Надомна работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14375)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Надомна работа
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 4209 пъти
Здравейте. Аз съм момиче на 23 години, а моят съпруг е на 28. Имаме бебенце на 6 месеца. Той получава заплата от 600лв, а аз взимам 135лв месечно от държавата. Може и да започнете да ме плюете и да си кажете, че това са 735лв месечно, а аз се оплаквам, но всъщност те не ни стигат. Свиваме разходите си до минимум и пак се лишаваме от някои нормални неща, които не трябва да се считат за лукс. По цял ден седя вкъщи и търся някаква надомна работа, за да подпомагам семейния бюджет, но уви. Моля Ви, ако някой знае нещо, което не е измама, или може да ми даде някаква идея как да изкарам пари, да сподели, ще бъда много благодарна.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5d9b2bc6e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

1.   Цяла България е като теб. Всички циврят за пари и блеят като издоени телета. Сякаш ако някой българин знае как се изкарват пари без измама, тук на теб ще ти каже, на една напълно непозната жена.
Явно не ти сече пипето повече от това да бъдеш домакиня.
А всъщност от какво се лишаваш? Покрив ли нямаш над главата си, гладуваш ли?
Стига вече консуматорски копнежи!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 5e7ba9e149
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много лошо номер 1, много лошо, не виждам какво събуди в теб желанието да пишеш агресивни коментари към питащото момиче! А 735 лева общо не са нищо за тричленно семейство. Средните месечни разходи на човек са 1000 лв., за да живее нормално. Момичето е само на 23 години, знаеш ли какви хора познавам - до 25 години бездействат или учат, а после за година-две със съвсем честен труд и акъл натрупат толкова, колкото не са виждали повечето средностатистически българи цял живот. Иначе има много начини - онлайн магазин, не изисква много, на който му се занимава, си изкарва пари (не казвайте криза е, то има много, то е конкуренция, който предлага качество и знае как да работи ще оцелее и в най-голямата криза); продажба на козметики от типа на орифлейм; ако знаеш езици, преводач от вкъщи; ако можеш да правиш реферати, дипломни работи, да програмираш... продавалник - продажба на стари вещи и препродажба.. разрови старите учебници, продай ги. Има много начини, била съм студентка, не съм работила, намирах начини. Не се захващайте на обяви само за надомна работа, измамници са, искат пари, ако ще започвате работа, ТО ТРЯБВА ДА Е БЕЗПЛАТНО! Това е от мен.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e04f522cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Жалко за душата на номер 1. Видяхме какъв интелектуалец е!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 44428fbae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   здравей,
може да си намериш някаква онлайн работа.
Примерно писане на статии.
Напиши в гугъл - Пиша статии.
В резултатите ще намериш поне два форума в които има раздели за онлайн работа. Регистрираш се и казваш, че пишеш статии на български език (или пък на друг.. ако знаеш може и да превеждаш).

най-ниските цени за писане са около 1 лв за 100 думи.
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 402b46eff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, имам дъщеря, която е в подобно положение на 21 г. с две дечица - на 1 година и 8 месеца едното и на 4 месеца - другото. Тя взема майчински около 650 лв., ама мъжът и работи и не му плащат - за последните 4 месеца е взел 300 - 400 лв. общо (за останалите не се знае кога).
Поздравления, че си родила, въпреки че не сте цъфнали и вързали. Не ви е лесно, ама знай, че винаги има проблеми. Ако не е едно ще е друго. Просто живота е такъв. Където са 2 гърла, там са и 3. Вярно е че сега не можеш да работиш, ама то явно и без детето не си можела да намериш работа. С надомната работа внимавай - явно знаеш, че има много измами. И аз бих те посъветвала изобщо да не се занимаваш с обяви за надомна работа и в никакъв случай да не даваш пари. Това с Продавалник от вкъщи не е лоша идея - знам, че някои изкарват пари от такова нещо.
Бих те посъветвала, ако имаш свободно време и нямаш работа да наблегнеш на ученето - дава възможности да по- нататък. Имам предвид примерно език и програмиране. Сина ми в момента е 3-ти курс в УНСС и паралелно учи програмиране в ето това място - http://academy. telerik. com/
Курсовете са безплатни и има онлайн форма (която сина ми предпочита). Целта на тази компания е да намери кадри за собствени нужди и явно това е по- лесния начин. Самия курс е на 4 - 5 етапа от по 1, 5 - 2 месеца, като всеки етап завършва с изпит и издържалите изпита преминават в следващ етап. Изпитите се провеждат на място - то е някъде в Младост (София). На завършилите обучението компанията предлага работа като програмисти. Периодично провеждат такива курсове - пролетта започва нов (може и други да има, а аз нещо да не съм доразбрала).
Желая ти успех и горе главата!

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 1dcc317605
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз също ще ти препоръчам преводи, ако владееш на ниво чужд език, както и шиене, плетене.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 04d80418c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   От авторката до номер 1
Едва ли това има значиние, но все пак реших да ти го кажа. Ти мислиш, че аз съм една проста домакиня, която по цял ден готви, чисти и мие чинии и най-вероятно е работила като касиерка за 300лв. месечно. Е, съжалявам, но ще ти разбия представите за мен. Преди да забременея се занимавах с боядисване на коли и правене на татуировки и да ти кажа изкарвах много добри пари. Нищо, че това са мъжки работи, мен не ме е срам. Това май е далеч от една домакиня, на която не и сече пипето. Просто реших да прекъсна да работя заради боите, които се използват, тъй като не искам да навредя на бебето си. И когато то стане достатъчно голямо да започне да ходи на ясла или градина, аз ще продължа да правя това, с което съм се занимавала и преди. Просто търсех съвет, как да припечеля някой лев, докато дойде това време. Благодаря на всички останали.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b0bd34d1d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке коментара ти под №9 само доказва, че докато си работила не си плащала осигуровки и затова сега имаш само 100лв социално майчинство.
Дали ти е сякло пипето тогава, както и сега още е под въпрос!? !

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 04d80418c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Много е лесно да го кажете, но аз съм си направила сметката. Ходила съм, питала съм. Ако трябваше да внасям 2 години пенсионни осигуровки (здравните си ги внасям) щеше да се получи така, че в последствие да взимам много по-малко от 100лв, защото докато ще взимам майчинството аз трябва да продължавам да плащам тези пенсионни осигуровки. Сметнете и ще видите, че е така. Много е лесно да набедиш някой за тъп, а да не гледаш по-далеч от носа си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b0bd34d1d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке сметката ти е без кръчмар, да ти обяснявам "след дъжд качулка" няма смисъл, но все пак, за други може да послужи.
Пенсионни не се плащат по време на отпуск по болест/майчинство, на тези които са били често болни през годините труд, също им е по ниска пенсията. Докато си в болничен или в майчинство пенсионни няма.
За времето на отпуск поради бременност и раждане, както и за отглеждане на дете до 2 години работодателят плаща само здравни осигуровки в размер на 20, 16 лв на месец /4. 8 % от 420 лв. /. Ако се беше осигурявала, щеше да получаваш пълно майчинство две години и щеше да плащаш сега само 20лв на месец здравни, а щеше да получаваш над 300лв майчинство, да бумащина много, но си струва. Къде са 100лв една година, къде са 300 лева за две години и нещо. А пенсионните, които щеше да плащаш преди раждане са ти само бонус за бъдещето.
Така и така имаш повече време, прочети законите и си направи извод за правата, вместо да оставаш, като циганките само на социални. Ако ти сечеше пипето щеше да си си чела правата навреме.

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 402b46eff0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Никакво значение няма какво е било и как е щяло да стане, ако.... Положението е такова, каквото е и най- добре не хабете сили в безсмислени спорове, а мислете за бъдещите възможности.
№7

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 04d80418c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Авторката: Нямам намерение да давам пари на държавата, предпочитам да нямам 1 година, но не и да давам на нея. Хайде сега почвайте да ме плюете, че съм проста. Сигурно съм проста. Имам сертификат по английки език ниво Advanced, по немски- В2. Знам гръцки, защото съм живяла в Гърция. В момента съм 3ти курс, уча българска филология, но прекъсвам една година заради бебчо. Отделно казах с какво си изкарвам парите, няма да казвам колко са. На 23 години съм постигнала толкова, защото съм тъпа. Моля Ви, не нападайте така остро, най- малкото това е признак на лошо възпитание(мое мнение). Изказвайте мненията си по- културно. От всичко до тук разбах, че грешката ми е една: не трябва да се оплаквам, за това, че в момента разполагам с малко пари, защото има четиричленни семейства, които живеят с по 300лв. и се справят. Благодаря Ви отново за идеите, вече пробвах с продавалника, да видим какво ще стане. Весели празници.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 36953567af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Прочетох набързо всички коментари и пак не разбрах, защо авторката на историята не си е плащала всички осигуровки?
Моята жена и аз си плащаме всичко, резултатът - първата година от майчинството й плащаха 90% от заплатата (почти не се усещаше финансово, че не е на работа), втората година, понеже не ни приеха на ясла, й плащат 310 лева месечно!
За мен е пълна тъпотия да не си плащаш всички осигуровки, защото човек не само се разболява, но и остарява.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8d50cc256f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Защо не била плащала осигуровки, та защо... Хайде, стига сте се ровили в това. Момичето ви пита как може да си изкарва допълнително някакви доходи, вие чоплете за минало време за осигуровки. Ами сигурно е била самонаета и не е искала да плаща толкова пари на месец на държавата тогава и за това сега взима толкова, какво пък толкова се чудете....
Не мога да разбера защо като някой ви пита нещо толкова просто трябва да го обвинявате, да иронизирате... а пък ако няма какво да кажете просто не пишете. Ама, че хора.
Има общества, в които жената цял живот си е домакиня и майка и това не е непристижно и никой не я обижда или пресира да ходи да работи, за да вкарвала пари в къщи. Българката и учи и работи и деца гледа и къща върти и пак е хулена и все е под преса... хайде де.

Ами какво да се прави-стандарта на живот тук е такъв и разбиранията на хората са такива.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: c16e7f41f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Пускай обяви в продавалник, което ти ее излишно, или препродавай.
От сега почни да правиш мартеници, дори да няма кой да тв гледа бебето, вземи 2 места и намери кой да ти работи. Изкарва се от това, отиди в общината до 15 януари ще излезе списък с адреси, за София мястото ее 4. 50 на ден, за другите градове мисля, че беше 3. 50

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 2 дни
hash: e8a47f6e3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Здравейте ! Искам да ви предложа един сайт който предлага доста добър метод за изкарване на пари от вкъщи. Всичко което трябва да направите е да се регистрирате в сайта, да свалите Tool Bar който ви отчита времето което прекарвате в нета с точки, които по-късно се конвертират в $. Също така сайта предлага увеличаване на тези точки като завършвате по-някоя и друга оферта които по-принцип не са никак трудни.

http://tinyurl.com/mnl8x44

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: be976cfcdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Не може да се намери надомна работа. Все попадаш на мошенници. По - добре някаква почасова. Може и почистване на входове.

 
  ...
преди: 1 година, 12 дни
hash: 1de6f0828e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   и аз търся надомна работа вкъщи на месец да плащат 12000хиляди лв но няма такава работа

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 дни
hash: 31091f5db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Сетих се ако не получаваше майчински може би щеше да се запишеш в Бюрото по труда и те щяха да ти намерят някаква работа може би и почасово или щяха да те изпратят на курс. Разбира се стига да има кой да гледа бебчо. Изкарала съм три курса. Плащаха ми малко.
Ако има кой да гледа бебчо за няколко часа може да работиш някъде почасово.
Щом знаеш езици това е добре може да си намериш нещо в интернет.

 
  ...
преди: 1 година, 11 дни
hash: 31091f5db5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Защо някои нападате момичето могло е да се осигурява но не го е направила. Трябва да се мисли напред какво ще се случи.
Доста е грубо да казвате, че постъпката и е тъпа. Не е постъпила достатъчно отговорно но вие се изказвате просташки.
Отговорете на въпроса и толкоз.

 
  ...

...
преди: 1 година, 9 дни
hash: 838d9cf7d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   А втория курс го правех докато гледах детето ми имаше кой да ми помага да го гледа докато аз съм на курс.
Започнах след като ми свърши социалната помощ и останах само на детски малко пари са но все пак са нещо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker