Ни се води, ни се кара - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Ни се води, ни се кара
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 3802 пъти
Здравейте, искам да споделя и аз моята история, банална или не ще оставя вие да прецените. От година съм с един мъж. Несериозен, лъжлив, искрен, неискрен и аз не знам вече.

Истината е, че каквото и да се е случвало между нас за тази една година, ние се обичаме много. Историята е, че не можем заедно, не можем и разделени.... странно е, но е факт. Опитах толкова пъти да го оставя, той не искаше да ме оставя. Казвах му сбогом, той не ми казваше. Не можем да сме заедно в истинският смисъл на думата.

Той не е за мен, осъзнала съм го отлично. И все пак тъпото ми сърце. По силно е от мен, всичко онова което ни връща един към друг. Караме се, ревнуваме се, не си имаме доверие.... може би с право. Обаче пак се искаме, пак се търсим, не можем да дишаме един без друг. И двамата сме мазохисти.

Разделихме се за 2 месеца... е не става то пак писане то пак звънене, обяснение, рев. Той мн. плаче, плакал е за мен като малко дете. И какво да правя сега като виждам, че си губя времето и пак нямам сила да се откъсна. Обичам го, а не трябва знам и пак съм при него. Как да постъпя и аз не знам, защо съм толкова слабохарактерна.

Моля, ако някой е бил в моята ситуация... дайте ми съвет какво да правя вече?

Благодаря предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: ba0126212f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Излез наясно със себе си. Така - "хем искам, хем не искам" виждаш, че не става. Правиш грешка като взимаш физическото влечение за любов. Там където няма взаимно доверие и уважение, няма любов.

Пак ще го повторя: ако двама човека, мъж и жена, се обичат, те се уважават взаимно и си имат доверие.

"Караме се и се разделяме, ама се обичаме" - такова нещо няма. Всичко друго е, но не и любов.

В твоя случай трябва да си изясниш за себе си ще оставаш ли с този човек или няма? Ако да - тогава приемаш, примиряваш се със ситуацията. Ако не - разделяш се с него окончателно и безвъзвратно, а не иди ми дойди ми, не мога без тебе и тъпотии от сорта.

Просто си изясни въпроса и вземи решение, иначе ще се мъчиш и люшкаш "да, ама не, не ама да"... така както си описала.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e3142993d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Еми много сте така и колкото и да се опитвам, няма как да ти вляза в положение. Никога не съм разбирал какво значи "Не сме един за друг", независимо какво се опитваш да скриеш с това ми е ясно, че става дума за нещо, което не харесваш в него, я материално състояние, я друго. Всичко това го казвам, защото ти си тази, която е взела инициятивата за разделите.

След всичко това разбирам, че ще си една от многото, която или ще е с "Точния човек", който няма да обича, или с грешния, за който ще мисли постоянно.
Просто въпрос на нагласи, глезотия и т. н.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0c38c0d0f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Аз съм в същата връзка. Ако той не беше толкова настоятелен и не ме оставяше и за ден да си тръгна сега нямаше да сме заедно. Същата като твоята история. Ние сме от различни среди, рвзличен живот, няма допирни точки в характерите, лъжи, сълзи…. дори не знам какво хубаво има, че не намирам начин и сили да си тръгна веднъж завинаги. Дълго мислих върху това и при мен е по-скоро (до скоро неосъзнат) страх, че ще бъда сама. Горделива съм, имам самочувствие, обаче преди него дълго време, няколко години не успявах да започна връзка. Въпреки, че имах някакъв социален живот, финанси и приятели. А сега живота ми е коренно различен, дълго вече съм безработна, не ми останаха приятели, нямам никакъв социален живот. И (под)съзнателно ме е страх, че ще бъда пак дълго сама.. А годините минават.
Явно и при теб има някакъв вътрешен страх. Ако предишните ти връзки са били кофти, ако те е страх от самотата… Все нещо има, което те държи в тази връзка. Защото чувства, чувства… но и те се изхабяват от вечни проблеми и караници. Никой не е щастлив така. Клиширано е, но бих те посъветвала да събереш сили и смелост и да си тръгнеш. Ако има как смени средата, мястото на което се намираш, смени си телефона. Защото той пак ще те търси и ще настоява и ти пак ще се върнеш. Бъди егоист и мисли за себе си, понякога това е най-доброто решение.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 0395ee6bf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-ревливите са най-опасни. Тези, които ми реваха, ми бяха изневерили. А това, че е излагал веднъж, ще го прави винаги, повярвай ми!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: b56b868e15
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Тоест.. всеки предзвиквa лошaтa полвинa у другият, и котa тя бъде зaдоволенa, се кротвa зa мaлко и прaви път нa по- добрaтa половинa, която пък привързвa.
Ооох, колко познaто!
Товa сa болни, нездрaви отношения, дaли сегa или по- късно те ще приключaт, но от вaс двaмaтa зaвиси с колко " бaгaж" ще се нaтовaрите дотогaвa.
Зa тебе си, ти решaвaш!

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 279f3dc4e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Здравей!

Мисля, че всеки един човек, поне веднъж в живота си е преминавал през това, за което пишеш. Уви, когато има чувства, но разумът и сърцето са в противоречие се случват точно такива ситуации. Чувстваш се объркана, но това не означава, че няма изход.
Ето какво правя аз в такива моменти. Сядам сама някъде, където няма никой (или оставам сам сама в къщи). Изключвам телефони, компютри, телевизори и започвам да размишлявам. Не търся съвети от приятели, тъй като никой не знае по-добре от мен самата какво да направи.
Помисли хубаво дали искаш да продължиш напред с този човек, дали си готова да приемеш всичко това, което ще последва, дали си склонна на компромиси и ако дори за секунда се разколебаеш отговорът е ясен. Не си готова за връзка с този човек или просто той не е мъжът за теб.
Няма смисъл, обаче, от повече губене на време в колебание, връщане, тръгване, отново раздели, отново събирания... Това си е въртене в един омагьосан кръг. Всичко зависи от теб. Помисли си какво искаш и след това действай.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a2dfb3c58f
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   Номер 3... Да, абсолютно си права в написаното. Просто до сега изобщо не ми върви, а не съм в тинейджърска възраст вече и ме е страх. Че го обичам, обичам го мисля или е страст и аз незнам. Не искам да остана сама, не искам и да съм с такъв човек.... просто ще се сбъркам вече. Номер 6... ако знаеш мила колко съм мислела сама и пак до никъде не стигам. Все съм си мислела, че съм силен характер, но уви. Благодаря за коментарите и съветите, наистина го оценявам и наистина олеква.

Авторката

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: daf5353ad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   тя... никога не искаше да чуе за раздяла, поне двадесет пъти съм и казвал край, рев, караници, ревност, дори лъжи... и винаги съм се връщал, и сега съм с нея, защо ли, защото ако нещо не направиш в началото, после се привързваш и спираш да виждаш дори недостатъците, идва страха, че можеш да останеш сам, и обичаш въпреки болката, и не си тръгваш от дяволското... чудех се преди как може да има филм"да обичаш на инат", как може да се обича на инат... еми може, защото сърцето го позволява дори и да плаче в себе си...

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 75167fdd70
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

9.   Ще се хвана за заглавието "Ни се води, ни се кара", ами тогава вървете един до друг, заедно до каря на света.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8bcb47188b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Знам, че ти е трудно, но според мен е по-добре да прекратиш тези отношения колкото е възможно по-рано и започнеш да търсиш Него-човекът, който няма да те лъже, с който ще можеш да имаш нормална, щастлива и пълноценна връзка.
Съветът ми е, ако решиш да се разделите, да го блокираш отвсякъде. Никакви съобщения, скайп, фейсбук.. Няма да ти е лесно, но според мен това е доста ефективен вариант.
Успех! Дано излезеш от кофти ситуацията по-скоро. :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: ed1b6e7064
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Я обясни по- подробно защо мислиш, че не сте един за друг.. Какви са очакванията ти от него и с какво се разминават с действителността? А и една година не мисля, че е дълъг период, за да се опознаят двама души. Предполагам, че не живеете заедно дори. Ако и двамата имате някакви високи изисквания един към друг и очаквания, които не покривате, това не е добре. Няма как да превъзпиташ човек да се държи и действа, както за теб е най- добре. Или го приемаш с всичките му минуси, или просто не е за теби търсиш друг.

Doriana

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 60ea6c93e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Както се вижда от авторката, доста отговорили жени и от други истории, подобни теми са почти еднакви. Приликата е по недоволни но уж влюбени жени и тръшкащи се и непримирими мъже, които се молят след всяко желание на половинките им за раздяла.
И на мен ми се ее случвало в миналото, за това реших да го напиша, за да може доста момчета прочели се в историята да се съгнат.
И аз бях обичан и натирван, бяха ми отбелязвали безброй недостстъци, казваха ми че хем ме обичат, хем не могат да ме понасят. Така един път преживях раздяла, след която тя поиска да се разделим заради уродливото ми поведение, втори път се умолявах да не ме оставя, трети път след година раздяла и простих че е била с чичко паричко, който не обичала, но била с него и накрая вече след цялата драма не знаех къде съм. Вътрршно знаех че зад всяка нейна раздяла и безброй обвинения стои гузна съвест, както и нов мъж, макар да не исках да си го доказвам. Та разбира се, красива, ухажвана жена, защо да трябва в тези времена да се съобразява с беден мъж, който освен себе си, друго не може да и предложи.
Така ми писна и след 4-5 такива раздели, макар и със страхотна болка и свито сърце направих равносметката. От една страна аз, който съм далеч от съвършен мъж, без кой знае колко завидни доходи и от друга страна тя, която имаше високо самочувствие, усещане че всичк са и длъжни и разбира се куп връзки, в които е имало изобилие от хора които харесва и не хафесва, кои богати, кои красиви, кои умни и всичко това минаваше през моята глава, сякаш аз бях длъжен да мисля за нейните провали и падения.
Не разбирах много неща, страхувах се от още повече такива. Дори каро бяхме заедно, в моменти на щастие аз не бях сигурен, че утре няма заради депредия да и влезе в главата идеята, че отново трябва да се разделим. Бях човека който е бил до нея и винаги я е изслушвал и помагал с каквото може в много трудни моменти, но не зависимо от това ми се повъаряше че точно когато е трябвало да съм до нея ме е нямало
Така един ден след поредната раздяла, в която бях наритен, бяха ми казали отново че ме обичат, но това не било достстъчно, реших че трябва да спря да се притеснявам освен за моите си неща, та и за нейните. Реших че така и така ще съм нещастен, то поне нека да не е като молещо се и хленчещо хлапе, което е готово да се съгласи със всяко обвинение, само за да е до любимия човек. След 2 години пак ме потърси, искала да се видим, само че вече аз бях друг човек, не желаех отново да премислям всичките и връзки докато сме били разделени, тези от преди това и изобщо да се чудя защо пак съм лошия, дали изобщо мисли за мен, дори когато ми казва че ме обича. Борба с невидим съперник, който можемда е в нейната глава, в заисимост от това в какво настроение се е събудила. И вместо правейки всичко да правя и да получавам едно "ми нямам ти доверие", реших че каквото било било. Тя реагира лошо, рев, плач, молби, но беше късно, нямах сила. Казамче ще ме чака, но няма и след 6 месецс беше сгодена за някакъв голям тарикат, с хубав джип, от големите бизнесмени. Роди им се дете, оказа се че далеч не бил големият бизнесмен, а прост лъжец и крадец, който след някакви неща остансл без пари. Тя разбира се ми писа и след това, не го обичсла, не знаела защо го направила, даже каза че заради мен го направила. Така дори когато не бх до нея, бях вън от живота и много време, тя не спираше да си мие ръцете с мен. Така че млади и не чак толкова млади госпожици, запомнете че не може вечно друг дамви покрива масрафите, друг да носи вашите отговорности и накрая фа сте щастливи. Мъж до такиванкато вас винаги ще са нещастни, винаги ще са недооценени и винаги ще носят само лошото отбвашите проблеми.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2f019c3e43
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Здравей номер 13, пише ти авторката. Съжалявам за случилото се с теб, но историите ни нямат нищо общо. Нека обясня, че жени и мъже има всякакви и не всички трябва да са под общ знаменател. Аз просто ужасно много обичах мъж, който постоянно ме лъжеше, изневеряваше и куп други неща за които няма смисал вече да говоря. На толкова добър и маниполативен човек не бях попадала. Съмнения имах но уви потвърдиха се. А иначе ме обичал. Загубих година, в момента не мога да се усмихна, плача и нямам вяра.... но ще се оправя. Поне не съм с него вече и съм по добре. Търси ме разбира се, но макар и да го обичам вече не го искам. За съжаление такива хора ти оставят голяма празнина и ту променят завинаги.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker