Една самотна жена - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121359)
 Любов и изневяра (29750)
 Секс и интимност (14382)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Една самотна жена
преди: 10 години, 4 месеца, прочетена 4389 пъти
Здравейте на всички! Напоследък съм доста объркана и реших да драсна няколко реда тук, за да чуя какво мислите вие. С мъжа ми сме заедно вече 2 години, имаме прекрасен син на 5 месеца. Няма да разказвам подробно. Беше разведен, когато се събрахме. На пръв поглед всичко между нас и добре, но се чувствам някак си самотна. Излиза за работа в 23:00, прибира се след 15:00 -16:00 часа, целува ме , прегръща ме, но е вечно изморен, хапва, вижда малкия за 30 минутки и си ляга в хола, за да може да се наспива. Разказва на бързо какво е продал и колко е спечелил, и с доволна усмивка се измъква. Работи 6 дена в седмицата, седмия почива, за да е бодър и да стартира подобаващо седмицата. Както се сещате грижите за детето и домакинството са изцяло върху мен, уча и съм на ръба да се побъркам, никой не ни помага, защото роднините ни са далеч. Ежедневието ми е едно и също, развлечения никакви, приятели почти никакви, защото както се сещате няма как и кога да излезем или да се съберем на домашно. Единственото нещо което се случва е веднъж или два пъти месечно да отидем на гости при родителите ми, не за да ги видим и за си починел от детския плач. Празници не празнуваме, освен една Коледа пак при родителите ми, дори нямаше време да изкара елхата от мазата, защото беше много изморен. Пропусна рождения и именния ми ден, защото имаше тежък работен ден. Смятам да спра до тук. Какво е вашето мнение за моя мил съпруг? Да продължавам ли в същия дух да мълча, да го посрещам със вкусен обяд и да се правя, че малкото което получавам от него е достатъчно? Опитах да поговоря, но беше неуспешно. Работохолик... докога? Или има и друга причина...
Благодаря, че отделихте от времето си да прочетете историята ми и ще се радвам някой попадал в същата ситуация да сподели мнение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 4 месеца
hash: 831f919c57
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От товa, което пишеш изглеждa, че нaистинa е уморен човекът.
Рaботи, отделя време зa детето колкото му е възможно, говори с теб, споделя...
Нямa ли възможност зa втори почивен ден поне един път в месецa?
Не мисля, че имa други... " рaзсейвaщи" фaктори( женa).
Всъщност по- скоро, нормaлно семейство, моби по- здрaво от достa тук.
Дa, сигурно и ти си много уморенa от домaшните зaдължения и покрaй бебчо, но някой път помоли приятелкa дa поеме мaлкото зa 2-3 чaсa, зa дa си дaдете мaлко време зa общо и съвсем лично удоволствие( секс, рaзходкa, дори просто един филм дa си гледaте)
Влезли сте в рутинaтa нa сивото ежедневие, потърсете нaчин зa мaлко време сaмо зa вaс си.
Не мисля, че имaш повод зa притеснение, извън товa че... нямaте време.
Покaжи му по нежен, женски нaчин, че ти липсвa, тaкa и той ще потърси нaчин.

Може би и той си мисли... колко съм уморен, имaм сaмо мaлко време зa детето.... никaкво зa нaс със женa ми.... зa приятели.... нa всичкото отгоре вече е прието зa нормaлно ежедневие....

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 240199b636
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш два варианта... 1. Примиряваш се защото си жена домакиня и майка все пак той се грижи за финансите. И... 2. Не се примиряваш и го напускаш. Което не те съветвам за втория. Но всеки сам си избира пътя в живота по който да върви.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 6fbcb137a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Подкрепям номер 1. А и сега бебето е още много малко. Като навърши годинка или стане малко по-голямо ще можеш по-спокойно да го оставиш на приятелка, или дори за един уикенд при родителите ти и ще имаш време за себе си и за семейството си.
Ана

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: be67c8682a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мъжът ти се преуморява, претоварва се с работа, това е.
Не може по толкова да се работи с един почивен ден само, трябва да са 2. Иначе ако системно човека се претоварва, не е добре за самия него, постепенно му се наслагват стрес, напрежение, преумора и накрая така се разболяваме, съсипваме си нервната система.

С разговор едва ли ще стане, той трябва сам да си го реши ако иска. Познавам хора - работохолици, няма почивен ден, няма ден и нощ, само работа им е в главата... като ги удари някъде и започнат психически да не издържат, а и физически, тогава решават да вземат мерки... но тогава е по-трудно да възстановиш изтощения разбит организъм... не знам какво да те посъветвам за мъжа ти, трябва някой да му поговори на тая тема, някой, от когото той има респект. Дори да го сплаши ако трябва... да му каже, че по този начин си нарушава баланса в организма и ако продължава така, неминуемо ще му се отрази на здравето.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2138623b43
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Представи си, че повдигнеш сериозно въпроса или предприемеш нещо още по-драстично. Той какво ще си помисли? Аз давам мило и драго за тях, работя почти денонощно, обръщам им внимание, доколкото ми позволява свободното време, само и само за да имат и да са задоволени, а тя как ми се отблагодарява? Иначе ако не работи толкова как ще живеете, замисляла ли си се? Той ако работи нормално, ще получава дa речем 700-800 лв с майчинството евентуално ще вземате 1000. Ние живеем с толкова и мога да ти кажа, че не са никак много. Тогава пък ще казваш "ние се обичаме, ама нямаме пари". Проблемът е, че в Бг особено в момента много трудно се преживява и това рефлектира върху семейните отношения. Той вероятно иска да ви осигури по някакъв начин, така че оцени, че той прави такава жертва, можеше да е мързелив и да мизерствате, тогава пак нямаше да е добре. Идеално щастие няма.

 
  ...


...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 3f7804f5b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ами така е, мила. Животът не е само цветя и рози. Може би малко прекалява твоя мъж с отдаването си на работата, но като цяло не е много далеч от стандартния модел на съвременно семейство. Особено ако само той ви издържа и тримата. Може и да е просто период от живота му, траещ няколко години, а в следващия самия той да не иска да е толкова отдаден на работата си...
Има начини, както и №1 е писал/а. Мисли конструктивно, не деструктивно.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 3ca2199460
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   М•23. Здравей и аз бях така нощни и дневни, нямах време да се наспя. Но сега избрах чужбина и много съжалявам гледам те да са добре и да не се лишават. А колкото до приятели, сигурно има и други майки с малки дена и да се виждате, нали за това са социалните мрежи. Та гледай го защото има и по зле от теб.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 1ed138462c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Авторке, а ти как си представяше семейния живот?
Знам, чувстваш се натоварена от това, че сама поемаш и грижите за дома и за бебето и същевременно учиш, но кой беше онзи, който реши вместо теб да те набута с толкова задължения наведнъж, и какво още искаш от мъжа си? Не беше ли ти човека, който реши, че точно в момента който учиш, ще се справиш и с домакинство и бебе? Мъжът ти работи по толкова с една едниствена цел, да може да покрива разходите на семейството, което е създал. Какво си мислиш, че на него му е приятно да няма повече почивни дни и развлечения? Изглежда ти вършиш по малко работа за семейството от него щом на теб ти остава време да мислиш, че развлеченията са ти малко.
Четейки темата ти си мисля, колко много българки мечтаят за съпруг като твоя, който да е готов да работи по 16 часа дневно за да осигури на семейството си, нормален живот и да плаща образование на съпругата си /кой ти плаща таксите, учебниците, пътните до университета и всичко свързано с ученето/. В българия обикновенно двама работещи родители се оплакват, че не могат да издържат едни студент, а мъжът ти се справя и с поддържане нуждите на бебе и съпруга.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 4cb95918d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Еми започни и ти някаква работа от вкъщи и така на мъжа ти няма да се налага да се бъхти толкова.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 10eddbefde
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Той работи много, за да можете да живеете нормално. Няма друга. Помоли го да поговорите - може да не стане същият ден, но на следващия, или след 2 дни, когато не е толкова изморен. Не го обвинявай! В никакъв случай! Кажи му как се чувстваш и че имаш нужда от него. Попитай го дали няма възможност да се промени работното му време. Големи хора сте - разговаряйте и намерете вариант, в който и двамата (и тримата по-скоро) ще се чувствате добре.
Ж27

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 774368248b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Мила Авторке,радвайте се на детето си и двамата,ти си повече време с детето,затова си изнервена,но майчинството не е дискотеки и скиторене до сред нощите.Детето иска грижи,мъжи ти явно е наистина уморен,дано да не си е намерил занимание извън работата,която ти казва,че извършва.Това е.След време като се оправи това студено време ще излизате и ти ще се срещаш повече с хора,а роднините ти са далеч,но ако ви помагат с някой лев няма да е лошо,щом с грижите не могат да те отменят.Ако мъжа ти се държи с тебе добре да знаеш,че няма проблеми,започне ли обаче тебе да пренебрегва и да крие неща това вече не е на добре.Разбира се че няма да се разделяте,такава му е работата,приемаш го или не,нека ви носи някакви доходи,защото на едно майчинство не може да карате нормално всички.Бъдете добри един с друг и проявете здрав разум като обърнете внимание на детето,другото са дреболии,ще излизате и ще се събирате с хора,както ти искаш.Дано да ви се наредят нещата.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 8f4162ac8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Благодаря ви милички, че обърнахте внимание на моята история. Много мислих над написаното от вас и си дадох сметка колко сте прави. Може би това забързано и натоварено ежедневие ме е погълнало изцяло и съм спряла да обръщам внимание на съществените неща. Никой не говори за дискотеки и скитане по улиците както някои се изразиха, просто вметнах че нямаме никакви развлечения, дори и да седнем с приятели за два часа да се разсеем малко и двамата, липсва ми времето с него, защото преди да се роди малкия беше съвсем различно. Всичко стана изведнъж. Не се прибира никакъв, не звъни да ни чуе защото нямал време. Може и наистина да е така и аз да си втълпявам, че има и други занимания, което най-ме притеснява. Нямам основание да го съдя и както и вие казахте не трябва, защото благодарение на него малкия не е лишен от нищо. По принцип нямаме кой знае какви проблеми, не е такъв да ми прави забележки, да ми държи сметки за дребни неща, то не ни остава време и да се сдърпаме за нещо, просто съм доста подтисната и самотна. Когато седнах да поговорим той категорично заяви, че не може да си позволи втори почивен ден или да си скъси работното време, всичко зависело от него. Според мен може но не иска, защото е вживян в работата си и покрай това нас съвсем ни забравя. Помолих го една събота и неделя просто ей така да мръднем някъде за една нощ, настрани да си почине, да не мисли за работа, да спре да говори денонощно по телефона, отговора му беше няма да е в близките 5 години. Един ден когато можели да се справят и без него тогава щял да се прибира рано и да седял при нас, сега е невъзможно. Казах му, че ми липсва, че съм денонощно сама, но отговора е същия. Явно нещата няма да се променят в близките няколко години.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: e5ea422eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Aми виж сегa aвторке, aз знaм кaкво е с мaлко бебе и сaмa, нямaш време дa се изкъпеш, тa кaмо ли нещо по....
Но ние жените винaги нaмирaме нaчин дa нaпомним, че освен мaйки сме жени.
Сегa нямa дa влизaм в подробност, но постaрaй се, ти си го познaвaш, би трябвaло дa знaеш кaк, дa му вкaрaш обрaзи от теб женaтa, тaкивa, че кaто отиде нa рaботa дa не го свъртa, дa му е пред очите впитaтa ти блузкa, гaщички под дългa уж тенискa, чистa но рaзпилянa косa... не му се нaтискaй, нaпротив, съвсем небрежнa и " неосъзнaвaщa".
Моят мъж примерно го влудявaше, зaщо след рaзходкa с бебокa се връщaм без червило. беше си мой трик естествено:))))
Не, не му вкaрвaй ревност, a желaние.
Дa види сексът в теб, aко те виждa сaмо кaто мaмa....
Но повтaрям, не мисля, че имaш поводи зa притеснение към моментa.
Пък и не пречи някой път, преди почивен негов ден, дa покaниш нa домaшно някоя двойкa, приятели...
След кaто той нямa време дa ходите някъде, докaрaй си " някъдето" в къщи.
Бъди си спокойнa, усмихнaтa... и женa!

Н1

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2cd5f13fd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Това е семейния живот. Нещата не се променят с времето, напротив времето се променя и сега на тоя етап те вълнува едно утре- нещо съвсем друго. Трябва да се радвате на живота такъв какъвто е.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 8e75d7a433
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   .... нито това е семейния живот, нито това е грижовния мъж'' не звъни да ни чуе защото нямал време''.....със сигурност доходите му не отговарят на отсъствията му от вкъщи.....ЗАРА

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 451110b1ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Започне ли един мъж да предпочита работата си пред семейството и жената до себе си - нещата отиват в лоша посока. Вярно, че живота е труден и трябва да се бачка здраво, за да се оцелее, но винаги - има ли желание, се намира време и за любов, нежност и внимание! Бъди нащрек!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: bb5ee52b29
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Сега прочетох историята и смятам, че жените имат свой индикатор, когато нещо не е наред. Ти си почувствала това.
Не се оставяй на течението. От собствен опит ти препоръчвам да не губиш връзката между съпрузи и баща и дете. След време никакви финансови възможности няма да запълнят празнотата. Запитай себе си и него на каква цена е ритъмът на живота ви? Така ли сте си го представяли или е временно?
И до кога?

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2649575c49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Здравей, аз имах подобен проблем въпреки, че работя и нямаме дете и чак такива разходи. Истината е, че живота за младите семейства днес е отврат в БГ и никой не ви пита, а само акъл дава. Но съм съгласна, че ако има любов ще се намери начин, ако не....

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1dc6c7d0e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Я стига бе 23:00 до 15-16 часа са си двойни смени и 6 дни. Нормално е 40 часа работни не двойно както е при твоя. Ако може да си смени работата. То това и неговото не е живот.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 27e65a9db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Вижте какво, то е я ясно, че ситуацията не е нормална. Какво като работи нон стоп, и изкарва пари, парите не могат да компенсират самотата и липсата на хармония и уют в семейството и дома. Трябва да се постига баланс, да се направи някакъв компромис и от негова страна. Не може да се залита в крайности. Дайте сега, че като работи и издържа семейството и от него вече нищо друго не се изисква, нито да е съпруг, нито баща. Това само с работа и пари не става. Като не става, ще се намери някой "доброжелател", който ще обърне повече внимание на авторката и така, то празно в живота няма. Но да кажем, че ситуацията е временна, но само ако се търси навреме начин за разрешаване, иначе си минали така няколко години.

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5d960f1a54
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   По-добре работохолик, отколкото алкохолик или лентяй да ти седи по цял ден вкъщи да ти се мотка и да го издържаш. Мила искам такъв мъж като твоя!!! Да на една жена и трябва внимание. Седнете поговорете може ли да вземе някаква отпуска, да си отделите време само за двамата. Хората си показват любовта по различен начин, в случая той се трепе заради теб с детето.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 511b537993
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Браво, Зара. Не искам да коментирам, авторката си знае каквото си е наумила. Повечето коментари тук в сайта някак са излишни от гледна точка на помощта, т. е. авторите на историите си правят нещата, както си искат. И това си е технияt живот в крайна сметка. Исках само да поздравя Зара :)

Soul

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 8e75d7a433
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   .. поизчезнахме от тук Soul, и аз, и ти.... и други... просто всичко рано или късно се изчерпва.... п. с... нямаш представа, колко ме зарадваха точно твоите поздрави, благодаря.. ЗАРА

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3f7804f5b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   ЗАРА, Soul, не е съвсем така, че сме изчезнали! Някои все още шаваме... :) Само че работим малко на по-различно ниво и с малко по-други подходи (вижте примерно хеша на коментар №6 и на този...).
Искрени поздрави, момичета! Радвам се, че се обаждате отвреме-навреме!

Ray

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 511b537993
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Ехеее, супер, усмихнахте ми деня:)
Зара, и аз така - зарадвах се и коментирах само, за да те поздравя. Поизчезнахме, защото някак ми се струва, че коментирането е безполезно за авторите, както казах по-горе. Но това си е период - да коментираме или не. Зара, да измислим как да се свържем, а? :)Даже Ray може да съдейства??? Неговият мейл го има тук, той да каже къде е и да стане чрез него? :)

Ray, измислил си начин, който и аз се помъчих да приложа. Макар че наскоро бях наречена 'младок' тук, хахах. Така че и с подписа има пак същото значение.

Отново поздрави и за двамата! :)

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3f7804f5b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Ами заповядайте! Мейлът ми е в темата "Пътят на душите" (използвайте търсачката горе), коментар №15 мисля че беше. Малко е завоалиран, но изисква съвсем малко съобразителност.

Ако сте от/в София можем и кафе да пием даже.

Поздрави.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker