Много искам да родя бебе на съпруга си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Много искам да родя бебе на съпруга си
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 1900 пъти
Жена съм между 25-28г. Имам съпруг, дом, работа. Отлагах момента за бебе с години, защото се стараех да завърша висшето си образование, да намеря работа, в която не просто да работя, а да се издигна и да стана важен човек. Сега това се случи и мога да пристъпя напред. Много искам да стана майка, да изживея чувството да бъда бременна, да имам бебе от мъжа, когото обичам безкрайно. И пак си мисля, че мога да изчакам поне още една година, но усещам как идеята бавно съзрява в мен.
Страх ме е от раждането, от всичко, но и същевременно толкова го искам.
Проблема е че на работа няма да зарадвам никого ако забременея, защото такива неша не се толерират. Знам, че трябва да мисля повече за себе си, но се чувствам отговорна към тези хора, които ми дадоха работа.

Вие как бихте постъпили?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 30a8a4a1ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Стига с глупости! Ако искаш бебе и си готова за това - имаш образование, работа (социално осигурена си), съпруг, здрава си - какъв е проблемът?
Работодателят има право да разполага с 8 ч. на ден от твоето време, но не купува живота ти и теб самата! Почвайки работа, ти не се задължаваш на бездетност. Освен това забременяването трае известно време - до година. Следва бременност, през която ти можеш да си работиш, а те да намерят човек да те замести. Спокойно се грижи 2 г. за детето си, полага ти се. Иначе си работи през бременността, ако работата ти не застрашава бебето. Не се възползвай като други недобросъвестни жени от болничен, ако нямаш причина. Това е достатачно за работодателя. Казвам ти го като работодателка - бъди просто честна и кажи навреме, но изчаквайки да мине 3ти месец, защото до тогава бременността ти не е сигурна (помятането е доста често), а след 3ти месец си кажи на работодателите и си работи до край. Това е достатачно. Успех и не отлагай повече бебето, ако го искаш! Работила си, учила си и имаш партньор - какъв ти е проблемът?

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: cd7dc6117b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Предполагам че си на 26 или 27 бебето ако го искаш ок.
Но съпруга ти първо трябва да знае момиче или момче ще бъде

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: a4c7472a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Това е когато човек почувства работното си място по близко от семейството.
Авторке осъзнай се навреме, хората на работното ти място, не са ти близки, нито приятели, ти си там само докато си им нужна. Помисли, ако се случи нещо в живота ти и останеш болна или недай си боже инвалид, кои ще остане твърдо до теб, единствено семейството, знаеш ли колко бързо, за отрицателно време ще те разблюбят и колежки и работодатели.
Не разбирам как може човек да е толкова благодарен на работодател? Та с работодателя имате само бизнес отношения, той ти дава заплата, само защото ти му вършиш работа, той не ти е близък и няма да е толкова толерантен кам теб ако си му безполезна в момента. В момента в който не можеш да си му полезна ще те изрита като мръсно коте навън.
Само човекът до теб и децата ти ще останат до теб, независимо колко си полезна за тях в даден момент, запомни това! Подреди си приоритетите правилно!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 45e347b0d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката: Благодаря на всички за коментарите, помогнахте ми да осъзная някои неща, за които се залъгвах или просто бях забравила. Абсолютно сте прави!
На 25г. съм и е факт, че всички колеги, които си отидат после не си ги спомнят и гледат само да ме измъчат да изкарат повече пари от мен...

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: bffdf4fe47
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Кажи си направо, че те е страх да не загубиш работата си. Искам да ти кажа, че доколкото съм запозната, законът защитава бременните жени от уволнение. Измислено е точно заради некоректни работодатели.
Поинтересувай се от точната нормативна уредба, но има такава, бъди спокойна.
А твоята ''лоялност'' към работодателя, която за мен е страх от загуба на мястото, граничи с глупост. На това общество, а и на тези млади семейста им трябват деца, нали? Да спрем да раждаме, за да върви работата ли? От какво те е страх-че друга ще заеме мястото ти след майчинството? Има такъв риск винаги, независимо дали си в майчинство или не.
Но ако предпочиташ остани си кариеристка без деца, има и такива примери. Един съвет от мен- никога не поставяй работата пред близките си, НИКОГА!

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3fff9095c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От момента, в който представиш пред работодателя документ от лекар, че си бременна той няма право да те уволни, освен ако не е дисциплинарно. След като детето навърши 2 години, той е длъжен да те вземе на работа ако ти не решиш да напуснеш сама. Това е относно работата.
А относно страха от раждане, това да ти е проблема. Колкото и да ми обясняваха преди, никога не съм вярвала но приказката, че всичко се забравя е вярна. Наистина боли, няма болка която да мога да сравня с тази. 26 часа контракции и 2 часа раждане са нищо в сравнение с това, което ме чакаше след това. Гледаш как сърцето ти живее извън тялото, раждането е нищо в сравнение с коликите или първото боледуване. Щом си готова за дете, един страх не бива да те спира.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker