твоята възраст са опитвали, но е добре да ги спреш, защото е глупаво. Цигарите вредят не на родителите ти, а на теб. Да пушиш на пук на някой е все едно да посегнеш на живота и здравето си на пук на някой. Ако аз сега си счупя крака на пук на теб, кой ще го боли мен или теб? Същото е и с пушенето вредиш на своите органи и теб един ден ще те боли и ще се разболяваш често.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 67d3023d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   5. Наистина си права /не разбрах дали си момиче или момче-предполагам/ ще те послушам, но става въпрос, че и аз като моите приятели искам да се събера някаде да пийна повече да играя белот и така.. наще винаги си мислят, че ще правя нещо лошо, а не винаги е така.. аз като си наумя нещо-го получавам... ето примерно от месец съм чиста.. помагам на майка, но от тяхна страна няма промяна и аз за това се дразня... а за контролното не говорех, че като изкарам примерно 6 трябва да ми се нупи подарък, а че искам свобода, не за да си друсам и да не се прибирам, а да им докажа, че наистина мога да бъда разумна... и пак да кажа.. много се зарадвах на това, което сте ми писали... благодаря...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 266147d751
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   Момиче, момиче, сама си надробила доста, ще трябва да си изтърпиш последствията. Трябва много да се радваш, че има кой да се притеснява за теб, явно те обичат, а ти не си отговорила на тяхната обич, не си оправдала доверието им. Точно в тази възраст имаш толкова изкушения около теб, а ти изобщо не разбираш какъв риск носят те за теб и единственото, което те интересува е защо нямаш повече свобода. Нямаш представа колко сутеньори и пласьори дебнат такива заблудени души като теб - обрисуват им живота в чудни цветове и ги вкарват в такива невероятни приключения... А ти тропаш с крак и казваш нашите не ме разбират и не ме пускат. Прочети сама какво си написала - ти би ли се доверила на момиче, описало това свое поведение, което е било съвсем скоро. И ти самата няма да имаш доверие. Нормално. Сега най добре вземи да се успокоиш, гледай си ученето и когато заслужиш повече доверие и уважение ще се променят нещата. Благодари на родителите ти за загрижеността им.
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 173dd335dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   За това, че се е трудила, очаквала награда? !!! Ти слушаш ли се какво говориш? ! Това че се трудиш за твое контролно е за самата теб. Разбира се, че ще помагаш в домакинството. Знаеш ли как се изкарват пари на днешно време? Малка си, но дано след време се осъзнаеш и не си такъв егоист. Време ще имаш много да излизаш, но ако тръгнеш по- лошия път какво ще правиш? Наркоманка, малка майка, замисли си. Макар че се съмнявам да го осъзнаеш в момента....

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 2a0cbe2a73
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Миличка, не им се сърди. Те просто са загрижени за теб и те обичат и ги е страх да не ти се случи нещо лошо. Да, знам в твоите очи ти си голяма, ама и те са били на 15 и много добре знаят какви глупости може да направи човек на тази възраст. Знам, сега не го разбираш и аз не го разбирах на времето, ама като наближиш 20-те и започваш да си даваш сметка защо майка ти е казала или направила това или онова. А как сме се карали с моята! И аз като тебе си мислех, че всичко знам и от всичко мога да се пазя и сама, ама не беше точно така и съм много щастлива, че не се забърках в по-големи неприятности, но и тези ми стигаха за да разбера, че не съм толкова голяма и е хубаво да имаш някой до теб. Да знаеш какви глупости натворих на 16... и добре, че беше мама да ми помогне, а не ме остави сама. Така, че обичай си родителите и не си мисли, че знаеш и можеш всичко, че понякога става лошо!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 77e5590614
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Обичат те и искат да те предпазят за това се държат така с теб. А ти си едно 15г дете, което се мисли за пораснало... Послушай родителите си и един ден ще си им благодарна, че са били по-строги към теб.
Не пуши и не се трови-глупаво е.... Това е типично за възрастта ти-да си бунтарка и да си мислисш, че вашите не те разбират. Всички сме били така.

Един ден ще разбереш, че от родителите няма по-безкористни приятели.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6d85f115cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Авторке жена съм на 40г и съм майка на тийнове.
Лошото за мен е, че за разлика от другите родители си спомням, че съм искала да играя белот на твоята възраст. Мен също не са ме пускали когато бях на 15. Обаче в последствие научих как става цаката, кое работи при мойте родители. Все пак всички родители са различни и не всичко работи, при всички. Няма правило.
Вашите ги е страх да не правиш нещо лошо, първо защото си правила неправилни неща досега и то доста, второ защото знаят че те ако са на твоята възраст биха правили лоши неща.
Сега съвет първо разбери от какво точно ги е страх родителите. Тогава доказвай, че няма да го сториш, точно в момента когато имаш нужда да те пуснат. Правилно, че се държиш примерно от месец, но дали за родителите ти е достатъчно!? Все пак аз не мога да преценя, защото не зная всичките ти провинения.
Например аз на 17 моята майка я беше страх да не би да правя секс по време на следобедно кино и съответно отказваше да ме пусне.
Аз обаче седнах с нея един ден и й казах нещо такова: мамо много те обичам но имам нужда от малко свобода. Знам че се страхуваш да не би да правя секс, но секс ако исках и в училищната тоалетна през междучасието щях да правя спирането от кино няма да ме възпре, не можеш цял живот да ме държиш под похлупак, зная всички предпазни средства против забремеяване и болести и ако исках можех да правя безопасен секс, сега искам да ида на едно просто кино, филма всички мой връсници са го гледали и ми е кофти, че само аз не съм. Да, ще ида с приятел, който ме харесва, да, може той да ме прегърне, да ме погали по коляното, по време на прожекцията, но нима на 17 не е нормално да имам това. нямам намерение да легна с него не съм толкова лесна и глупава. Ти за глупава ли ме имаш?
Синът ми например когато беше на 16, беше на гости у баба си /свекърва ми/ на село, тя му казала "да не вземеш да направиш нещо на някое момиче, че да дойдат родителите й с нея /бременна/ у дома". Той отговорил "бабо, първо има предпазни средства, знам как се ползват презервативи и второ какво предпочиташ да дойдат родители с обезчестена небременна дъщеря /надали ще дойдат но все пак/, защото ако правя секс то ще е с презерватив или да приказва цяло село, че съм гей щото съм отказал на някое момиче поискан секс заради препоръката на баба? Сега не е като едно време днешните момичета си искат и ако момчето откаже казват, че е гей".
Баба му беше в шок два месеца след думите му и от тогава не си позволява да го поучава на тема секс. Сега той е на 19 и е студент в друг град имам му доверие макар, че все още се интересувам от това, което ми споделя. Помагам ако има нужда.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6d85f115cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   От №11 авторке забравила съм да ти пиша че съм №5 и отговарям на коментара ти №6

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 67d3023d98
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   :))) добре, че хората са измислили и такива сайтове.. не очаквах да има коментари, но всъщност наистина ми променихте гледната точка. Благодаря отново!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: aa762e7766
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   просто им кажи какво мислиш а ако това не стане или не мислиш, че можеш им кажи, че ти просто имаш нужда от тях, че искаш да ти помогнат в живота не да ти пречат и да ти развалят дните не се отдавай на техните неприемливи за теб и неточни заповеди но внимавай защото те понякога наистина са прави знам какво ти е!
и моите родители са така но нямам братя или сестри само с мама съм и с новия си баща така, че просто им кажи, че ти трябва помощ точно от тях. точно от твоите родители.

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 1714b1ed72
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Добре съгласен съм с другите хора, но все пак и ти трябва да имаш лично пространство, аз ако съм на твое място, ще седна да поговоря със майка ми и да и споделя как се чусвам, но без викове и караници. Спокойно и така.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker