Бавен лаптоп - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бавен лаптоп
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 5435 пъти
Преди 3 години си купихме лаптоп Dell Srs Premium Sound и в началото беше много бърз, направо се чудех каква е тази бързина. С времето ставаше все по-бавен, по едно време прегряваше и се изключваше през половин час и накрая видяхме едно клипче, където показват как се почиства отвътре и ние го направихме и от тогава не прегрява. После нещо отзад му се счупи и сега батерията не зарежда и трябва да стои в тока пуснат и дори кабела леко да се извади и веднага се изключва и не може да се мести от бюрото. Напоследък майка ми започна да го използва и се ядосва, че два часа нищо не може да отвори и иска да сменя фирмата за интернета и понеже сме с рутер, аз на моя телефон си цъкам и е мега бързо, интернета е супер, а нейния телефон е нов обаче нещо бавен и тя мисли, че е от интернета и спорим. Казвам й да си вземем лаптоп на Apple, а тя не ще й да чуе за даване на толкова пари отново. Сменях браузъра с всички възможни като триех другите, за да не забива. Според вас на колко време се сменя лаптопа и как да го направя по-бърз? Имам си доста свободно място, чистя го с ccleaner и правя почистване с антивирусната програма, но пак си е бавен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: 3bcbd37ac1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Най-сигурният начин е преинсталирането. Ако и след преинсталиране не се оправи имаш проблем с някой от елементите - Хард диск, памет, процесор, видео карта, дъно. Има си специализирани програми за тестване. Или го занеси в сервиз!
Това е!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: b1f1a80da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Преинсталирайте ОС-то. Не е толкова сложно, а и във всеки сервиз ще ти го направят за 20-30 лв. Apple са зверски боклуци. Имах един, за 3 месеца се скапа. Ако ще вземаш нов лаптоп, вземи си Asus, HP, Dell.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 984739270f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   тази история не е за тук

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 07a091b196
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И като си вземете лаптоп на Apple и какво? С вашето отношение към техниката пак ще го докарате до същото положение след 2-3 години. Има едни неща, които се казват ПРОФИЛАКТИКА и ПОДДРЪЖКА, както хардуерна, така и софтуерна. Неща, които очевидно напълно пренебрегвате. Дефрагментира се диска, или се форматира, като след това се преинсталира Операционната система, драйверите се ъпдейтват през месец-два с най-новите, чисти се от вируси, молуеър и спайуеър. Веднъж на половин (или най-много на една) година се отваря и се почиства от прах и боклуци, през година-две се сменя термопроводящата паста между процесора и радиатора, смазва се оста на вентилаторчето или се сменя цялото, ако е заминало...
Звучи като голяма грижа, но на практика отнема не повече от няколко минути на месец.

Сигурен съм, че машинката работи, даже и батерията й, ако се почистят контактните клеми и се профилактира. Захранващият куплунг се сменя за 10-ина лева с труда.

Изобщо - това вашето е все едно да караш лек автомобил като не му сменяш маслото, спирачната течност, оставяш да му изтече антифриза, не му помпаш гумите, като зареждаш гориво на бензиностанцията редовно си тръгваш с пистолета, забучен в гърлото на резервоара. Електрическата инсталация - клеясала и с прогорени изолации, абе...!!!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 0b94075b81
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   4, ти го изкара, че трябва да имаш магистратура по поддръжка на комп, иначе нямаш право да припарваш до такова чудо на техниката. Ебати сложното го изкара, а и назидателния ти тон ме подразни. Явно на разбирач се правиш.

Аз нито едно от тези неща не съм ги правил от 10 г. сигурно и пак си е пушка и не е имало проблем. А дори не е епъл, който между другото е доста прехвален, ама това е друга тема. Съмнявам се, че тези неща ги правят редовно (ако изобщо ги правят) и 5% от потребителите.

По твоята логика трябваше 95% от компютрите изобщо да не работят.

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 75fdffe266
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

6.   Възможно е проблема да идва от другаде, макар че и вируси и фрагментация също са възможни причини, особено вируси копачи.

Става въпрос за това, че не лаптопа става по-бавен, а софтуера става по-сложен и от там чувството, че лаптопа е бавен. Също е възможно лаптопа да намаля честотите при прегряване или поради други причини.
Но другата теория е доста по-възможна. Особено пустия Flash, с всяка година става все по-тежък и по-тежък.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 94f08c543d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   ДО номер4. само в едно малко прекали - обновяване на драйвъри на 1-2 месеца.

До автора да иде на сервиз. Ох а ако дойде при мен още по-добре :D

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 704764e247
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Има едно нещо наречено оптимизация. Аз имам 2-лаптопа и двата са с еднаква скорост. Все пак ако машината е 2 ядрена и с 2гб рам няма нужда от нов. Най-добрия браузер си е Операта. Махни всички toolbas, по ръчкай в сервизите и виж какво имаш и какво нямаш включено. Направи чист боот на Операционната система ( имаше го някаде в контрол панел при админастративните иструменти ) и чист боот имам предвид че са 1-во се скриват сервизите изискващи уиндолса да стартира, и тогава се махат всички останали. Ако не разбираш какво искам да ти кажа, напиши Clean boot on windows 7 за повече информация. Машината ти е бавна понеже имате 1000 процеса стартирани. Няма да стане супер бърза но ще има значителна промяна. И все пак си провери машината за вируси те също допринасят сериозно за забавянето ( нод 32 имат онлайн скенер би свършил работа). Аз имам лаптоп на 3-4 години на които играя модерни игри и нито е виждал сервиз нито нищо но му взех едно вентилаторче и определено се чуства по добре с него, ако нямате вентилатор му слагайте две поставки ( най добре 4-ри/ кутия цигари вършат работа също) понеже стъпалата/крака не са му достатъчно високи за да може да влиза въздух и да не прегрява и избягвайте легла и храна отдолу. Иначе Дел са добри машини.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 07a091b196
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   №5, въобще не съм го изкарал така! Ако нямаше нужда тези неща да се правят, то и авторът нямаше да е докарал компютъра си до подобно положение, нали? И никъде не съм казал, че авторът е задължен ТОЙ да има необходимите познания и технически възможности (инструменти, елементи, пасти и т.н.) за да го направи САМ. Вече има достатъчно сервизи - почти във всеки квартал, за поддръжка на компютри, та дори и специализирани за лаптопи и таблети... Има вече и достатъчно образовани (самообразовали се) хора - някой съсед например, който може да свърши работата без да вземе и стотинка, или срещу една гроздова от тайните запаси на дядото на автора :)

Абе има ли желание се намира и начин, важното е да не се кара урбулешката през просото както авторът и майка му са го подкарали...

Моят лаптоп е почти на 10 години вече, едноядрен е, по стара технология, но понеже го ползвам главно за браузване, да напиша по някой word-документ и най-много да ударя някой мрежов AOE с децата, а и си го профилактирам редовно - нямам никакви грижи с него. Дори е с оригиналния вентилатор на процесора :) Само LCD-матрицата на екрана е сменяна, понеже веднъж го настъпих... (а, сменяни са още HDD, понеже стария даде фира, и паметта е разширена, та да даяни на 7-ца).

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 55c1548856
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти изобщо някога преинсталирал ли си това чудо. Много ясно, че ще е бавен. Преинсталираш го (всеки глупак го може) и си готов. Да не мислиш, че изхарчиш 6 заплати на вашите за смешния апъл и ще си бог.

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 8fba9c5fdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Абе хора вие ми изкарахте лаптопа развалина, напротив, не е чак така. Щом мога да отворя сайта и да пиша спокойно и да си гледам други неща, само Фейсбук ми забива, нищо друго. Също така какво ми говорите с някаква сложна терминология? Нищо почти не разбрах, аз да не съм в такова училище. Знам си всичко свързано с предметите и съм отлична ученичка, което няма общо де, но да не мислите, че съм проста. Мога да си краквам програми, мога да си инсталирам каквото ми е нужно, а и на много хора Фейсбук забива. Не искам да го преинсталирам, защото имам много мои снимки и ще изчезнат, знам че мога да ги сваля, но са над 10 000(проверих папките). Друго, че съм попадала на много лъжци, които идват преинсталирват го, или го нося в лицензирани места, не на случайни и после е бил добре една седмица без нищо да свалям и правя и съм го носила на друг човек, защото пак е имало проблем и ми казаха, че са свалени някакви програми за реклами и са ми го напълнили с вируси, даже двойно, затова не смея да се доверя. Носих го да ми сменят там отзад апаптера, за да се зарежда и ми казаха 30 лева с труда и да го отворят и отделно там с батерия и това онова се връзва 80 лева и ние се отказахме. Тука имаше един мераклия за 10 лева каза, че е. Който има желание да дойде за 10 лева да го оправи. Няма да го върна щом е желаещ. Бях казала, че го чистя с ccleaner и имам и nod 32 security system 7, не съм го оставила съвсем на произвола. Имам чувството, че четете отгоре отгоре, защото съм го споменала, а имаше хора, които ми казаха това да правя. А отностно АПЪЛ, на него няма да свалям нищичко, нито да качвам снимки, ще го ползвам само за интернет, за да ми е бързо, а този стария лаптоп ще е склад за снимки и ще изтрия всички програми. Аз не виждам на някои хора какъв им е проблема, че ме спират, като нашите не им пречи да ми купят, защо да не си го взема? И не, няма да им изхарча целите заплати, щом сме преценили, че може, значи може.

от авторката

 
  ...
преди: 10 години, 27 дни
hash: 07a091b196
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ми като нямаш нужда от акъл и съвет, защо ни губиш времето да ти казваме какво трябва да се направи, че да ти върви лаптопа нормално?

Ми добре! Ти си знаеш всичко - не сипвай гориво на колата си, не й помпай гумите и зимата не ги сменяй със зимни, не сипвай антифриз, а карай само на вода (и така може), не сменяй маслото, накладки - нищо. Колата ти със сигурност ще "върви" и след 1, и след 2 и след 3 години, нокак ще върви само... Флинтстоун ряпа да яде. Яба-даба-дууу!!!

Иначе знаем, че си достатъчно интелигентна да си лепиш лепенки по вратите, да си отваряш прозорците, и да сменяш скоростите даже (щото една беше карала един Citroen C4, 350 км на 1-ва скорост, мислейки си, че е автоматик, няма да ти казвам на какво приличаше двигателя му под капака...)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 30e0308e06
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Здравейте, казвам се Миро имам много голям проблем с лаптопа ми /самсуунг интел пентиун/. лаптопа почна да забива, да отваря нови прозорци/като вирусчета/, на всичките браузери. Има антивирусна програма аваст и съм правил с нея всичко възможно. Незнам как се преинсталира луиндоуса, но ако ми кажете как бих опитал понеже нямам никакви пари в момента. БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker