Бaщa ми с години никъде не рaботи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9606)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18560)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бaщa ми с години никъде не рaботи
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 2358 пъти
Здрaвейте, искaм дa рaзкaжa проблемите си. Те сa свързaни основно с моето семейство. Aз съм нa 22 години в моментa учa в университетa 3 курс съм. Рaботя към охрaнителнa фирмa "Телепол" в голям мaгaзин "Биллa", но зaплaщaнето е нa минимaлнaтa зaплaтa 240. лв, което не ме удовлетворявa много, но могa дa ходя в университетa. Приятеля ми вече 2 години рaботи нa постояннa рaботa и вземa достa по голямa зaплaтa. Притеснението ми е от товa, че плaнирaме свaтбa и плaнирaме дa сме семейство дa имaме детенце, което е много хубaво. Двaмaтa някaкси ще се спрaвим, но не могa дa мисля сaмо зa бъдещето ми семейство, зaщото бaщa ми с години вече никaде не рaботи, нямa здрaвни осигуровки и стaж. Рaботил е в държaвнa фaбрикa няколко години, когaто съм билa мaлкa. Живяли сме в държaвно жилище с 5 лв нaем нa оновa време. Мaйкa ми и тя е. рaботилa тaм. След години сa зaкрити достa тaкивa предприятия, кaто товa. От тогaвa бaщa ми никъде не се води нa рaботa. Рaботил е достa години нa чaсно стройтелни рaботи. Докaто беше млaд нещaтa горе долу сa били добре. Мaйкa ми от няколко години рaботи в шивaшкa фирмa с постояннa рaботa. Изгонихa ми от общежитието в което живяхме и сегa с години вече живеем по квaртири. Може дa се кaже, че мaйкa ми издържa бaщa ми повече от 5 години, плaщa нaем 150 лв, плaщa всички рaзходи и изобщо почти всичко. Бaщa ми е нa близо 50 години, нямa никaкви зaтруднения с здрaвето, зa дa не рaботи. Където и дa ходи дa рaботи не се зaдържa кaрa се с хорaтa, все нa него мaлко му плaщa ли, или не му плaщaт. Обиколил е много местa и никъде не го искaт. Я рaботи нещо от време нa време, я не. Винaги се уплaквa и е недоволен където и дa рaботи. През повечето време стои в къщи. Aко не го нaкaрaш нещо дa свърши може цял ден нищо дa непрaви вкъщи. Не знaм кaк ще се пенсионирaт някой ден, не знaм от кaкво ще живеят? ! Без стaж, без нищо нaпрaво незнaм. Свекърa ми в пенсионер и вземa пенсия, a свекървa ми още рaботи, но и тя не вземa високa зaплaтa. Спрaвят се някaк си, мaкaр и дa не си позволявaт, кои знaе колко. Живеят в собсвенa къщa и не плaщaт нaем. С моя приятел може дa живеем нa втория етaж. Той много помaгa нa родителите си, което е нормaлно. Но aз не могa дa помaгaм кой знaе колко. В моментa си търся рaотa, зa по -добро зaплaщaне, но е трудно дa го съчетaвaм с ученето. Моля ви зa съвет кaкво дa прaвя, зa моето бъдещо семейство ли дa мисля или зa родителите ми?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7d21ca0543
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Родителите са големи хора, ти си живей живота, на баща ти явно така му е добре..

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 00105ebec2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 задача в момента за тебе е да завършиш и след това да си намериш добре платена работа. След това да се задомиш и да мислиш за деца. Гледай единствено себе си! Родителите ти да се оправят както си искат. Не е твоя грижа дали баща ти иска да работи или не. Може да е кривохаратерен, а може да има има и някакви психически отклонения щом изпада веднага в конфликти и не може да се задържа никъде. Така или иначе ако се занимаваш с него все ще те дърпа надолу!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 955acb0011
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Колкото и банално да звучи, поговори с баща ти на тази тема. Не виждам ние как може да помогнем.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 7bbe7ddeb9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нито семейството на родителите ти, нито това на свекър и свекърва ти са твоя грижа и грижа на мъжа ти! Те са големи, пълнолетни хора, не са болни или инвалиди, та вие да им берете колая! На твоите години е нормално вашите още да ти дават пари и да те издържат докато учиш, а не обратното!

Има време да гледаш стари и болни хора/родители, повярвай ми... Сега си гледай твоето семейство - мъжа и детенцето!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 853cabfa7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Намерете къде да живеете с твоя приятел, явно проблемите с вашите ти няма как да оправиш като с магическа пръчица. Нека не звучи егоистично, но когато започнеш да отделяш за семейството, което планираш, няма да имаш кой знае колко за другите, а не сме наясно дали твоите родители въобще ще приемат помощ от вас младото семейство. Ти не си виновна за характера на баща си, за отношенията с колегите на работното му място и това, че сте загубили правото да живеете в старото ви жилище с нисък наем. Млада си, а сигурно и достатъчно умна, за да осъзнаеш, че отговорността към семейството ти, което ще създадеш е много голяма. Баща ти да се взима в ръце и да мисли повече за някаква стабилност, а ти не разчитай вечно на тях. И ако можете да сте си с мъжа ти отделно ще е най-добре. Незнам какви са ви отношенията с родителите му, но гледай да сте си отделно, знам че ще е трудно, а на приказки е лесно да се дава акъл, но след време ще разбереш, че вашите отношения с мъжа ти ще са една идея по-леки ако нямате странични наблюдатели. Успехи и дано ти се наредят нещата.

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f7c0d14c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисли за твоето бъдещо семейство-за мъжа си и детето.
Майка ти и баща ти са големи и здрави хора и сами могат да се погрижат за себе си. Това, че баща ти не работи и не се задържа дълго на работа си е проблем на родителите ти. Щом майка ти има сили да си го търпи си е нейна работа. Би трябвало тя да изисква от него да си намери постоянна работа, а не тя да го издържа, но... Баща ти може би е доста опак човек щом на тия години още няма собствен покрив над главата си, а и не работи от 5 год. с оправданието, че малко му плащали и все се кара с хората. А в къщи като седи какво взима-нищо. Как се чувства като мъж, който не осигурява финансово семейството си, незнам. Би трябвало той да се притеснява, че няма пари и един ден няма да има пенсия ако я кара така, а не ти.
Във всеки случай ти си гледай твоето бъдеще, а тях си ги остави да си легнат на каквото са си постлали до сега в живота.... Ще сбъркаш ако подкрепяш 2 домакинства и ще си имаш и проблеми с мъжа ти/приятеля ти. А и не ти е работа-щом майка ти го приема. Това е нейна работа да изисква от мъжа си да работи, а не да мързелува и прави скандали.
Гледай си своя живот и ги остави тях двамата да си се оправят.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3b4f5a9782
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Мило момиче. Имах подобни проблеми на твоите, само че аз вече имам дете. Преди се разкъсвах между родителите ми и моето ново семейство(ние сме си само аз, мъжът ми и детето). Естествено не вървеше нито едното, нито другото. Не можеш да мислиш за всичко и да гледаш да оправяш всички. Беше ми много трудно, но взех решение. Реших да гледам напред и да се погрижа за собственото си дете, за моето семейство, което аз съм създала. Може и да ме плюете, че съм оставила собствените си родители, но имах основателна причина да го направя. При теб тази причина е баща ти, а при мен беше майка ми. От както е забременяла с мен не е хващала работа. Дори когато пораснах и беше редно да потърси работа, за да му олекне на татко да ни издържа и тримата, тя седеше по цял ден вкъщи и все казваше "ми то няма работа". Ми то няма кой да ти дойде на крака вкъщи да те моли да му работиш. Единствено помагам на баща ми, но с минимални работи. Например като ходим да си взимаме тютюн, взимам и на него. Не че нямам желание да му помагам повече, но нямам възможност.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3036536048
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   В краен случай може да кандидатстват за общинско жилище, поне ще имат покрив над главата си.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 96faca6138
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Защо въобще се въртят такива въпроси в главата ти авторке?
Съмнява ме, че или искаш да накараш приятеля си да не помага на техните, или вашите са поискали помощ за нещо от теб в момента.
Иначе не виждам смисъл да решаваш, дали да дадеш бъдеща, не поискана още помощ! Имаш само предположения, че може би някой ден нещо си, но това, може би, въобще не е сигурно.
Гледай си учението и живота, а в момента в който ти поискат помощ, тогава мисли имаш ли възможност да им помогнеш.
Ти си дъщеря на родителите си и винаги ще си без право да вземаш решения за тяхното бъдеще, осъзнай го веднъж за винаги всеки строй своето си бъдеще. Възможно е да дойде ден да искат помощ от теб за платена операция или др, тогава ако имаш възможност ще помагаш, като не забравяш, че е възможно и обратното. Възможно е с твоето висше един ден да вземаш 5 000лв заплата и те да те осъдят за издръжка в съда, тогава задължително ще плащаш.
Засега нямаш такива неприяттности, защо обмисляш лошите варианти не разбирам? Сама си го търсиш май!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker